middagstips
Kastar in receptet på Carbonaran jag gjorde idag. Gick jättefort att göra och det brukar gå hem hos alla barn! Detta blir en stor laddning som räcker till många eller till många matlådor!
4 pkt bacon
1 st lök
6 st ägg
4 dl mjölk (jag brukar byta ut hälften mot grädde)
massor parmesanost till servering
salt
massor med svartpeppar
1.5 knippe persilja till servering
spaghetti
Gör så här
1. Skala och hacka löken och tärna baconskivorna. Stek tillsammans tills löken är gyllenbrun.
2. Ta av stekpannan från spisen och vispa ihop äggen och mjölken med en gaffel i en bunke.
3. Koka spaghettin. Blanda sedan ihop pastan med baconet och slutligen snabbt med äggröran.
4. Servera med parmesanost och hackad persilja. Ställ gärna ett helt ägg som dekoration på toppen.
Kommentarer
Trackback