En väns ord kan vara värt så mycket och så länge!

Det är många år sen. Många skratt och mycket sorg har passerat. Många kontor har flyttats in och ut ur. Olika tjänster har testats och företag har bytts.

Man har sina standardgrejjer som hänger med varje gång man byter kontor. Samma bilder, födelsedagskort eller andra hälsningar, små tidningsurklipp och diplom osv. Allt åker intakt ner i kartongen och sätts upp oförändrat på nästa ställe.

Nu är det dags att flytta igen. Ett par månader är kvar för ISS på AZ och vi får inte vara kvar i de lokaler vi sitter i. Vi ska flytta på oss i sista sekund till förmån för nya linjer.
Nu ska vi sitta nere i jätte flashiga lokaler i Snäckis. Och det är väl ok.

Min ambition med denna flytt skiljer sig dock åt lite. Jag ämnar inte att vara kvar på AZ mer. Jag är klar och färdig här nu. Har inget mer att ge och jag kan tycka att AZ har bollat med mig lite väl mycket. Känns som att man inte är önskvärd, så va fan ska man här och göra liksom.

Jag ska göra allt jag kan för att hitta mig ett nytt jobb. Ett jobb lite närmre hem. Jag vet inte vad jag ska säga om det egenligen. Jag vet inte vad jag känner och vad jag har för chanser eller förhoppningar. Hoppas gör jag ju så klart, men jag är grymt medveten om konkurransen. Den är förbi stenhård. Den är så järnhård att man inte ens kommer på intervju. Man sållas bort i ett filter redan innan någon ens har tittat på ansökan.
Det är en sån grym verklighet vi lever i. Men jag ska kämpa mig härifrån. Det ska jag göra.

En sak som alltid följt med mig genom alla flyttar är en oansenlig liten lapp. En pappersbit med en text som gör mig så stolt i hjärtat och som ger mig kraft. Denna lilla pappersbit följer med mig som enda sak från mitt arbetslivs anslagstavla hittills. Allt annat hamnar i soporna denna gång. Det känns symoliskt.

Men denna lilla papperslapp. Den kommer att följa med mig. Överallt och alltid! 
image description

Kärlek!


Kommentarer
Postat av: Helen

BRA DÄR!!!

Tycker du gör rätt i att lämna AZ det var precis så jag kände också att jag var färdig där så att säga.

Tyvärr så har du rätt när det gäller arbetsmarknaden, trots att man har precis allt det dom efterfråga så får man i alla fall inte komma på intervju så det gäller att vara hårdhudad och inte nedslås när man trots att man sökt högar med jobb inte får till en endaste intervju.

Inte för att jag tror att du kommer behöva vänta särskilt länge innan du får napp.

Kommer förbi någon dag och surrar lite, någon dag när ni förhoppningsvis inte är på språng :)

2012-05-19 @ 10:28:11
URL: http://www.canilvargtassen.se
Postat av: Maria

Åh, den där..vad fint att den finns kvar! Den är i allra högsta grad aktuell.

2012-05-19 @ 12:55:13

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0