administration och middagstips

hej på dig!

hoppas du har en fin måndag. jag sitter hemma och administrerar idag. kände att jag inte behöver åka in för att göra det när jag kan fixa allt härifrån. så jag körde iväg emma till skolan och stephanie till praktiken, sen var det bara hem och börja ringa.
här är mitt kontor idag. allt jag behöver finns med!



gårdagen gick i slappartecken. jag städade och plockade en del men gick omkring i myskläder hela dagen. fick emma att sätta sig och bli klippt. inte utan protester förstås. håröm som få så var det ett väldigt klagande, men tillslut så var hon ett par centimeter kortare.


på kvällen lyckades jag dra ihop middag. jag var så trött men insåg att jag var tvungen att utfodra familjen. stephanie var med m i sthlm och kom inte hem förrän på kvällen, jag gjorde denna rätt till henne också med hennes spagetti, hon behöver ju matlåda om inte annat. det är spagetti och kycklinggratäng. vet att jag skrivit om den förrut men jag vet inte om jag skrev ner något recept då. perfekt mat för hungriga barnmagar och enkelt och snabbt för stressade småbarnsföräldrar. testa vet jag!

Antal portioner: 4

Ingredienser

1 st grillad kyckling

6 dl kokt fullkornsspagetti, ca 200 g före kokning

1 st gul lök

0.5 st gul paprika

0.5 st grön paprika

0.5 st röd paprika

Olivolja

1 msk curry

2 dl hönsbuljong

2 dl mellangrädde

Salt, efter smak

Svartpeppar, efter smak

1 dl riven ost

 

Serveras med

Sallad

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.

3. Skala och hacka löken.

4. Skär paprikorna i mindre bitar.

5. Häll lite olja i en kastrull.

6. Tillsätt curry och bryn lök och paprika i någon minut.

7. Häll i hönsbuljong och grädde och låt koka i ca 10 minuter.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Smörj en ugnsfast form och lägg i den kokta spagettin.

10. Bena ur kycklingen och dela köttet i lagom stora bitar.

11. Fördela kycklingbitarna över spagettin.

12. Häll på såsen och strö på riven ost.

13. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

14. Servera med en sallad.

så, vad händer idag annars? jag själv ska vara lite praktiskt hemma och uträtta lite ärenden, tvätta, stryka och plocka in och damma lite tänkte jag. kanske går jag ut på en pw innan jag hämtar emma.

ha en underbar måndag och ta hand om dig!

kärlek!


godmorgon söndag!

godmorgon du!

har du en god morgon?
jag sitter här med en kaffe och en tallrik fil och müsli. känner mig allt annat än fräsch om man säger så.
jag drog upp till stälje igår och träffade upp s. vi satt i hennes karls lägenhet i närheten av Berget. satt och pratade och pratade lite skit om mellobidragen. mysigt hade vi. när kvällen blev lagom så satte vi oss i bilen och styrde upp mot Berget.

för det första var det köbildning utanför, "aha" tänkte vi, "det kanske betyder att det är skitmycket folk inne". men det var det inte. inte då iallafall.
sen när vi skulle beställa i baren så fick vi stå. oj vad vi stod. jag börjar tro att dom som jobbar i baren är utbildade att inte titta folk i ögonen, och det bara måste finnas en strategi med att inte serva folk. annars blir jag besviken banne mig.

i allafall. när man kommer ut och är där de första timmarna så är det många man träffar och man har roliga samtal och får prata med folk som man vanligtvis inte ser. musiken är bra och bara att stå och studera folk är himla underhållande.
var efter tiden går så fastnar folk i djupare samtal, underhållningen i att studera blir mer och mer jobbig då man i många fall faktiskt tycker synd om vissa och fler och fler fulla killar bara måste gå fram och säga "hej" med en svajig stämma och ett minst sagt ostadigt rörelsemönster. varför tror dom att jag är så ensam för att jag står och väntar att jag bara måste ha deras apraka sällskap?
sammanfattningsvis när man är två som går ut och jag inte brukar dricka: that´s a lot of waiting around. det är nästan bättre att satsa på att man är flera om jag ska ta bilen nästa gång. så får det bli.
men det är ändå roligt att få komma iväg och göra något annat lite då och då.

johan är iväg till sin bror och kollar på nattens ufc matcher. emma vaknade kl sju i morse. gulligt. inte. då vill hon liksom att man ska komma upp. som tur var ville hon spela en stund så johan kunde gå upp åtta och jag gick inte upp förrän kl kvart i nio. så det är inte synd om mig. alls faktiskt.

dagen idag bjuder på lite träning, städning och slappa. jag ska nog inte ens ta mig ut idag om jag inte bestämmer mig för att träningen består av en pw, men så känns det inte nu.

så, till vi ses och hörs igen, ciao! och ta hand om dig söta! 


ett ljus är på väg att släckas.

goddag på dig!

det är lääänge sen jag verkligen längtade efter helgen som jag gjort denna vecka. jag har mått lite till och från minst sagt men nu är helgen snart här.

tog mitt samvete och drog mig upp till min farbror som befinner sig i livets slutskede nu. han har alltid varit liten (och söt) men nu var han som en liten fågelunge som låg där i sängen. helt okapabel att göra något själv.
han har starkt önskat att han inte vill till sjukhuset, utan han vill få dö hemma.
man skulle kunna uttrycka det som att han valt att leva livet lite jobbigare än andra. han har alltid varit alkoholiserad, men aldrig störig och han har väl i stor mån undvikit den offentliga ligan som man känner igen från staden torg och bänkar. visst, han har väl befunnit sig där också, men de sista femton åren har han helt tagit avstånd från offentligheten och bara varit hemmavid.

detta sätt att leva kan väl lämna lite att önska om vänner osv som nu vill visa sin närvaro i slutskedet. när jag var där i går så sitter det en halvfull finne i soffan som vill slå sig för bröstet om en ständig närvaro. precis som att det skulle vara en uppoffring. då har man ju missat själva meningen med hela grejjen. bröder, söner och vänner som nu (av okänd anledning) vill vara närvarande kommer inte alltid överens. och det är ju inte så att man tar hänsyn och visar respekt för en sjuk människa som ligger inför döden. nej, man argumenterar högljudt och tjafsar över huvudet på stackars göran som ligger där och vet varken ut eller in.
jag får trösta mig med att det är det liv han säkert känner sig trygg i och alla röster som han känner igen. men jag vet samtidigt att det finns en del girigbukar som stryker omkring som gamar just nu som han faktiskt inte gillade och om han hade varit frisk hade han nog inte släppt in dom. så vansinnigt frustrerande att ligga där och bara höra dessa männsikor ta på dig ära för att ha ställt upp coh varit där för sin "bästa vän sen 40 år", när man ska dö. undra vad han tänker egenligen...

så kan man ju ta upp arbetsmiljön för hemtjänsten och läkarna som kommer dit flera gånger om dagen för all del. vem sjutton skulle vilja arbeta i den miljön? inte skulle jag vilja göra det. man vet aldrig vilka människor och i vilket skick man träffar på i soffan hos deras patient flera gång till gång.
får det ens vara så? vems är ansvaret för görans säkerhet i det hela?
märklig situation och otroligt känslomässigt splittrad. jag vill vara där men jag vill inte träffa alla jäklar som är där. jag vill i lugn och ro hålla hans hand en sista gång, men jag vill inte kramas med en gammal alkis som inte bortat tänderna eller tvättat håret sen han var nykter sist, dvs flera veckor. men det verkar vara priset jag får betala om jag vill säga adjö.

vet du. jag har inte ätit lunch ännu och jag är så hungrig  att jag håller på att svimma. jag ska packa mig härifrån nu och åka och tanka. köper mig en korv eller något på macken, det får duga idag.

ha en så himla fin fredagskväll och kanske ses vi på Berget i morgon, det skulle vara roligt!

kärlek!

jag e inte rädd, jag vill flyga

härom dagen när jag åkte till jobbet. förövrigt när allt kändes tipp topp såg jag en havsörn på ganska låg höjd. kom med bilen och såg den på en gång. det är inte så ofta man ser såna mäktiga fåglar. jag reagerar alltid när jag ser rovfåglar och jag är ibland en trafikfara för att jag vill titta på dom in i det sista.
anblicken av ett sånt djur känns högtidlig nästan. det är så mäktiga djur. och kungen av dessa är ju självklart örnen. respekt!

fåglar står för frihet. en gång för ganska länge sen, drömde jag att vi tog en massa rovfåglar till fånga. eller det var inte jag som gjorde men jag gick omkring och tittade på andra som stod vid något konstigt band där fåglarna färdades mot sin avrättning. märklig dröm och jag fick veta att jag antagligen var lite rädd om min frihet just då.
alltså frihet. jag har för sjutton inte känt mig fri på arton år. men jag hajjar ändå. det var väl en annan typ av frihet jag var rädd att förlora just då.
va knäpp man är.

jag hoppas att jag föds till en örn i mitt nästa liv. i ett varmt land om jag själv får välja.

nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta på "halv åtta hos mig" med min äckliga järnsmakande migränhuvudvärk.


skit eller pannkaka

ena stunden är man herre på täppan. känslan av att inget kan få en att gunga och känna sig ostadig är ljuvlig. man går i snöstormen med ett fånigt leende på läpparna och ett par centimeter liksom ovanför marken. man vill nästan kavla upp ärmarna i alla minusgrader och saga "fy fan, nu kör vi! vi kan ta det här hur långt som helst, inget kan stoppa oss", men istället går man där och tänker gladtankar och visslar på mange schmith´s "giftig" och känner våren i sinnet medan man slår bort snöflingorna. små ting i den smidiga vardagen ger en så mycket energi. små möten med andra härliga medmänniskor, datasystem som bara flyter och kunder som är nöjda. kanske en oväntad reaktion som blir så där positiv så man känner som lite som en gud. för en stund.

mitt i lyckoruset kanske man unnar sig en liiiten stund för sig själv, för att man behöver det och för att man kan. man tänker på allt bra som händer och som hänt. man befinner sig i ett rum med klassisk musik och värmefilt. en annan som bryr sig och pysslar om. en liten liten stund bara. för att man kan och för att man är värd. när man är klar så kan världen och ens uppfattning om verkligheten ändras mot kaos på mindren än en sekund. världen kan plötsligt börja gunga. man kanske inte ens märker det på en gång utan man kanske tror att man har läget under kontroll. tills man oprovocerat märker att det rinner tårar nerför kinden.
hur kan man missa det kanske man undrar. hur kan man inte känna att man gråter? det är människor mittemot eller på sidan som plötsligt kanske frågar hur det är egentligen.

ja....... hur är det egentligen. det kanske är en fråga man ska ställa sig då och då.
och det är ju inte så jobbigt. det jobbiga kommer i svaret.

vad ska man göra av den informationen?


hej hopp på en vanlig söndag!

god eftermiddag i stugan,

mamma, hasse och emmie har varit här och fikat. emmie fick tallrikar, assietter och frukostskålar samt bestik av oss här. det var hon så nöjd med så!

men dagen började tidigare än så. vi sov hela natten (eller det gör jag aldrig någongång men vi blev inte väckta av emma inatt), vaknade av att emma kom in och frågade när vi skulle gå upp, då var kl halv nio. när hon gick ut ur sovrummet var min ambition att gå upp. vaknade en timma senare. gick upp och satte igång kaffemaskinen och då ringde telefon. emmas kompis emma ville att våran emma skulle komma. jaha, snabbt i med frukost och på med kläder och iväg. när jag åkte därifrån så svängde jag förbi café prinsen för att köpa en tårta. diverse ungdomar och äldre patetiska personer med en personlighetskris, satt där inne och åt bakisfrulle och jämförde erövringar. eller om sanningen ska fram så var det några yngre där som inte gjorde något väsen av sig men bakom mig var en äldre kille (alltså äldre än ungdomarna), kanske i 35 årsåldern som var så bakis att man antagligen inte ens kunde tända en tändsticka i närheten av honom. sjukt behov av bekräftelse och sjukt jävla dryg. en sån människa som inte förstår andra människors "zon" du vet. en sån som står ett par centimeter för nära och pratar med mig som han inte känner. pratar med alla för den delen. men som inte förstår sitt eget bästa. håll dig på avstånd och öppna inte munnen i närheten av en annans ansikte när man är bakis och skakis och inte ens hunnit borsta tänderna innan man måste ut och babbla med andra. cool kille som fan alltså!

mamma och dom var här och fikade och tog soffan härifrån, emma blev hemskjutsad och vi drog till Tuna Park och handlade kattsand bland annat.

nu är johan och tvättar våran suuuuper smutsiga bil, sen ska jag göra tacos till middag. jag drar kanske på mig kläder och ger mig ut och går, eller så hälsar jag på i gymet en sväng. hör att stephanie är där nu. det liksom dunkar i golvet.

ha en skön fortsättning på din söndag och du... glöm inte solsidan kl 20.00 :) ciao!

mello bello kväll

god kväll fina du!

jag sitter och laddar för mello och lyssnar på musik under tiden.
det har varit en helt underbar dag med massa sol och jag har shoppat och promenerat i solen. vi har ätit kyckling filé och rotsaker med bea på kvällen och jag har både hunnit tvätta och dammsugit. dagen avslutas i soffan med vin och chips (perfekt kombo).

igår tittade jag på julia roberts senaste film. det var en fin film med värme och igenkänningskänslor. men framförallt så var hon ju i fyra länder under filmen och det var fina omgivningar. se den om du vill se en lättsam och hjärtlig film.


i morgon kommer mamma, hasse och emmie hit. emmie har fyllt 20 år i veckan och ska flytta till en egen lägenhet nästa vecka. en soffa står här och väntar på henne och den hämtas i morrn. passar på att fika lite när dom kommer. tror jag åker och köper en tårta banne mig!

ha en härlig kväll du så ses vi snart igen! 

liten liten

godkväll fina du!

jag drabbades av någon form av lockout idag. jag kände mig rätt så på tå hela förmiddagen, vi hade möten och jobbiga samtalsämnen avhandlades, men det kändes ändå ok. mötet drog ut på tiden och istället för nästa möte som var tänkt att vara fysiskt, var jag tvungen att ringa och ha telefonmöte isället. jobbiga diskussioner även här, men ändå med humöret i schack. lunchen blev försenad och mensen drog igång och ja...... ni fattar. jag höll på att bryta ihop av att det inte fanns quinoa på salladsbuffén.

åkte hem vid tre och har inte gjort mer än handlat och varit och hämtat pizza till alla.

jag har beslutsångest när det gäller ett köp. jag beställde nämnligen ett par dieseljeans till johan häromdagen. samtidigt passade jag på att beställa ett par svarta stuprör från lee till mig. jag tog en stl större än vad jag brukar ha eftersom jag har blivit ett par kilo större. byxorna kom hem och dom sitter skitbra och är assköna. egentligen ville jag bara testa ett par i den stl jag har nu, därför beställde jag dom. nu vill jag inte skicka tillbaka dom samtidigt som jag vet att jag borde. det är bara att inse att vi har sjukt mycket både utgifter och saker vi mer behöver än ett par jeans.
jag ska försöka hitta på anledningar att behålla dom, men det kommer att sluta med att jag skickar tillbaka dom. vilken är det som är klokast. jag vet att om jag behåller dom så kommer jag få dåligt samvete. äh, dom får åka tillbaka. vi ska snart till prag, jag kan handla där ist.

nu väntar jag på "på spåret" och sen vill jag kolla "skavlan", sen tror jag att jag går och sover tidigt ikväll. när emma dansar i morrn så passar jag på att ta en ordentlig pw under tiden. stallet får johan sköta så kan jag städa under tiden.

nu ska ynkliga lilla jag dra nåt gammalt över mig. jag hoppas att du mår bättre än jag. ha re gott!

brandkårsutryckningar

stressar mig igenom dagen. bransläckningarna löser av varandra hela tiden. jobba proaktivt är bara att glömma, vem ska då släcka bränderna? och är det ingen som gör det så brinner ju stället upp. så huuuur kommer man ur denna snabbare och snabbare gående ekorrhjulet? jag vet inte hur man gör ska jag säga dig.

tror jag åker hem. jag blir passiv när det hopar sig, jag behöver en paus och den tar jag i bilen, så fortsätter jag att arbeta hemma. så gör jag.
 

fågen, fisk eller mittemellan

godkväll fina du!

hur har du det egentligen? livet lever snällt med dig hoppas jag.

jag hade lite ansträngd röst på jobbet idag. jag har bälgat grönt thé med honung i hela dagen. resultatet av det var ett par toabesök i timman :)
annars har jag avhandlat en massa vilktiga braiga grejjer idag. känns bra. fått iväg lite faktureringsunderlag och allt. vi har skitmycket att göra eftersom dom håller på att bygga om överallt på alla fabriker och beställningarna rullar in och alla är det naturligtvis prio på.
skönt att ha något att göra.

åkte hem och hämtade donnan (emma), sen hem. påbörjade middagen ganska omgående. korvstroganoff med ris. cornstroganoff till stephanie.

jag är pisstrött och likaså är johan. vi går säkert i mål samtidigt som emma ikväll. men det gör inget. ibland får man vara orkeslös.
imorgon ska jag äta lunch med en vän. det ska bli så roligt att träffas. och som så många gånger förr så säger jag det igen, det är alldeles för sällan. sushi står på menyn iaf, minako ska få äran att att servera oss. det blir nog en riktig lång glidarlunch och vet du vad.... DET ÄR JAG VÄRD!!!!!!!!!! ha ha ha, lite reklamskadad efter alla bilresor till jobbet.

nu ska jag snart skicka hem lilla alfred som är här och leker "fågel, fisk eller mittemellan" med emma. sen ska jag nog plocka lite och slappa för resten av slanten.

ha en skön kväll söta!

bildkavalkad



när jag kom hem fick jag en handvarm vit sten med texten "i love you" på från emma. hon hade legat och väntat med stenen i handen jättelänge på mig. va söt hon är.
jag åkte och hämtade stephanie från hennes första apu dag. hon gör den hos veterinären på tosterön.
vi åt mat alla, med tända ljus, jag hade köpt marängswiss som vi mumsade upp efter middagen. emma la sig i sitt årliga bad, william gick ner på aikidon, stephanie drog till m och jag ska lägga emma och dra ner i gymet.
när alla är klara med sina bestyr ska jag och johan lägga oss och börja kolla på en film och mysa lite. (shit va stressigt man läser det här märker jag när jag kontrolläser) (som om alla ord liksom sitter ihop och det är inget mellanrum eller punkt alls. forserat liksom) (men det var det inte vill jag bara tillägga)

jag är förkyld så ingen crosstrainer eller pw idag. lite vanlig hederlig srtyrketräning i form av ett benpass blire idag.

hoppas alla som vill har det lite extra mysigt idag. ensam eller med sällis. vilket som.

puss på dig så länge, du är unik!

alla hjärtans.

ha en härlig alla hjärtans dag söta du!


mellokväll

godkväll söta!

jag har gjort kväll nu. har lite att plocka undan bara sen är det mello för hela slanten :) jag hoppas på sanna och christian.

jag och emma tog en promenad ner till stan tidigare och handlade godis, tvättmedel och kattmat. det är lite långt att gå och emmas ork tröt i slutet, men det gick bra.

nu är stephanie iväg och vi ska sätta oss nu i soffan. ha en riktig myskväll!

hittills

god lördag på dig!

har du det härligt i solen? jag har det underbart!
dagen började med att johan drog iväg till sthlm för en heldag på någon mässa på grand hotell. jag åkte ner med emma till hennes dans. jag snörade på mig mina nya reebok och promenerade medan hon dansade. undertiden fick jag hemmet städat av mina två stora. vi kom hem och åt lunch, sen var det dags för stallet. stephanie följde med denna gång och passade på att mysa lite med hästarna. nu ska emma äta lite bara, sen ska vi promenera ner på stan och köpa godis. senare i kväll ska jag styla stephanie innan hon ska ut på partay på UnderBara.

härlig lördag so far!


ekorrar och slirig färd...

godkväll söta!

jag sitter i soffan och gör inte många knop alls. jag har haft en ganska lugn dag. åkte upp till jobbet för mitt första möte kl nio. det var så där bra väglag men jag tog mig upp bra.
väl uppe så fick vi reda på att chefen inte kommer för bromma var tydligen helt oplogad. hörde också att stälje också hade snöröjare som "jobbade hemifrån" idag.

det blev ett telefonmöte istället och kl elva var jag tvungen att åka. jag skulle vara kl halv tolv hos stephanie och äta lunch med henne. jag hann inte dit, så jag köpte med mig en macka och satte mig och jobbade lite medan hon hade sin sista lektion.
höll på att köra åt helsike i hög fart på motorvägen men vi undkom med hög puls och adrenalinkick. läskigt som attan.

väl hemma vid tretiden så jobbade jag lite till. beställde pizza sen la jag mig i soffan och vilade. nu är johan och hämtar emma hos sin kompis, så snart är väl lugnet över här :)

ekorrarna levde rövare på taket i natt. dom har tydligen bestämt sig för att flytta in igen. och det med råge. dom sprang omkring och lät och pep. hela natten! så i morse dunkade jag i taket med ett skaft. ska upp och göra det igen snart, hoppas på att dom tycker att det är obekvämt att bo där så dom söker sig någon annanstans så snart som möjligt.


nä nu ska jag rycka upp mig lite. strax göra en kopp kaffe till "på spåret", följt av ett glas vin till "skavlan". skön fredagkväll med andra ord.

ha re så bra du söta och hoppas du får en lugn skön kväll!

utbildningsonsdag

hej på dig fina du!

jag har precis kommit hem från en mycket bra utbildning i marievik. det var rollspel som jag trodde, men vilka rollspel sen! dom hade hyrt in fyra skådisar som var makalöst duktiga! det blev riktiga känslor, riktiga diskussioner och skitbra feedback. fan va bra det var!
helt slut som artist är jag nu men glad.

johan hade så klart maten klar när jag kom hem, han hade dessutom köpt en semla, en semla som han kallade kärlekssemla. tror han syftar på att vi har det ganska jobbigt nu. med att få ihop jobb, liv och barn. emma är inte den trevligaste lilla donnan just nu. det är i stort sett bara bråk och tjafs när det kommer till att hantera henne. lite trist och det kan få vem som helst att ruttna efter fjorton dagar i rad. så vi behöver lite uppmuntran alla!

nu har jag ätit, druckit kaffe och surfat lite. går och lägger mig tidigt ikväll. måste titta när mauros och pluras kök går så jag inte missar det. hoppas att det är i morgon, jag orkar inte vara uppe. vill bara sova. en hel natt utan avbrott. det kan man väl se i stjärnorna efter.

å sussie hon e tlött... tlöööööött

hej fina du!
så himla trött idag. vet inte vad det är för fel. kändes som om jag inte sovit många timmar alls i morse när jag vaknade. emma är fortfarande lite så där på nätterna. kommer in och vill att man ska följa med tillbaka. man vaknar, går upp, säger godnatt och går tillbaka. det hela tar en minut kanske men ofta får jag lite svårt att somna om sen.

har varit en ganska bra dag idag på jobbet. fick massa bra saker gjorda. känns bra med omorganisationen trots allt. även om man faktiskt blir lite snurrig av att bli inkastad i en ny grupp med allt vad det innebär. jag är så rädd att missa faktureringar och sånt som direkt är kopplat till intäkter. men jag tror att jag har ganska bra kläm på det.

i morgon är det liljeholmen hela dagen. utbildningen heter "chefens samtal". jag har gått på åtskilliga såna här utbildningar och jag tycker varje gång att det är lite bortkastad tid. ok, en del info och hur människan fungerar och hur vissa reaktioner kan hanteras osv är bra, men när det kommer till rollspel och sånt så tycker jag ofta att det blir waste of time. man kan inte låtsas sig till en skarp situation. alltså när man väl sitter där på riktigt så blir ju inte stämningen eller situationen samma som när man låtsas på en utbildning.

har precis ätit middag. jag åt spenatsoppa med korv och ägg. jag ska snart ner i gymet. vill dricka upp min goda färskmalda kopp kaffe först :)
igår när jag var på dansen så kände jag av mig rygg så illa att jag måste ta tag i min styrketräning mer. så jag ska köra igång med rygg och mage igen. jag klarar inte av att finnas till annars. jäkla graviditeter och förlossningar. jag är helt sabbad i ryggen. men jag ska köra mer styrka och gå mer nu. och dansa förstås.

gå nu och ha en skön kväll så hörs vi, kanske ses vi också. ingen vet!

ciao


jay smith och shoppingsöndag

då har jay smith varit i etuna. och vi var där för att titta och lyssna. han hade minnah med sig som också sjöng. bra var det faktiskt och sjukt mycket folk. stephanie är jättenöjd och vi fikade, shoppade och lyssnade på musik. kanske en av dom bästa söndagarna på väldigt länge. dom köpte hans skiva och fick den signerad. en kram var fick dom också.


Malin får en kram


Stephanies tur

jag shoppade lite dårå. för jag behöver det :) ett par reebok easy tone och sen var jag inne på esprit och fyndande en kjol, en tunika/ blus och en svart långärmad top. bytte två plagg från hm till emma också. så alla är glada och nöjda. jag känner mig extra nöjd.

malin och stephanie är nere och tränar, dom lyssnar på jay smiths skiva. malin (stephanies kompis från nyköping) kom igår och så åker dom tillsammans till skolan i morgonbitti igen. vi väntar på solsidan alla här.

hoppas du har en fin kväll söta!


sukiyaki och aningen för mycket vin

lördag idag då.
emma har varit och dansat och nu är det snart dags för stallet. johan får åka med henne dit. jag tror att jag går ner i gymet under tiden.

jag och johan var bjudna hem till sara och peter igår kväll. det var en trevlig kväll. med mycket vin. alldeles för mycket vin. men vi åt gott och vi pratade massor. sukiyaki fick vi och det är ju så gott och ett så mysigt sätt att äta på. nackdelen är att man äter ju hela tiden. tillslut är man så mätt att man vet inte var man ska ta vägen. men det var som sagt trevligt att träffas. peter är jättetrevlig verkligen och båda är väldigt behagliga att umgås med.



sara är verkligen ett snäpp värre än mig när det gäller rått kött. alltså olagat kött. hon liksom tycker att det gott med rått kött. hon rullade bitar av entrekoten och åt som det var. så förra helgens olagade oxfilé var kanske inte hela världen... men det är ju en smaksak. jag kan ju tycka att oxfilén jag gjorde skulle varit ett par grader mer i mitten, liksom för att det är så man gör, och det är det man är van vid. att äta den när den är lagad till 55 grader. men men, det är över och passé nu.
kvällen igår var skitbra punkt.

idag blir det iaf melodifestivalen. jag ska köpa lite godis och bulla upp inför. jag är nyfiken på alla deltagare och jag har inte hört mycket om vilka och var osv, så det blir en överaskning vid varje deltävling.

nu har johan åkt och jag ska nog kasta på mig träningskläderna och gå ner och svettas ut lite vinslagg :)

softar

igår kväll var jag över hos grannen som var gräsänkling. han skulle överaska sin älskling med att måla om köket medan hon var borta på tjänsteresa. gulligt tycker jag. iallafall, jag satt där och drack te och vi babblade om allt. emma la sig till rätta i soffan och somnade efter ett tag. så vi kunde ostört sitta och prata om personligheter och ledarstilar. sånt tycker jag är så intressant. hur han uppfattar mig som en person med stark integritet, men samtidigt social. jag måste få det utvecklat för mig av en person som jag vågar fråga. vad är det som gör att folk uppfattar mig som introvert med mycket integritet? vad i mitt sätt är det som ger den signalen?
jag har hört det så många gånger och i så många år. och ja, jag har stor integritet och ja, det tar ett tag för en del att lära känna mig och få känslan att jag släpper in. men vad är det i mitt sätt som ger folk dom signalerna? jag är ju öppen och social i det stora hela?
det ska jag reda ut över lite vin någon kväll :)

iallafall, vi promenerade hem alldeles för sent jag och emma. emma gick direkt och la sig, sen hörde jag inte ett ord från henne förän i morse när jag väckte henne.
jag tittade på plura och mauro som hade myswinnerbäck som gäst. och helena af sandberg. tänk om man kände en winnerbäck. herregud. jag skulle ha fest typ hela tiden och be honom sjunga, som han sjöng igår hela tiden. så känslofyllt, så fint, så rörande!

tog sovmorgon i morse. lämnade emma till skolan och åkte hem och jobbade en liten stund. hade ett möte i snäckis kl tio så jag åkte direkt till det. sen tog jag långlunch med L, sen styrde jag kosan hem och fortsatte jobba. williams macbook air kom med posten idag så jag vände i dörren och hämtade den. han blev sprattlig när han kom hem.
jag har suttit och jobbat till nu. emma blir hämtad av farfar. snart ska jag fixa något att äta. lugn kväll blir det, möte kl nio i morgonbitti.
sen är vi bjudna på middag i morgonkväll i tälje. så det blir att åka tillbaka igen. det ska bli trevligt värre. emma sover hos farmor i morgon så vi får åka alldeles allena. bara jag och johan. lyx!
 


min smoothie

phu, har gått i ett idag. jag har knappt hunnit att äta. det blev en ynka hårdmacka och ett äpple till lunch idag. inte bra!
mötena har avlöst varandra och jag har en del efterarbete att göra. ska kolla i kalendern om jag kan jobba hemifrån antingen på förmiddagen eller eftermiddagen i morgon och göra allt det där som ska göras.

smoothien jag gjorde igår blev succe. i vanliga fall när jag gör smoothie så gör jag endast på bär, frukt linfrön och lite vatten. igår tog jag en banan, blåbär, saften från en citron, vaniljyoghurt och lite mjölk. så himla gott. och det är inte onyttigt. ok, vaniljyoghurten är lite söt men jag hade kanske 2 dl högst i och det är inte mycket på två stora glas. och fick jag ha min smoothie ifred då? nej. william som är så kinkig med allt som är lite konstigare än köpta köttbullar eller köttfärssås drack upp ena mitt glas. frågade dessutom efter mer. så jag ska göra till emma, william och mig i kväll.


och appropå ikväll. jag är själv med barnen till fredagkväll. johan har åkt till jönköping på utbildning. det är blandade känslor ómkring ensamheten. själva ensamheten i sig omfamnar jag. men det blir mer åt mig att göra alldeles själv. men det är ok. det är inte så noga med maten och så. idag värmer vi potatismos och steker falukorv. emma är hämtad av en kompis från skolan så jag behöver inte jäkta iväg dit ännu heller.
jag tycker helt ärligt att det är nödvändigt att vara själv ibland. jag njuter. passar på att tända ljus i sovrummet, breder ut mig över till hans sida. tittar på vad jag vill på tv, slipper bli irri över saker han gör eller inte, myser med barnen och behöver inte tänka på någon annan än dom osv.
samtidigt är det så att jag alltid tyckt om att var helt själv också, men det är väldigt länge sen jag var det. dessa dagar får man se det som att man är själv om barnen är borta eller gubben :) men det är skönt. det liksom bryter av det vanliga i vardagen och jag vill ta hand om dom stunderna.

nu ska jag äta, ta en kopp kaffe och kolla kalendern i lugn och ro, hämta emma, åka och handla och sen ska jag mysa en stund innan jag lägger emma. därefter är det jag och william allena och vi tittar nog på tv och dricker thé, går och lägger oss tidigt kanske.

ha en skön kväll fina du!

jag sparkar ut skiten, eller räcker det om jag inte går med på´t?

hej söta

blev misosoppa idag. det kan jag leva på när jag är dålig. faktiskt det enda jag är sugen på när jag inte är i form. jag köper Blue Dragons miso, den är god. perfekt att ha hemma, på jobbet eller med sig om man har tillgång till varmt vatten.

var nere till grannen och betalade williams aikido. han vill verkligen fortsätta och jag är så glad för det. jag har väntat på att han ska hitta en sysselsättning. och ska sanningen fram så visste jag hela tiden att det skulle passa honom. så när fina l och a startade upp så var ingen gladare än jag. a är väldigt pedagogisk i sitt sätt att lära ut och han är bra med människor. det gör att w blir bekväm och slappnar av. det här kommer att bli bra för honom.

jag ska lägga mig i ett varmt bad nu tänkte jag. jag ska svettas ut skiten, jag ska hälla upp en dubbel c-vitamin och ta med mig min bok så ska jag vara därnere själv och bara ligga och njuta. kanske softar jag ner belysningen och sätter på klassisk musik. eller paul potts. och bara är. det är lyx och jag hoppas att det gör mig frisk (are).

massvis med vatten, c-vitamin och en smoothie är min medicin. let´s kick this mother fucker out of here before it really get´s to me :)

ciao och ha en underbar kväll!

int ä ja dä int...

nä, int ä ja sjuk int. å int ä ja frisk hällä.

jag hatar mellanläget jag är i nu. det ilar i kroppen och tänderna, ögonen känns tunga och halsen är tjock och lite öm. men jag är inte sjuk. alltså inte sjuk sjuk om du förstår vad jag menar.

jag har lite administration i form av förberedelse av mötet jag har i morgonbitti, så jag drar hem. och dricker te och förbereder. ska förbi Bernhardssons och titta på tempursäng först, sen ska jag hem och jobba. och kurera mig.

fick en del gjort med skolarbetet igår kväll och det känns skönt. jag ska skicka in mer idag faktiskt. jag har ju gjort en del förra gången så jag skickar in det jag har så jobbar jag vidare på det som inte är gjort. hoppas att jag kan avsluta denna kurs lite snabbt och smidigt så jag får avsluta skolan med gott samvete. jag kommer nog inte att plugga mer nu på ett tag. jag hinner inte och det blir bara prestationsångest av det hela. inte min kopp te just nu.

nu tror jag min limoservice kommit så jag ska ut, ciao!

RSS 2.0