livet känns fantastiskt!

hej på dig sötnos!

ville bara säga att jag njuter av mitt liv precis i denna sekund. jag njuter av mina vänner jag har omkring mig och alla fina saker dom säger till mig. jag försöker att dela med mig av mina tankar och börjar bli bättre på att ge andra komplimanger. tycker jag att någon har en fin tröja eller är fin i håret, eller att jag saknat någon så ska jag lära mig att säga det. man blir glad av att höra sånt.

vädret är formligen underbart och jag njuter för fulla muggar, jag har fått en chef som tycker att jag gör något bra och det är en del spännande förändringar på g här. jag kommer att jobba hemifrån nästa vecka och har semester veckan efter det, vi drar till västkusten v 31.
ja, kan det bli bättre?
nej, inte just nu!

ha det gott i värmen och glöm inte att smörja in dig med hög faktor!

puss!

bauta mega geting



lilla dexter, alltid lika söt!


mina barndomsminnen kom tillbaka där och då..

jag har ett minne från när jag var liten, eller snarare en känsla från en låt. i hela mitt vuxna liv har jag funderat på vad det är för låt som gav mig den känslan. jag känner känslan men får inte fram musiken.
känslan i sig är också svår att beskriva. den känns ihålig, ensam och lite rädd. så var ju ganska stor del av mina tidiga år präglad men det här var en speciell känsla ändå.

jag har funderat på varför just denna musik givit mig en sån känsla och vad jag gjorde just då. vad var det som var omkring mig just då.
jag får fram att jag låg i sängen, kanske hade jag fått gå och lägga mig utan middag för att jag varit olydig, kanske var det en massa fulla människor hemma hos oss, kanske var det pappa som var på ett sånt humör så man visste att det skulle sluta i bråk och att vi var tvugna att springa ut mitt i natten.

alla dessa tankar har under årens lopp gjort mig lite osäker på om jag verkligen vill veta vad det var för låt som satt såna spår.
jag har inte mycket minnen från min barndom, dom har jag förträngt och jag vill inte ha tillbaka dom heller. jag mår bra utan dom.

så sitter jag en dag i köket och läser och johan är nere och spelar musik i lilla rummet. plötsligt fylls jag av en känsla som jag känner igen. jag får aningen svårt att andas och jag börjar nästan att gråta.
där var den. låten från min barndom. den som förföljt mig hela livet i form av en känsla.
hur reagerar jag då? jag tycker att den är bra men sorglig. jag får inte fram flera minnen än dom jag hade tidigare, men den får mig att börja fundera en aning.

min barndom var präglad av missbruk, slagsmål, fylla, osäkerthet, mycket folk och en hippiekänsla som inte var hälsosam.

men den har gjort mig till vad jag är idag. jag är otroligt bra på att känna av situationer och människor. jag har lärt mig vara rädd om min familj, jag är lite rastlös i själen och jag värdesätter väldigt små ting i vardagen. jag njuter av solens strålar och det kan räcka för att göra mig in i märgen lycklig för den dagen.
jag dömmer inte, jag är inte skeptisk, jag är inte en materialist (märkesnörd, ja, men materialist, nej), jag vill inte att mina barn ska få se hur mycket skit och elände alkohol och droger kan medföra, jag har alltid skapat en varm trygg och fungerande plats där vi kan kalla vårt hem. jag är rädd om vårat hem och har svårt att släppa folk inpå mitt liv, litar inte på så många men jag utesluter heller ingen. har många kompisar och bekanta men ganska få vänner som jag kan anförtro mig åt. jag är nöjd så. jag tror det finns en mening med allt. jag försöker inte vara någon jag inte är.

nu ska jag sätta på mig ett par gosiga byxor, stoppa ner fötterna i ett varmt fotbad och öppna en breezer framför tv´n.

ha det så bra fina du!


midsommarafton

sitter och dricker kaffe fortfarande. dörren i köket är öppen ut till trädgården. det är tyst i huset så när som på tvljud i vardagsrummet. dexter ligger på fönsterbrädan i solen och är söt.

det är midsommarafton idag. vi brukar alltid fira med vännerna i nykvarn. det ska vi inte göra idag tyvärr, vi ska däremot gå ner till grannarna, det blir hur mysigt som helst.
det är någe magiskt med midssommarafton tycker jag. det är liksom så mycket sommar det kan bli.

nu ska jag dricka upp kaffet och gå ut och sätta mig i solen och binda mig en krans. ett måste på midsommarafton.

hoppas att det inte blir så mycket fylla för en del barn, tyvärr har såna här högtider en illa ljudande klang för vissa. det är synd.


men för mig och mina barn så är det bara lite magiskt!


midsommardrömmar och längtan efter semestern

sitter på jobbet och fixar lite med faktureringar och debiteringar.

var i Karlskrona i helgen. långt att åka var det men var sjutton, vi fick egen tid och det är inte fy skam. vi var på lenas 40-årsskiva. så trevligt! otroligt vackert var det där och det var så roligt att se hur dom bodde när dom inte är hemma. man hör ju en del berättelser om "stugan" och så och då är det ju så klart kul att se vad det är man pratar om...
första natten mellan fredag och lördag sov vi på ett alldeles nybyggt scandic som hade guldläge i kalskrona. vi åt på restaurang och gick på bio. sov som en liten prinsessa och vaknade ganska sent. gick i stort sett bara upp och åt frulle och gjorde oss i ordning och åkte till festen.

jag har inte varit frisk, det har jag inte. jag är fortfarande inte frisk men det går åt rätt håll. det är så konstigt för ingen annan i familjen är förkyld, bara jag liksom. men jag är på bättringsvägen som sagt.

snart är det midsommarafton. barnen (dom stora) kommer inte att fira med oss, dom vill inte ner till grannen dit vi ska. vet inte vad dom kommer att hitta på. men jag ska ringa till grannen och kolla vad jag ska ha med mig, eller vad vi ska ha med oss. jag älskar midsommar och precis som skolavslutningen så känns det lite magiskt på något vis.
härligt!

i sommar åker vi till tanumstrand en vecka. ska bli underbart. och jag fick ett mail av johan där han skrev att hans firma har köpt in en båt till dessa två stugor som finns där. fritt för oss att använda. och det här är ju helt underbart. jag kommer att åka ut med den så ofta jag får så klart. älskar att åka båt! så nu måste jag ringa mamma och kolla om vi får låna deras flytvästar när vi drar.
ska bli underbart!
 

tokförkyld

hualigen,

jag är genomförkyld och hemma nu på förmiddagen. ska jobba dock, men det känns inte lika jobbigt som att åka till kontoret.

sitter nu framför datorn (uppenbarligen) med en liten dexter i knät som hela tiden vill upp på bordet till mina händer. han tycker att det ser roligt ut när fingrarna rör sig mellan tangenterna. han vill också bli gosad på mest hela tiden.

ska på ett möte i eftermiddag, så jag ska ta en bamyl och en varm dusch innan jag far dit.

nu ska jag ringa lönekontoret som försökte nå mig alldeles nyss, sen ska jag äta frulle. i den ordningen.

ha det gott fina du!

dexter



är han inte ljuvlig?
vääääldigt reserverad när det gäller phoebe som hade hoppats på att få börja leka och busa direkt, men det kommer nog snart...

dexter

idag ska vi fara och hämta våran dexter. det är en tolv veckor gammal smokefärgad liten kille. suuuupersöt verkligen.
jag vet, det är impulser som styrt här och så är det i vår familj. vi är impulsiva personer.

snart ska vi ner till djuraffären och köpa en till kattlåda, mer kattsand, ett halsband och lite godmat :)
nu får äntligen phoebe en kompis att rasa av sig med.

bild kommer sen!

kram på dig fina du!

hmmm...

...jag kan inte låta bli att undra vem det är av er som fortfarande går in och tittar här fast jag har sagt att jag lagt ner och tagit bort länken från fb. det är roligt att se, det är inte det.

känns som att åska och regn ligger i luften idag. hoppas faktiskt på lite regn, gräset börjar bli torrt redan. det är så trist att gå på när det är hårt och torrt.
men det kommer idag, känner det på mig.

igår satt jag inne på ett heldagsmöte. så där roligt när solen sken som aldrig förr, men jag fick en liten promenad med våra malmöbesökare till matsalen och jag slutade vid fyra och åkte ner till cervera och köpte en födelsedagspresent till en vän som har sin fyrtiårsskiva snart. det blir en tripp ner till karlskrona nästa helg.

nu ska jag sätta på mig ansiktet och få på emma kläder, det far vi till skola och jobb!

ha en bra dag idag söta du.

stor bamsekram för att du är du!

1, 2, 3, fanta och rosé

vilka dagar vi haft. shoppat massor (alldeles för mycket egentligen, men vad gör det om hundra år?), solen har strålat och det har verkligen varit varmt.
en extra lördag får vi idag också. nice.

vi har målat vårat plank vi har för uteplatsen, svartbetsat. det är roligt en liten stund men sen är det faktiskt inte roligt längre. men nu är det klart tack och lov. bara lite påbättring kvar att göra.

sitter nu och dricker en fanta och rosé. dä ä sommar dä! väntar på grannarna och johans bror som skulle komma hit och umgås lite. så snart blir det lite tilltugg och vin och förhoppningsvis babbel :)

snart börjar vi med hallen igen. vi kom av oss lite där. vi ska måla taket, sätta upp panel på väggen och borra upp en list i taket så vi kan hänga upp ett tjockt vitt draperi. sen ska vi köpa inredning för ca fem tusen. byrå, spegel, vägghängd stol, skohorn som matchar stolen och lite lull lull. det kommer att blir så jäkla fint. och sen i höst får vi sätta på värmen i golvet. gött som attan!

nä nu ska jag diska några vinglas innan dom dyker upp.

hoppas att du har det bra söta fina vackra och mycket värdefulla du!

sommarvärme

varmt och suuuperskönt idag.

har jobbat hemifrån idag. fick en del gjort. gick upp redan sju och började jobba.

sen har jag jobbat en del i trädgården idag, även fast jag inte tycker det är kul. men det var ganska ok i solen.

jag var på en ansiktsbehandling i onsdags. jag har gått ett par gånger och fått kemiska peelingar. alltså det handlar om syra i ansiktet. det är för alla mina fläckar. denna gången fick jag en starkare behandling och nu såg jag verkligen skillnad.
jag ska undvika solen nu. det har jag alltid gjort i ansiktet eftersom jag är så fläckig. men nu måste jag verkligen alltid ha en massa hög faktor i ansiktet och keps. det är ok. jag älskar solen och värmen,´och jag kan vara i den om jag bara tänker mig för.

just nu sitter jag och dricker rosé och tittar på talang med emma. stephanie är nere i lilla rummet och william har gått till en kompis. johan han klippte gräsmattan och drog till en granne sen.

i natt hoppas jag på att jag kommer sova som en prinsessa. johan och jag har pratat om tempur. så han gick och lånade två tjocka bäddmadrasser från tempur. vi tog bort en tjock resårbotten och den gamla bäddmadrassen och la dit tempuren. hoppas att det fungerar, då köper vi nog såna. både jag och johan har kuddarna och jag älskar dom. 
håller tummarna.

nu ska jag gå och hälla upp ett glas vin till, sen ska jag ägna den sista tiden på kvällen åt lite tandblekning och tvättning av ansiktet med grym tvätt från salongen. 

trädgårdsmästare

alltså för mig är trädgård förenat med avkoppling och slappa. men va fan, det funkar ju bara om man har någon annan som tar hand om ens trädgård. och det har man ju inte. sånt kostar pengar. pengar som man känner att man vill lägga på annat.

på tal om annat så har vi gjort av med sjukt mycket pengar idag. jag och johan skulle in och handla lite småsaker. kom hem med billabongshorts och kalsonger till william, en fylld påse med kläder till emma, en keps och en väska till mig, en keps och visitkorthållare i skinn till johan, en ogräsplockare från fiskars, dynor till utemöblerna, ett tak till hamocken (som var för liten) en ny telefon till stephanie. jag tror det stoppar där.
och vi som bara skulle in och ta en fika från början. hua!

annars har jag ägnat dagen åt just trädgården. det har blåst som attan men varit ganska varmt tack och lov. mitt mål är att ta bort allt som kräver något av mig. gräsmatta är ok. man behöver liksom bara klippa gräset så ser hela tomten bra ut. inte en massa buskar som drar iväg åt alla håll och kanter, en massa marktäckare som växer överallt eller något som ska likna en rabatt men som inte är det. tacka vet jag gräsmatta, stenplattor, en och annan buske och krukor med fina växter i. det räcker för mig. inget komplicerat för mig, jag har inte lust eller tid och det blir bara ett stressmoment för mig.
så jag hoppas på att få hit en liten grävare snart så ska jag gräva upp hela sidan längst med muren. jag ska fixa gräsmatta där. det kommer att bli så bra!

nu ska jag plocka undan lite. i morgon är det jobb igen. åker inte in till kontoret men jag har en del att göra ändå.

med både en lång rem och handtag. lagom stor och med lagom många fack. den var näst intill perfekt.  

glöm inte bort att du är perfekt på ditt sätt!

Kärlek

RSS 2.0