semestern fortsätter

hej på er!

semestern fotsätter och det är jag glad för.

idag är det nyårsafton. vi kommer att ta det lugnt. laga lite mat och svärfar med kvinna kommer senare på kvällen och äter med oss. på menyn står oxfilé, hasselbackspotatis med rödvinssås och vanlijpannacotta med björnbärskompott.

vi har haft ännu en underbar vecka i sälen. två gånger på ett år har vi varit där. i januari och december. det var perfekt att fira jul däruppe. alla måsten lämnade vi hemma, packade med oss julklapparna och bara åkte. bokade bord på ett wärdshus för julbord och underhållning. sen en massa skidåkning. emma utvecklades snabbt denna gång och växte ur barnbacken på ett par dagar. de sista dagarna var hon med oss hela tiden. så skönt att dom där jobbiga "lära" åren är ett minne blott. nu är det bara att köra.

jag kommer att fortsätta med min lista nästa inlägg. hoppas ni får en underbar nyårsafton och ett stort gott nytt år på er!


jul i sälen

Hej kära vänner! Hoppas ni mår bra i julledigheten. Jag är med famijen och svärfar i Sälen och åker skidor samt firar jul. Igår var det julafton.. Den började på morgonen med att barnen fick öppna alla paket. Vi hade med oss frå släkten. Sen drog vi ut i backarna och åkte lite skidorc bara ett par timmar. Sen åkte vi hem och lekte med alla klapparc drack glögg och gjorde iordning oss. Sen hade vi bokat julbord på Lindvallens wärldshus. Det var god mat och show! Kanon! Sen åkte vi hem och mös hela kvällen. I morgon fyller Stephanie 17 år fortsättning följer.

dag 25

idag.

vaknade kl 0900 idag. fick sovmorgon, vilket var skönt då det blev lite sent för oss tre som var i nykvarn på middag med goa vänner igår kväll. jag körde men så jag var inte sliten på det viset, men det blev sent.

tog det lugnt på morgonen och vid elvatiden tog jag på mig ytterkläder och gav mig ut och skottade.
två timmar senare hade jag hunnit ta en snabbdusch och klätt mig. johan och emma kom hem från pulkabacken och william drog till en kompis. stephanie ligger i soffan och är magsjuk :/.

vid kvart i två anlände vi till svärfar som fyller 55 år idag. kalas med smörgåstårta och vin. sen kaffe och vanlig tårta och en massa annat gott (och sött).

kom hem ett par timmar senare och började laga potatis och köttfärsgratäng med feta och grädde. den ska vi ha med oss till sälen. medan den stod i ugnen laddade jag en kolasats till som jag också vill ha med mig. plocka i huset, vika tvätt, torka av ytor mm mm. det tar aldrig slut liksom. packa kläder och skriva lista så vi inte glömmer något.

nu är jag trött och det syns inte ens att jag stod och kämpade på uppfarten i över en timma i förmiddags. det är helt igensnöat och det vräker ner fortfarande. jag ska värma lite glögg och titta på "vem kan slå filip och fredrik".

två dagar kvar på jobbet. hej å hå!

dag 24

mina tankar om kärlek.

urk va pretentiöst.

innan jag träffade j så tror jag att jag skulle svarat att man inte behöver så mycket kärlek. jag har alltid varit självständig och uppepå det dessutom inte haft så bra förhållanden.
kärlek har för mig helt enkelt varit en massa muschsmusch som jag inte behöver.
jag har alltid fått kärlek av mamma som är min ängel, så det är inte sån kärlek jag menar. jag menar när man älskar en annan människa så mycket att man känner att man skulle kunna göra uppoffringar för denne.

lätt att bli kär har jag alltid haft. men lätt att fånga mig och hålla mig fast. det är svårare det. har aldrig varit mycket för närhet, kramar och hålla handen. vill inte gärna ligga nära när jag ska sova. säger väldigt sällan "jag älskar dig" för det känns så himla konstlat. pratar inte gärna om vad jag känner innerst inne om jag inte behöver (och det anser jag sällan att jag behöver).

när jag träffade j så var det en del som förändrades. det började som de flesta förhållanden. stormkär! men sen med tiden så lärde han mig att man faktiskt måste prata om vad man känner och tycker, visa lite kärlek. han ville veta, se och känna.
jag har förändrat mitt sätt att se på kärlek, men grunden jag står på är ändå stabil. jag är inte beroende av en annan människa för att mitt liv ska fungera. ensamheten välkomnar jag och har alltid gjort. skillnaden är väl att jag lärt mig att kommunikation är a och o för att en kärlek ska kunna hålla i sig och växa sig starkare.

jag tror också att åren har bidragit en massa. jag har aldrig varit så smuschig med barnen heller men det är jag nog mer idag än när dom var små. kan faktiska spontankramas ibland ;). jag brukar titta på mina barn och fundera på hur dom blivit färgade av mitt ganska kalla sätt. jag kan säga så här: stephanie går sin egna väg. hon och jag är ganska lika i humör osv men jag tycker ändå att hon har en naturligare syn på kärlek och en tryggare syn på sig själv än vad jag någonsin haft. william är kärleksfull och kommer nog alltid att vara. vill kramas och är inte rädd att visa vad han känner eller säga vad han tycker. emma. ja, emma är stenhårt sig själv och skiter nog blanka fan i vad andra tycker (hoppas det håller i sig hela vägen).

det är skönt på något sätt att min känslosida stannade hos mig och inte fördes vidare en generation till. jag får kämpa och fundera på vad som förväntas av mig i kärlekslivet. det kommer inte helt spontant och känns inte helt naturligt. men sån är jag. kanske är det därför jag är chef, det kanske bor en liten psykopat i oss alla som väljer den linjen i yrkeslivet ;)

dag 23

favoritcitat

det finns så många fina citat, men ett som fasnat är:

"den som upplever framtiden som motvind, går åt fel håll" 

men

" i know i´m gonna die, som my revenge is livi´n well"

är också bra tycker jag. den sistnämda är en textrad från en låt med Robbie Williams.

sen är ju alltid

" what goes around, comes around"

en klassiker. skrämmande men en klassiker ;)

dag 22

planer.

ja, vad har jag för planer. vi kan ta resorna vi har framför oss.

nu snart blir det den årliga sälenresan. vi åker upp till stugan och åker skidor en vecka. detta år åker vi över jul och det ska bli så skönt.

i mars drar vi (jag och johan) och typ hundra till till prag. vi åker med johans företag och kommer att vara borta i fyra dagar. dom ska ha lite konferens på förmiddagen två av dagarna men det är nog allt tror jag. sen ska vi åka till två städer och titta på fångläger osv. det är perfekt. jag älskar kultur! det blir ju självklart en massa kvällsaktiviteter och shopping också, men det går väl under kultur det med vá?

sommarsemestern kommer vi satsa på västkusten iår (eller nästa år blir det ju). johans företag har ett par stugor där med. fina stora och lyxiga hus på bästa stället. det blir så himla bra!

hösten tror jag att vi kommer iväg till new york som jag velat så länge. vi har pratat om det länge men det är ju så dyrt. men jag tror att vi tar oss råd till det i höst. isf blir vi borta en klassisk weekend tors-sönd. johan tycker vi ska satsa på en vecka, men jag vet inte om man orkar det. sen är det ju inte gratis att leva där. så det blir nog en weekend. hoppas på den här resan mycket!

det finns en till resa som jag vill göra detta år. jag kommer att göra mycket för denna resa. jag kan inte skriva så mycket om den. det är en helg vi pratar om och det är i europa någonstans och i slutet på året. mer än så kan jag inte säga i nuläget.

ja. resplaner för 2011.

dag 21

vad finns omkring mig just nu.

detta hade varit roligare om jag hade skrivit ikväll från mobilen eller något. just nu sitter jag på kontoret. har nästa precis kommit.
ganska stökigt skrivbord. mycket lösa papper som ska in på sina platser. en apelsin ligger på ett block och väntar på att bli uppätet. ett annat block som jag skulle renskriva det sista ur ligger uppslaget. värmefläkten står och surrar på golvet och en stor mugg kaffe står och ångar på min vänstra sida. snart ska den intas med en smörgås, för sen är dagen igång, kontorsgrannen sitter och snyter sig och grannen brevid honom pratar i telefon. ljusstaken lyser i fönstret och det är mörkt ute fortfarande. telefon blinkar, jag har nog fått ett sms. precis kollat mina mail. det var inga nya, stängde mailen igårkväll kl 23 så det hade förvånat mig. förmiddagen är uppbokad och eftermiddagen ska jag ge till att städa upp lite och se till att jag har allt på plats inför jul och mellandagarna, alla underlag inskickade, alla tillstånd registrerade och all bemanning inbokad. bland annat.
ingen vila ingen ro!

dag 20

jag har en massa skivor i bilen som jag lyssnar på. men i stort så lyssnar jag mest på radion, men ibland kan det bli mycket reklam och när jag köpt en ny skiva så vrål lyssnar jag på den varje gång jag sätter mig. tycker att det är kvalitétstid när jag får sitta och lyssna hur högt jag vill och på vad jag vill...

just nu går

varm och jag kan verkligen rekommendera "raise youre glass" och "fucking perfect". två nya låtar som finns med på hennes samlingsskiva.
asbra!

"so if you´re too school for cool" (häftig textrad från raise you´re glass, hon kan skriva texter hon...!)


dag 19

mina ambitioner.

jösses vad ambitiöst :D

ja, jag har många ambitioner och jag ska inte tråka ut varken mig själv eller någon anna med att rapa upp alla här.
men nu siktar jag på att läsa in en kurs i taget på komvux. jag har haft ett uppehåll ett tag nu och inte haft någon lust att läsa, men nu har jag amnält mig till "företagsekonomi a" som jag inte gjorde klart förra gången. hade egetnligen bara tentan kvar men jag antar att jag måste göra om hela kursen då det var ett tag sen. lite slöseri kan man kanske tycka. men men. det ska bli roligt att få börja plugga igen. kommer att starta efter jul, närmare bestämt den tionde januari. efter den vet jag inte riktigt vad jag ska läsa. får fundera på det. skulle vilja ta matten men jag är sämst på matematik och det är en ganska stor kurs, kommer att ta otroligt mycket energi. men det kanske är det jag ska utmana ;) usch, jag får utslag när jag tänker på´t men vi får se. finns en som jag funderar klämma in innan sommaruppehållet som heter "organisation och ledarskap" den kan jag nog hinna med om jag sätter lite fart. efter sommaren så vet jag inte. antingen matematik som jag nämnt eller så drar jag igång den ännu större kursen "företagsekonomi b"...

kortsiktiga men ack så viktiga ambitioner och mål...


dag 18

jag saknar

min pappa så klart. jag saknar hans humor och fina blick. jag saknar hans aptit på livet och kärlek till allt levande. tex stephanie och alla djur....
jag saknar en högskoleutbildning och en studietid med den...

...men jag är ju ganska ytlig av mig rent allmänt. så jag kan verkligen sakna en jäkla massa pengar. jag vill ha så pass mycket pengar så jag kan göra dom resor som jag vill. jag vill kunna köpa alla dom fina kläder, skor och väskor som jag vill ha. jag vill kunna göra alla mysiga behandlingar och åka på SPA flera gånger om året. jag vill kunna ge mina barn märkeskläder och överösa dom med saker som är flashiga att ha. jag vill kunna casha en iphone 4 bara för att. jag vill kunna boka en resa till london eller paris, för där vet jag att just dom skorna eller den väska finns inne just nu.
köpa hus i thailand eller miami, dit jag åker varje år för att "vila up mig".

nu låter det som att jag vill bli typ en "hollywood fru" men så är det inte. jag vill verkligen ha en karriär som ger mig både friheten och alla dom pengarna som krävs. alltså, jag vill verkligen jobba mig till förmögenheten.

jag är inte klimatsmart och ja, jag gillar att konsumera. sån är jag.


dag 17

mitt umgänge.

jag har en gammal vän som jag älskar. vi har känt varandra sen vi var små. vi har sett varann gå igenom livet alla prövningar, vi har stöttat och varit brevid i vått och torrt.
den familjen är idag stor och vi har mycket glädje av varandras sällskap. barnen leker med varandra och jag och hon gillar att sitta och babbla med ett glas vin framför oss.
gubbarna brukar också hitta samtalsämnen. vi brukar bjuda hem varandras familjer på middag emellanåt. jag tycker det är så roligt att bjuda på middag.
henne vill jag inte vara utan.

en annan söt fin och alldeles underbar människa är m. vi har också känt varandra länge och känner varann väldigt bra. inte för att vi umgåtts så mycket utan för att våra pappor var samma skrot och korn. samma humor har vi och vi tänker på ett ungefär lika. henne behöver jag aldrig dölja något för. jag vet att hon aldrig skulle dömma mig. jag hoppas hon vet att jag aldrig skulle dömma henne.
hon har fått barn nu. jag känner att jag vill hälsa på oftare nu. livet är skört och man ska inte ta något för givet. men jag är väldigt glad för hennes skull, jag hoppas hon är riktigt lycklig.
henne vill jag inte vara utan.

mina grannar är värda att ta upp. dom är fantastiska! L och A och deras vovve P. fina fina männsikor som jag är så glad att känna. dom visar sån värme som man inte är van vid att få. tur att vi bor så nära varann, det inbjuder till ett och annat spontanbesök.
puss och kram på er!

jag har en massa kompisar, bekanta och vänner som jag är otroligt tacksam över att jag känner. jag försöker att hålla kontakt med de flesta emellanåt, men det är svårt att hålla i alla trådar. men det är ju kompisar och då förlåter man, eller hur?

för ett par år sen så rensade jag lite i min bekantskapskrets. jag "gjorde slut" med dom som bara kostade en massa energi och som inte gav mig något. det var en renande känsla och jag hade inte dåligt samvete en enda gång. jag skulle kunna rekommendera det till alla som har ohälsosamma vänskapsrelationer. absolut. gör slut med dom om dom bara tar energi och inte ger något tillbaka. eller att relationen kostar mer än den smakar. det är mitt råd.

dag 15

något som gör mig lycklig.

detta är roligare att skriva om. och jag kör samma upplägg som igår:

1) solens strålar på mitt ansikte
2) mina barns underbara närhet
3) inplanerade resor
4) oväntade extra pengar
5) doften av ett nytt plagg
6) min mans humor
7) god mat
8) gott vin
9) utförsåkning på skidor
10) hästkrafter
11) trevliga människor
12) flyt på jobbet
13) årstiderna
14) knäck
15) tända ljus
16) lördagskvällar
17) lyckat besök hos frissan
18) varma gosiga kläder när det är kallt ute
19) mina katters mjuka päls
20) musik

även här kan jag hålla på i evigheter och det känns som att denna är mycket enklare. tur är väl det kanske :)

dag 16

ett tillfälle till.

sitter i trädgården. jag har en gul t-shirt på mig. jag är glad och upprymd.
långt spikrakt glansigt brunt hår och rakklippt lugg. där sitter jag och alla mina "syskon" kring ett långbord, under träden en fin sommardag. vi äter tårta, bullar och dricker saft. alla är glada och fokus denna dag är jag. jag fyller tio år och jag är i mitt andra hem, här känner jag mig mer hemma än hemma många gånger.
min "syrra" ler mot mig och jag förstår att hon har ett finger med i spelet på den kartong som står på marken brevid henne. jag är förväntasfull men håller tillbaka.
alla sjunger för mig och jag har pratat med mamma i telefon strax innan. kan inte riktigt släppa samtalet. men nu ska jag koncentrera mig på min dag. "ja må hon leva, ja må hon leva...."

när jag äntligen får öppna lådan som står där på marken säger man till mig att ta det lugnt och försiktigt. jag får nästan inte röra den alls. ställer ner den på marken och öppnar försiktigt. jag lyfter på locket och en liten gul kyckling tittar storögt på mig. jag fick en egen. lyckan var total och jag lyfte upp det lilla knytet. den uppskattade inte min närhet på samma sätt som jag gjorde, så jag släppte ner den igen. snart skulle den få komma tillbaka till alla sina kamrater.

den lilla kycklingen blev min vän en lång til framöver, jag kände igen den bland alla andra. ett tag. sen växte den upp och såg tillslut ut som alla andra tuppar.

dag 14

något som irriterar mig.

jag försöker att inte irritera mig på så mycket, det till trots så går jag runt och är irriterad ganska många gånger om dagen.

främst irriterar jag mig på:

1) en kombo av nyinsmorda ben och jeans
2) slut på kaffet när man vill ha
3) strulande elektronik
4) täppt näsa
5) hår som fastnar i läppglanset
6) när man står vid bensinpumpen och inser att man glömt kortet hemma (då är det bra med bra vänner ;)
7) folk som tränger sig i köer
8) folk som vill hävda sig och kan gå över lik för att göra så
9) bilköer
10) telefonköer
11) otrevliga människor i allmänhet
12) att vara hungrig
13) is på bilrutorna när man har bråttom
14) skräp på golven
15) vissa människors personlighet
16) pipande näsljud från personer
17) minusgrader och inga vantar
18) lågskor och högsnö
19) självömkande människor
20) bad hairday

sen kan man ta detta i en evighet, för det finns massor med småsaker som gör en irri. men detta skulle kunna vara en lista på sånt som i allafall jag kommer i kontakt med ett par gånger i veckan, om inte varje dag.

dag 13

Gårdagen.

Vaknade efter yttligare en natt med en snarkande liten Emma på en madrass i rummet. Sovit dåligt i natt igen.
William är sjuk. Han är febrig sen i fredags och svullen bakom örat. Han har klagat på nacksmärtor sen förra veckan och nu går han snett med huvudet och ser förvriden ut.

Gick upp och ringde läkaren. Fick en tid redan en timme senare. Gick ner med honom. Man misstänker körtelfebber.
Pennicillin mot eventuella bakterier. Vidare mot Apoteket. Inhandlade lite för årstiden nödvändiga saker. när jag ändå var där.

Dagen har spenderats med att serva William, som är ledsen och utan mod och jobbat. Pratat i telefon och installerat nya Office 2010 på jobbdatorn.
Åkte ner och skickade en massa paket med DHL och köpte kattsand med cederdoft.

 

Hämtade upp Emma hos en kompis vid 17 tiden. Till middag blev det köttfärssås med massor av fetaost (jag vet, jag har en grej när det gäller feta. Kan ätas till allt) och ett ton parmesan.
Gosade med William och tittade på en film på kvällen. Fick gå och lägga mig i Emmas rum när jag precis lagt mig. Återvände till min säng klocka 00.00 och där fick jag ligga kvar resten av natten.

Så såg det ut ungefär...


RSS 2.0