Antiklimax

Skulle ju gå ut i dag. Planerat var att jag skulle hämta upp en kompis i tälje, sen skulle vi ta bilen till Bredäng till en av hennes vänner. Därifrån skulle vi ta oss in till Grand hotell och ta en drink och invänta några till, sen var det vidare till Cafét och Berns. Vi skulle bli kvar hos kompisen över natten så skulle jag ta bilen på morgonen därpå.
När jag varit och handlat idag hade G ringt och ställt in. Hon var inte bra. Det är sånt som händer och det är förstås inte roligt att behöva vara den som ställer in.
Först blev jag lite lättad och kände att det kan vara skönt att skita i´t. Men samtidigt infann sig en grym antiklimax känsla. Jag ville ju gå ut och träffa lite folk. Det var jag ju så inställd på.

Via FB så blev jag medbjuden att följa mer några andra. Nu ska jag snart upp till tälje, för att dra vidare mot sthlm. Bilen lämnar jag hos K och tar den hem i natt. Kommer kännas skönt i morgon när jag vaknar upp hemma.

Jag har några som ska arbeta i morgon. Så jag kommer att behöva ha på telefonen om det skulle vara något. Hoppas bara inte att dom ringer och har problem med vakten kl sju på morgonen. Det kan kanske kännas segt. Men men. Nu ska vi inte måla fan på väggen.

Vi var nerbjudna till grannarna idag för middag. Johan tar med sig Emma och går ner. William har Erik här. Dom har mörklagt tv rummet därnere och dragit ner duken och sitter som bäst och glor på en skräckis. Kanske blir Erik kvar här i natt. Det brukar sluta antingen här eller hos honom. Dom är söta och ibland onödigt komplicerade ;) Det är inte lätt att vara tonårsmamma. Jag känner mig otroligt maktlös ibland.

Nu ska jag sätta på mig ansiktet och om en timme sätter jag mig i bilen och brummar iväg.

Ha en skön lördag fina!

Puls vs healing

Igår när jag var ute på min runda som ser ut på samma sätt varje gång, så slog det mig. Det finns två typer av promenader som båda är viktiga för dig.

När jag går, lufsar eller springer så vill jag ha hög musik i snabb takt dånandes in i öronen. Jag går fokuserat med tunnelseende. Jag vill att svetten ska rinna och ben, ljumskar och rumpa ska bränna. Jag vill absolut inte ha sällis på dessa rundor. Jag vill gå långt, fort och själv. Det får gärna vara lite jävligt väder (som igår när det plötsligt började regnsnöa på tvären), för det känns liksom mer äventyr då.
Jag vill inte stanna någongång och titta på fina vyer eller söta ankor (knappt vid övergångsställen).

Igår var jag ute och lufsade (en blandning av springa och gå jävligt fort). Mitt emellan två låtar hör jag koltrastens vackra stämma. På en hundradels sekund fylldes jag av vemod, glädje och harmoni. Så vackert att höra fåglarnas glädje över livet.

Den promenaden ska jag lägga in i mitt liv som en stående punkt. En promenad utan lurar i öronen. Lugn och gemytlig. Kanske med ett sällskap. Man kan stanna till vid ett fint ställe och insupa atmosfären och alla dofter. Tidigt på morgonen är det ett lugn också som letar sig ända in i hjärtat. Fågelsången slår all musik gjord av människan.
Så oslagbart.

Så... Nu vill jag åka till Island. Jag vill åka och vandra. Jag vill vandra i hård terräng och gå i fina karga miljöer. Ett par dagar räcker. Jag vill inte sova i tält, eller behöva använda naturen som toalett (där är jag lite bekväm av mig). Men jag vill uppleva Island ett par dagar.


Jag och en kompis var inne ett tag på att vi skulle boka en resa till Kebnekaise (det här är läääänge sen). Dit vill jag också åka och vandra och insupa en miljö som antagligen slår en i magen så man tappar andan så vackert och annorlunda det är.


Jag ska kolla på en torsdag till söndag resa till Island. Johan får jag inte med mig. Men det gör inget. Jag åker själv om det är så.

Nu ska jag arbeta med fakturering, debitering och administrering. Sen ska jag gå ut och vara en bra chef.

Ha en skön fredag fina du!

Det tar emooooot!

Alltså jag har ju alltid tränat och ganksa mycket och tungt i perioder. Jag har alltid gillat mina svettiga promenader och jag går mellan 9 och 10 kilometer oftast när jag går. Flera gånger i veckan gör jag det. Tränar på gymet och dansat balett. Utsätter mig gärna för fysiska aktiviteter och utmanar mig själv.

Men när det kommer till löpningen (som jag tycker är den ultimata träningen för att hålla sig smal), alltså jag får fan inte till det. Antagligen ger jag upp för lätt. Innan det börjar kännas lätt att springa så börjar det bli okonternueligt och tillslut är det bara ett löppass då och då. Det är klart att det inte känns lättare då liksom.
Det är så jäkla tungt!
Iförrgår var jag ute på min första runda. Tanken var att jag skulle gå min långa sträcka, men kände att om jag itne har så mycket press på mig så orkar jag springa lite. Så det gjorde jag. Totalt hamnade sträckan på 8,40 km på 1,09 tim. Intervallsprang med rask gång emellan. Det var en skön och svettig runda.
Mina ben gjorde ont igår, så jag bestämde mig för att göra om det fast med den korta sträckan. Det blev totalt 5,57 km på 45 minuter. Ganska bra tycker jag. Det är ju typ ett år sen jag sprang sist.

Tyvärr gjorde det ont i min opererade fot igår, men det sket jag i. Mina ben hatar mig idag :)

Jag vill så gärna att det ska gå lika lätt som en del ser ut att ha när dom studsar förbi. Raka i ryggen, kanske med en liten ryggsäck på ryggen som man lite käckt håller i frampå. Likt en kängru så ser det liksom ut som att dom har fjädrar under skorna. Höga ben och knappt någon fotnedsättning alls. Bara studs och spänst och vinden i ryggen.
Jag känner mig som en hundra kilo tung säl i jämförelse.

Men ändock. En jäkligt skön känsla. Både under turen (när det inte är så tungt att det flimrar framför ögonen) och efter. Jag har känningar i ryggen och magen. Och som sagt, mina ben hatar mig. Men jag älskar dom och dom ska plågas :)

Ska försöka hålla i det här nu, men ikväll blir det axlar och triceps i gymet. Mina ben, stela som björkar får vila. Ett tag.

På med Foo Fighters, sen e de bar å köööör!

Tänk på att du är unik fina du! Du gör någon lycklig och någon eller till och med några skulle inte vilja leva i en värld som du inte lever i. Ge någon en klapp på axeln och ett leende, du kan rädda någons dag!

Kram så länge!

Helgen är snart lagd till handlingarna..

God söndag min vän!

Jag har haft en välbehövligt härlig helg. Fredagen kom jag som jag tänkt hem ganska sent efter ett möte i Årsta. Jag åkte till Liljeholmen innan och gick igenom det som skulle ske i Årsta. Som tur var tog jag min bil när vi sen skulle åka. För jag fick gasa på lite för att hinna hem till Emma skulle åka till discokalaset. Men jag hann och alla var glada och nöjda.

Igår var vi tidigt uppe. Emma och hennes handbollslag hade turnering i Eskilstuna. Tjejerna var jätteduktiga och det var så himla kul att se vad hon lärt sig. Man har ju ingen koll på det när man bara lämnar och hämtar i en sporthall två dagar i veckan.
Anyway, dom vann stort de tre första matcherna och den sista förlora dom med ett måls marginal. För den lilla förlusten, med en fin medalj runt halsen så blev man så här besviken:

Det är svårt att ta motgångar när man är liten.

Jag och Johan gick ut och satte oss i solen i en längre paus. Vi hittade en parkbänk där jag kunde sitta och dingla med benen :)


Idag när Johan åkte iväg med Emma till stallet satte jag på mig kläder och drog ut på min långa runda. Jag sprang (i sakta gemak, men ändock), och gick snabbt i lite drygt 8 km på en ganska bra tid. Nöjd är jag och tån, den gjorde inte ont alls. Nästan.
När jag kom hem satte jag mig i solen utanför dörren med ett äpple och en flaska vatten. Ställde upp dörren och lät Dexter komma och göra mig sällis. Han var dock rädd för den stora kråkan som satt och kraxade högt i björken, så han sprang in igen.
image description

Sen fick jag lite tid efter dusch osv att arbeta lite. Satt i någon timme och jobbade, sen var det dags att röra sig ner till L och A. Vi skulle ju iväg på en aktivitet.
Styrde kosan mot Södertälje och lite bågskytte. En timme senare så var jag flådd på ena fingret och hade ont i dom andra, men kul var det.
image description
Här är L och A i full action..

Nu är det Kontoret, sen är det det dags för lilldamen att gå och lägga sig, hör hur hon sitter och gäspar i soffan.

Puss och kram!

Härliga fredagen är äntligen här!

Vår i luften och fredag på den. Vad mer kan man begära?
Det är inte asvarmt ute. Snarare så att jag faktiskt går och småfryser. För att inte tala om här inne på kontoret. Här är det skitkallt. Fingrarna är helt stela.

Idag var jag ner som snabbast på stan och köpte en liten present till Emmas kompis som fyller. Discokalas ikväll.
Jag däremot kan inte vara hemma och göra iordning henne eftersom jag ska på en presentation i Årsta kl 16, med stopp i Liljeholmen kl 15 först. Jag kommer väl att ramla in hemma kring 18,15 räknar jag med. Så Emma fick duscha i morse, så la jag fram kläder som hon ska ha, så Johan bara behöver be henne klä sig när det är dags.
Inte för att Emma är en sån som bryr sig. Alls faktiskt. Igår tex var det vårfest på fritids. Ja hon gick väl dit i andra kläder än dom hon hade gått i på dagen. Men i övrigt såg hon ut som ett fågelbo i håret och fläckig i ansiktet. I Foppatofflor!
Hon förstod inte alls varför jag tittade på henne med en förvånad min. Pappa sa att jag var söt. Ja, jo... självklart är du det. Men här är Johan så partisk att det kan bli galet för Emma när hon kommer till skolan, fest, kalas, stan eller vad det må vara. Andra ser ju inte på Emma ur en förälders ögon. Här måste man tänka till lite och hjälpa henne att bli lite medveten. Den sidan får jag kämpa för hemma hos oss, där fattar Johan inget och både han och Emma kunde inte bry sig mindre.
Dilemma.

Ja ja. Annars kanske det är idrottshall hela lördagen som gäller. Emma ska spela handboll är det tänkt. Vi får se om hon får plats. Annars har jag inget emot att grejja lite utomhus i helgen. Söndagen däremot kanske jag kan få lite gjort.
Pratade dock med L idag och hon frågade om jag ville följa med på en "aktivitet" på söndag em. Hon sa inte vad det var, bara att hon skulle kolla upp åldersgränsen, men hon trodde att Emma också skulle kunna följa med. Och Johan. Men det kommer han inte att göra. Dels för att det är en lattjoöveranskning och dels för att det är just lattjolajban. Så om Emma får följa med så blir det nog bara hon och jag.

Sen är det bara att invänta nästa helg. Då ska jag ut med ett härligt gäng tjejer i sthlm. Tror vi kommer att dra till typ Berns och Café Opera och dricka drinkar och betee oss. Det blir roligt. Jag kommer att få träffa lite nya männsikor som är vän med min vän G. Det är alltid roligt att knyta nya kontaktet.

Nu är jag lite småmätt och mår smådåligt av det (igen, jag veeet). Jag köpte med mig en sallad på Kringlan. En sån rackare som man plockar ihop själv. Så det var ju bara gosaker som ägg, mozzarella, feta, tonfisk, bönor, sparris mm i. Jag åt upp allt, fast jag kände att jag skulle slutat äta när jag hade en tredjedel kvar.
Så, då sitter jag här med mättkänslan som kommer ut ur öronen. Men det kanske är bra. Jag lär ju inte få i mig mat nästa gång, förrän klockan är sju ikväll..

Ha en skön fredag fina du. Ståla ikapp med solen, du kommer att få andra att le och du kommer att må bra. Både av att göra någon annan glad, men av att just le!

Kram


Kristaller i rörelse igen!

Så skulle jag då börja dansa igen. Taggade hela dagen för det. Hade kontakt med André och allt.

Kommer hem på eftermiddagen. Känner mig yrslig till och från. Avvärjer tanken och fortsätter med mitt. När jag senare stod i hallen och knöt på mig skorna så är yrseln så påtaglig att jag säger högt "neej, det här känns inte bra". Men "anfallen" går över och jag sätter mig i bilen i allafall.
Väl i bilen så flöt allt liksom ihop. Jätteläskig känsla. När jag väl kom ner till parkeringen så mådde jag så illa att jag inte vågade gå ur bilen. Jag var tvungen att sätta mig och åka hem igen. Körde igenom en korsning där sidorna bara flöt inåt mitten, vilket resulterade i att jag nästan krockade!
Kom hem och snabbt upp till sängen. Brutalt illamående och jättesnurrig. Så fort jag rörde mig så snurrade allt.

Jag vet att jag har pratat med personer som säger att dom har kristallsjukan och är yrsliga. Jag har liksom inte riktigt fattat vad dom pratat om. När jag hade mina kristallanfall så var jag helt okapabel att ens röra en arm. Herregud, varenda vågrät linje var lodrät och jag var tvungen att hålla i mig när jag låg i sängen för det kändes som att jag skulle ramla ut. Jag kunde inte hålla huvudet upprätt ens. Här snackar jag inte om yrsel utan mer om 100% invalidiserad. Jag kunde inte ens vända mig i sängen.
Men jag tror det finns två lägen här. Den jag hade de två första gångerna, då hade kristallerna helt enkelt flyttat på sig från sin vanliga position. Det jag kände av i måndags var att kristallerna rör på sig. Inget av lägena är ok, men jag känner att om jag måste dras med skiten så kan jag leva med yrsel. Jag tror att kroppen anpassar sig.

Men nu har jag fått smaka på känslan av kristallsjukan light. Gillart inte. Mår fortfarande lite illa och känner mig aningen svajig. Ingen fara nu dock, men det är jobbigt att gå runt och må dåligt och känna sig ofokuserad. Det liksom känns som att det syns att mina ögon rör sig sidleds hela tiden. Har svårt att fästa blicken.
Nää, jag är inte en psykopat som måste ha en "krama mig själv tröja". Hej dårhuset :))

Skitsjukdom!

Tråksöndag

Då var det söndag igen. Vad händer med veckorna. Det går en kvart emellan liksom.

Gårdagen var perfekt. Vi fixade lite igår med småpul, sen åkte jag och hämtade upp W och lämnade av E. Sen drog vi upp till Heron. Eftersom frippan här inte var öppen, så fick W klippa sig på Heron. Vi åt, tittade på folk, klippte honom och glodde på bio.

Vi tittade på Devil Inside.

Not so good.

Jag hade hoppats på en film som var som Exorcisten, fast kanske i en mer modern tappning. Men den var filmad som en dokumentär och det var förhållandevis lite exorcism i filmen. Jag vill se huvuden som vrids, jag vill höra uråldrig latin, jag vill se folk prata i tungor, med massor med olika röster. Jag vill ha skräck och mystik. Det fanns inte.
Bakom oss satt det en rad med tjejer i tjugo års åldern. Dom tyckte tydligen att filmen innehöll allt det.
Dessutom slutade filmen sämst.

Vi kom hem ganska tidigt, typ runt nio. Jag satte mig i soffan och började titta på  New Moon (igen) och efter den satt jag uppe en stund till och bara slöglodde på tv´n.

Hade satt telefon på väckning i morse och det var väl tur. Sov så där bra och vaknade av och an hela morgonen. Men när klockan ringde, då minsann...

Idag har jag varit med Emma på stallet som vanligt. Jag har tvättat ur bilen och tanken var att den skulle få en utvändig tvätt också, men jag hoppar över det. Jag orkar inte. Eller jag har ingen lust snarare. Jag har heller ingen lust att ge mig ut och gå eller ner i gymmet. Jag skiter i det och drar täcket över huvudet idag. En sån dag är det. Städa lite ska jag göra, inte mer.

Ikväll ska jag hälla upp ett varmt bad, lägga ansiktsmask och läsa länge. Raka mig och smörja in mig. Sätta mig med värmefilten i soffan och invänta Johan som kommer ikväll. Det ska jag göra.

Ha det gott where ever you are!

Puss

Påskfint

God lördag!

Hoppas du har det bra!

Igårkväll var jag uppe och njöt av ensamheten lite extra. Emma var trött och ville gå och sova redan kl nio på kvällen. William och Erik kom och hämtade saker för övernattning hos Erik.
Så jag hällde upp ett glas vin till och började titta på en film kvart över tio. Eftersom Emma sov inne hos mig så kände jag att det var inte någon fara med sovmorgon. Hon ligger gärna och myser lite extra om hon har sällis. Så klockan var över tolv när jag smög in och la mig.

Klockan sju vaknade jag av att Emma sa att hon hade råkat kissa i sängen. Hon hade drömt att hon satt på toaletten. Berättelsen var alldeles för entusiastisk för att jag skulle tycka att det var roligt eller intressant den tiden på morgonen. Men jag hann höra att hon drömt så mycket konstigt när hon sovit inne hos oss. Hoppas att hon då kan ta den sista natten i sitt egna rum då.

I allafall. Bort med lakan, ut med madrass och tacke över balkongräcket, in med Emma i duschen och ner med mig i sängen igen.

I går när vi kom hem efter handling så fixade Emma med påskriset och jag fixade tacos.



Sen for vi ner till Lauras och tittade när Kenneth spelade där.


Emma var jättetrött så vi var inte där länge alls.

Förra helgen fixade jag lite utomhus. Jag krattade upp lite löv och ställde iordning vid dörren. Lite påskliljor och minililjor, förra årets lökar och ljuslyktorna. Allt frächades upp och piffades till lite.



Blir säkert jättefint när allt blommar ut.

Nu ska jag ta tag i dagen. Hämta ut pengar och åka och klippa Emma och William, boka biobiljetter, fixa kissig säng, duscha, köpa lördagsgodis, samt handla övrigt, städa upp lite, lämna Emma hos farmor och dra till Heron med W. Utan inbördes ordning.

Så, tills vi ses igen, ciao!

Katastrof

Egentligen är det katafuckingstrof!

I morse när jag kom till jobbet så hade jag full koll på min morgon. Jag hade ett möte på förmiddagen och jag skulle hinna med en del innan. Jag hade ett möte över lunchen och jag hade bunkrat upp med en stadig frulle så jag inte skulle äta så mycket till lunch. Jag hade ett möte på eftermiddagen och jag hade tagit med lite frukt till innan det. Alltså jag hade min dag planerad. Så, vad hände?? Jo:
Jag kom till jobbet, hade ett fett kuvert i postfacket. Alla papper som skulle till mina 27 medarbetare. Det var bara att sätta sig och börja sortera, para ihop och bocka av. Det fattades papper. Ok, till vilka och vem har fått dom, ska jag få nya eller måste jag leta rätt på dom.... Etc etc. Plötsligt var jag sen till mitt första möte. Ringde och sköt fram det. På väg dit så skulle jag lägga in min matlåda i kylen innan jag hastade vidare. Då först ser jag att jag glömt äta min frulle. Och här började katastrofen. Jag blev ju så klart hungrig innan nästa möte. Det som händer då är ju så klart att jag sitter och småäter under nästan hela mötet. Nu var det ju inte så att jag tog jättemycket mat, det var en standard tallrik som man får upplagd åt sig. Men jag blev proppmätt av någon anledning. Alltså panikmätt.
Ja, sen var det ju på nästa möte. Då fanns det ju inte på världskartan att äta en kiwi ens. Jag kunde inte ens dricka vatten. Det mötet drog ut lite och när jag kom tillbaka så var jag nästan kallsvettig från mättkänslan. Så det blev liksom ingen frukt då heller.
När jag kom hem så skulle jag värma två våfflor till Emma innan hennes handboll, då tar jag typ en halv våffla själv. Bara för att. Så, vad är summan:
Jo, jag har totalt ätit tre fjärdedelar av en nachotallrik, en banan och en halv våffla. Thats it. Nu dricker jag en kopp te. Men jag är ledsen. Jag kan inte äta.

Om jag tror att jag kommer bli smal av mitt sätt att hantera mitt matintag (som tack och lov inte ser ut så här varje dag, dock lite för ofta), så tror jag fetfel. Tvärt om. Jag blir så besviken på mig själv när jag upptäcker att jag gör så här.

Jag ska vara noga med att äta min frulle hemma, även fast jag inte är hungrig på morgonen. Om det börjar så, så tror jag att dagen flyter på sen.

Skit i det nu.
När jag gick ut från fabriken idag och skulle gå mot kontoret så såg jag det sötaste!
Jag går där, omgiven av betongklumpar till fabriksbyggnader, bilar åker förbi hela tiden. Det dammar i gruset och låter från tryckluft. Då ser jag något på sidan av vägen. Tryckt mot trottoarkanten. Trodde först att det var en liten igelkott. Jag böjde mig ner och så en liiiten jätterädd söt:


Man blir fet av lunchmöten..

Halloys!

Hur mås det?
Med mig? Jo tackar som frågar, jag mår fint!

Skjutsade Johan till flyget i morse. Han skulle till Island med jobbet. Jag vill också åka till Island. Men men, hoppas han får kul.

Jorå, jag har minskat med fem centimeter runt magen från när jag var som störst. Det är inte illa pinkat va? Jag är nu som jag var när jag började reagera på att jag höll på att lägga på bredden. Men snart hoppas jag att jag är tillbaka.
Gick ner med min sjuka värk i benen igår och körde både tungt och fort på crosstrainen. En kvart stod jag där och det var vad jag behövde. Eller vad mina ben behövde. Det känns bättre idag. Körde också mina triceps som jag inte hann dagen innan. Bra pass!

Idag ska jag köra lite bröst och biceps tänkte jag. Äta behöver jag inte göra. Jag går och tränar när barnen äter senare. Emma ska först ner till handbollen.

Jag hade ett lunchmöte idag. Lunchmöten är inge bra. Jag tror att jag snart skulle bli smällfet om folk fortsätter att boka in mig på lunchmöten. Dagens pressade samhälle.. Man sitter och babblar och glömmer av att man äter samtidigt. Rätt som det var så hade jag ätit alldeles för mycket nachotallrik och jag är fortfarande mätt som fan. Jag mår ingen bra av den känslan. Alls faktiskt. Så lite kaffe och ett äpple tror jag räcker för mig idag.

Emma ska få sova hos mig i kväll. Jag var tvungen att muta henne med något. Hon har sån seperationsångest när det kommer till pappa så det är inte normalt. Men hon tycker att det är ok att han är borta om hon får sova i vår säng.
Vi får väl se om jag kan sova alls. Hon låter ju som ett tröskverk vissa nätter.

Som alltid när Johan åker iväg så vill jag bädda rent i sängarna. Städa överallt och tända en massa ljus. Det är nyttigt att vara från varandra ibland. Jag kan tycka att det är skönt. Så jag ska byta Johans underlakan, jag bytte alla sängkläder i helgen som var och tvättade allt i sängen. Så underlakanet räcker så ska jag hänga ut alla täcken nu, så får dom vädra lite tills det är dags att gå och lägga sig. Nu kan jag inte tända ljus därinne när jag ligger och läser eftersom Emma kommer att ligga där och sova, men det är mys ändå.

I morgon ska jag ner på Lauras och titta på när Kennet spelar. Lite aw är aldrig fel. Förhoppningsvis kanske man kan få bli hämtad, så kan man få i sig ett glas vin också. Emma kommer också att hänga på, så det blir inte sent eller så. Svärmor kommer också att vara på plats.
Sen är det lördag och min och Williams dag. Jag kommer att lämna Emma hos farmor på eftermiddagen så drar vi upp till Heron han och jag. Vi kollar på Devil Inside tror jag.

Jag bad Johan kolla efter en ny parfym åt mig när han var iväg. Han ringde under dagen från Arlanda och sa att den fanns där för sex hundra pickadoller. Så jag sa att han kunde kolla på Island istället, tror det är ännu billigare där. Men ändå är det ju runt två hundra kronor billigare än i affären här, men jag vet inte. Jag blir snål. Men jag vill ha den.


Jo, den där magövningen. Man sitter på rumpan, med benen i luften, lätt böjda knän och håller balansen. Sen har man en viktplatta i händerna som man roterar med från sida till sida. Jag andvänder en fem kilos och gör 3 x 50. Man blir duktigt trött i magen och den är effektiv.
Hittade ingen bild (det finns massor, men jag orkar inte leta), men jag hoppas du fattar.

Nu ska jag fixa lite mat till barnen, sen ska jag hämta Emma och seeeen kan jag gå ner och träna.

Ha det nu så himla bra!

Puss!

Hurtbullarna

Hej fina!

Hoppas du mår bra. Jag har precis varit i gymet, så med mig är det perfekt!

Igår var jag nere och körde ben. Kunde göra utfall för första gången sen operation. Inte så djupa som jag skulle vilja, men ändå... framsteg! Dessutom gör det ont i mitt ena knä när dom  blir för djupa. Fast knät knäcker till varje gång jag kör knäböj också. Känns lite obehagligt. Knaket är liksom sidleds. Svårt att förklara.

Känns mycket bra iallafall. Jag har inte mätt mig runt mage på ett tag, men det känns som att jag är på gång. Egentligen räcker känslan. Jag ska nog inte mäta mig. Ännu. Jag kanske blir besviken. Jag rider på känslan ett tag till.
Känt är att jag minskat i omfång, jag sätter punkt där.

Nyss var jag nere och körde axlar. Tanken var att jag skulle köra triceps också, men jag hann inte. Så jag la ner lite extra energi på uppvärmningen där jag kör mage som man blir varm av i hela kroppen. Du ska få övningen av mig en annan gång. Grymt effektiv! Sen körde jag magen igen i slutet av passet. Bara för att liksom. Stretcha lite, sen var det Johans tur. Här gäller det att utnyttja tiden så bra och rättvist som möjligt. Jag gillar inte att träna för sent, jag har så svårt att somna när jag måste då.

Nu ska jag tydligen gå och gosa med min Emma älskling i soffan som också tränat idag. Hon har ju sin handboll två gånger i veckan. Jäklar vilken hurtfamilj vi är :)

Ha re gott så hörs vi snart igen!

Fit for fight!

Om en vecka ska jag börja dansa igen. Jag är peppad! Jag vill börja springa också. Men inte ännu. Jag ska gå ett tag till.
Förra veckan var katastrof träningsmässigt. Jag hann och orkade inte. Jobbade som attan och gick milvis på jobbet.
Men nu har jag mer energi. Det är konstigt med tanke på att jag sover som en kratta. Men det är bara att köra. Tror det är Detoxen samt en massa sol och frisk luft som fått mig lite på fötter igen.

Satt och lästa Aftonbledet idag och såg en bild som var så jävla snygg. Så här vill jag se ut, men i jämförelse känner jag mig som en degklump. Det kan vara en motivationsbild och ett mål, jäklar så snyggt. Hej beach 2020!


Hårt arbete bakom denna kropp. Hårt arbete och karaktär. Jag har börjat med kosten. Jag är av med mitt sockerbegär, vilket är skönt. Jag försöker äta små portioner och slutar äta när jag inte är hungrig mer. Aldrig när jag är mätt. Så här äter jag för det mesta jämt, men jag tänker mer på det nu.
Bröd äter jag inte alls i veckan och jag försöker byta ut så mycket av kolhydraterna jag kan mot fett och proteiner i stället. Jag tar inte bort frukt och grönsaker alls dock, tvärtom.

Men för att nå dit jag vill nå så måste jag börja träna hårt och tungt igen. Styrketräning och löpning. sen kommer dansen in som nöje. Riktigt hårt jävla nöje.

Nuuuu kör viiiiiii!


Sussie i ett nötskal och större vs mindre barn..

Ganska lugnt och tyst är det på kontoret idag. En del av ´ligan är i Malmö och kollar in våra delar där.

Jag var på flygande och flängande fot igår. Kl halv åtta skulle jag befinna mig i Liljeholmen och plocka upp en person från sälj som är från Småland. Sen skulle vi med mig bakom ratten åka vidare till Haninge. Efter det var det vidare till Årsta för att lämna av honom i Liljeholmen igen.
Det gick smidigt men jag varken åt eller drack något förrän jag kom tillbaka till kontoret vid ett tiden. Men det gick bra.

När jag kom upp till Liljeholmen så står jag bakom en bil och vi ska in i garaget. Bilen framför mig ringer på någon som kan öppna bommen, det verkade som att han bara skulle göra en snabb sak. Det hela tog lite tid dock och det hann samla på sig bilar bakom.
Så var det då min tur.
Jag glajdar fram till automaten. Så nära som möjligt så klart, så man behöver röra sig minimalt. Stäcker ut handen så där lite nonchit (eftersom jag och alla andra hade blivit lite irri på föregående bil). Ska trycka fram en biljett och råkar tappa mitt bankkort som jag har i samma hand. FAN (lite pinsamt så klart), öppnar dörren för att plocka upp det från marken (fortfarande fastspänd, allt för att slippa röra sig), ser inte kortet. Eeeh, ok. Spääner loss mig och öppnar dörren lite till samtidigt som jag lutar mig ut. Ser inte kortet. Nähä. Får väl lov att prångla mig ur bilen. Eftersom den står så nära automaten så är det en konst i sig, lite av en akrobatisk övning. Tittar som snabbast på bilarna som börjat hopa sig bakom. Sätter mig på huk i det smala utrymmet och ser inte det jävla kortet! Jag blir tvungen att sätta ner knäna på den avgas skitiga marken och titta. Där.. mitt under bilen låg det. Hur fan skulle jag få tag på den utan att tappa ansiktet helt? Det går inte. Jag var tvungen att typ lägga mig ner och kravla in så långt under bilen jag kunde för att få tag i det. Skitigt som fan, med lite skrapont på ena knät och en värkande tå satten jag mig i bilen igen och brände gummi hela vägen upp. Bredsladd in i en parkeringsficka och ut från garaget snabbare än ljuset.
Så går det.

På fredag ska jag åka till Stephanie och mysa. Jag ska ta med alla de tre första Twílight filmerna och kolla igenom dom. Lite chips blandat med popcorn blir det också. Sover nog kvar där (om vi inte får för oss att åka hem mitt i natten) till lördagen. S ska ut på krogen i Strängnäs på lördagkvällen och kommer sen att sova hos sin kille.
Lite egentid med de större barnen.
Nästa helg är Johan på Island. Då ska jag skaffa barnvakt åt Emma och ta med mig William till Heron och käka lite först sen bio. Jag vill se Devil inside, vi tittade på trailern tillsammans igår och den ser lovande ut. Det fanns en del andra filmenr också. Bland annat en med Denzel Washington, den hetter Safe House. Vi får se vad det blir.
Man glömmer bort de stora barnen och deras behov av egentid med en av sina föräldrar i taget. Och ska sanningen fram så hänger jag hellre med barn i deras ålder än med barn i Emmas ålder.
Tro nu inte att jag favoriserar några av barnen, för det gör jag verkligen inte. Men jag vet att jag skrivit det tidiagre och det står jag för. Jag är inte mycket för barn egentligen. Men när dom blir större så är det lättare att själv uppskatta det man hittar på. Nog för att jag verkligen uppskattade Mästerkatten sist jag var på bio med Emma, men du kanske fattar. Jag har lite svårt att vara helt öppen i den här frågan eftersom det får mig att framstå som att jag inte tycker om mitt eget barn. Dessutom är det en ganska laddad fråga.
Men så här: Om jag får välja så drar jag hellre upp till Stockholm och fikar, kikar i affärer, sitter på en solig trappa och äter mjukglass med hembakade strutar,än att stå och gunga ett barn i ålder mellan 5-8 i en lekpark, serva med saft och bullar. Byta kläder för att någon har spilt, får bära på allt eftersom små barn inte orkar, får kompromissa eftersom någon inte gillar just den smaken, måste vara med och leka i parken eftersom man vill ha en som räknar i kurragömma, eller en som gömmer nyckeln i Hitta nyckel, eller får sitta en hel förmiddag och fundera ut små ledstrådar till en skattjakt som tillslut ska resultera i en skatt. Som jag också kommer att behöva hitta på lite kvickt. Bara för att när skattjakten är klar på tre minuter få veta att den var dålig och så får man sätta sig och vara ännu lite fnuligare och kvickare. Nog för att jag uppskattar allt det här också ibland, men då gärna när jag själv får bestämma. Jag är helt enkelt ingen bullmamma, har aldrig varit det och kommer aldrig att bli.

Nåja. Egentid med de större barnen blir det, och det blir det allt för sällan.

Nu ska jag svepa en snabb kopp kaffa till, sen ska jag bege mig in i fabriken och göra lite nytta!

Puss och kram!



Baletten som rehab..

Snart börjar jag igen tror jag. Jag vill så gärna börja dansa igen.
Dom känns lite när man går, men det kommer jag att skita i. Jag tror att dansen kommer att hjälpa mig att rehabilitera. Jag kommer att stärka upp allt nu. Inte nu på måndag men nästa, då går jag ner och dansar.


Helgen som gick så fort..

Jaha ja. Då var den här dagen till enda. Fredagen spenderades uppe i rummet medan resten av familjen var utspridda över huset. Tråkfredag.
Appropå fredagen. Jag skulle åka och hälsa på Gloria efter jobbet. Glömde helt av det och åkte hela vägen hem innan jag kom på det. Svängde av i Snäs och åkte snällt tillbaka. Hahaha, fan va klantig jag är. Satt och bubblade i ett par timmar och drack kaffe. Den delen av fredagen var bra, resten sket sig.

Lördagen däremot. Maria med familj kom. Jag trodde det handlade om en lunch medan C spelade bandy i sporthallen. Men det blev en heldag med underbar promenad i solen och lite rolig drama i sporthallen. Kul. Lunchen kanske blev aningen tidig (eftersom jag trodde dom skulle åka hem efter) så jag var hungrig senare på em. Men annars var det tryffelbrie, tryffelsalami och picksalami med gott vin och mello på kvällen.

Stephanie fick oss att ladda ner ett spel på mobben, draw something. Så nu sitter jag och spelar mot Maria, C och Stephanie. Kul är det men jag suger på att teckna. Tur att dom har överseende :)

Nu kommer snart Johan hem med Emma från stallet. Då ska jag åka med svärmor och Emma till Bauhaus och Mio. Hon håller på att renovera badrummet och ville ha sällis när hon skulle åka och få inspiration. Självklart! Jag vill själv ha lite vårinspiration så jag var inte sen med att tacka ja.

Hoppas du får en underbar söndag!

Kram på dig så länge! 

PW time

Idag gick jag ut på en längre runda. Äntligen! Jag blir så nöjd in i själen när jag känner mjölksyran i ljumskarna. Och jo, foten gjorde ont. Men det det var faktiskt den foten som jag inte har opererat som gjorde ont. Och det får mig att inse att jag har haft så himla ont innan op. Klart att jag ska op den andra foten. Tänk va skönt att kunna promenera smärtfritt. Det har jag aldrig upplevt.
image description

Det var skönt ute idag, men inte lika skönt som i går. Men när jag körde ner tjejerna till handbollen så fick jag ett sånt sug att ge mig ut i vårluften. Och det var underbart och det sved fint i skinkorna :)

 Ganska bra ändå va? Det var min allra första runda sen i november så jag är nöjd!


Plan B..

Det bidde ingen mil. Jag hade sjukt mycket att göra innan jag ens kom hem igår. När jag drog från jobbet så skulle jag först åka och tanka lånebilen, åka och lämna den samt hämta min bil. Sen fick jag samtal om diverse matvaror som skulle inhandlas. Väl på väg dit kom ett sms "kattmat". Ok, så då fyllde jag på to do list med ett besök på djuraffären. Jag kom hem vid 17,15 och då var alla jättehungriga och bara väntade på att jag skulle laga mat. Så jag ställde mig där jag hör hemma liksom. Vid spisen. Inget jäkla tränande här inte.
Jo, det gjorde jag. Sen. Jag åt inte så mycket mat och sen drog jag ner i gymmet och körde triceps, lite axlar och mage.
Johan hade varit och köpt en kabel så vi kunde koppla in telefonen till högtalarna och därmed köra Spotify på högsta volym :)
Jag har ingen egen Spotify. Jag är lite snål där. Så jag loggade in på Johans och gjorde en egen spellista där. Jag kommer göra ett antal Spellistor där kan man säga. Han har all musik samlat i en enda lång radda. Skitsvårt att hitta vad man vill åt. Men han vet vad han har, så för honom är det inga problem. Men jag ska göra lite olika spellistor. Så kan jag lyssna på vad jag vill när jag är ute och går eller nere i gymmet. Vi har ju även en kabel i bilen så man kan koppla in telefonen där, vilket är guld värt.

I morse var jag uppe med tuppen och kom till jobbet skapligt tidigt. jag har en massa ekonomiutfall att gå igenom och kommentera till i morgon när dragningen är. Jag ska också skicka in en massa statistik till en månadsrapport som en tjej sätter ihop. Sen börjar en ny tjej hos mig på måndag och jag ska visa henne runt och fixa lite småtrix omkring det. Det är ju liksom inte bara att kasta in en ny person, det är ju lite administration omkring det hela också. Så klart.

Nu ska jag snart möta upp min kollega som kommer med min nya medarbetare. Måste kasta i mig en kopp kaffe först.

Ha en skön dag fina du!

RSS 2.0