nybörjare och kennelhosta

Hej,
 
Nu har jag spenderat halva tiden på upplärningen på mitt nya jobb. Jag har det så lyxigt att jag får gå dubbelt en hel månad! Jag tackar och tar emot. Det är inte ofta man får en smekmånad på riktigt på jobbet. Dock har jag varit sjuk sen förra helgen. Förkyld, ont i huvudet och febrig. Tur att det finns alvedon.
Annars känns det bra så här långt och det är lite annolunda att arbeta dels i ett litet företag och dels i ett familjeföretag. Det blir väldigt mycket fokus på det du gör och det du inte gör. Sen är rollerna inte lika uppdelade som i större företag. I ett litet företag så är man allt. Från att lägga upp nya kunder i systemet, boka arbetspass och fakturera mm. Det är nyttigt att se hela kedjan på det som man varit bortskämd med att andra funktioner tagit hand om tidigare.
Jag känner verkligen att varje nytt företag och varje nytt arbete lär mig massor med nya infallsvinklar som jag kan ha med mig i framtiden!
 
För ett par veckor sedan blev Romeo förkyld. Han hostade, snorade, harklade och nös. Super dålig i magen blev han som följd också.
Han har gått och snorat sen dess med blivit bättre och bättre. Men nu är alla tre katterna också förkylda. Vår älsta katt är nio år och jag visste inte ens att katter kunde bli förkylda! Men nu är dom det alla tre.
Igår på kvällspromenaden så träffade jag en tjej som är mamma till en klasskompis till Emma. Dom köpte en valp samtidigt som vi och Romeo och Sigge brukar ha så roligt när dom träffas. Igår fick dom inte hälsa sa hon för Sigge hade kennelhosta. Det går en liten epidemi i Strängnäs med sån hosta. Han lät precis som Romeo gjort. Det är säkert det han haft och smittat ner katterna med. Hoppas det snart går över. Men jag måste säga att katterna är så jäkla söta när dom nyser :)
 
Nu ska jag gå ut i regnet med en Romeo (som antagligen inte vill gå många meter).
 
Idag är det regnigt och det är bra, då försvinner det mycket snö. I morgon kommer våren, det ser jag fram emot!
 
Puss och kram!
 
 

Påsken är över

Så är påsken över för i år. Det har varit skönt på många sätt. Dels för att jag varit i ett läge där jag totalt kan koppla bort jobbiga jobbrelaterade tankar eller problem. Dels för att det varit långhelg och sist men inte minst, det har varit ett kanonväder!!!
 
Romeo har ju inte varit bra på ett par veckor. Han har haft magproblem. Nu har jag (hoppas jag) hittat rätt foder, äntligen! Jag kör nu med färskfoder. Skit äckligt att handskas med men Romeo tycker om det och det är inte längre några problem att ge honom mat.
Däremot har han de sista dagarna varit ordentligt förkyld stackarn. Snorig och nyser och fnyser hela tiden. Detta har ju också påverkat hans mage negativt. Men nu vet vi. Det är så skönt. Han är på bättringsvägen och han är så söt!
 
William körde jag till Mariefred igår kväll, Emma har haft en kompis här över natten och jag har bara tagit det lugnt. Igår var vi och shoppade till Emma som fyller år den 15:de april.
Idag och i kväll handlar det om att tagga, fylla på med så mycket energi som det är möjligt och bara coola lite. Gymet kommer att få en påhälsning och efter det ett skönt varmt bad. Så ser kvällen ut för mig.
I morgon ska jag vara på kontoret i Södertälje klockan 08,00. Jag lämnar Emma vid sju eller strax efter, sen drar jag mot mitt nya äventyr. Som jag hoppas mycket på. Hoppas allt är klart när jag börjar, såsom telefon, dator och min splitter nya bil... De har ju ändå haft ett par veckor på sig. Om inte bilen kommit än så förstår jag det. Det är svårt att påverka. Men jag hoppas resten är på plats.
 
Nu ska Romeo få lite mat, sen en kort promenad ut i finvädret.

RSS 2.0