köpt en ny plånka...

...som jag är så nöjd med. jag har letat efter en väska som uppfyller alla krav jag har på en väska. inte för stor, inte för liten, lagom många eller få fack, inte för säckig och inte för kantig, svart skinn, med både handtag och axelrem. verkar vara omöjligt att hitta. jag tror att jag kommer att få köpa två helt enkelt. en lite större som jag har till vardags och en lite mindre som jag kan ha snett över axeln när man typ går ner på stan och ska äta glass eller något.

världens bästa luftfräschare


en eftermiddag hemma hoss ohlssons..

stephanie sitter vid köksbordet och surfar och spelar musik. jag står vid diskbänken och plockar undan efter maten. det är lite liv och rörelse i hela huset. då tittar stephanie upp på mig och säger:

stephanie: men vad tycker du att min insats är värd på fredag? (stephanie ska sitta barnvakt från fredag eftermiddag till lördag förmiddag)

jag: ja, jag hade tänkt mig en 350-400 kronor...

stephanie gapar och det blir tyst ett par sekunder. på dessa sekunder hann jag tänka.... och där, försvann vår potentiella barnvakt....

stephanie: va??!!!! *asg* alltså jag hade typ tänkt att börja deala om 40-50 kronor!... eller, eller *ivrigt viftande med händerna*... att jag inte behövde betala grapefrukten du köpte häromdagen!!!!! *asg*

jag: eftersom du nu får avlastning ganska tidigt på lördagen så kommer jag att ge dig 350 kronor.

stephanie: herregud!

alltså här har vi en tjej som inte tar något för givet inte. eller så är hon naiv...

för igår tex fick hon äntligen sin efterlängtade lägenhetsförfrågan från nyköpingshem. en tvåa ska hon få hyra i ett år. vi pratar om en tjej som ska bo där ett år med lite pengar i fickan och studier.
vi pratar om en tjej som tycker att sverige är liiiite för litet och vill åka till usa efter det sista året.
vi pratar om samma tjej som började kolla ut lyxmöbler till sin studentlägenhet. matsalsmöbler för flera tusen och bäddsoffa med divan...! eeeh...?

för grejjen är ju att hon kommer att sommarjobba och tjäna en liten hacka, men jag menar, det finns ju ett helt år hon kan spendera dom pengarna på. och om hon gör verklighet med usa tankarna så behövs det ju några slantar där... så det hänger ju på hur mycket pengar vi kan kasta ut på ett helt möblemang för henne. ok, en del har hon, som säng, skrivbord och lite annat, men jag menar tv, dvd, mikrovågsugn... plus alla möbler som saknas.

svettigt värre!

kärlek!


random

har liksom inte hjärta att helt ta bort bloggen från jordytan. gick in och tittade på statistiken nyss och det verkar som att det finns en och annan som fortfarande går in.
söta ni.

jag har ju även efter det sista inlägget fortsatt att skriva. det kommer jag alltid att göra. jag tror att jag gör som så att jag fortsätter här. lite då och då.
använder det här forumet ändå kanske? vi får se. det kommer inte att vara i samma omfattning som tidigare... var ute efter att slippa pressen (som jag bara satte på mig själv förstås), men jag kommer inte att sätta press nu. bara gå in ibland och plita ner några rader om dagen eller tankar.

to be continued...

ja, jag ska avsluta bloggen. känns heeelt ok faktiskt.
började sålla bland alla "måsten" jag hade i favoriter för flera dagar sen. jag har kvar ett par som faktiskt ger mig något, sen aftonbladet så klart. borta är alla meningslösa bloggar och twitter och alla andra sidor jag höll mig uppdaterad på. och bara denna lilla förändring gav mig energi.
nu fortsätter vi. kan kan ta bort flera till, som jag bara behöver gå in någongång ibland på. kanske följer fb med i ett senare skede också.

annars kommer mitt liv att fortsätta i samma gemytliga lunk. upp och ner som en bergochdalbana. som det ska vara.

jag vill passa på att tacka den lilla skara som faktiskt kikat in lite då och då. en kom till och med fram till mig på krogen en gång och sa att hon var inne varje dag. vet inte varför men det värmde. att någon var intresserad liksom.

men nu fortsätter jag och skapar harmoni i min ganska stressade tillvaro. rensa bort allt som inte ger mig energi. och då menar jag inte bara sociala medier utan även saker runt omkring mig.
så vem vet hur det här slutar :) till det bättre är jag helt lugn i och det är ju det som är poängen.

gör en städning du med. se dig omkring. vad lägger du ner tid på och vad utav det ger inte energi tillbaka? kasta bort. det kan bli känslomässigt i olika avseenden men i längden är det värt det.

nu ska jag börja laga mat. sen ska sista delen av gräsmattan få sig en omgång, sen ska emma hämtas från en kompis, jag måste försöka klämma in ett besök på ica också..............

ha re gott nu fina du. ha i tanken att någon tänker på dig varje dag, någon vill inte leva om du inte fanns, någon tycker att du är allt.

du är vacker, på ditt speciella sätt, för gud gör inga misstag.

vi ses, ciao!

godmorgon söndag

sitter med en kaffe brevid mig och undrar var helgen tog vägen? det gick så himla fort.
gårdagen bara rann iväg. på förmiddagen när det var emmas dans så var det terminsavslut för henne, dvs uppvisning. dom är så söta småttingarna. och duktiga framförallt. emma får det tuffare och tuffare, vi får se om hon vill fortsätta till hösten.


när hennes dansuppvisning var över så sprang vi ner till centrum för att titta på steohanie. hon hade uppvisning i street så klart. också väldigt duktiga.

sen var det hem och slappa och njuta av finvädret ett tag för att senare åka och lämna emma som skulle sova hos farmor och upp med stephanie till södertälje. vi hämtade upp stephanies söta  vän malin på syd, sen övningskörde hon till viksberg. där var det en kille som firade sin artonårsdag. stephanies andra artonårsfest denna helg. hon har inte sovit hemma en ända natt.. killen går i hennes skola och jag träffade hans föräldrar innan jag åkte hem. mycket skötsamma ungdomar, jag är inte orolig, däremot känner man ju till att det kan bli känt att det är fest någonstans och då drar det ju dit andra som man kanske inte har samma tilltro för... men nu ska jag inte måla fan på väggen.

passade på att åka ner för backen och hem till sandra när jag ändå var där. hon med familj var inte hemma så jag satt och skrattade i solen på deras fina veranda med hennes mamma, pappa och syster en stund, sen styrde jag hem.

när jag kom hem så tog jag min molokne lille tonårskille till pizzerian. vi satt och åt och drack läsk och jag kände hur han sakerliga mjuknade upp efter flera dagars surande. vi gick och köpte godis och cola och åkte hem och bänkade oss framför "kvällen är din".
efter ett tag så började vi att prata. det är inte lätt att vara tretton/ fjorton år med kärlekstrassel. herregud.

det var värt mycket att få sitta med william själv och bara prata. min lilla william. så söt.
undertiden vi pratade så hade jag en sak på mina fötter som heter "babyfoot". det är en japansk grej med en massa frktsyra som ska ta bort död hud. så man hade dessa tossor på sig i två timmar och sen kommer det att börja fjälla av hud i en till två veckor. denna process ser ganska äcklig ut, men när det är klart så kommer fötterna att vara lena och fina, precis som bebisfötter, med alldeles ny hud och inget annat. jag köpte en likadan till stephanie, som ska göra sin i kväll medan vi tittar på "winters bone".


vet du, jag har bestämt mig för att lägga ner bloggen. jag orkar inte vara så himla "med" hela tiden. det är hur många sociala medier man är aktiv med, heltidsjobb, tre barn, stort hus mm mm, så jag ska faktiskt börja rensa lite. kanske blir det så att en del få ryka. hade lite funderingar på fb också, men nu har jag ju fått kontakt med en del från släkten så det tar emot. men jag får se hur jag löser det. jag skulle ju kunna använda tiden jag sparar till att faktiskt åka och hälsa på dom ist. men vi får se som sagt. bloggen lägger jag ner snart, jag kommer att säga till vilket inlägg som blir det sista...

ha en skön söndag, jag ska in i duschen nu, sen ut och möta upp emma i stallet och sedan vidare till mamma i trosa. ta vara på värmen, den behöver vi!

puss och kram!

Nä me se...

...solen tittar minsan fram. det var inte illa. men det är fortfarande kallt ute.

fabriksområdet utanför mig är invarderat av måsar. vet inte vad det är som drar hit dom men någon form av konferens verkar dom ha.

idag har jag bokat cirkusbiljetter till i morgon. stephanie tar med sig emma och går på cirkus. det ser hon fram emot jättemycket. dyrt är det och sent är det också men det kan inte hjälpas. jag skjutsar dit dom och hämtar dom sen. lite girls night out så där.

i natt var det andra natten johan inte var hemma. sov bättre inatt än vad jag gjort de andra nätterna men det är så där kul ändå. jag vet att jag brukar känna mig stressad över att han inte är hemma, men efter ett par dagar brukar jag komma in i lunket. däremot tycker jag om nätterna när jag vaknar och hör honom andas brevid mig. så därför blir det så påtagligt när han inte är hemma.

jag och emma passar på att öva på att vara duktig och stor när pappa är borta. vi lär oss att hänga upp jackan, plocka bort tallriken och ha släckt i hallen på natten. igårkväll när emma skulle sova körde vi lite rollspel/ teater. vi ponerade att det var natt och att emma låg i sin säng och sov. jag berättade om när hon vaknar och känner att hon måste gå upp till mig att det kommer att vara släckt och mörkt i hallen då, men hur snabbt och enkelt det går att öppna dörren och tända hallen innan man går över och stör en sovande mamma.
denna övning var uppskattad och vi skrattade båda två innan hon tillslut somnade på riktigt. hon fick dock inte ta övning i praktiken då hon inte vaknade alls.

emma ringer pappa på kvällen innan hon somnar och på morgonen innan hon åker till skolan. hon är nöjd med det och ofta fnissig och flamsig i telefon.

nu ska jag snart åka hem, jag ska hämta ut kläder som stephanie beställt i mitt namn på hm. sen ska jag hem och laga champinjonsoppa med gorgonzola. jag kommer att ha i osten i den portionen som vill ha, så jag skippar att laga soppan med osten i hela. men det är nog gott.

stephanie är ju hemma resten av terminen nu och har praktik. så jag måste hela tiden tänka på att jag ska göra matlåda till henne. hittills har det gått bra och jag ser inte varför det inte ska gå bra. tycker bara att det är så tråkigt att tänka matlåda, och det är ju därför jag inte gör det till mig själv i vanliga fall...
själv åt jag en avocado och keso till lunch idag. inte görmycket men gott. börjar bli lite hungrig nu.

hasta hem.

kram på dig fina! 

aprilväder i maj?

det började regna nyss. lite dugg så där. känns helt ok med tanke på att det är en del damm kvar på gatorna efter sopningen. och blommorna behöver en skvätt dom me.
satt i telefon och ringde runt med en del information och tittade ut samtidigt. plötsligt på en sekund slår det om och börjar snöa och hagla. gissa om man blir förvånad. och egentligen vet jag inte varför man blir det men det är ju ändå maj nu, och vi har fått en försmak av sommaren redan, och nu kanske man ska ta fram dunjackan igen...


mätt som en plätt..

hej på dig!

fasen vad kallt det var idag. sol förvisso, men kallt som f*n...
jag var i stallet med emma nästan två timmar och jag höll på att frysa häcken av mig. när jag kom hem så var jag så trött att jag höll på att somna i soffan... jag blir så påverkad av att frysa och jag hatar verkligen det.

hur som, när vi kom hem så började jag städa igen. ville göra en sista rengöring av golvet, så jag var säker på att all pigment var borta. tre gånger har jag stått på alla fyra och skurat och eftertorkat. vilken träning alltså. men nu är det rent, fint och skinande svart.
sen har jag torkat av skoställen och ställt tillbaka för årstiden aktuella skor. de andra åkte ner i källaren. jag har kastat ut alla vinterjackor, dom var så dammiga efter allt som gjort i hallen. skulle nog behöva tvätta de andra också, men hey, en sak i taget.

johan åkte och handlade veckans matsedel medan jag håll på.
nu har vi ätit lax i ugnen med blåbärspaj till efterrätt. laxen kommer från "fiskbilen" och är så himla god. jag rörde ihop ca 4 dl grädde med citronpeppar, salt, fiskbuljong och vittvin. tjoff in i ugnen i ca 20 minuter, och så ris och sallad till det. klart!

nu ska jag fortsätta i hallen och sen vidare in i tvättstugan. urk, jag ruttnar på det här. fast egentligen tycker jag om att städa. jag ska sätta på lite musik i mina lurar så får jag samtidigt en liten stund för mig själv. älskar två flugor i en smäll!

 

ikväll ska jag titta på "det blir bättre". alla dom gånger som varit har berört mig oerhört. men ikväll handlar det om magdalena graaf och när hon misshandlades av sin dåvarande man. jag har läst hennes bok "det ska bli ett sant nöje att döda dig" och den var så gripande. tror att just det här ämnet är mest engagerande för mig. så jag ska bänka mig.

 

måste skynda mig nu...

i morgon blir jag gräsänka i tio dagar igen. varför heter det gräsänka egentligen? hur som så ser jag fram emot det lite. det gör jag alltid, samtidigt som det är jobbigt att ha hand om allt själv. det är blandat.

 

ha en mysig kväll fina du!


godmorgon fina du!


har du haft en fin valborg? hos oss hände det inte så mycket. det var ju emmas dans på förmiddagen som vanligt och sen var det stallet.
medan dom var i stallet så passade jag på att springa en vända i vårat spår bakom huset. det spåret är inte det jag brukar springa. mitt vanliga spår ligger uppe vid tippen och dit brukar jag ta bilen. men eftersom johan och emma hade bilen fick jag gå till spåret bakom huset.
det är ett gammalt militärspår. tre kilometer långt totalt och en och en halv kilometer uppförsbacke. herregud vad mycket jobbigare det var. 
när man springer i uppförsbackar handlar det inte bara om att ha flås. man använder ju muskler på ett helt annat sätt och all syre man tycker att man stabiliserat i en jämn ström tar slut när man springer upp för backen.
så det gick dåligt kan man säga. jag sprang 3,27 km på 20,37 minuter. inte urilla men jag kände mig som en stor jäkla klump där i spåret.
på´t igen idag tänkte jag. skam den som ger sig. tror det är bra att variera distans med backlöpning.

annars så grillade vi lite gott och sen drog stephanie till åker och en vän där. william ville inte följa med till elden så det blev bara jag, johan och emma som stod och tittade. det är så fint med den gigantiska domkyrkan bakom. alltid träffar man nån som har barn i emmas, williams eller stephanies klass som man står och byter några ord med. en del har tagit med sig bubbel och andra går runt med en ölburk. den sistnämnde gruppen går bort för mig. jag kan inte hjälpa det men jag tycker det ser så himla illa ut, när man går omkring med en ölburk i handen, smålullig och ska spela lekmamma eller lekpappa. det är tidigare erfarenheter som gör att jag har den inställningen och det är säkert inte så i alla fall. hoppas jag.

idag ska emma börja i den stora gruppen på stallet. så det blir att åka ut igen. hon är spänd på det och det kommer att vara 30 minuter praktiskt skötsel och 30 minuter ridning. dubbelt så lång tid, dubbelst så kul och dubbelt så dyrt :/.

nu ska jag få i mig lite frulle. låg kvar i sängen lite väl länge idag. johan sitter och tittar på nattens ufc matcher i lilla tvrummet.

ha en härlig 1:a maj och ta det lugnt i demonstrationståget :)

Kramar!

 

RSS 2.0