hästbett

jag har lugnat ner mig lite nu. men jag tycker att det är förjävligt rent ut sagt. att man har aggresiva hästar bland småbarn utan att informera om det. herregud. tänk om det här bettet hade tagit i ansiktet!

 

så här gick det till. jag var på stallet som vanligt i söndags. emma hade fått winnie igen. en kul häst att rida på. winnie hade bitit johan i benet veckan innan, men det var ju inget jag tänkte på. eftersom stallet är rörigt i sin struktur så krävs det ett ganska stort engagemang av föräldrarna om det ska fungera. så jag hjälpte emma lite.

väl i ridhuset skulle jag spänna sadeljorden. emma höll i winnie så länge. PANG! på en hundradels sekund så hade häst eländet bitit emma i magen. jag förstod inte vad som hände, jag trodde att hästen viftat till med huvudet och att den krockat med emma, som började gråta och såg vettskrämd ut. när hon tog sig för magen och jag såg paniken i hennes ögon så förstod jag att hon blivit biten.

 

vikarien kom och sa "ja, oj då. vi brukar hjälpa till med att sadla winnie just för att hon är bitig". jaha, det var ju lite sent att informera om jag kan tycka!

 

i allafall. när allt var slut och vi skulle gå såg jag den ordinarie fröken sitta på kontoret. jag bad emma gå och visa henne vad som hade hänt.

hon slog händerna om kinderna och utropade "oh nej!". vi pratde lite om händelsen sen säger hon "ja jag brukar sadla winnie själv och jag brukar se till att inget barn ens är i närheten då". återigen jävligt sent påtänkt att informera om det när olyckan redan är skedd..

 

dagen passerade och jag tänkte på vad som hänt. blev mer och mer förbannad. på kvällen satte jag mig och skrev ett lååååångt mail till ridskolan och alla brister jag ser där och att jag från dag ett känner mig osäker på att lämna emma själv där. när jag sen stod och borstade tänderna och skulle gå och lägga mig så fick jag en sväng av dåligt samvete, varpå jag tassad ner och skulle ta tillbaka mailet.

det funkade inte, så på morgonen fick jag ett svar. nu efteråt så var det ju bra att hon hade hunnit öppna mailet, annars kanske jag inte hade skickat något alls. stackars min lilla emma. så ont och så rädd hon blev. men inte vill hon byta ridskola för det..

 

ja ja. nu ska jag släppa det för ett par dagar och bara pussa på henne så fort jag ser henne :)

sitter annars här och förbereder mötet som jag ska skriva protokollet på senare. man har týdligen blivit lite av en sekreterare här. min chef tycker jag är såå bra på att fixa med protokoll. så bra att jag alltid får skriva. på alla möten. är det vad man lyckats åstakomma under mina elva år som chef? att bli bra på att protokollföra? hahaha, det är ju bra jobbat, eller hur?

 

nä nu är det dags att sätta fart!

 

ha yttligare en underbar höstdag fina du och tackar för att jag får låna dig i terapisyfte ibland :)

 

kärlek!


vit chokladkaka!!!

kasta ihop en kaka idag som vi ska ha som efterrätt i morgon. jag tänkte piffa till den med färska blåbär ovanpå, florsocker och en klick vispad grädde.
du, om du ska kasta i hop en enda kaka, så kasta för fasen ihop denna. sjukt god och sjuk enkelt. det är en skitbra kombo :)

200 gr smör

200 gr vit choklad

3 ägg

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 dl mjöl

1 dl gräddfil

 

Smält smöret ihop med den vita chokladen i en kastrull.

Vispa ihop ägg, socker, vaniljpulver och gräddfil. Blanda sedan i mjöl och bakpulver.

Häll den smälta chokladen och smöret i smeten häll upp i en form med löstagbar kant.

In i ugnen 175 grader i 30-35 minuter.

Garnera tårtan med jordgubbar eller andra bär. Fluffa på lite florsocker.


det var bara det, lycka till nu!

kärlek


skogsmulle

jag och emma tog på oss kläder och stövlar och gav oss ut i skogen som vi har bakom huset. vilken lyx det är att ha en så fin trollskog precis bakom hörnet. självklart ska katterna följa med. båda går långa promenader med oss och tycker att det är hur kul som helst när vi alla är ute i skogen. tills det kommer en hund.


detta är precis bakom huset


Dexter in action. han ska precis attakera stackars Kasper


det är mycket som är spännande i skogen, men liiite läskigt


filosofen Kasper



och promenaden resulterade i:


plockade också lite blåbär. jag gillar verkligen att gå i skogen och titta på alla fina svampar och djur, men att stanna upp, som man måste göra när man ska plocka blåbär... mmmm, not so much. sitter i skrivandets stund med en smärre blodförlust, för jäklar va mygg det är! helt galet och jag ser ut som "bölden". fint.

men men, jag har fått lite jobb gjort idag också. jag har pratat med chefen flera gånger och jag har fått två nya förtroenden. uppdrag som jag antar att jag kommer tycka känns lite roligt att bryta vardagen med. jag kommer att ha kvar alla mina andra ansvar också, vilket innebär att jag antagligen måste delegera lite till till min teamledare. men det är roligt för mig och det kommer hon också att tycka tror jag. jag behöver lite nytt nu känner jag. jag har så lite inspiration just nu att jag känner att mina åtaganden blir lite haltande och det är inte riktigt jag.

nu ska jag börja steka pannkakor. om man är sjuk så kan man ibland få sin vilja igenom i middagsvalet (mest för att jag inte orkar åka och handla och att jag inte hade ett bättre förslag själv. men jag lät henne tro att hon fick välja middag idag. barnpsykologi, som förövrigt funkar lika bra på män).

ha det så bra idag!

kärlek till dig!


sjuk liten emma..

hemma med en liten sjuk emma idag. det var inte alls länge sen hon var sjuk. men nu är det alltså dags igen. jag hade inga möten inplanerade idag, dock en del annat som behöver skjutas på till morgondagen. en del kan jag göra hemifrån. jag ska redigera ett protokoll och skicka på nytt till unionen, ledarna och fastighets bland annat.

men men, vi tar en fin dag hemma idag och kanske om hon piggnar till så vill hon ut i skogen här bakom och plocka lite svamp. annars kanske jag går iväg en sväng själv. vi får se.

ha en skön dag söta du!

wordfreud

plötsligt känner jag att skapandet tar ett grepp om mig. det är flera år sen och det är så skönt. och välbehövligt.
när jag tänker tillbaka nu så är det länge sen jag kände att jag har lust och kraft att skapa. alltså skapa ordning och reda. skapa fint omkring mig. skapa bakverk och marmelad. skapa en fungerande tillvaro. skapa lite flyt. sen vi fick hallen på plats och alla har sin space att lägga undan sina saker på så blev det så lätt att få undan störningsmomenten. alltså det har alltid funnits ett hinder för min energi att få utlopp, det finns det fortfarande men det känns som att jag går från klarhet till klarthet.

idag ska jag åka till ikea och köpa klädställningarna. jag ska så smått börja flytta in i mitt egna rum. inte med säng och hela den fadderullan, nej så gammal har jag inte blivit ännu. nej jag ska ha min egna walk in closet. där inne får jag bestämma själv hur det ska se ut. jag kan själv bestämma vad det ska vara för gardiner, om det ska vara några gardiner, vad jag vill ha för onödiga saker stå framme, spets och volanger, gamla franska romantiska bilder på väggen. ja jag får fritt bestämma själv och det känns mysigt och lyxigt. jag ska tänka igenom varje detalj där inne så det inte blir förhastat, för sånt brukar kosta onödiga pengar. vi får se hur det ser ut i slutänden.

idag åker stephanie hem igen. hon har varit hemma sen i onsdags. just nu är hon i kjula på nån bilträff, där skulle dom sova över. hon skulle få träffa hela olivers närmsta familj vilket hon var närvös för. men idag åker hon alltså hem igen. tror att hon kommer tycka att det är skönt att få komma hem igen. till hennes fristad, där ingen gnäller på henne att hon tittar för mycket på tv, eller inte plockar undan efter sig tillräckligt snabbt.

nu ska jag lägga ett nytt ord i ett av mina fem pågående spel i wordfreud. rolfge la precis "skåran" och för det fick han 66 poäng! gick upp i en rejäl ledning. fan, jag som hade övertaget där... nutidens gift. jag har en engelsk version på g också, med william. han fick i gårkväll in "fagot" som tog honom ett stort kliv. fan, jag suger på det här, men kan och vill inte sluta... gift är vad det är!


see ya!

historien om den den där hallen

här kommer lite bilder då. tänk bort väskor som står där det ser ut som att dom inte ska stå, tänk bort målarfärgburkar och annat som står på golvet. tänk dit ett draperi framför klädsystemet och en vägghängd stol. man måste också tänka dit lister och grejjer. annars är det klart. äntligen har vi en fungerande hall. det har vi inte haft sen i våras!


nu släpper hallen tycker jag. jag ser till att det blir klart så jag kan koppla bort det.

igår lagade vi klassikern flygande jakob. stephanie ville ha det eftersom dom hade ätit en så äcklig sådan i skolan. sagt och gjort. skit enkelt att blanda ihop och skicka in i ugnen.


senare gick jag ner till bästa a och l för lite vin och skratt. dom är så underbara och man är alltid så välkommen. stora kramar och mycket värme. så underbart att det finns så mycket fina människor. det är så värdefullt med ett litet antal fina människor omkring sig. du vet, såna som man känner sig så trygg med så man känner att "om jag ska bli riktigt packad en dag, så är det omkring henne, eller honom". såna människor. som man inte behöver tänka så mycket omkring, bara vara.

that´s it for now.

ha en härlig helg min vän!

den där dagen...

den 11/9 kommer liksom alltid att ha en speciell känsla. många av jordens befolkning kommer att komma ihåg vad man sjorde den dagen, vad det var för väder, hur man mådde osv. var och en av alla människor har en speciell berättelse om just den dagen. det blir lite som när grabbar förr träffades och började prata om lumparminnen. nu har vi alla en dag gemensamt som vi kan prata om en gång om året. inte roliga minnen utan fruktansvärda.
var du rädd för att en återattack skulle ske? tanken slog mig naturligtvis, men jag var inte rädd att det skulle hända något här. ändå får man höra att det gripits nåra tjommar i göteborg. vad hade dom hittat på om dom fick löpa fritt? varför måste människan hitta på egna sätt att förgöra sig själva på. det finns sjukldommar och naturkatastrofer som tar hand om överbefolkningen, det behöver inte vi göra.

igår fyllde iaf min "pappa" år. så vi åkte dit och firade honom och blev bjudna på middag. sen åkte vi till tystberga och hämtade upp phoebe som varit hemma hos stephanie i två veckor.
hon yyyylade sig genom hela resan hem och väl hemma stressade hon runt som en yr höna och luktade på allt, satte igång och fräsa åt stackars dexter som inte gjort något. så ordningen är återställd kan man säga.

annars denna helg så var vi på ikea i lördags och gjorde av med lite pengar. köpte en stoooor byrå till hallen där alla får plats med sina vinterkläder, ett system för klädhängningsgrejjen med skoställ och hyllor över stången. på hyllan fick en varsin stor låda plats, där allt som man inte använder för säsongen får plats, en byrå åt william till hans nya rum, samt lite smått och gott när man ändå är på ikea.
tyvärr var mina klädhängare slut, så det tar jag väl nästa helg, kanske en till byrå också, men jag får se hur jag vill ha det inne i mitt egna lilla rum. det kanske´inte passar med en byrå så jag ska inte köpa för fort.
så vi spenderade resten av lördagen med att skruva, men så bra det blev! tar ett kort sen så får du se. jag ska beställa den vägghängda stolen också, sen är det klart där så när som på draperiet som ska upp och lister som ska dit. värmen i golvet ska också kopplas in. perfekt!

när vi satt i bilen igår på väg hem, med en skrikande phoebe och ett evigt jäkla regnande så såg jag att stephanie glömt sin plånka i min väska. den behövde hon verkligen idag. så det blev att starta tidigt i morse och åka dit och lämna den innan jag styrde mot jobbet. surt!

ha en bra dag söta du, jag ska åka och köpa fikabröd till mötet i em, samt förbereda själva mötet.

tack för att du finns! 

godis och röntgen

hej sötnos!

sitter hemma idag och jag gör det med all rätt. var och röntgade mina fötter i morse, så väntas svar från läkaren. efter det var jag på samglas så dom fick titta på vindrutan på bilen. ett redigt stenskott med en lång spricka som blir längre och längre för varje gång man sätter sig i bilen. öppna plånkan! inte kul. efter det var jag på mazda och hämtade våra vinterhjul som hade kommit in. nu ska jag sätta mig och ringa agria och tala om vilket nummer dexter har i örat.

appropå dexter. jag har haft ett litet dextermaraton här på förmiddagen. tre avsnitt jag har rivit av. så bra. en sak som slog mig är att dexters karraktär tänker massor. tankar som vi som tittar får höra men som han inte förmedlar högt.
det kan vara skitsaker och känslor. han tänkte "gör folk så här. säger vad dom tänker. högt?" hmmm, det är faktiskt så jag känner ibland. jag har många gånger svårt att sätta ord på alla tankar, vilket resulterar i att jag håller flabban..
nu är inte jag lika mystisk som dexter med alla hans hemligheter, tack och lov! men det fick mig ändå att tänka på att man kanske borde förmedla mer. man kan inte läsa tankar..

igår gjorde jag snickersgodis. mest för att emma ville göra något gott till en kompis. dom är så roliga. det började med att emma skulle bjuda över en annan kompis, samma dag som vi bakat muffins. den kompisen kunde inte komma. emma hade några dagar tidigare fått en inbjudan om emma ville följa med sin kompis hem efter strängnäsmarknaden. så emma hade gjort ett svarskort till henne och vill bjuda henne på en nybakad muffins. eftersom hon inte kunde den dagen så skjutsade jag ner emma till henne så stoppade hon kort och en påse med en muffins i hennes brevlåda.
i går kom det ett till kort tillbaka från. ett hjärtakort och en liten påse med en syltkaka i. emma blev jätteglad och ville göra något till henne igen.

sagt och gjort. vi rörde ihop snickersgodis. och detta min vän, var helt ok. skitlätt att göra och heeelt ok. inga E125 (eller var sjutton alla nu heter) så längt ögat når :) gillar!

allt är efter smak. rör ihop cornflakes, coccos, sirap, vaniljsocker och jordnötssmör till en tjock smet. bred ut smeten i en form. min blev ca två cm tjock. häll på smält choklad. jag tog ljus blockchoklad. in i kylen ett par timmar, sen är det bara att skära små fyrkanter och njuta! perfekt barngodis! (ja... sussiegodis också om jag ska vara ärlig. och det ska jag ju)
 

aktiv helg!

hej min vän!
skön söndag eller? jag tycker att det är lite vemodigt med söndagar. jag blir ofta stressad och känner att det är massor jag måste hinna med innan man börjar jobba igen.

idag är jag på jakt efter min deodorant. jag måste åka in till etuna för att köpa den. problematiskt, men jag får skylla mig själv. man ska köpa en ny innan den andra tar slut så slipper det bli så bökigt.

 

anars då. jo i fredags gick jag ner och träffade lite folk på hotell rogge. jag blev först bjuden på ett glas champagne eftersom en vän till mig hade blivit godkänd och klar med en utbildning hon gjort. vi satt där hela kvällen och bubbla. jag satt mest och filade på idéer med en annan vän. det är alltid han som tar upp ämnet så bi börjar fantisera. kanske kan det bli verklighet en dag. mycket trevlig kväll med många trevliga människor och goda drinkar.

 

lördagen började stillsamt eftersom emma bestämde sig för att sluta baletten. jag tror att det är ett bra beslut för henne. det kommer att bli otroligt tufft för henne ju äldre hon blir och jag tror faktiskt inte hon pallar.

senare skulle vi upp till bro och rida. johans moster sköter om en islandshäst åt en kompis som brutit foten. emma hoppade upp som den välrldsvanaste lilla tjejen i världen. red själv på en häst hon aldrig träffat. han var väldigt snäll tack och lov.

jag hade en tanke på att jag skulle sätta mig på hästen jag med bara för att prova på. det är ju typ 23 år sen jag red sist, och mitt mål var egentligen bara att sitta på hästen för att känna att jag inte alls är rädd.

sagt och gjort. jag satte mig upp. manade på så han började skritta. ett varv. sen travade jag lite. bara för att känna på kraften. kom tillbaka till marie som tyckte jag skulle prova på att tölta. jag har aldrig töltat. men hon förklarade och jag provade. inget konstigt med det. sen var det galopp i full fart. som att jag inte gjort annat! kändes som att det var i går jag var ute och red i skogarna kring björnlunda... makalöst hur en del saker sitter i ryggraden.

 


Otroligt skön värme igår!


emma hade sin kompis här som sov över och william hade också en som sov över. men allt var väldigt lugt, även om tjejerna låg och fnittrade till över tolv. men dom hade roligt.

så nu är johan på stallet. emma ska hem till en annan kompis i eftermiddag och jag kommer att ta bilen så fort jag kan och åka in och köpa deo.

 

nu en dusch!

 

ha det så skönt denna härliga och varma sensommar söndag!

 

all kärlek!


bakmani

heeej fina!

hur mås det idag?
här mås det faktisk bra även om bokslut och annat på jobbet stressar upp mig mentalt.

jag har varit hemma i några dagar med emma. hon är hostig och som alltid så kräks hon när hon hostar. så, jag har varit hemma.

jag skulle vilja vara lyxhustru ett tag känner jag. jag tror jag skulle trivas med det. bara ett par månader. sen vill jag jobba igen.
jag har två dagar irad bakat. vet inte vad som flög i mig och inte har jag ätit av bakverken heller. men jag känner att jag är och vill vara kreativ. vartannat år ungefär är jag kreativ. i år är det ett sånt år.

första dagen slängde jag ihop en tigerkaka för att jag ville att emma skulle göra något annat än glo på tv. emma gillar att baka.


dagen efter så hade jag sett ett recept på äppelmuffins med smuldeg på. du vet höstäpplen muffins som nästan är som en liten paj. kan det bli fel? nej. det blev skitgott! du ska få receptet.

Muffinssmet grundrecept:

100 g smör

2 st ekologiska ägg

1.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl ekologisk mjölk 3%

1 st citron, skalet

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Fyllning:

3 st stora äpplen

1 msk smör till stekning

2 msk strösocker

2 tsk malen kanel

Smuldeg:

75 g kallt smör

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl strösocker

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

ett tips är att steka äpplena och göra smuldegen först så slipper man mecka med det i all hast.
men, suupergoda blev dom. jag smakade lite av johan när han åt en ljummen med vaniljglass till. perfekt kombo.

idag har jag varit med min korv (dexter) till veterinären. där har han kastrerats, vaccinerats och öronmärkts. det är inte en stöddig dexter som ligger i fönstret nu. tog precis av honom tratten eftersom han ligger brevid mig och jag kan se om han försöker tvätta såren.
stackarn. hoppas han kvicknar till snart. johan var nere på apoteket och hämtade ut smärtstillande som han ska få ett par dagar nu. hoppas att han inte kommer att ha allt för ont. han vill ju så gärna gå ut snart igen.
sen vet jag att en viss kasper vill att en viss dexter ska lugna ner sig ett par hekto så det är en effekt jag skulle vilja se, även om jag tycker att han är charmig med sitt spattiga naiva sätt. mer för kaspers skull.

nä nu kära du ska jag sätta igång med maten.

ha re gott så länge!


RSS 2.0