tatueringar och chokladkakor

jag har precis varit nere hos min granne och diskuterat en lösning på min gamla fula tatuering. det var inga problem sa han. bra, då kanske jag äntligen kan komma till skott och göra något med den.
det är så lustigt hur vägar korsas. när jag gjorde min tatuering för snart arton år sen så valde jag mellan johan eller mika. vem skulle jag gå till, det var frågan. jag valde johan tillslut för att patrik kände honom och för att han hade tid. den blev inte fin och jag har ångrat mig alla åren.
vem flyttar in på gatan nedanför nyss? jo mika. så jag var där och pratade med honom nu. kommer att boka tid inom kort. så tillslut så blev det båda som gjorde min tatuering :)

catrine var här idag med sina kottar. dom låg i poolen typ hela dagen. kom upp och fika och åt lite lunch. det sista catrine gjorde innan hennes bil rullade ut från infarten på eftermiddagen var att dra upp blenda som inte ville gå upp ur spat, hon drog upp henne och bar in henne i bilen. där satt två blöta men glada barn och catrine bara skakade på huvudet och skrattade när hon åkte. lyckat!


ok, så det här med kakan. jag skulle baka en chokladkaka med en smet över som också var choklad. bara det att toppingen inte blev tjock av någon anledning, för det var tanken, att man skulle bre över den. istället fick vi god chokladsås att hälla brevid. det blev väldigt a´la barn style så det blev ju bra i slutänden i allafall :).


nu ska jag ta fram räkor till skagenröran som jag tänker mig röra ihop i morgonkväll. med lite ostar, god baguette och ett glas vin. perfekt fredagkväll och avslutning på första halvan av min semester.

här kommer receptet på en superenkel och supergod kaka att kasta ihop när det kommer gäster...

3 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

150 gr smält avsvalnat smör

2 ägg

1 1/2 dl hett vatten

Topping:

2 dl grädde

3 msk oboy

100 g mjölkchoklad

en gnutta salt

valfrit strössel/pynt

Vispa ägg och socker, rör i alla torra ingredienser och smöret. Rör sist ner vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 175 grader ca 40 min.

Koka under tiden samman grädde, choklad och oboy tills det tjocknar något. Låt svalna. Bred smeten ovanpå kakan när den svalnat något. 

ha det så bra nu, ciao!


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0