Uuuuh, jag måste vila

Jorå, jag masade mig upp till spåret. Trots att jag verkligen inte kände för det. Alls.
Kände efter ett par hundra meter att kroppen sa ifrån. Allt sa ifrån. Mina ben kändes som stockar, jag fick håll nästan på en gång och min bål skrek. Jag ska inte springa på ett par dagar. Kroppen måste få vila, jag inser det. Jag är ganska bra på att känna av mig själv och är inte rädd för att ta en paus om min kropp säger så. Men nu tar jag och kör gymet ett par dagar och hälsar på spåret framåt fredag.

Gokväll gott folk!

Hejsan på er

Hej på er,

Nu har jag varit på utvecklingssamtal med William. Han ska ha trumprofil i skolan i höst, så det blir till att ringa Kulturskolan i morgon. Det tror jag passar honom som handen i handsken. Perfekt!
Sen var jag på sommarfest på Emmas dagis, dom blev avtackade och hade lite uppvisning. Så fina var dom.

Ja, nu är det inte mycket kvar av dagen. Jag har svullat som en häst idag. Och jag kan inte skryta med att jag svullat morötter eller paprika. Nej, jag har svullat onyttigheter. Inte bra, inte bra alls! Så jag tänkte att jag ska dra ut med William och köra femman i kväll. Så får det bli. Japp!


Så tragiskt

Johan jobbar på ett företag där man kalibrerar vågar av olika slag. Allt från brevvågar till bilvågar eller ännu tyngre grejjer. Han trivs väldigt bra och har ett ansvarsområde som sträcker sig från Södertälje upp till Gävle inklusive Gotland. Johan är två veckor varje vår på Gotland och jobbar.
Det här företaget tar hand om sina anställda och man åker på resor och äter julmiddagar, nästan alltid fåt man ta med sina respektive.

När man håller på med stora vågar så gäller det att ha vikter på upp till ett par ton med sig. Det här men vikterna och körning av dom till och från, men sen även med truck på platsen. Det sköts av en ung kille som är underentrepenör till företaget som Johan jobbar åt. Alltid samma kille. Han följer alltid med på alla dessa resor och middagar, samt till Gotland. Super trevlig kille som bor i Vagnhärad.

Igår kväll ringer vår telefon sent på kvällen. Det är Johans chef. Deras kollega hade kört ihjäl sig ett par timmar tidigare, i Trosa med mc.
Johan förstår ingenting. I fredags sa dom hej då och trevlig helg till varann, T hade lånat pengar av Johan för lunch, dom planerade denna vecka och var T skulle infinna sig måndag morgon........

Så tragiskt, så synd på en så fin kille som gillade livet...

Sprungit

Nu har vi varit och sprungit.
Stephanie: 3 km
Jag: 5 km
William: 10 km

Bra jobbat!

Ökna

Vi hade en jättebra dag i går på Ökna. Allt var annordnat på ett bra sätt. Det regnade växelvis och så men i det stora hela så var det kanon.

Sen hade vi middag på kvällen med vänner. Supertrevlig kväll. Blev lite sent och en del vin men det var det värt.

I morse kom Johan in till mig när det var dags att titta på Titelmatchen i UFC. Jag fick ett paket och kaffe med mig ner.

Precis vad jag ville ha :)

Det är sol idag och jag har (försent, jag vet) klippt lite rosbuskar, bjudit myggorna på ett skrovmål och fått syrener och choklad av Stephanie.
Snart ska jag, William och Stephanie springa i spåret, vi tar det mellan lunch och middag, då brukar jag ha mest energi. Ger mig på femman idag i lugnt gemak, ska bli så skönt!

Dagen igår:


Ja, jag är förskräckt på bild nummer två. Jag är skiträdd för alla typer av gnagare men framför allt råttor, möss och hamstrar.

Ha en skön dag vänner!

God kväll

Fördrink: Jordgubbsdrink med vin/ fruktsoda i
Förrätt: Parmaskinka på ruccola med honungsmelon, pinjenötter, parmesanost och hallonvinägrett
Varmrätt: Smördegsinbakad oxfilé med hemgjord bearnaise och mandelhasselbackpotatis, kokta sockerärtor till.
Efterrätt: Nöttårta med jordgubbar

Melodifestival med chips, godis, läsk och goda vänners sällskap.

Så ser min kväll ut. Nu får dom ta och komma, dom skulle varit här kl 17.00 men jag brukar räkna med att dom är minst 30 minuter sena. Så nu är dom sensena!!

Skål och ha en underbar kväll alla!

Tystberga nästa

Det är öppet hus på Öknaskolan, så dit är vi på väg nu. Emma är minst sagt spänd.
Kameran hänger så klart med, så vi ses i eftermiddag!

Ciao

Naturlig luftfräschare

I mitt kök


På mitt nattduksbord

Så ja!

Nu är jag tillbaka från Liljeholmen och mötet. Det gick bra och det var trevliga personer vi träffade. Inga rookies direkt. Dessa personer visste vad dom pratade om, herregud. Så i höst kommer det en liga på ca trettio personer, höga chefer från olika företag och ska titta på samarbetet mellan olika företag och FM företag. Dom vill in och titta lite på AZ´s verksamhet, så vi får se om vi kan få till det åt dom. Outsoursing ligger i tiden hörrni, det är i FM branchen man ska vara om man vill utvecklas!

Nu håller jag på med de sista, vill åka hem så fort det går så jag kan förbereda middagen till i morgon.

Ha re gott så länge!

Shit...

Hur ska vi göra nu då? Med middagen... Inget Sverige att titta på i morgonkväll.
Va egendomligt det känns, att inte Sverige får vara med. Hur blir det de andra åren nu då, hur gör man för att komma med igen?
Ja, ja. Vi får helt enkelt hejja på något av våra grannländer, kanske alla till och med.
Menyn är så gott som klar och jag åker och handlar i eftemiddag och börjar förbereda redan idag. Det SKA bli en bra kväll. Det KOMMER att bli en bra kväll.

Sjukt ont i baksida lår. Stel som attan och jag har lite svårt att gå utan att det ser ansträngt ut. Dessutom har jag ont i vissa muskler i rygg. Det tog mer än vad det kändes då att det gjorde. Härligt.
Har köpt Järn + C-vitamin brustabletter nu också, hoppas att man kan få känna av en positiv effekt där ifrån snart.

Annars känns livet på topp måste jag säga. Faktiskt. Inga undantag..... eller jo, ett par kanske, men det ska man alltid ha ;)

Idag ska jag ha möte med en Hollänsk kvinna. På engelska. Har inte behövt använda engelska i jobbet speciellt mycket, så wish me luck!

Ciao


Spåret

Ingen lust till träning idag fanns inom räckhåll. Alls.
Vankade av å an och visste inte vad jag skulle ta mig till. Hade liksom ingen lust att skita it heller. Vad jobbigt det blir när det blir så. Man vill varken det ena eller det andra.
Det slutade med att jag lånade Johans lurar till min iPod och drog med mig William (som jag inte behöver dra ut längre, det är nästan tvärt om) i spåret. Körde ett lugnt varv och hade ingen hög puls. Blev svettig och varm om benen. Perfekt!

Nu är det lite tv och duschen som hägrar!

God natt!

Tre rätters, ja tack!

Har ätit torskrygg med franskt täcke, potatis och tomater precis, helt ok.

Just nu sitter jag och planerar helgens meny. Vänner kommer över på traditionsenlig melodifestival middag på lördag. Det blir fördrink, tre rätters och efterdrink. Gott vin är roligt att kombinera till också.

Ska försöka dra mig själv ner i gymet om en liten stund. Lusten lyser med sin frånvaro just nu, men det blir säkerligen andra bullar när jag väl är nere. Har ont som f-n i baksida lår efter marklyften igår, för att inte tala om min stackars rygg... Lyx problem.
 
Men nu måste jag skriva vidare, ciao så länge!

Hu va proppmätt jag blev

Hej hopp!

Mätt som tusan är jag. Precis ätit en sallad med lite för mycket pasta i.

Behövde inte lämna Emma idag, utan åkte till jobbet direkt. Hade ett möte direkt på morgonen, sen skulle jag på den där utredningen som jag skrev om härom dagen. I Hovsjö, herregud, där har jag inte varit på typ 20 år. Det gick bra.

Sen jag känt att jag inte är i balans i min kropp så har jag börjat dra ner på mina portioner, eftersom jag uppenbarligen inte gör av med all den energin jag tillför. Men nu efter diverse meck så tror jag att jag vet källan till min obalans och jag tror också att jag kommit i fas. Men då äter jag ju inte tillräckligt i stället. Det känner jag av eftersom jag är väldigt trött bla. Och att jag blir så här mätt, och jag gillar inte känslan av att vara mätt.
Jag tror dock att jag måste börja äta lite mer och kanske ta lite extra antioxidanter och järn ett tag.

Träningsvärken känns idag. Jag körde först biceps och sen lätta marklyft igår med många repetitioner. Kände att det var på gränsen till för lätt men ska sanningen fram så orkade jag inte byta stång och krångla med vikterna så jag körde curlen och försökte lassa på lite. Men det känns lite idag och det är skönt! Det gör ju sitt till att jag känner mig trött idag, det är jag medveten om men det är inte den typen av trötthet jag menade tidigare.

Nu ska jag gå en promenad med ett dokument snart, ska bara få undan lite småfix. Sen hoppas jag på att få gå hem i bra tid. Längtar efter värmen igen nu. Vill ha en sommar som kommer för att stanna ett tag...

Uppäten

Jag följde med William ner i spåret som vi har bakom huset idag. Han var lite osäker om han skulle hitta så jag tänkte att jag kunde plocka lite liljekonvaljer medan han sprang.
Men va fan! Det går ju inte att gå i skogen. Man blir ju för fan uppäten. På en minut! Det är helt sjukt mycket mygg. Har hela skallen full nu och ett gäng på händerna.
Var ligger det mysiga i att ta skogspromenader? Herregud va överskattat. Man måste ju stängt vara i rörelse. Snabb rörelse. Och det är ju inte njutningsfullt, utan då springer man ju. Det kan ju också vara njutningsfullt men då är man ju ute i skogen av den anledningen. Nu var jag ju tvungen att springa från hela svärmar med mygg...i gummistövlar. Not cool at all!

Tur att jag ska duscha sen när jag tränat, för jag har massvis med myggmos i håret :/
Som sagt, det blir biceps och lite rygg idag. Stretcha ska jag också lägga ner lite tid på, och köra lite mage. Linkin Park är på som vanligt.

Ha en skön kväll alla söta, ciao


Jag i ett nötskal

Nyss hemkommen från skolan. Satte mig direkt och började jobba. Kände att jag är svinhungrig och i samma stund kom jag på det, jag glömde att äta frulle i morse. Jag jobbade och drack kaffe bara. Tiden bara försvann och jag glömde att äta. Inte konstigt att jag är hungrig nu.
Lunchrast nu då!

Spänningen stiger



Hej hej heej (på Anders Timell vis)

Hoppas ni har det bra därute.
Jag är hemma idag och tog en sovmorgon, det var så skönt så.
Nu sitter jag med ens stooor kopp kaffe och försöker beta av mailhögen. Ska se till att Emma får på sig kläderna och borsta håret (det blir inte lätt). Jag måste gör mig iordning också sen ska jag göra ett sista ryck och svara på några kundfrågor. Sen är det dags att gå ner till skolan där Emma ska börja till hösten. Gissa vem som är spänd?
Sen lämnar jag henne på dagis och jag skyndar mig hem och fortsätter jobba. Läkarn mitt på dagen sen jobba igen.
Låter väl som en rätt bra dag?

Ha re gott så länge!

Ciao

Skönt pass i gymet

Blev ingen löpning idag, jag gick ner i gymet och körde bröst och axlar. Det var länge sen jag styrketränade kändes det som och det var skönt.

Nu har Katrin fått sitt barn. Äntligen, det ska bli så roligt att följa henne.

Nu stundar duschen sen sängen.

Ciao

Kasper är telepatisk...


Fem år gammal bild men katter förändras ju inte nämnvärt. Kanske så där fem kilo till bara.

Hade en tid åt Kasper att vaccinera sig idag kl 17,30. Shi fick jag. Han är inte hemma och inte i närheten heller. Trots att det regnar så är han ute. Han bryr sig föga om väder och vind den katten.

Idag har Elgiganten öppningspremiär här i Strängnäs. Vi måste köpa en ny bärbar dator. En som vi bara kan surfa på. En liten rackare som inte tar så stor plats och är så tung. Jag vill kunna sitta i köket och surfa, det vill Johan också. William vill sitta i sitt rum eller i lilla tv rummet. Det finns en liten som var ok för ett bra öppningserbjudande, 2000 kronor känns ganska ok. Johan är och köper!

Jag är inne på Katrins sida flera gånger nu och hon har inte uppdaterat sen igår kl 15,06. Man skulle kunna tro att det är något som händer. Hoppas det går bra.

Hörs av vidare, ciao!

God morgon

Här regnar det som attan. Det går ett rör på insidan av väggen i mitt kontor och det skvalar hela tiden när det regnar. Man sitter och är kissnödig mest hela tiden, hahaha!

Mitt kaffe står brevid mig och jag har precis varit och gått i mediautrymmen på vår byggnad. Jag har PostIt lappar över hela skrivbordet i färgerna rosa och gröna, blocket ligger till höger om datorn och pennorna ovanpå är redo. Jag är redo.
En av mina driftchefer hade fått ett tråkigt samtal i natt, så hon är hemma idag (vilket resulterade i att jag var tvungen att vara behjälplig i ett beslutsfattande i media), den andra driftchefen ska vara administrativ idag och sitter här uppe med sin servicesamordnare. Det är bara den tredje jag inte har koll på nu. Ringer henne under dagen, vet att hon har mycket att stå i.
Jag då. Jo, jag har en del små pyssel att pyssla med, så det går ingen nöd på mig alls. Det är verkligen bergochdal bana på jobbet. Just nu är det ganska lugnt. En del planering och så inför semestern är det men inte så stressigt. Det är skönt, då kan jag hinna jobba med utveckling och förbättring. Sånt är kul.

I morgon ska jag vara hemma. Jobbar hemifrån men ska med Emma på besök i skolan, sen har jag en läkartid på dagen. Det är skönt att slippa flänga iväg till jobbet om man inte nödvändigtvis behöver. Torsdagen ska jag använda till att förbereda mig för ett möte jag ska vara med på med en kvinna från Holland. Det kommer femtio personer hit i höst och ska vara på studiebesök, bla hos oss på vårat kontrakt. Det ska bli spännande att se vad dom tycker om vårt jobb här. Hoppas att vi kan få åka dit sen och titta på deras verksamhet. Det är viktigt att plocka allt bra från alla håll och kanter. Dessutom så lär man sig så otroligt mycket av andra nationaliteter.

Nä, du är det dags hörrni, vi hörs. Ciao!

Så nöjd

Jag var inte på någe bra humör alls idag på eftermiddagen. Jag kände inte för att gå ner till dansen. Men samtidigt så kände jag inte för att göra något annat heller så jag gick ner.
Vi var bara tre stycken där, så det blev nästan som en privat lektion. Och jag kände att jag gjorde framsteg! Hela hållningen har blivit lite bättre sen jag började och med ens så kändes en del positioner lite lättare. Yeeey!

Nu ska jag koka ett ägg och försöka få tag i någon som har en veteranbil eller någon annan fin cab.....?

Ha re, Ciao!

Samvetesfråga på hög nivå.

Japp, en tur till Huddinge blev det på lunchen. Det var inte så mycket trafik trots bygget på motorvägen. Glömstavägen är ju alltid öken att åka på, men det gick också smidigt.
Det var inte så mycket folk i centrum och solen sken. Kallt som attan var det men det var sol.
Åt en räk och avokado sallad och satt och pratade med min vän. Skrattade lite och fick lite distans till jobbet för en timme. Det tackar jag för.
Tog det väldigt lugnt på tillbakavägen då jag såg att polisen stod i södergående riktning och stoppade trafik. Men när jag väl var framme så hade som tydligen flyttat på sig.

Fick ett samtal från en myndighet nyss.
- Kan du, har du möjlighet och vill du delta i en utredning som pågår mot xx?
- Eeeh, jag kan, jag har möjlighet men jag vill inte, för jag blir bara förbannad när jag tänker på det.
- Ok???????
- Men jag gör det för xx skull, jag kommer.

Ååååå, det här får mig att koka. Jag måste lugna ner mig innan torsdag. Jag måste sansa mig. Jag är inte så bra på det i vissa sammanhang, och i just detta så måste jag sansa mig. Jag ska ringa och prata med mamma, hon kanske kan lugna ner mig.
Men jag måste i allafall ifrågasätta hur myndigheten i fråga är tänkt att fungera. Vem ska dom hjälpa och vem ska dom stjälpa? Det här är en helt sanslös historia och jag måste höja på ögonbrynet, för jag förstår inte. Hur är det tänkt egentligen? Det är något riktigt gammalt och konservativt över hela systemet. Jag hoppas att det frächas upp lite snart, det är så många som råkar illa ut. Själva tänket och människosynen tror jag härstammar från 70-talet kanske, kanske ännu längre tillbaka. Varför ser ingen över det? Herregud, vi är inne på 2000 talet nu, samhället och värderingar ser annolunda ut nu mot då!!

Sommar eller vinter, hur ska det vara?

Gooomorron gomorron i ottan!

Sol idag men ingen vidare värme tyvärr. Det här är så trist med Sverige. Man kan liksom aldrig lita på att det är varmt när sommaren kommit. Ena dagen ligger man i bikini och andra dagen har man dunjacka på sig. Det är svårt att planera minst sagt.

Annars sov jag som ett barn i natt men har fortfarande ont i nacken, det kommer att gå över men man blir så handikappad.
Kvällen igår gick i hälsans tecken. Jag skrubbade mig, anskiktsmaskade mig, låg i varmt bad, tvättade mig noga, hade balsam i länge osv. Naglarna fick sig en light behandling också.
När jag klev ur badkaret så passade jag på att göra rent det och fortsatte sen med golvet. Sammanlagt blev det väldigt mycket städat igår.

Idag kommer elektrikern och byter ut termostaten till golvvärmen. Den strular, vilket innebär att vi inte kunnat sätta på värmen därnere i tvättstugan/ badrummet. Och i en källare blir det väldigt kallt och rått, så det ska bli skönt när vi får igång det på riktigt.

Jaha, annars idag så är det en bra smidig blandning på dagen. Får jag tag i en bil så åker jag upp och lunchar i Huddinge, annars får jag väl hämta en sallad nere i matsalen.
Sen är det ju balett ikväll så klart :)

Ha en skön dag i solen så länge det varar ;)

Ciao

Neej, usch...

Neej vad regnet öser ner, och jag är seg som en kola. Tröttheten tar ut sin rätt.
Det är alltid så här när jag sover borta, det spelar ingen roll hur fint, skönt eller mysigt jag bor. Jag har svårt att sova borta.
Men men, jag har städat lite och plockat massor, hunnit vila och ätit upp lite av fredagens thaimat. Det ska grillas senare som sagt men vi får se hur vi gör med den saken. Det är ju inte särskillt mysigt att stå i ösregnet och grilla. Kanske steker vi kyckligen istället.

Usch, jag vet inte vad jag ska ta mig för riktigt. Jag har ideér och inspiration men ingen ork. Jag tror inte att jag ska pressa mig själv så mycket idag utan jag tar det som det kommer. Jag blir bara besviken på mig själv annars. Ikväll ska jag vårda mig själv och ta ett skönt bad, göra hårinpackning, skrubba ansiktet och göra ansiktsmask. Måste ge mina naglar lite tid också. Så får det bli, med först städa lite till.

Ha re gott, ciao!

Städdag

Hej på er alla!

Precis hemkommen från Järna och Sara. Det var trevligt att kunna sitta och prata utan tidspress.

Idag är det regntungt, vilket kan innebära städdag här. Det behövs kan jag verkligen skriva under på.

Igår hittade jag äntligen dom krukor som jag letat efter och så här blev resultatet


Innan jag åkte till Sara igår så kom söta Lena förbi med mina favvo blommor. Så sött av henne.


Men nu som sagt så ska jag passa på att städa, stryka, bädda rent osv, trots att solen faktiskt tittat fram. Det blir grilla kycklingfilé i eftermiddag, jag är så hungrig redan nu, måste gå och ta något innan jag svimmar.

Ha en skön Söndag alla, ciao!

Goder morgon lördag!

God morgon,

Här börjar morgonen soligt och det tackar jag för. Jag ska snart gå ut och sätta mig i solen och dricka kaffe. Det luktar så gott ute på morgonen.

Idag vankas lite kalas hos Johans farmor som fyllt år i veckan. Det brukar alltid bjudas på kallskuret eller paj med en massa sallad och tillbehör, sen är det bullar och kakor efter det och som avslutning en stor fin tårta! Man måste tänka sig för så man inte börjar äta mycket, då orkar man nästan aldrig allt. Men eftersom jag kan tradiditonerna hos alla gamlingar så vet jaghur man ska göra hos var och en.

Sen i kväll åker jag till Sara för en helkväll, kommer inte hem förrän i morgon. Det blir bra det!

I går kväll hade jag och Emma disco i hennes rum Hon är så faschinerad av Stephanies dans och vill också kunna. Jag försökte få henne att förstå att det egentligen bara handlar om att man dansar i takt. Eller kanske inte ens det. På disco får man göra som man vill. Man är på disco för att man tycker om att röra sig till musik och det får man göra som man vill.
Bara akvariet fick lysa i hennes rum när vi dansade!


Hörs lite senare vänner! Ciao 

Fredag kväll

Nu har jag varit ute och sprungit. Fick med mig William utan att jag ens frågade.
Kändes riktigt tungt faktiskt men jag var hungrig och hade varit ett tag, så förutsättningarna var väl inte dom bästa.
I allafall, medan jag och William sprang så var Stephanie, Emma och Johan och köpte Thaimat, så det har precis intagits. Nu är jag lagom mätt. Lite sötsugen är jag. En del fick jag stillat med den mastiga glassen jag åt tidigare men inte helt. En chokladbit skulle jag inte gråta ihjäl mig för...  

Så är ser min Emma ut. Det är alltid så här i början av myggsäsongen.


Sen ville jag bara visa andra som tar livet med ro.


Nu väntar en lungn kväll. Jag ska dricka te och bara mysa. Läsa min bok också. Först en dusch!

Ha re gott, ciao!

Näää, om man skulle...

Läser i tidningen att det kommer att bli kanon sommar i år. Det är väl bara att hålla tummarna för det då, för det är väl inget som vi är bortskämda med här i Sverige. Det står att det är tropisk värme över oss. Det är bra tycker jag.
Jag tänkte på det när jag gick från lunchen idag. Luften rör sig lite hela tiden och så länge det gör det så står man ju ut, även om temperaturen är rätt hög. Det är ju när luften står still som det blir jobbigt. Men jag tycker det är perfekt nu. Så här kan det få vara nu ända till slutet av september. Då brukar jag börja längta efter tjocka tröjor, varma strumpor, kyliga promenader och alla färger som kommer på hösten.

Jag åt en sån här efter lunch, och den var ingen höjdare faktiskt.

Nä, vet ni vad. Jag tror jag packar ihop och åker hem nu. Hämta livintyget och sen sitta i solen och njuta. Måste hinna med att springa också. Hoppas på god mat ikväll. Ska inte dricka vin för det tänkte jag spara till i morgon kväll då jag ska hem till Söta Sara :)

See ya, ciao!

Tgif

Hej på er!

Idag tog jag en sovmorgon och det var behövligt och skönt. Jag känner mig pigg och utvilad.
Lunch med mamma står på schemat närmast och det ska bli trevligt. Längtar efter henne, det har blivit dåligt med samtal under veckan mellan oss, men jag vet ju att denna årstid så är hon antingen på jobbet eller i trädgården.

Slutar tidigt gör jag också idag. Det visar sig att Sessan hade en livförsökring som kommer att falla ut nu när hon är borta. Så jag måste hämta ett livintyg hos veterinären och skicka in till försäkringsbolaget.
Sen fick jag brev från banken igår att det faller ut en dutt från någon AZ fond som ska betalas ut nu. Det är ju roligt att få in lite oväntade pengar, dom åker direkt in på sparet.

Nu ska jag gå och vara behjälplig en stund, sen ska jag fortsätta min "komma ifatt" dag.

Ha re gott i solen alla. Ciao

Lungt och skönt här hemma.

Nä hörrni. Jag slits mellan att ta en svettig PW eller gå ner i gymmet. Men jag tror att jag vill använda vädret så mycket som möjligt så jag tar en PW.
Gjorde en hamburgare när jag kom hem, det är ju inte så att jag är så mätt så jag smäller av men det gillar jag ju å andra sidan inte att vara, men jag ville nog mer säga att jag kunde ätit en till utan problem. Men men, jag dör nog inte av svält.

Nu ska jag låta maten smälta lite, dricka lite kaffe ute och läsa lite bok. Emma är hos sin farfar som är jourledig, sen i går, hon kommer inte hem förrän i morgon. William har varit hemma igår och idag och varit magsjuk. Hittills har ingen annan blivit smittad, hoppas vi slipper undan.

Nu ska jag masa mig ut i fina vädret och bara njuta.
Ciao!

Härliga torsdag!

Helt underbart varmt ute idag.
Jag har varit på området och visat runt och pratat om min roll här för en nyanställd inom företaget. Lunchat god Cesarsallad ute i solen och njutit.
Ett litet missöde på förmiddagen gjorde att jag blev tvungen att åka hem fram och tillbaka, missade ett möte och fick stressa till ett annat men det är sånt som händer!

Nu ska jag sätta mig och vara en obekväm chef ett tag ;)

Hoppas att ni som jag fullkomligt njuter och tar till vara på tiden som är nu. Hux flux så är det slut på sommaren! Ta vara på dagen, ta en dag i taget, fundera inte så mycket på gårdagen och framför allt, bekymra er inte om morgondagen.

Ciao

Hasseludden

Alltså, försök komma ut till Hasseludden någongång om ni får möjlighet. Det är underbart vackert därute. Det ligger i Nacka eller Saltsjö Bo, jag vet inte vad det tillhör riktigt. Nu har jag varit där två gånger. En gång på vintern och det hade helt klart sin charm. De varma källorna utomhus i kontrast med kylan var häftig. Men nu, på sommaren när man kunde använda hela verandan och all utsikt. Det var magnifikt!
Nu hade jag ju sån tur att jag blev tilldelad en svit igen men de små rummen är också jättefina, absolut.
Jag hade bara mobilen med mig och det kan man ju tycka var synd, men inte visste jag att jag skulle få ett så fint rum, men nu blev det som det blev, håll till godo.






Nu har varit ute och sprungit, det gick bra och gjorde susen för mina vader. Det var kvavt men av någon anledning så går det bra för mig när det är varmt och kvavt. Ofta så har jag presterat bäst resultat just under såna förhållanden.
Ahhh, uppfriskande känsla. Nu ska jag gå och ta en varm lång dusch, först äta ett ägg och ett äpple.

Ha re gott vänner! Ciao

Hemma igen och ut på en gång, hej å hå!

Nu är jag hemma efter två dagars konferens. Det är alltid tufft med ett gediget schema. Man känner sig mör när man kommer hem och det skulle gärna få vara fredag. Men på´t igen ba.

Nu ska jag dra på mig träningskläderna och dra ut i spåret. Jag har en del tankar att försöka förskingra och man kan ju alltid hoppas på att man löser ett och annat problem när man ändå är igång, men det lär väl inte häda.

Ciao for now!

Life´s goooood

Hej trogna sötnosar!

Här ligger jag på hotellrummet. Jag har det bra och jag ska allt annat än klaga. Verkligen.
Vi kom hit i morse, efter att ha kört fel, men det var inte svårt att hitta hit. Vi har haft en fullspäckad dag. Fint väder, fin utsikt, fina omgivningar, lite kändisspotting och bra intryck.
Lunchen var kanon och middagen ska vi inte ens prata om, men tillbaka till tidare idag.
Vi skulle sent på eftermiddagen, innan den sista dragningen lämna våra saker i våra rum. Vi hade fått rumsnycklarna och alla gick iväg. Jag hakade ihop med en man som skulle bo bredvid mig. Han gick lite före mig (för jag har sjukt ont i mina vader). När jag kom fram till honom, stod han och såg allmänt förvånad ut. När han öppnat sin dörr stod där en naken kvinna. Inne i hans rum. Så vi skrattade lite åt det medan jag med fasa försöker öppna min dörr. Det fungerar inte, så vi går upp till reception för att prata med dom. Dom sa att det blivit något fel och att våra rum tyvärr redan var bokade. "Ni får en varsin svit om det är ok?"
Eeeeeh..............ok.

Så här ligger jag i en svit på Hasseludden och mår ganska bra. Då ska man komma ihåg att jag har varit här en gång tidigare, när jag var höggravid. Då hände samma sak. jag och en kompis skulle checka in och samma mening var aktuell då. Vad är det som går fel liksom? Inte för att jag klagar, absolut inte men det måste svida för dom som jobbar. När man inser att man är tvungen att ge bort en svit till en person i en konferensgrupp som bokat ett vanligt standard rum får bo flott för samma peng. Dom borde kolla över vad det är som går fel.
Jag är väldigt glad att jag drog vinstlotten idag för jag insåg när jag kom ner och skulle borsta tänderna att jag glömt tandborsten. Men bor man i en svit så gör man och då fanns ju ett Dental Kit. Tack för det!

I morgon får vi egentligen sovmorgon. Vi börjar inte förrän nio, men.... ja, jag kunde ju inte träna idag så jag går upp i tid och går ner och simmar ett par längder, bara för att jag kan. Jag har ju dessutom lovat att springa med William i morgon kväll, när jag kommer hem. Men det är ok, det fixar jag.

Återigen har en och samma person tagit en del energi av mig, en som allt annat än förtjänar det. Jag vill inte önska livet ur någon, och det gör jag inte men jag vet inte vad jag ska tycka. Han får min bebis ( William snart tretton år) att bli arg, ledsen och besviken och det gör mig förbannad.
Så... hur ska jag tackla denne? Hur ska jag få William att tackla denne, utan att bli en bitter liten pojke?
Jag ska anmäla honom till BUP iaf, så långt jag har jag bestämt mig, han behöver få prata med en vuxen som kan tackla det på rätt sätt. Han behöver en utbildad person som ger honom rätt vinkel på det hela. Jag är otillräcklig här. Jag vet inte hur jag ska göra.

Nu ska jag sova. I min svit. Jag ska upp kvart i sju i morgonbitti, halv åtta ska jag vara i poolen. Värsta sovmorgonen, men å andra sidan är jag uppe längre idag än vad jag är i vanliga fall.

Sov sött vänner! ciao

Mjölksyra i mina ben

Jahapp, det var det det. Nu har jag varit och dansat... bla. Varit hos doktorn också men det är en annan del av livet.
Dansen gick bra och det var varmt och kämpigt. Jag riktigt känner mjölksyran pumpar i mina stackars vader.

Nu är jag lite hungrig, måste äta något, ett ägg och en frukt, sen väntar duschen, lite packning inför konferensen i morgon, på Hasseludden och nattiläsning till mig. Hoppas jag får sova lite bättre idag.

Vad tror ni? Katrin hinner nog poppa innan jag kommer hem igen. Hoppas!

Vi hörs i morgon igen vänner, god natt!!

Mmmmm, ljuvligt

Lunch i gröngräset. Ljumma vindar, solens värmande strålar. Fåglarna goes bananas. Träden blommar och allt är så vackert. En skalbagge fastnar i håret och en maskros har lämnat lite av sin gula färg på svarta byxben. Man vänder upp ansiktet mot solen och sluter ögonen, en liten vindpust kastar runt en slinga hår som fastnar i läppglanset.

Livet känns lätt precis i detta nu.

Easy like a monday morning

Hej på er,

Hoppas ni känner er utvilade efter ledigheten.
Själv sover jag så där. Blir störd av det mesta och har svårt att koppla av helt.

Men idag är det härligt väder igen, är det inte helt underbart? Jag har tagit en promenad på morgonen med ett dokument och jag är på väg att ta en till snart. Det är en sån dag då det är fritt i kalendern. Det är skönt när det är så emellanåt, då kan jag passa på att visa mig ute på området och gå omkring och prata med folk, det är nog så viktigt i mitt jobb. Sen att det inträffar när det är som finast ute är bara en bonus.
Sen är det lite småpill som ska fixas.

I morgon bär det av till Hasseludden för konferens i två dagar. Blandade känslor det där, men det blir nog bra. Det är ju ett urmysigt ställe och det är god mat. Bra kombo, synd att det är med jobbet kan jag bara tycka. Synd att det inte är med en bunt vänner, men va fan, man kan inte få allt ;)

Ikväll är det dans igen, ska bli skönt. Hoppas på att en vän som ville titta (för att eventuellt börja) kommer med.

Nu ska jag ta tag i lite av småpillet, sen ska jag promenera iväg i solskenet. Snart är det redan lunch hörrni!

Ciao

Städning och CV skrivning på schemat

Okej, inte lika härligt väder idag och det verkar som att vi får lägga några av dagens planer i malkvarn...

Det kan iofs vara bra då vi faktiskt behöver åka till tippen med lite av varje.
Sov så där i natt. Vaknade av ett väldigt liv av störtregn, fick gå upp och stänga balkongdörren, vaknade flera gånger och när jag gjorde det hade jag sedan svårt att somna om. Vet inte vad det är som spökar.

Så idag blir det inte så mycket, hoppas på lite städning, både ute och inne. Sen på eftermiddagen ska jag hem till mamma i Trosa. Hon behöver hjälp med sitt CV. Kan ni tänka er att hon aldrig skrivit ett CV i hela sitt liv? Jo, men så är det. Hon har haft jobb på AZ i typ 16-17 år, innan det var hon på en förskola. När hon sökte till AZ första gången så kan det inte varit samma klimat när det gäller hur man söker sitt jobb. Idag är konkurrensen så hård att man nästan bara behöver ett CV snarare. Alltså, man tittar först på CV´t, finns där rätt bakgrund så kanske man tittar på brevet. Finns inte rätt bakgrund så läser man inte ens brevet. Så, jag har försökt att förklara för min kära mamma att man kommer ingen vart utan ett CV. Du måste ha ett. Man anses inte seriös om man inte skickar med ett. Hon insåg att hon hade ett problem här så jag åker dit med min som jag rensat och mitt Personliga brev så ska vi sätta oss och göra iordning handlingarna till henne. CV´t behöver man ju bara ändra i när man gått en ny utbildning eller bytt jobb, annars är ju den intakt, det är det Personliga brevet som hon sen måste anpassa efter varje jobb. Men jag ska lära henne hur hon sparar originalet och laborerar med en kopia, tills hon är nöjd, för just det jobbet. 
Hmmm, inser att det kommer att kännas mycket att pyssla med för henne, men samtidigt finns det inga genvägar när man ska söka jobb. Det är inte samma tider längre.

Ha en underbar söndag alla! Ciao
 

Livet på en pinne



*laddar* PANG!!!!!!


Dåsiga tonåringar och Johan

Perfekt avslutning på dagen. Grillat och Rosé!

Här var nästa hela min dag i bilder. Resten av kvällen behåller jag för mig själv ;)
Kråkan i björken... Ponera att björken står precis utanför sovrumsfönstret. Ett dussin kråkor sitter på omkringliggande träd. Dom har konferens och klockan är fyra på morgonen... *laddar* KABOOOM!!!!!

Ha en underbar kväll alla söta! Ciao

Din lilla smygtränare där!

Så var middag och löpning klar för idag.

Jag tänkte att jag skulle dra med mig min lata son ut i spåret, så jag schlet upp honom ur soffan och sa:

- Kom med mig ut i spåret nu
- Va, spåret? Som att springa i skogen?
- Ja, spåret, du vet. Löparslingan uppe vid tippen. Kom, vi kör bara trean, det går bra, du behöver röra på dig.
- A meh asså, tänk om jag inte orkar ta mig runt, tänk om jag kommer vilse.
- Ja men om du inte orkar springa hela vägen runt så går du bara, kom nu. Vi tar det lugnt.
- ????????????????????????????????????????? Ok då!

Så vi åker iväg. Kliver ur bilen och han lägger sig ner på en bänk det första han gör. Jag tänkte, jesus, det här kommer att göra honom gott.
Så vi sätter igång, lite sakta eftersom jag är i så uselt skick också. William tar täten på en gång, sen ser jag i stort sett bara hans ryggtavla vid ett par tillfällen.
Jag kom i mål på en förbättrad tid, tjugo minuter ger 6,6 min per kilometer. Det är så där bra men det artar sig. Jag kör trean ett par gånger till, sen går jag på femman, det är egentligen där jag vill börja ta tid men jag måste få in tävlignsinstinkten redan nu :)
Men åter till William, jävla smygtränare! Han var svettig när jag kom fram, han hade stått där iallafall två minuter. Han log och sa att det var jätteskönt, "du måste säga till mig nästa gång du dra ut i spåret". Så nu följer han med varje gång jag går ner i gymet och ut i spåret. Snart står han väl i trikåer på baletten också :)
Det är bra, jag får se det så. Han kanske snart aktiverar sig själv, utan att jag drar ut honom. En dag kanske.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite. Min bok som jag började på igår. Boken innan "Skynda att älska" Alex Schulman berörde mig föga måste jag säga. Visst, han berättar på ett fint sätt och man får ord för ord vara med när hans pappa går bort, men sorglig... nä, det skulle jag inte säga.

Idag åkte Stephanies söta kompis Malin hem. Stephanie och Manne skulle till en kompis, sen ut till Mannes mamma och sova där. Emma har en kompis här, dom sitter och spelar och Wille gick och duscha. Det är ganska harmoniskt. Jag tar min kopp kaffe och sätter mig i läsfotöljen en stund, sen tar jag fram vinet...

Ha re gott gott folk, ses i morgon!

Inga krukor idag

Precis hemkommen från en tur till Solberga, där jag sett dom fina krukorna men som jag visste var för stora. Hittade inga som föll mig i smaken. Dom ska vara ganska breda och kanske 30 cm höga.
Tittade nu och såg att jag fåt en kommentar att det finns på coop. Grrr, var precis där och jag tittade inte efter krukor då. Men men, jag åker i morgon och tittar, annars åker jag till Bernhardssons eller Underbara Hem i Etuna.

I morgon tar jag med mig kameran och lägger upp dagen i bilder i ställer för berättelse. Det är skönt med variation.

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund i väntan på Johans bror med flickvän. Tar en springtur när dom gått, innan pizzan.

Ciao så länge!

God morgon fredag

God morgon vänner,

Tog en sovmorgon idag. Inser att jag inte har tränat varken i onsdags eller igår. Jag måste komma ut och springa idag känner jag. 
Det har kommit varm luft över Sverige och det kan man ju bara tacka för, allt känns lite lättare då. Nu håller jag tummarna för att det kommer lite värme som stannar.

Jag skulle vilja åka och hälsa på mamma i Trosa. Vet inte om jag gör det idag eller söndag. Kanske kan man använda denna tråkdag till det, vi får se.
Vad jag vet idag är att jag ska kolla efter krukor till köksfönstret. Dom ska vara raka, vita och gärna fyrkantiga. Jag har hittat såna men dom blir för höga. Hoppas dom finns i en mindre stl. Det kommer bli så fint.

Nu ska jag äta frulle. Min smörgåslösa frulle. Jag har inte ätit mackor på snart två veckor och undra om det faktiskt inte ger effekt trots allt. Jag hoppas på det, annars finns det bara ett sätt kvar att ta till men det sparar jag på, hoppas på att jag slipper det.

Ha re gott kära vänner och hoppas ni får en mysig fredag. 

Mot södertälje

Nu drar jag snart mot Stälje, thaimat och Gloria sällis. Inget fel i det!

Hoppas på att jag slipper skjutsa ungdomarna, för då slipper jag hämta dom i kväll. Dom ska till Grönan och vet inte om dom får plats i bilen som åker härifrån. Om dom inte får plats så tar dom pendel och buss och allt det från och till Östertälje för att spara pengar... Det innebär att jag måste åka upp och hämta vid tåget ikväll. Skulle gärna slippa, men vad gör man inte?

See ya, ciao

Trött

Vilken kreativ dag vi hade. Kändes så skönt när jag åkte därifrån. Nästan alla på HK slutade kl 13 så det var ganska öde när vi gick vid 16 tiden.
Och vad hamna man i på väg hem? Jo fetingkön Albert. Tjockt från Bredäng till Södertälje. Tror ni jag var glad?

Johan hade handlat massor så just nu diskar jag alla tallrikar, har hängt in en jättesöt kortärmad blus från Helly Hansen i garderoben, lagt in träningslinnet bland träningskläderna och T-shirten från Puma i lådan. Jag känner mig lite bortskämd.

I morgon ska jag in till Södertälje och luncha med en vän, det ska blir skönt att få lite egentid (hoppas jag att jag får iaf). Båda har ett stort behov av att få prata så det är allehanda historier att avhandla.

Stephanie är på väg hem också, hon har sin söta kompis med sig som blir kvar till fredag.

Johan sitter och plinkar på gitarren och barnen tittar på tv, allt är som vanligt!

Vi hörs, ha en skön kväll, jag sätter mig i solen med en kopp kaffe! Ciao

Vi har sommaren framför oss vänner!

Halloj,

Sitter uppe i Liljeholmen nu och har lite effektiviseringsdag. Sovmorgon fick jag också, så skönt så. Åkte hemifrån vid halvåtta tiden och var här redan kvart i nio. Det bara flöt på så gott som.

Fint väder är det och vi unnar oss lunch på en bra restaurang i närheten och kaffe i solen framför vattnet. Fridfullt. Vilken vardagslyx!

Ser fram emot sommaren och båtfärder i Trosa skärgård. Mamma och Hasse har köpt en spretans ny båt, jag ska köpa en fin flytis som jag kan sola i och sen är jag redo. Gu va underbart. Jag ska ge mig själv flera barnlediga dagar och åka ut och bara njuta, sitta och fila fötterna mot en solvarm klippa och äta kycklingsallad, fetaost och tzatsiki. Å min gud, kan knappt bärga mig! Det är riktig balsam för min själ.

Men nu först ska jag vara effektiv samt gå och äta och sitta i solen en stund. Sen ska jag hem till min man som antagligen har kommit hem redan.

See ya! Ciao

Mmmmm, gott!

Sitter och mumsar ananas och dricker "björk te" med Wille efter ett halvbra bröstpass. En hel ananas går åt och vi sitter och låter mmmmmm varje gång vi tar en ny bit. I morgon kommer vi båda att ha blåsor i munnen antar jag. Men det är det värt!

Kommer det värme tro?

Hello på er!

Va härligt det är att komma hem i strålande solsken. Vi gick ner och vattnade blommorna åt en kompis direkt. Såg att avfallsgubbarna hade varit justa att tömma vår tunna fast jag inte dragit ut den, så tackar för det.

Lagade hamburgare hemma idag. William åt två, jag och Emma åt en var. Han drar ifrån vill jag lova, herregud.

Jag tittade lite på SHF igår kväll. Alltså säga vad man vill om Maria M men hon är ju för söt. Så naivt snäll så man nästan får moderskänslor. Och i den trion så framstod hon ju som helt normal, inget konstigt alls. Dom andra två är ju helt ute och cyklar. Sen gjorde Anna Anka entré. Den kvinnan är skarp på många sätt i sitt buisneiss tänk men, herregud. Hon måste leva med någon light variant av Tourettes. Gud som hon svär! Det låter inte bra alls, det låter tvärtom, himla illa faktiskt. Inte smart liksom. Undra varför hon inte tänker sig för lite. 

Idag när jag vaknade kände jag inte av gårdagens träning alls. Gjorde mig lite besviken. Jag gillar ju känslan på en lagom nivå. Men det började krypa fram så smått under dagen och nu känner jag av träningsvärken. Så skönt så.

Nu ska jag bara plocka undan lite, dammsuga vardagsrumsmattan, träna lite och plocka björkblad som jag ska frysa in och koka av eftersom. Jag tror på det där faktiskt. Jag har läst lite om det och jag har hört om det sen jag var liten, tror det är en gammal detox kur som är välkänd för de äldre. Mamma hade också hört det. Nu har jag inte läst något om några mängder eller så man jag gör lite på en höft, så där som jag gör livet i största allmänhet :)

Nu känns det att Johan kommer hem i morgon, det ska bli skönt. Känslan av att man kan släppa lite och hjälpas åt. Vår bil tex, den har varit klar på verkstan i ett par dagar, men har jag hämtat den? Nej, för jag kan inte göra det själv. Jag är tvungen att gå ner i gymet sent för jag alltid måste lägga Emma osv osv... Nej, det ska bli skönt att han kommer hem. Han har shoppat en del på Gotland min man. Det finns ett ganska stort utbud av Outlet´s där. Så han hade köpt nån t-shirt, en träningstopp och en skjorta till mig, lite till Emma och en massa vita ojämna till formen tallrikar från Höganäs.


Nä, nu måste jag göra lite nytta! Vi ses, ciao

Härliga tisdag

Härliga morgon!
Jag åkte till en vän och tog en kopp kaffe direkt på morgonen, därefter skulle jag åka och handla fikabröd till ett möte senare i eftermiddag. Det luktar så gott därinne och man går runt och väljer ut vad man ska ha. Det vattnas i munnen och man nästan känner smaken på Blåbärslängden! Kommer fram till kassan med två olika längder, då ser jag en lapp "Inga köp under ett hundra kronor"
Vafan är det? Tror hon då att jag ska packa på mig grejjer för en hundring bara för att få köpa där? NEJ! Så jag la tillbaka längderna och åkte ner till ett annat ställe. Tror dom verkligen att dom vinner på det här? Nästa gång jag ska handla till ett möte så kommer jag ju inte ens att överväga att åka dit alls. Sen finns det säkert dom som packar på sig mer men jag tror det är engångsföreteelser snarare än en vana när man är där. Dom måste gå back på den typen av hantering av sina kunder. Jäkla sätt!

Annars så blev det smärre panik när jag kom till jobbet men det är löst nu. Sen efter lunch kommer det massor med kollegor från Stokholmsområdet i en Forumskonstelation. Vi turas om att ha möten på varandras ansvarsområden och idag kommer dom hit.

Nåja, nu ska jag ta hand om ditt och datt. Ha re så gott, ciao!

Detox och benträning

Godkväll gott folk.

Jag har haft en bra dag idag. Tagit det med ro och haft bra samtal med min chef. Jag har hopp om framtiden :) Jag behöver nu bara liksom tagga ner lite. Tänk att en så förhållandevis kort tid av kaos kan sätta såna långvariga spår. Det tar tid att lära sig att lägga i en lägre växel och inte gasa på så fasligt. Fasen, jag har gått med axlarna upp under öronen vissa dagar. Det håller inte i längden.

Men det bästa man har är ändå vetskapen av att man har fina vänner som finns där för en. Och att dom vet att jag finns här för dom.
Så kl ett idag, kom ett efterlängtat sms. Inbjudan til fika snart. Åh, va skönt, jag kommer ner om en timme. Gu va skönt. Ett litet break från skrivbordet och få träffa söta M. Så på väg dit så ringer Andreé och säger att dansen idag är inställd, shit tänkte jag först. Men va sjutton, han skulle egentligen inte haft mer lektioner ju så han ville ta en vecka och vila upp sig lite. Vi hade ett trevligt samtal och vi avslutade i samma stund som jag kom fram till M. Nästa måndag då, då kör vi!
Jag och M satt och småpratade och en timme passerade fort. Det är så skönt att få prata skit om alla andra som är lite sämre än oss ;) Nä men så där lite lössnack som är ack så viktig. Man riktigt känner att man har bra vänner och att dom inte  tar illa upp för att jag inte hör av mig som tidigare. Så skönt.

Kom hem idag på eftermiddagen. Igår när jag planerade veckans mat så planerade jag middagen idag efter att jag alltid har bråttom på måndagar. Så det blev spagetti och köttbullar. Inga ledsna miner för det ;)
Satte på datorn och kom på att jag fick ett meddelande av en annan vän på fb för ett par dagar sen. Fick genast dåligt samvete för att jag inte svarat på det. Satte mig och bad om ursäkt för att jag är en usel vän och gav förslag på date.
Svaret jag fick tillbaka var fantastiskt. Så mycket fina ord och anekdoter så jag blev tårögd. Jag är så himla priviligerad, det är jag. Vilka fina människor jag har omkring mig.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe, Emma är hos grannen och Wille sitter och slappar framför burken. Jag ska ut och plocka björkblad. Man ska göra ett avkok på bladen som dom är nu (aningen försent men inte helt) och dricka. Som en detox. Det ska vara jättebra har jag hört.
Sen ska jag ner i gymet och köra lite tror jag allt. Köra lite ben och rumpa!

Ha en fin kväll kära medmänniskor, ciao!

Härliga måndag

Aaaah, härliga korta vecka! Intensiv men kort.

Gårdagen blev så harmonisk som jag planerade. Soligt var det också. Jag veckohandlade, putsade lite fönster, var ute och sprang och tog dagen med ro. Så skönt.

Gick och la mig aningens försent och vaknade av ett ljud precis när jag somnade. Sen hade jag lite svårt att somna om igen. Trött idag med andra ord.

De dagar jag har framför mig nu på jobbet ser jag fram emot. Det är ett lagom tempo med lagom inplanerade saker, som ger mig tid att planera och efterarbeta. Bra.

Nu ska jag kavla upp ärmarna och gå och hämta kaffe. Sen börjar dagen!

Ha re så bra alla söta, ciao!

En söndag i lugnt tempo tack!

Hej och godmorgon gott folk!

Jag känner mig allt annat än utvilad men jag piggnar nog till framåt förmiddagen.
Dagen idag är relativt oplanerad. Det finns några hållpunkter jag har men däremellan är det tomt och jag ska försöka att fylla luckorna med så lite måsten som möjligt.
Jag ska skriva en matlista och åka och veckohandla, jag ska ut i spåret och springa och jag ska försöka komma iväg med en del wellpapp efter förnsterna. Den sista punkten håller jag öppen dock, den är så himla tråkig så jag får nästan lite exem av att tänka på den. Vi får se.
Sen finns det ett behov av att putsa alla de nya fönstrerna också. Jag byter nog ut wellpapp historien mot att putsa av fönstrerna ist, det är roligare.

Det blåser inte lika mycket idag ser jag och det är skönt. Det ska bli härligt att riva av sig lite i spåret känner jag. Och i morgon är det dans igen. Bonusdans som vi har tjatat till oss, en halv termin ställde han upp på att kalla för "försommar kurs". Gu va härligt. Jag ska kämpa på att få vissa saker att sitta som en smäck. Men jag måste ge det lite tid och inte ha för höga krav på mig själv. En del tjejer har gått i många år och är jätteduktiga men det tar som sagt var lite tid, det får man räkna med.

Emmas uppträdande i Kulturdagen schemat blev framskjutet flera gånger igår. Det gjorde inte så mycket då hela kalaset hade blivit flyttat till Thomasgymnasiets aula. Hela stälet kryllade av folk och det stod små grupper och spelad musik här och var. Hela korridoren utanför själva aulan var som en enda gatufest. Jättehärligt.
När vi väl kom hem så var alla jäte hungriga. Jag lagade färsbiffar med en massa parmesan, gräslök och persilja. Till det vitlökskroketter och bea samt en sallad. Det var bara jag, Wille och Emma hemma så vi var en liten gemytlig familj som samlades vid middagen. Vi pratade och åt massor och alla var nöjda. Det är skönt med såna små nöjda pauser innan dom börjar tjafsa igen ;)

Nu ska jag äta frulle (hann aldrig det igår) medan jag går igenom de bloggar jag följer. Jag har lagt alla dom bloggar som jag vill följa dagligen i mina favoriter så kommer jag lätt åt dom och jag glömmer inte att uppdatera mig. Jag väntar ju spänt på att Katrin ska poppa, dessutom läste jag igår att Engla lyckats bli gravid igen. Det är roligt. Englas blogg har jag följt i fyra år och hon inspirerar mig. Katrin inspirerar mig också, hon ger mig kraft att stå på mig lite och inte vara så himla ordentlig hela tiden (vet dock inte om det märks utåt men i mig känns det). 

Ciao for now!

Kvällen är här

Så var denna dagen till ända. Trevligt har det varit, med massor av musik och dans.

Just nu sitter William och försöker göra upp eld i kaminen. Det går så där, veden är inte helt torr.

Jag har tagit fram räkor som jag och Emma ska mumsa i oss sen, hon är trött som attan och har redan sovit en liten stund idag, hon blir nog inte så gammal i kväll. Det ska faktiskt bli mysigt att sitta för sig själv en stund ikväll. Sen har ju min bok kommit äntligen, som jag har väntat!


Klockan är redan mycket, jag tycker att tiden bara springer iväg. Jag har pratat med Johan lite idag. Han tyckte det var jobbigt att inte kunna vara här när Emma uppträdde, så jag fick sätta mig och maila alla biler till honom för en stund sen. Det ska bli skönt när han kommer hem, så man kan dela på sig lite.

Nästa helg blir både lång och lugn. Jag behöver verkligen det. Helgen efter det kanske jag åker till en söt vän och dricker vin och kacklar en hel kväll, då blir jag kvar hos henne över natten. Och helgen efter det yttligare så är det eurovision song contest, jag ska bjuda hem A och R med familj. Traditionsenligt. Tre rätters, massa vin, mys, gemenskap och skratt. Det här har vi haft som en tradition ett antal år och jag gillart. Jag vill inte att det blir på något annat sätt. Hela upplägget är perfekt! Lite glammigt så där, jag gillar det. Det får liksom gärna vara lite extra flärd!

Nu ska jag sätta mig och äta räkor och dricka gott vitt vin till.

Puss och ciao!

Lite regn på det tack!

Regnet öser ner och jag fryser. Jag var först på Emmas balettavslutning, sen gick vi direkt ner på stan och tittade på Stephanies dansuppvisning. Tror den andra av dom håller på i detta nu. Kul i regnet.
Snart ska jag åka och köpa lite godis och en blomma till henne som har kämpat med barnens kreationer. Hon går förövrigt i den grupp som jag går i och hon är jätteduktig.


Tendu


Plié

Nu åker jag och handlar lite livsnödvändigt. Ciao!

I dag...

Bara för att man lägger sig sent på fredagskvällen, betyder inte att man måste sova lite längre på lördagsmorgonen... :/ Grrrr!
Kl sju slog min ängel upp sina blå. Sju! "mamma, jag är hungrig, jag vill ha mannagrynsgröt"
Åh, shit. Det kräver ju att jag praktiskt går upp och verkligen gör något på direkten.

Kväller igår blev ljuvlig iallafall. William drog tidigt till en kompis. Blev så glad när jag såg Eriks frilla. William och Erik ser likadana ut i skallen. Jag trodde att det var William som bara inte ville klippa sig och att han går runt och ser ovårdad ut. Det gör han också men han gör det inte själv och det kändes lite bättre.
Stephanie tog bussen ut till Manne. Så kvar var jag och Emma hela kvällen. Helt ok.

Tittade på Så ska det låta. Den där Sebastian. Han minns jag knappt men vilken kille! Jäklar. Bakom den lite tillbakadragna fasaden visste han precis hur man släpper loss och bjuder på sig själv. Kanon. Söt var han också (hmmm, låter man inte lite gammal när man säger så?).


Snart ska vi göra oss iordning för att gå ner till Emmas sista genrep inför uppvisningen, sen ska Stephanie ha sin uppvisning på förmiddagen. Tror det är klokt att köra nu innan all regn och blåst kommer. Tror att Emma och dom skulle få ha sin uppvisning i någon av skolorna. Känns lite som lugnet före stormen nu. Det är ganska stilla men det kommer nog igång som dom lovat.

Nu ska jag gå och göra mig iordning.

Min andra ängel mitt under allt högt ljud under Så ska det låta. Han tar saker och ting med ro han, man borde lära sig ett och annat av honom.


Ciao

Fredag

Hej på er!
Slutade tidigt idag. Bara tog alt pick och pack och drog. Så skönt!
Åkte och handlade lite till i kväll, ser fram emot att bara få koppla bort jobbet efter den här veckan. Jag tror inte det blir några problem.
Började städa när jag kom hem. Det var egentligen inte meningen men jag köpte en spray till badrummet så jag "skulle bara" och det slutade i att jag stod och skurade hela duch hörnan med en diskborste. Nu är det fint där men jag andades in kem och det känns lite i luftvägen. Men ingen fara.

Just nu sitter jag och uppdaterar mig på nätet och lyssnar på Gary Jules, Kent, läser lite på Katrins sida och tittar lite på Englas sida också.
Jag känner mig ganska ofokuserad och vet inte varför jag sitter här egentligen, vet inte vad jag tittar efter, söker inget speciellt. Vill ha mina barn inpå mig och jag vill bara inte göra något.

Det är Kulturdag i Strängnäs i morgon. Stephanie ska dansa street på torget på förmiddagen och Emma ska dansa balett på eftermiddagen. Min dansgrupp ska också uppträda, det ska bli roligt att titta på. 

Nä vet ni vänner. Jag ska värma lite mat, dra på mig ett par tjocka sockor, senare hälla upp lite vin och bara gå och dra benen efter mig. Äta chips och Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie. Det ska jag göra. 

Jag önskar er en välförtjänt härlig fredag så länge, ciao! 

torsdag kväll

Löprunda idag var suverän! Jag tänkte inviga lite lätt med trean så det gjorde jag. Kroppsligt kändes det som att jag kört feman, och det säger lite om mitt skick nu. Men det har jag snabbt sprungit upp igen. Känslan man får när man sprungit är oslagbar.
När jag kom hem från språret så åt jag lite köttsoppa (som jag alltid petar bort köttbitarna från) och nygräddad baguett med ost. Perfekt!
Så nu har svärfar precis kommit med Emma, som jag ska lägga nu sen är det duschen som gäller. Fick även order om att spela in Lyxfällan åt Johan.

Certifieringen gick smärtfritt idag, tack och lov. Jag hade en nöjd chef efteråt. Skulle jobba lite ikväll med resultatkommentarer men jag hade glömt dongeln på jobbet. Det ställer till det en del för mig. Jag måste till Gärtuna och hämta den så tidigt som möjligt. Klockan halv nio har jag ett kundmöte i Snäckis, innan det ska jag ha skickat in kommentarerna. Senast halv tio måste jag sätta mig i bilen och åka upp till Årsta för ett annat kundmöte. Så, innan klockan är elva i morgonbitti så har jag hunnit med tre superviktiga ting. Det kallar jag effektivt. Hoppas inte tidsschemat spricker nu. Måste försöka få upp Emma i tid. och försöka komma iväg tidigt. Alla minutrar är värdefulla.

Titta på min lilla livsnjutare som jag hittade honom när jag kom hem, är han inte fantastisk?


En till livsnjutare


Och bäst av allt, Emma och svärfar kom hem med detta till mig


Bara för att "det var länge sen". Har jag inte värdens bästa svärfar eller vad?

Nu ska lägga liten och kasta mig själv in i duschen, boken väntar efter det. Kanske blir det Lyxfällan en stund, vet inte ännu om jag vill titta.

See ya, ciao 
 

Hoppas på vinst

Denna är jag med och tävlar om på: http://englasshowroom.com/

Visst är den skitsnygg? Den kommer att passa på min arm är jag säker på.


Underbart var ordet!

Godafton mitt herrskap.

Hoppas alla mår bra.
Som vanligt denna vecka så har det varit hysteriskt på jobbet och jag funderar ibland hur mycket det är värt egentligen. När jag känner att luften nästan tar slut och stressen sliter i bröstet. Men så kommer jag på att jag faktiskt älskar mitt jobb, men jag måste ändå påminna mig om att det är en övergående period som vi alla måste ta oss igenom. Känns ganska skönt när man inte är själv.
Men Johans Gotlandsveckor kunde inte kommit mer olägligt tyvärr. Det är ett väldigt fokus både hemma och på jobbet för mig och det känns som att det kanske blir lite för mycket emellanåt. Men som sagt, övergående.

Jag lagade köttfärssås idag när jag kom hem. Det är så gott att skiva ner vitlök, hacka massa färsk persilja, en skvätt (läs typ 2 dl) grädde och lite vitt vin i. Det gör allt. Så middagen blev uppskattad. Stephanie åt mat idag för första gången sen i söndags. Hon blev verkligen dålig, av något som vi inte vet. William åt en mega portion och Emma också.

Efter middagen drog jag på mig träningskläderna och gav mig ut på en sköööön PW. Jag hade nästan hoppats på att det skulle börja spöregna och åska, så där riktigt så helvetet bryter lös, för det hade bara känts frigörande av alla spänningar. Det kom inte, men det var riktigt skönt och jobbigt ändå.  

Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på tv för första gången denna vecka. Inte jobba idag. Måste ladda energi inför certifieringen i morgon. Usch, känns som ett viktigt prov där ens framtid hänger löst gånger tre. Men det kommer att gå bra.

Varje kväll lyser ljuset för Sessan på hennes grav. Min fina fina prinsessa som jag saknar så himla mycket.


Emma ligger och säger Godnatt till pappa varje kväll


Nu ska jag sätta mig och mysa i soffan, ljusen är tända och teet är på


Förresten, har ni smakat denna? Gör inte det, den är sjukt god! Och jag som aldrig varit ett fan av Marabou


Nu ska jag logga ner och koppla av!

Ciao

Träning... pyttsan, jag jobbar hellre!

Jaha. Så har jag jobbat klart för idag då. Inget jag känner mig jättebitter för men jag hade hellre svettats i gymet kanske.

Jaja, jag blir vassare och det får man väl tacka för då. Jag är tacksam för den bästa kollega man kan tänka sig. Han har stöttat när det känts kämpigt. Måste komma ihåg att säga det till honom också, ska lägga till i "att göra" listan till i morgon. Man ska nog bli bättre på att berömma folk omkring en över huvudtaget. Jag kan nog erkänna att jag är dålig på det. Ge positiv feedback. Men sammtidigt så är jag inte den som springer och kastar ur mig en massa negativ kritik i tid och otid heller. Men.... berömma folk, klappa på axeln, ett "bra jobbat". Lite mer sånt i morgon, det får bli mitt fokus!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa ens stund.

Godnatt vänner, ciao!


Lugnare idag och det är skönt

Helloooo,

Bättre dag idag. Tungt på jobbet, men jag vet att det är en övergående period som är så här pressad, men det är tungt nu. För alla skulle jag tro. Man liksom känner att man får dåligt med luft, det stramar över halsen och man har tålamod som en tigerhona. Jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra med certifieringen och att man kan börja fokusera på utveckling sen, det behövs verkligen.

Här hemma är det desto lugnare idag. Jag hämtade Emma som planerat och hon var glad och nöjd. Stephanie mår aningens bättre men är fortfarande väldigt blek och får magsmärtor emellanåt.
Jag lagade korvstroganoff med makaroner idag. William slutar aldrig att förvåna mig. Hela hans liv så har han varit en musmage. Emma har ätit mer än honom (det kanske säger mer om henne än om honom ifs). Den sista tiden, säg den sista månaden så har han ätit som en vuxen karl. Han äter och äter och blir hungrig på en gång igen. Går runt som en rastlös själ och rotar i kylen och skåpet.
Idag sa han:
- Jag åt tre portioner i skolan idag
Det trodde jag aldrig att jag skulle få höra. Men det är skönt. Han växer som han ska och det är härligt att se att han är nomal. Han har alltid varit så liten, kanske kommer han igen nu, så han slipper känna sig minst.

Nu sitter barnen och tittar på varsin tv i varsitt vardagsrum. Jag ska jobba lite, bara lite. Sen ska jag lägga Emma och dra ner och träna. Det kommer nog inte att finnas tid för tv tittande för mig alls dessa veckor. Men det gör mig inte så mycket, känner inte att det är så mycket jag missar.

Jag och Johan började prata lite om nästa vår. Vi firar ju tio år tillsammans i början på nästa år. Då tänkte vi att vi kanske skulle ta en tripp någonstans, och vi är rörande överens om att New York kommer att bli vårat resmål. Skulle vara så mysigt att åka dit på senvåren, typ slutet av Maj, början på Juni. Strosa omkring i Central Park, titta på alla sevärdigheter och ta en kaffe på en uteservering. Ja ja, sen är det ju så att Johan vill matcha in resan med ett UFC besök, så vi får väl anpassa resan till när en bra gala blir.
Det blir ett senare problem, först ut har vi Tunisien i höst och det ska bli underbart.

Nu ska jag faktiskt jobba lite.

Ses vänner, ciao!

Shit

Hej på er,

Hoppas att er dag var bättre än min. Den började bra, det gjorde den. Men sen vid tre rycket, när jag skulle åka och lämna av en student som gjorde ett exjobb hos oss i form av tre intervjuer, vid tåget så ringer min telefon. Det är sjuksyrran från Stephanies skola, hon säger att S har legat och bara haft ont i magen, jag måste komma och hämta henne.
Jaha ja. Ringer svärfar som får rycka in och åka och hämta Emma medan jag mer eller mindre kastar av den stackars exarbetaren vid en för honom helt okänd tågstation i för honom sydligare breddgrad (han kom från och skulle till Umeå). Börna ner till Tystberga, börna hem. Var tvngen att stanna i Järna och tanka, då bilen nästan börja hosta så tom på bensin som den var.
Kom hem tjugo i sex. Kastar i min ett päron, drog på mig kläderna. Sa till William i förbifarten att han får ta något att äta själv.
Kom ner till dansen (som alltid mitt andhål) och toksträckte baksidan av låret i slutet av lektionen.
Kom hem, diskmaskinen är ren och ourplockad, tvätten är klar och oupphängd. Emma kommer hem och vill också vara sjuk. Stephanie gråter och går och kräks. Jag har inte ätit ännu. Jag lägger Emma och bäddar rent i min säng (gör alltid det när Johan åker och jag sover själv), får i mig två ägg och lite fil som jag sitter och äter medan jag bloggar.
Till råga på allt dimper ett sånt här brev in idag, såna här ger mig svettningar numer.

Så öppnade jag det när jag fick mod nog i kroppen och upptäcker att det bara var en fet räkning för Stephanies internat. Phu!

Snart ska jag gå och ta en dusch för att bara gå och lägga mig och läsa i lugn och ro.
Nu kan vi bara hålla tummarna att vi andra inte blir sjuka. Jag har ställt in handspriten på lilla toan så hon kan överkonsumera!

Rätt smärtfri start på Johans två veckor, va tycks? Och det finns en vän till mig som ifrågasätter hur mycket jag kan ha att göra egentligen... Grrrrrrr!

Jag ska försöka att ta det med ro. Blir vi sjuka så blir vi. That´s it.

Ha en skön kväll alla, det ska jag ha.

Puss


Det blev inte så pjåkigt trots allt

Godkväll gott folk!

Vilken härlig dag vi haft. Ganska kyligt med härligt.
Man skulle kunnat använda dagen till att sola, läsa och slappa men inte här inte. Nä, jag har mestadels suttit inne och fixat 88 stycken lameller, sju meter lamellgardin. Vilket slit. Dom skulle först klippas av till rätt längd, sen skulle man sätta dit uppsättningspryl längst upp på dom, för att sen klicka upp dom i skenan. Därefter skulle man sätta dit en tyngd längst ner och klicka dit band på varje lamell.
Man kan säga att det var inte så roligt, men det blev fint, precis så fint som jag föreställt mig.





Inte så dumt va?

Dessutom har vi varit i Etuna och lämnat bilen, A/C funkar inte som den ska. Så nu får jag ha "gammbilen" ett tag, men det är verkligen ett lyxproblem som jag inte vill få att låta som ett problem ens.
Grillade gjorde vi också. Johan köpte nåt färdigmarinerat fläskkött och jag grillade lax. Jag får för mig att dom där färdigkryddade är just färdigkryddade för att dom i själva verket är gamla, just to cover it up liksom. Äckligt.

Men nu kära vänner ska jag försöka mysa lite extra. Johan drar till Gotland i två veckor och jobbar och kvar är jag och håller ställningarna. Ganska jobbigt att hämtning, lämning, matlagning och läggning mm bara hänger på mig. Sen ska jag försöka träna och dansa där emellan. Det kommer bli tufft men jag klarar det, jag har gjort det förr och jag gör det igen. Dessuom har jag världens bästa svärfar som jag vet att jag kan ringa till om det kniper.

Appropå kniper så har vi en stressig vecka framför oss på jobbet nästa vecka. Vi ska ISO certifieras på onsdag och det är mycket som ska göras nu inför. Sen är det bara att hålla tummarna. Mycket som hänger på det här.

Nej, nu ska jag dra på mig mina mjukisbrallor och sätta mig i soffan och bara njuta en stund. Kanske hälla upp ett halft glas vin och ta fram lte kex. Som avslutning på en perfekt helg och som ett hejdå till Johan på ett par veckor. Det är tur att jag gillar att vara själv, annars hade det varit ohållbart.

Kram på er alla så länge! 


En lördagkväll

Har precis ätit middag. Vitvinspocherad röding, pressad potatis och kall romsås. Fint vitt vin till det var pricken över iét.

Lunchen idag bestod av en suuuuper god kladdkaka hos mamma. Hon hade bakat till att jag skulle hämta barnen. Inte världens bästa lunch men den var nog snudd på världens goaste.

Nu sitter jag och sippar på mitt goda vin och äter en massa naturgodis. Köper alltid allt som är salt i den hyllan och toppar gör wasabimötterna och dom små runda crackers. Nu ska jag byta om till mina välanvända pyjamasbyxor och dra fötterna efter mig. Lamellgardinerna får vänta tills i morgon, men gu va det blir fint!

Puss på er alla!

Valborg

Hej på er kära vänner!
Hoppas ni fick en fin valborg igåg. Jag hade jätteroligt. Vi var i Södertälje hos en kille, de är alltid mycket musik inblandat när han har sina fester och så också igår. Ett helt rum med musikprylar där det alltid var folk som skapade musik. Härligt var det. Och det var länge sen jag skrattade så mycket, tack alla för att ni kostar på er att bjuda på er själva så!

Idag ska jag åka till Trosa och hämta barnen och åka och fika hos syster, ska bli roligt och se hur det ser ut där efter all renovering.
Annars är det uppsättning av lamellgardiner som står på schemat, och Williams rullgardin. Han har kvar sina gardiner från när han var liten, men rymdmotiv på. Och på något konstigt vis har han uttryckt att han skäms över sina gardiner när det kommer hem kompisar... förstår inte vad han menar :)

Nu är det kaffe och boken en stund, måste få passa på att vara lite barnledig, även fast tonåringarna ligger och sover fortfarande, men jag har iallafall inte dom små som ska pocka på ens uppmärksamhet.

Några bilder från gårdagen.



Den sista bilden är en bild på mig och Sara. Jag blev så paff när hon dök upp på denna fest, trodde inte att vi hade samma umgänge där alls men så hoppade hon fram som gubben i lådan och då blev jag jätteglad. Det var förövrigt henne jag skulle ta en lunch med häromdagen som inte blev av. Nu fick vi ses istället. Min goa söta Sara!

Vi hörs, ciao 

RSS 2.0