sjuk eller inte sjuk. det är frågan

hmmm. lite ont i halsen och emma hostar som attan. vill inte bli sjuk. herregud, jag vill verkligen inte.
har jobbat en del hemma nu, gick tidigt från jobbet och fortsatte hemma. men nu är jag klar för idag och ska äta lite falukorv och potismos, innan jag går ner och dansar.

efter dansen ska jag unna mig ett varmt bad. jag får hoppas att johan kan hämta william från aikidon, annars får jag nog hoppa badet.

nu ska jag dricka lite c-vitamin och hoppas på att det inte bryter ut...

jahopp, idag tar vi söndagen med ro!

då var det middag igår då. vad kom ut av den för praktiska saker? jo, köp en ny termometer. använde den sist på nyår och då var 55 grader just 55 grader. men inte igår. synd bara att man inte gjorde upptäckten när man hade middag bara med familjen, utan att det var tvunget att misslyckas när man har vänner över. well well. i det stora hela hade vi en mysig kväll. lite för lite skvaller kanske, men det tar vi nästa gång :)
när sötaste m, c och a hade åkt så satte jag och johan på filmen r. en dansk fängelsefilm som var helt ok. jag hade nog lite höga förväntningar men den var klart sevärd och lite väl verklig.

förrätt:

skagen och räkkorg med avocado

varmrätt:

oxfilé med rofrukter och bearnaisesås

efterrätt:

blåbärsglass med en whiskeysting och kardemummacrumble

idag ska jag träna tänkte jag. kanske med stephanie om hon är på. och det är hon inte kom jag på, hon ska åka in till etuna och dansa idag. ja ja, jag tränar själv och kanske om jag känner fört så tar jag en pw. men det är helt beroende på hur vädret blir. men jag tyckte det såg ut att vara bra temperaturer så det kan ju bli bra. väntar på att snön ska smälta bort, jag vill ut och gå i mina nya reebok easy tone som jag ska inhandla snart.

och appropå inhandla. jag behöver åka in till typ kicks och handla rengöring och en del annat onödigt för utseendet. en ny fuktkräm och lite sånt. jeans och kläder väntar jag med till vi åker till prag. dessutom har jag några centimeter kvar att bränna innan jag kommer bekvämt ner i mina vanliga jeans men det kommer att vara perfekt till när vi åker (hoppas, hoppas, hoppas).

nu ska jag snart plocka ur maskinen och snabbt fylla en ny, diska några glas för hand och vips, så finns inga spår av att en middag intagits i gårkväll.

fredagsmys

satt i möte typ hela dagen till och från idag. fick migränkänning på em och ringde johan som kom och hämtade mig. åkte redan vid strax efter två. tog en ipren när jag kom hem och la mig. det värsta gick över men jag mår inte så bra faktiskt.
blir bara vila idag. det kommer goa vänner i morgon som vi bjudit över på middag. ååå, det ska bli så roligt. men först har barnen öppet hus båda två i sina skolor, så jag får försöka klona mig och gå på bägge ställen, samtidigt ska jag inhandla all mat och städa inför kvällen. sen har emma ridskola också ja, det får inte glömmas, herregud! hur ska det gå tro?

menyn är klart till i morgon och det blir bra hoppas jag!

men nu är det tydligen fredagsmys ropar emma... ja ja, det är inget jobbigt jobb att mysa. så det ställer jag väl upp på!

heta bönor :)

johan kom precis hem från affären. han tycker att det är roligt att få köpa nytt kaffe. herregud, vi kommer att kunna bada i kaffebönor snart. tre paket på två dagar har han köpt! vi dricker inte så mycket kaffe. men förhoppningsvis kanske det resulterar i att vi hittar en ny favvo.


jobbat klart för idag!

god kväll söta du!

gick tidigt från jobbet idag och fortsätte hemma. jag skulle skriva en massa text till en powerpoint presentation som jag gjorde igår när jag var hemma, men texten kunde inte skrivas på kontoret eftersom jag glömde blocket hemma.
det resulterade i att jag åkte vid halvtre tiden hem och fortsatte hemma. nu är jag nästan klar, lite finslip och ögna igenom lite material och fylla på i presentationen bara, sen är det bara att tuta och köra!

nu står det fiskgratäng i ugnen och är klart om ca 50 minuter. jag är ganska hungrig. jag har druckit två koppar kaffe från vår coola kaffemaskin (som låter som en skördetröska men som gör underbart kaffe). var tvungen att prova ånga mjölk en gång också. det fungerar så där, tror inte att jag riktigt fått in snitsen, men det kommer!

min träningsvärk i vaderna känns bättre idag, men då skaffade jag mig ny i låren igår i stället. den är inte i närheten av vad jag brukar kunna få till när jag kör ben, men nog för att jag ska se lite ansträngd ut när jag tar mig an trapporna, eller när jag suttit en stund och ska gå och hämta kaffe. ja ja. det är lyx att ens kunna ha träningsvärk. det finns säkert en och annan som faktiskt inte kan träna och skulle inte önska sig annat än just värk i musklerna. jag får se det så.

nu ska jag göra sallad till gratängen, vi ses! 

om man skulle ta sig ner i gymet då kanske..

snart ska jag masa mig ner i gymet. jag vill egentligen inte men jag ska det iallafall. jag har så sjuuuukt ont i mina vader att det ser ut som jag skitit på mig när jag går. känns som att vaderna är två centimeter korta ungefär. sov dessutom uruselt eftersom jag har haft träningsvärk i nedre delen av ryggen. men nu ska jag på´t igen tänkte jag. jag har minskat i omfång och det är ju positivt. runt magen har jag minskat två centimeter och rumpan har tappat fyra. höften är orörd tyvärr. men det går ju åt rätt häll iallafall.
vad har jag gjort?
jo, jag har börjat äta oftare. mindre och oftare. äter frulle hemma så jag inte glömmer bort det, en frukt på förmiddagen och sen lunch. frukt, nötter eller en hårdmacka på eftermiddagen, sen middag. sen blir det en frukt eller ett ägg eller så på kvällen.
sen ska jag försöka hålla igång också, men dit kommer jag så småning om hoppas jag. jag får tvinga ner mig själv i gymet och det har jag inte behövt göra förr. men det måste jag nu och då gör jag det.

har jobbat hemma idag. är inte riktigt klar men jag gör klart i morgon. åkte upp till gärdet på dagen och åt lunch på en thairestaurang. hon som jobbade där sålde sin kaffemaskin som var i tidigare inlägg. den var bara använd några gånger och ett halvår gammal. så nu har vi varit och köpt bönor och jag har premiärdruckit en riktigt god kopp kaffe.
det man kan anmärka på är att den låter ganska högt men det får man väl ta. så ny har jag stoppat undan bryggaren (som inte är fyskam heller), och tänker bara plocka fram den om det kommer många samtidigt.

nä, nu ska jag gå och byta om, ciao!

vi har blivit med kaffemaskin!


ont i vader och hals :)

godkväll på dig söta!

jag har precis kommit hem från utbildningen jag glad i hågen åkte upp till. blev igenkänd av kursledaren direkt och jag fick en känsla av att jag gått den redan. och mycke riktigt, i mars förra året gick jag den. jag fortsätter inte i morgon, det finns annat jag kan lägga tid på så jag kommer att jobba hemifrån i morgon. behöver förbereda en powerpoint presentation, så det ska jag snickra lite på under dagen.
det var god middag efter utbildningen och jag drog vid 18 tiden från liljeholmen redan. det var mycket bilar men inga köer tack och lov. det flöt även på bra i morse, och det trodde jag inte att det skulle göra, med tanke på hur vädret såg ut.

nu sitter jag och mailar min chef och redogör för henne att jag kommer att jobba härifrån i morrn, tittar i hm´s minikatalog jag fick i lådan idag och har en stark känlsa av att jag håller på att bli sjuk. inte bra. inte bra alls. men jag ska göra allt jag kan för att "mota olle vid grind", vi får se hur det går.

ska vanka upp med mina sjukt onda vader och sätta på mig mjukiskläder och dricka thé och c-vitamin nu. 

ha en skön kväll och var rädd om dig!

uh!

idag väntar utbildning. i två dagar ska jag sitta i liljeholmen och lära mig om affärsmannaskap. ikväll är det gemensam middag efter. det blir nog skitbra. gillar ofta utbildningar, men idag är jag äppelmos. jag har sån träningsvärk efter gymet i förrgår och känner mig lagom mör efter dansen igår. men det är som det ska vara antar jag.
direkt efter dansen igår åkte jag hem och hämtade william som skulle börja på aikido. det är våra kära vänner l och a som startat klubben. självklart var det ojämt antal där så a tyckte att det var en bra idé att kasta in mig vid ett tillfälle. men det var bara roligt.
william har bara lite ont i benen. 

nu ska jag truga i mig mackan (jag har ju börjat äta frulle hemma eftersom jag gång på gång glömde att äta på jobbet), göra iordning mig och emma (som det går trögt för att få i sig gröten), sen bär det av till liljeholmen. håller tummarna för att det inte är för mycket köer i detta mysiga tisdagsväder.

ha en bra dag du! 

fint!

titta så fint jag fått det! nu vill jag ju inte sluta skriva här. kanske håller mig kvar ett tag till då! superduktiga Jennie, tack tack tack!!!

monday morning

hej söta du!

hoppas du mår bra och att helgen varit härlig och förhopppningsvis ledig.

jag sitter på jobbet nu och har träningsvärk i ryggen. jag drog ner stephanie i gymet igår och vi peppade varann jättebra! synd att hon inte är hemma i veckorna, jag skulle behöva lite spark i ändan många gånger. samtidigt måste jag plugga. och måla. och lägga emma. och gosa william. och städa. hmmm, känns som att en prioriteringslista måste upprättas.

nu väntar jag med spänning på den nya designen på mitt lilla krypin här. det är en tjej som hjälper mig. stora förväntningar :) Det ska bli så roligt att se vad det blir av alla ord som hon sa att det skulle bli. jag är ju dåligt på sånt och fattar noll när man börjar prata IT design. men det ska bli roligt att se vad som kommer ut av det.

nu är det kaffe och sätta igång med diverse pappersarbete. see ya, ciao!

söndag

söndag idag och jag är trött som attan.

igår var vi hos rune på hans 85 års dag. han var pigg nästan hela tiden och det bjöds på god mat och massor av fika!


emma var tvungen att hjälpa rune att öppna alla paket, det var en angenäm uppgift tyckte hon.


idag ska vi åka till trosa och fira mamma som fyllde den 19:de. det ska bli mysigt.

annars fortsätter jag att måla här hemma och igår hjälpte emma till lite, med att först måla figurer på väggen, sen måla över dom.


vi tittade på scooby doo och åt chips, stephanie var hos en kompis och william satt och tittade på egen film igårkväll. helt perfekt dag och avslutning.

så, vi hörs senare då, ciao!

tgif

fredag idag, tack och lov! känns som det var igår jag skrev samma på fb ;)

var uppe i liljeholmen på förmiddagen på en utbildning/ genomgång av det nya ekonomisystemet. det blir så himla bra, gu vilken koll jag kommer att ha :)

nu sitter jag och avslutar veckan och tänker faktiskt snart åka hem. det är kalashelg den här helgen. lördag firar vi rune och söndag firas mamma!
jag ska försöka hinna med (läs orka) att måla lite också. jag vet inte om det är klart där jag målade i tisdags och onsdags eftersom jag inte kunnat se väggen i dagsljus, men jag utgår från att jag inte behöver dra en till gång där, det lämnar möjlighet att börja med en ny del av väggen. det är mycket vägg ska ni veta. en av väggarna går ända ner i källaren, men jag ska fokusera på den delen av vägg som börjar på sovrumsplanet, vidare ner i vardagsrummet och ner i hela hallen. den delen måste jag kapa av för sen är det yttligare samma vägg ner i hallen. tar en liten bit i taget, annars måste jag sätta mig och gråta över känslan att det aldrig tar slut.

stephanie kommer hem idag och jag längtar efter henne. jag vill krama om min lilla älsking så hårt att hon kommer att krumbuckta sig fri :). jag var nere på stan igår och träffade hennes pappa som var på fastlandet för en begravning. han lovade att försöka komma snart så han kan träffa stephanie också.

nä nu kära vänner, ger jag upp.

lite ljusterapi tack!

månen hänger som en gigantisk boll över oss och jag vill fota den. hinner inte men jag tänker "attans att jag inte har med mig kameran i bilen".
det är kallt och klart denna morgon. halt som sjutton är det också, får sladd med bilen i alla kurvor innan jag kommer ut på motorvägen. och månen, om den var stor igår så är den om möjligt ännu större idag på morgonen. det är magiskt och det ger mig en speciell känsla i magen. undra om man kan få kraft och energi av månen. undra hur i såfall. skulle man kanske kunna samla på sig lite, i en liten låda och ta fram när orken tryter?
månen kommer att bytas ut av solen idag, det vet jag och det finns tecken på det redan nu. solens ljus får jag kraft av, men kan man lagra den energin på nåt sätt. jag skulle så gärna vilja ha ett reservlager med energi som jag kan använda mig av.

min ondnacke gör sig påmind. tror jag har en infektion i kroppen. hoppas jag inte blir sjuk. jag står för lite förändringar på jobbet som gör att jag skulle behöva vara på plats.
energin tryter och räcker inte till till det jag skulle vilja få gjort.

jag målar hemma och en liten strimma skaparlust har flyttat tillbaka i mitt medvetande. det tackar jag för. jag vill göra om och göra nytt. jag vill måla allt vitt. jag vill ha nya fräscha golv och lister. jag vill ha vita fina tak och bra förvaring till allt som ligger synligt och bara ser stökigt ut.
jag är på väg ur en koma nu, som alltid denna tid på året när den mörka tiden släpper sitt järngrepp lite i taget.

snart får vi uppleva porlande ljud från smältvatten, knastret under skona av allt vintergrus som fortfarande ligger kvar, värmen av solstrålarna i ansiktet!
det är livskvalitét och energigivande det! 


det är tio år sen idag <3

idag är det tio år sen jag och johan träffades. vi kände varann lite innan men det var denna kväll för tio år sen vi började titta på varann med andra ögon.
william var blott tre år, stephanie sju och emma var inte ens påtänkt. hur såg mitt liv ut för tio år sen och vad har hänt?

jag bodde ensam med mina små barn i en tvåa i rosenlund. jobbade som lokalvårdare. infekterad seperation med krysset och ständiga fighter. barnledig varanna helg som jag spenderade i migränplågor...
hankade mig fram på dagtidslönen och ägde en gammal skrotbil.

ett halvår senare fick jag en trea på stan. ännu ett par månader senare flyttade johan in hos mig. livet flöt på. mer och mer distans till krysset och det var skönt.
fick jobb som gruppchef och gick upp lite i lön och självförtroende. stephanie ville inte vara hos j så hon var numer alltid hos mig.
ständiga fighter om j´s drickande och om det var så lämplig miljö för w att vara i. ibland var läget uppenbart och jag var iblan och hämtade w från j.
jag ordnade till mig egen vårdnad om stephanie och nästan klippte banden helt från hennes pappa.

vi flyttade till en större lägenhet i bårstabergen. precis över az. bra tid här. mådde mycket bra psykiskt och mellan mig och j blommade det. här fyllde jag trettio och barnen hade hunnit bli tio och sex. jag och johan förlovade oss.
vi bodde inte här så länge, så...

senare år 2003 flyttade vi till mariefred. vi hade fått möjlighet att hyra ett hus där i tre år. jobbiga år för stephanie som aldrig riktigt kom in i samhället. jag var gravid när vi flyttade dit redan.
2004 kom emma och senare på året gifte vi oss och döpte henne samma dag. underbart!
jobbet gick bra och livet lekte.

2006 köpte vi johans mormors och morfars hus i strängnäs. johans morfar hade gått bort och vi tog över. vi flyttade i februari från mariefred och dök in i otaliga renoveringar i ett hus som aldrig blir klart. barnen trivdes bättre och en stor sten släppte från mina axlar i och med det.

i slutet på 2007 fick vi veta att vi skulle bli outsourcade från az och uppköpta av en service leverantör. fullständig kaos på min tillbvaro. jag började må oerhört dåligt och fick svårt att hålla min vikt. jag såg ut som ett skelett och tränade som en idiot för att skingra tankarna.
tillslut fick vi veta vilken leverantör det blev som skulle bli min nya arbetsgivare.

vi gick över till iss och jag fick ganska snart ett större ansvar. jag började må bra igen och livet började kännas ljusare.
snart fick jag en ny tjänst och med den ny energi...

idag: jag bor kvar i strängnäs. i samma hus. jag har ett bra jobb och tre friska fina barn. den ena är idag på väg att bli arton år och bor redan på internat i veckorna. efter sommarlovet får hon en egen studentlägenhet. den andra går i högstadiet och är på väg att bli fjorton år, finnig, med varierande röst och ständigt ute efter elektronik och märkeskläder. den tredje går i sexårsverksamheten och är på väg att bli sju år. både stor och liten, mest liten men jag hoppas att det vänder snart.
två katter bor hemma med oss och några fiskar.
renoveringarna fortsätter och just nu är det mest estetiska renoveringar som är aktuella och pågång.

tio år av mitt liv inkapslat i ett par textrader...

lite skit har väl ingen dött av?

jobbat hemifrån idag. hade inga möten inbokade så jag tänkte att jag lika gärna kan vara hemma och svara på mail och i telen.

så jag började måla. eller först skulle jag tvätta rent väggen med målartvätt. herregud vilket jäkla mirakelmedel det är! väggen blev ju i det närmaste vit igen. den var grågulbrungrön innan. men eftersom jag målat intill liggande vägg vit så var jag ju tvungen att fortsätta måla. så nu så här på kvällskvisten så har jag målat på två lager och ett tredje ska till, sen hoppas jag att det räcker. försökte iaf göra rent väggen ner i hallen, eller en bit av den. men ju mer jag tvättar, desto mer försvinner det smuts (låter självklart men det är helt sjukt). alltså jag tvättar som en tok med en mopp på väggen. svetten rinner och armarna värker. sen kommer man dit och råkar gnida en gång och då blir rent yttligare. alltså jag skulle kunna hålla på i flera dagar och jag skulle fortfarande se resultat! vi måste ha stans eller fan landets skitigaste väggar. var det inte vanligt förr att man tvättade väggarna? eller är det så att det finns bättre rengöringsmedel idag kanske?

en liten promenad fick jag innan jag började med middagen och det tackar jag för. L ringde jag frågade om jag ville följa med när hon går med hunden. det var skönt att få lite frisk luft.
sen var det middag. idag blev det spagettigratäng med kyckling, curry, paprika, vitlök och grädde. ost på toppen. det var en del barn, inkl det stora :) som tyckte att det var så gott att nästan hela gratängen gick åt. perfekt vardagsmat och det gick fort att göra. prova!

i allafall. tanken var att jag skulle stryka det sista lagret innan jag gick och la mig men jag orkar inte. jag känner mig död. och jag kan inte vara hemma i morgon heller då det är möten inplanerade. så det är att göra i morgon kväll. det lär inte bli varken träning eller plugg när jag håller på att fixa och dona på kvällarna. dygnets timmar räcker inte till. och inte jag heller för den delen.

nu ska jag sätta mig i soffan en stund. dricka en kopp te och kanske äta en apelsin. sen ska jag släpa mig upp i säng. är såååååå trrröööööött :)

ha re gott alla, ciao!

ett litet samtal gör så stor skillnad

jag är riktigt dålig på att höra av mig. till alla som jag egentligen borde höra av mig till. det går i vågor men jag är glad för att vänner är vänner. och egentligen är det bara att plocka upp där man lämnade, oavsett hur lång tid det gått. men ibland får jag lite dåligt samvete. som när man gått och tänkt ett tag på att man ska ringa, men av olika anledningar som inte är ok egentligen och inte i längden så ringer man aldrig det där samtalet. så, plötsligt en dag så ringer denne istället. det kanske är så att det är denne som ringer varje gång ni pratar, kanske är det så att det dåliga samvetet bara gör sig påmind eftersom du tänkt men inte gjort.

ett sånt samtal fick jag idag i allafall. min fina kollega som varit mitt bollplank under en lång och stundtals jobbig period. han slutade i början på året och jag sa hejdå innan jul.
jag har undrat hur det går för honom så klart men jag har inte ringt. av olika anledningar. dels för att jag varit rädd att störa om han har mycket och dels för att jag inte riktigt känt mig i form att prata. men han är viktig för mig. och idag ringde han. efter min arbetstid. det har jag också kunna göra någongång, men det har jag inte.

men jag blev glad att han ringde och det kändes bra efteråt. det är ju faktiskt bara ett samtal ifrån, inte längre än så liksom. det var ju faktikst inte så att vi träffades mycket när vi jobbade ihop heller, utan då som nu, ett samtal ifrån.
sista orden han sa var "ja, jag ville bara ringa och kolla hur det var, och höra din röst" hur fint är inte det? nä, nu ska jag ringa det där samtalet och säga det jag vill säga när jag känner att jag vill göra det. jag ska inte hitta på en miljard ursäkter till att inte göra det. gört ba!!!


man funderar och så...

ett tag, eller rättare sagt sen i julas så har jag tänkt att jag ska lägga ner bloggen. jag har ju alltid skrivit mycket och jag kan fortsätta men mer i dagboksform i word. i så fall kommer jag att kopiera det jag lyckats krafsa ner hittills. tycker att det är så synd att det bara försvinner. och det är därför jag inte lagt ner den än. men jag kanske kommer att göra så. på så sätt kommer jag ju att kunna gå tillbaka och titta i en mapp i stället.

jag vet inte. själva bloggformatet är ju lättöverskådligt och så... lite seperationsångest gör att jag har svårt att ta beslut...

det är ljuset som gört!

hej hopp!

det är mycket halt ute nu. man går som en pensionär och funderar på om det inte vore en bra idé att införskaffa dom där broddarna trots allt.
men idag när jag sitter på mitt kontor och tittar ut på traktorn som frenetiskt försöker hitta brunnen ute på den översvämmade gårdplanen, så slår det mig att det finns hopp om vår i horisonten. det hörs fågelkvitter och jag vet inte.... det liksom börjar kännas att den närmar sig. ljuset är ljusare och luften känns vårig.
även fast jag vet att det är långt kvar till våren tar grepp om oss på riktigt så känns det som att den finns där framme...

håll ut vänner, den är på väg!

lyckad lördag!

mysigt var det hos stephanie. när vi kom dit hade hon lämnat viss matning av de söta djuren till emma. så hon matade div gnagardjur, höll i en duva och ett bebismarsvin, klappade en ödla och tittade på döda möss. mycket trevligt och emma ville liksom inte åka. så när vi satt i bilen på väg till trosa och en efterlängtad lunch så sa emma med skrynkelhaka "när jag åker från stephanie så liksom saknar jag henne" suck och titta ut genom fönstret.
det är något speciellt när barnen visar öppet (för det händer inte ofta kan jag säga) att dom tycker om varandra. att dom vill träffa varandra eller saknar varandra när dom inte är tillsammans. vet inte vad det är för känsla men den känns..... lyckad på någe sätt.

lunch hos mamma stod sen på schemat. två rätters lunch. sen bar det av till vagnhärad och kaffe på maten. nu är vi hemma och emma sitter och tittar på tv, william har erik här, dom sitter och spelar i hans rum, johan sitter i lilla tv rummet och lyssnar på musik och jag ska snart sätta på mig mjukisbyxor och krypa ner i soffan brevid emma. '
hoppar över middagen idag. alla på varsitt håll åt så sen lunch så det är ingen som är sugen direkt.

nästa helg är vi bjudna till mamma igen på söndag, lördagen ska vi till j´s farfar och farmor. mamma och j´s farfar fyller båda år i veckan som kommer. så då gör vi trosa igen :)
veckan efter det kommer vänner hit och äter middag. det ska bli trevligt. det var länge sen vi hade middag hos oss. men nu ska det bli av, med vänner vi inte haft på middag här alls förr. hmmm, jag har en liten hum om vad jag ska laga. älskar att förbereda middagar. tre rätters med gott vin. perfekt!

ha en underbar lördagkväll!

dexter

igår var vi hos grannar men vi hann mysa hemma också.



idag ska jag åka till tystberga och hälsa på stephanie, sen blir jag bjuden på lunch i trosa och kaffe hos en kompis i vagnhärad. gäller att slå ihop allt när man är i närheten :)

ikväll blire godis i soffan och dextermarathon. som jag har längtat!

hur blev det nu?

I början på 2010 gjorde jag en naken och ärlig tillbakablick på mitt 2009 och i slutat på den skrev jag följande. Nu ska vi se hur mycket jag anser att jag verkligen gjorde och inte.


2010 ska jag:

 

Njuta av små ting i vardagen

Tända mer levande ljus

Jobba mindre

Krama mina barn mer

Fortsätta älska livet

Resa

Sätta mig själv i första rummet mer

Börja träna mer regelbundet igen

Äta nyttigare

Dricka mer vatten

Spendera mer pengar på mig själv

av elva punkter lyckade jag bocka av sex. det är allafall mer än hälften. ska man nöja sig med det? nej det tycker jag inte. är lite besviken på mig själv när det gäller egenvården faktiskt. det är det som borde vara lätt att bocka av. detta är ett bevis på att man prioriterar bort sig själv för många gånger. är det till förmån för barnen så är det ok, men i mitt fall kan jag inte skylla på det...


ge mig...

jag vill ha sommar nu!



bild från tunisien. man skymtar johan långt därframme. ser ni hur jäkla varm vi hade det, kan man se det? det känns väääldigt långt borta nu. värmen.


jag skulle inte vilja möta mig själv i trafiken börjar jag inse

var uppe i årsta idag fram och tillbaka. kör så där som jag brukar. inte på motorvägen på en vanlig 70 väg. irri över en som ligger framför mig, sitter samtidigt i telefon (med snäcka i örat, helt i enlighet med telefonpolicyn på företaget). när vägen delar sig och jag ska köra åt höger gasar jag till lite, som för att tränga mig förbi. tvär högerkurva och min bil fortsätter med en ganska bra fart rakt fram mot en refug. ja ja, jag fick upp bilen rätt i sista sekund, utan att skrika sönder trumhinnan på kunden jag hade i luren, men jag gav nog föraren som skulle rakt fram och som jag med flit hade stressat en smula (en smula bara) ett skratt.

shi fick jag liksom.

tröttmössan

trött som ett ägg är jag. känner mig på gränsen till sjuk.  efter middag idag så tog jag det lugnt en stund, sen spolade jag upp ett hett bad. har sån grym träningsvärk i benen, tror det har lite med saken att göra, i kombination med usel sömn. efter badet tog jag mig an inlämningsuppgifterna jag har till skolan. en stund bara, sen gick jag och gosade med w i soffan. ligger i sängen nu och skriver från mobilen. j är hos grannen och kollar film. ska släcka nu. puss och kram på er!

fat fat, go away!

hoppas att min fettkoma håller på att tyna bort. jag har tränat de sista fyra dagarna och jag försöker att ta i ordentligt men ändå med en försiktighet. vill inte bli sjuk nu, det skulle vara förödande.
står på crosstrainern och hårdkör i femton minuter sen styrka. i förrgår körde jag ben. känner jag det idag? svar: ja. ont med otroligt efterlängtat och skönt! igår körde jag lite axlar. känns lite idag men inte så mycket. sen kör jag plankan efter varje pass, bara för att jag vill få lite synliga muskler som är så snyggt där.

kosten försöker jag hålla till små portioner med ofta. allt för att jag vill få bort det som inte ska sitta där. sen återgår jag till min vanliga livsstil, den i sig brukar inte generera i fläskmage. eller höfter. eller arsel. så lite kolhydrater och en del fett (min vanliga kost allstå) men små mängder och ofta. frukt emellan och nötter ibland. små portioner har jag alltid hållt mig till, mest för att jag inte gillar känslan av att vara mätt. men jag kanske inte brukar äta så ofta som jag tänker göra nu. det får bli en period som är lite fokuserad.

fredag är snacks och lördag är godis. så har det alltid varit och det ska jag fortsätta med, det man kan tänka på är väl mängden. men i allmännhet så tror jag inte att någon i vår familj drar i sig några mängder egentligen. men man kan ju ha det med sig iaf.

hoppas att det märks en skillnad snart. ska mäta på söndag tänkte jag. kilona skiter jag i, det är centimetrarna jag vill åt :)
jag tänker möta våren med en välsvarvad mage!

59 snabba

1. Hur gammal är du om fem år? 42 år, my oh my!

2. Vem var den sista du träffade? Min familj

3. Hur lång är du? 160 centimeter.

4. Vilken var den senaste film du sett? Sex and the city 2.

5. Vem ringde du senast? Min man.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "visst skickade du piiiiiiiiiip telefonnummer till mig en gång? Jag minns det men jag hittar inte mailet" - Till en kollega.

7. Vad är dagens planer? Ta mig hem, laga middag och träna.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? gärna sms, men det går ju inte till kunder tex

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? gifta

10. När såg du senast din mamma? Det är för länge sen enligt mig.

11. Vilken ögonfärg har du? blå

12. När vaknade du idag? 07.00

13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, våra katter som bor hemma hos oss.

14. Vilken är din favoritplats? Gärna en fin strand borta från alla måsten.

15. Vilken plats föredrar du minst? Gazaremsan verkar otrevlig tycker jag.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vet inte. Hoppas att jag befinner mig där jag vill vara, det är en ambition.

17. Vad skrämde dig som barn? Att bli vuxen faktiskt

18. Vem fick dig att skratta senast? Jag skrattar varje dag!

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag har haft några stycken men äger inga idag

20. Har du stationär eller bärbar dator? Båda

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan, jag har ett varmt täcke

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2 st

23. Hur många landskap har du bott i? 2

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja fy ja

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota om värmen tillåter

26. Är du social? Ja

27. Vilken är din favoritglass? Räknas sorbet?

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa med familjen och renovera färdigt huset, köpa ny bil

29. Tycker du om kinamat? Jodå

30. Tycker du om kaffe? Jag älskar kaffe!

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe

32. Sover du på någon särskild sida? Nej, båda

33. Kan du spela poker? Ja

34. Tycker du om att mysa? Love it!

35. Är du en beroendemänniska? Nej

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej

37. Vill du ha barn? Jag är så nöjd över mina tre!

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och rövarspråket :)

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja

40. Föredrar du havet eller en pool? Pool

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, inredning och upplevelser

42. Äger du dyra smycken? Äger en fin gammal guldklocka

43. Har du någon gång testat narkotika? Pass på den.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe!

45. Vem är den roligaste människan du känner? -

46. Välj ett ärr på din kropp? Ett ärr på mitt ben som en vän råkade vara orsak till, vet att han mått dåligt över det sen det hände.

47. Vad har du för ringsignal? Old phone

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej

49. Flirtar du mycket? Nej…?

50. Vart togs din profilbild för din blogg? I en studio

51. Kan du byta olja på bilen? Det kan jag säker om jag skulle bli tvungen.

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej och det är bara ren tur :)

53. Vilken var den senaste bok du läste? Veronica bestämmer sig för att dö. Håller på med It´s my turn nu.

54. Läser du dagstidningen? Japp, på nätet oftast.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Nej, bara sjunger

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Prioriteringslista på renoveringarna vi har kvar.

59. När var du i kyrkan senast? På mitt gudbarns dop.


det blir inget med de sörrö

jag ska inte köpa några jäkla jeans. inte förrän jag kommit ner i midjemått. jag har ökat mage, rumpa och höftmått och det ska ner. sen köper jag jeansen. jag kan inte gå och köpa nu, då är dom för små ett tag innan jag kan använda dom, eller så köper jag en stl som kommer att bli för stor sen. för jag ska ner. så är det.

jag straffar mig själv med ett köpstopp. för att jag har varit så ovårdsam med mig själv. fy skäms på sig! inte ett jävla plagg till innan jag gått ner igen. inte ens nya srumpor ska jag få. det är bara att köra i gymet och ge fan i allt som man inte ska stoppa i ansiktet i tid och otid.

jag behöver inte göra någon radikal förändring, jag behöver bara sluta att äta en massa skit, och återgå till att börja träna igen. man kan inte både sluta och träna och samtidigt börja äta mer skit.

ja, ni hör hur besviken jag är på mig själv och hur obekväm jag är i min nya form. det här går FETBORT!

big closet

alltså jag har haft så dåligt med plats för mina kläder. jag och j har delat på en klädkammare som även delats med diverse annat skit som man inte vet var man ska ha. stora resväskor, extra madrasser, täcken, kuddar och kläder man inte använder mm mm. dessutom har jag haft en garderob utanför med koftor och kavajer och en annan garderob med klänningar och kjolar. lite spritt och ingen struktur alls.
fundrat ett tag på att flytta ut j i ett par garderober i stället och ta över hela klädkammaren till bara mig. så igår frågade jag om j hade något emot att flytta och det hade han så klart inte. så jag påbörjade det projektet igår. jag kan bara säga FAN vad mycket skit man samlar på sig. jag är ingen samlare men av någon anledning och utan att jag själv uppfattar det så samlar jag på mig en massa skrot.

anyway. idag ska jag åka och köpa ett par platslådor, såna "under sängen modell" att stoppa ner kläder jag inte använder så mycket, träningskläder, och toppar, linnen och t-shirts i. sen kan jag börja sortera det som får plats på hängare. å det kommer att bli så bra där inne hoppas jag, äntligen kan jag på ett bättre sätt se vad det är som finns och inte. tror jag ska göra mig av med byrån som står där inne också och köpa en vit lagerhylla istället, den kan man hänga saker på sidorna på osv, lite mer användbart. jag måste ha ett bättre sätt att få upp skärp, sjalar och halsband. men jag är inte utan ideér så det kommer lösa sig.

det som ligger på golvet osv nu är sånt som ska ner i plastbackarna sen.


jag behöver nya jeans. provade ett par från d brand igår. tror jag åker och köper ett par svart och ett par mörkblå. då har jag så det räcker för i år. måste rensa ur mina jeans och andra byxoer också som ni ser på ställningen. det ser ut som att jag har massor (och det har jag) men jag använder inte allt. just nu står det tre säckar med kläder och en halvfull säck med stövlar och skor som jag ska åka med till UFF.

det här behövde jag verkligen. jag känner att jag börjar vakna upp ur koman jag har befunnit mig i ett tag. jag vill börja skapa igen. göra fint. måtte det bli vår snart, då kan ingen stoppa mig!


Colin

varje morgon sitter jag där i bilen. det blåser varmt från fläkten men jag är kall om händerna fortfarande. det är snö ute och det kanske har snöat på natten. det innebär ofta att det kanske ínte är snöröjt på delar av min färd till arbetet.

jag ligger i vänsterfilen och åker uppseendeväckande snabbare än de flesta andra. jag reagerar inte direkt men svär lite tyst när någon verkar tycka att det är en bra idé att ligga i vänsterfilen men ändå bara i åttio kilometer i timmen! "ja, det är ju en skitbra idé att lägga sig som en jävla kork i vänsterfilen och ligga fyrtio kilometer för sakta på motorvägen... klyftigt där, klyftigt", tänker jag som en annan bitter sjuttiofemårig tant. tittar på vederbörande när jag passerar medan jag tänker de sista orden i meningen.
sjunger med i låtarna från radion och skrattar år programledarnas kvicka kommentarer och uppenbart ospontana smådispyter mot varandra. klappar takten mot ratten och höjer volymen när det kommer en bra låt.

så där sitter jag och kör. i vänsterfilen. 98% av de andra bilisterna ligger i högerfilen och det tar ett tag innan jag, medan jag passerar andra börjar fundera på om dom vet något som jag inte vet.
är det snutkontroll längre fram som alla andra vet men som jag inte fått veta. var har dom fått den informationen från isåfall? är det så att alla har en polisradio utom jag. ligger det något på vägen längre fram som jag inte vet, kanske ska man sätta på någon station som sänder trafiknyheter iställer för att lyssna på ytlig reklamradio med modern popmusik...

när jag närmar mig södertälje och ska av från motorvägen brukar jag på ett adrenalinpumpande sätt få svaret på mina frågor. det är isgata och man ska anpassa hastigheten efter det!

Ni kan kalla mig McRae.... eller NaivIdot, det är hårfint i mitt fall :)

dag 29

om jag inte jobbade med det jag gör idag skulle jag istället jobba med...

människor som har ett missbruk och samtidigt en vilja att göra något åt det. att jobba med människor som inte vill sluta är bara självdestruktivt tror jag. jag vill hjälpa, jag vill finnas där. jag vill vara en tröst i en ensam människas tillvaro. jag vill lyssna, stötta, laga mat på julafton och se till att dessa får rena och fina kläder. att dom får känna sig snygga mitt i allt elände kan göra att dom känner sig starkare att orka ta itu med vad det är som ska tas itu med. jag vill finnas där. jag vill göra skillnad!

dag 28

min favoritdag.

många av dessa inlägg går lite hand i hand tycker jag men jag försöker tänka ut olika saker varje gång. i det här fallet jag jag inte sätta en favoritdag. jag har tre barn. alla av dessa nedkomster är favoritdagar för sig. jag har varit på olika platser och alla har sin charm. jag har hoppas fallskärm, bungy jump och skjutit med olika pistoler och alla dom saker är också fantastiska upplevelser. jag har gråtit på mina barns skolavslutningar och varit mäkta stolt när man suttit på ett utvecklingssamtal där lovord utdelats. jag har gift mig med min älskling och upplevt massvis med fina och unika stunder med honom. jag har varit på fantastiska fester med underbara vänner och jag har släppt alla spärrar på ett dansgolv till hårt och högt dunkande musik.... listan kan fortsätta.

jag kan omöjligt peka ut en enda dag av alla händelser och säga "just den här dagen är min favoritdag". jag vill inte bara ha en sån. jag vill att hela mitt liv ska vara en enda stor och lång favoritdag. jag vill aldrig att favoritsaker ska sluta hända. jag vill att allt jag gör och allt jag är mitt uppe i ska vara av favvosorten!

dag 27

mitt finaste minne.

det finns ett par minuter i mitt minne som jag aldrig glömmer. den glorifieras för varje år som går jag jag tänker tillbaka på dom minutrarna med ett varmt leende.

det är sjutton år sen. jag ligger på sjukhuset och har precis fått en välskapt liten prinsessa på ca 3800 kg och blott 49 cm lång. jag väntar min pappa som jag vet kommer att vara nykter när han kommer och hälsar på, han har sett fram emot denna stund enormt och det har jag med gjort.
jag har matat stephanie, bytt blöja på henne (med förstagångsmmammans försiktiga handlag). hon ligger nu och sover brevid mig i höjd med mitt lår. jag halvsitter i sjukhussängen och lilla bebisen ligger nästan helt täckt av filten jag har i sängen. jag läser medan jag väntar på pappa.
hör att han kommer in. hans ögon glittrar och han får tårar i ögonen så fort han ser mig. på en hundradels sekund har han sökt av rummet och på samma hundradels sekund har han konstaterat att han inte ser någon bebis i rummet. han stannar upp en sekund och med blicken säger han "var är hon?" jag ser det och drar bort filten som jag inte uppfattat dolt hela bebisen. en tår bryter ytspänningen i ögat och rinner ner för kinden direkt och han satte sig och la sin stora morfarshand på den lilla människan som kom att bli hans stora stolthet och hans stora motivation att ibland vilja göra något åt sitt osunda leverne.

pappa dog när stephanie var två och ett halvt år ungefär. dom två åren är jag så glad att han ändå fick uppleva med stephanie. hon var hans största lycka och jag tror att han hade henne i tanken när han gick över. jag hade satt upp en av stephanies senaste verk på väggen i hans sjukhusrum så han skulle kunna titta på den hela tiden, tror att det var en fin tröst för honom.
jag är så ledsen att han inte fick träffa mina två andra barn, se stephanie växa upp till den unga vuxna hon är idag och få en dos av williams sarkastiska humor, som är så unik för oss på den sidan av släkten, eller att han fick försöka ta sig ur en konflikt med stentuffa och superstolta emma... jag är allvarligt så ledsen för det.

han finns alltid med mig

dålig kvalitét på sömnen, kan det bero på min vikt, eller åldern kanske?

sovit så dåligt de sista dagarna. emma har också sovit dåligt. man ligger bara i någon slags dvala och vänder och vrider på sig. korta stunder har jag sovit verkligen.
och sen säger det bara pang!!!! så är ledigheten över och man ska vänja kroppen från den ena dagen till den andra att den ska bli skit trött kl tio på kvällen och vara pigg kl halv sex på morgonen dagen efter. jo, man tackar ja. kommer nog att somna ovaggat i morgonkväll.

emma sprang flera gånger in till oss i natt och sa att hon inte kunde sova. så jag ställde klockan på åtta och gick upp och ruskade på henne "emma... emma... jag kan inte sova. vad ska jag göra?" hon lyfte på täcket och sa med sin sötaste röst "gosa hos mig en stund då". aha, det är så hon vill att jag ska bemöta henne på nätterna. då tar det inte lång tid innan jag har en snart sju åring som inte kan sova själv. och jag kommer att ha en snart sju åring som ska dela min smala säng. nej tack! jag är stenhård på nätterna.
men hon var gullig :)

jag längtar efter rutinerna igen. jag vill forma om min kropp. jag har tränat dåligt den sista tiden och ätit ganska lite. det har resulterat i att jag gått upp i vikt. inte mycket och det är inte så att jag känner att det är utanför min kontroll på någe vis, men grejjen är att jag inte fattade det för än för ett tag sen. jag insåg inte att jag kanske åt lite för dåligt. jag trodde ju så klart att jag var tvungen att äta lite mindre eftersom jag inte tränade på samma sätt. men jag gick upp ett par kilo och dom satte sig på magen och sidorna samt insida lår. jag gillart inte och det ska väck illa jäkla kvickt. så nu måste jag börja träna. ta upp där jag släppte och äta oftare. inte mindre, för jag äter nog redan så lite, men oftare, så förbränningen kickar igång igen.
började dagen med en lång obekväm promenad på strängnäs oplogade vägar, sen drog vi upp på taket och skottade av snön som låg där. äh, va fan, det är bara att sätta igång. snart börjar dansen också. man blir äldre och då förändras det där med responsen på mat och träning. man får försöka anpassa sig lite. jag är inte orolig och jag vet att jag kommer att få till det så jag blir nöjd igen.

nyårsafton

ahhh, jag tycker det är så uppfräschande med nyårsafton. så många alldeles nya dagar att ändra eventuella dåliga vanor på.
jag ger inga löften. jag tycker att det är så pressande. jag känner bara att det är en fantastisk chans att tänka om och tänka rätt.

vår nyårsafton spenderades med god mat och trevligt sällskap. oxfilé som var exakt 55 grader och hasselbackspotatis med rödvinssås. efterrätten blev vaniljpannacotta med björbärskompott.
stephanie var inte hemma, hon var hos en kompis, annars var alla samlade och vakna när klockan slog tolv. det toksnöade och vi hade snöbollskrig ute på vår lugna och raketfria gata.
katterna var rädda som attan och sprang mest hukade och försökte hitta ett bra gömställe.

alla samlade förutom william som tog bilden.

dag 26

det gör mig ledsen och besviken.

även fast jag ofta får höra att jag är ganska känslokall så finns det ganska mycket som berör mig negativt. kanske inte lika mycket som berör mig positivt tack och lov.

jag har omkring mig människor, både av mig valda personer men även andra som finns där av olika anledningar. det är nog vad dessa människor kan säga eller göra som gör mig mest ledsen och besviken. jag blir så maktlös när det inte är självvalt och denna människa kanske "måste" finnas vid min sida. denna person behöver inte tänka på vad han eller hon säger eller gör eftersom vi inte är vänner. samvetslösa personer som går över lik för att få igenom sina egoistiska självändamål.

det finns även en annan specifik människa som gör mig så arg att jag blir ledsen. med sitt naiva, trångsynta, nonchalanta och vansinnigt fega sätt gör denne person mig så fruktansvärt upprörd och lockar fram sidor och reaktioner hos mig som jag inte riktigt kan kontrollera. jag kan ifs tycka att det kan vara ganska skönt att få ett riktigt utbrott emellanåt, men i dessa fall blir det på en annans bekostnad, då det alltid rör sig om just en annan. i övrigt behöver jag lite ilska för att må bra också. jag kanske får vända vår "issue" till att det blir min personliga, på så sätt kan jag utnyttja dessa små eller stora fighter till att få utlopp för mina egna självändamål. jag behöver bara byta fokus på våra samtal helt enkelt. det är ingen annan än jag som kommer att märka det och jag kommer att må bättre.

RSS 2.0