I'm back again!

Jaha, nu ser layouten annorlunda ut här, hoppas det ser ut som vanligt när man läser.
 
Nu är jag på bättringsvägen iaf. Blev riktigt risig där ett tag. Fick ju penicillin på måndag. På natten mot tisdagen så fick jag en massa feber och låg helt utslagen hela tisdagen och igår. Men idag mår jag bättre igen. Inte helt ok men mycket bättre.
 
Jag har varit och handlat det sista inför i morgon och har redan börjat förbereda vissa saker. En del grejjer ska liksom marineras så länge det går, så över natten blir perfekt.
Jag ska ta med mig marinerad färkpotatishalvor som man spritsar en dutt creme fraiche på och en dutt rom på toppen. Ska också ta med mig små lax spett i en viss sås som serveras i små snapsglas. Sen kommer jag att göra en iskall rabarbersoppa som serveras med flädergrädde, även den kommer i glas.
Alla skulle ta med sig lite av det man tycker är gott så blir det ett dignande bord när alla kommit. Mina rätter blev dock beställda. Jag tog med mig dessa en midsommar för ett par år sen. Så det blev inte mycket valmöjlgheter för mig, men då slapp jag ju det momentet iaf :)
(Jag försökte lägga in ett par bilder här på ovan nämnda rätter, men det verkar inte funka..)
 
 
Nä, nu ska jag göra mig en hårdmacka med Sture på :) och gå ut i solen en stund.
 
Puss påre så länge!
 

Joråsåatteeee...

... och så kör vi en liten penicillinkur på den då! Ja a då..

Detgårbranukompis!

Det där om att inte kunna sova..

Så blev det. Igår när jag vaknade och gick på toa, så kände jag på lukten.. Urinvägsinfektion. Igen.
Det har känts ganska under kontroll under gårdagen och större delen idag. Framåt kvällen så tilltog känslan aningen och jag förstod att jag skulle bli tvungen att ringa läkaren i måndagsmorgon. Så långt allt ok.
Vi satt och tittade på en film och jag satt och messade med William som var ute och svirade. Gick en sväng på toa och de sista dropparna som gör såå jävla ont var rödfärgade. Ok, jag kommer inte kunna sova inatt. Det är inte ens någon ide att försöka.

Så nu sitter jag här med en brinnande och trängande känsla där man inte vill ha en brinnande och trängande känsla. Här kommer jag att sitta, varvat med toalettstolen med ansiktet vridet i smärtor. Fan!

Och så finns det en del som har urinvägsinfektion utan att ens veta om att dom har det. Hur är det ens möjligt?
Jag vet att jag misskötte en infektion för många år sen och då gick det upp i njurarna. Minns att jag halv medvetslös blev inburen i bilen och ivägkörd till akuten.
Efter det kan jag inte göra annat än att kontakta läkaren så fort jag får känning. Men jag trodde att jag skulle kunna hålla det lite i schack med en jäkla massa vatten till i morgon i allafall, men det gick inte.

Så, vad ska jag göra nu då? Det går knappt att läsa en bok ens. Så himla svårt att koncentrera sig på något annat än den otäcka känslan..

Meckigt, fan!


Söndag

Godsöndag!

Jag sitter här alldeles allena. Det är så härligt när man smyger upp före alla andra och sitter med kaffet i tystnaden en stund.

Jag masade mig upp idag för att jag ska ner i gymet nu på morgonen. Jag kommer inte att hinna eller orka senare. Väntar lite gäster senare på dagen och jag har bakat en jordgubbstårta. Du vet, en sån med choklad och dajmbotten och jordgubbar, grädde i gelantin ovanpå.. Smakar himelskt! Superfräsh i smaken och precis så där somrig som man vill ha det nu. Blir uppskattad varje gång. Lite pysslig med alla moment som ska göras, men inte svårt alls!

Det regnar som attan idag, men det gör inte så mycket. Det är klart att jag även om jag ska vara inne mest hela tiden, hellre städar och så med alla dörrar öppna och fågensång och solstrålar utanför, men jag intalar mig själv att det inte gör något.
Så nu blir det gymet, sen ska jag städa lite. Inte någon avancerad städning, det har varit så många mottagningar här de sista veckorna, så jag behöver liksom bara röja upp som snabbast.

Visst ja, vi fick får vägghängda stol i fredags. Visst blev det fint?
image descriptionimage description

Nä, nu är det någon som skriker på mig nere i gymet. Bäst att dra ner!

Kram på dig, tack för att du finns!

Site Vissit och Rix FM festival

Hej kära trogna du. Jag blir så glad när jag ser att det finns ett par som tittar in trots att jag själv inte varit inne på typ en  vecka.

Så. vad händer? Tja, inte mycket. På jobbfronten händer inte ett jävla skit kan jag på ren svenska säga. Jag vet att det är sommar och de flesta lägger ner minimalt med arbete nu innan semestrarna, men det hjälper knappast mig. Hoppas det släpper snart.

Jag fick ett antal dokument som när jag skrev ut dom blev en bibba med underlag för en Site Vissit som jag ska gå på idag. Det är ett företag i Strängnäs där ISS ska lägga in anbud. Snabba puckar är det också!
I allafall. Dokumenten som damp ner i min e-mail låda i går har jag suttit och läst igenom i gårkväll och idag. Försökt tänka utifrån vad som skrivs, inte kommer fram. Vad behöver jag veta för att kunna utföra det som man kräver? Det är inte lätt och de gedigna dokumenten är skrivna på engelska. Du vet, typ företagsengelska. Så man måste ju tänka på flera sätt. Nu vet jag inte om Site Vissiten kommer att genomföras på engelska, men det är lite lättare när någon pratar (även om man inte har tillgång till google översätt då).
Ja ja, det är iaf det jag kommer att pyssla med idag. Läsa lite till, skriva och anteckna lite. Dra ner till hamnen och möta upp affärsenhetschefen och ta en strategilunch, sen bär det av mot företaget i fråga.
image description

Lite spännande och se ut det slutar. Kanske har jag en liten chans här att eventuellt få tag i något nytt uppdrag. Jag lever väldigt mycket på hoppet dessa dagar. Vilket är ganska energikrävande. Dels för att man måste använda sin fantasi för att skapa ett hopp ens, och dels för att man allt som oftast måste hantera nederlagen..

Ikväll har jag iaf lovat Stepahnie att åka till Etuna för Rix FM festivalen om det inte regnar. Lite hoppas jag att det kommer att börja regna eftersom jag inte har någon större lust, men sen tänker jag att "va fan, lite uppoffringar kan jag göra, och det är ju inte så att det är någon som dött eller något annat tråkigt som städa ur någons lägenhet. Det är ju ändå konsert, glada människor och fest".
Det blir nog jätteroligt (intalar mig själv). Så.

Nu ska jag gå upp och sätta på mig lite ansikte, dricka lite mer kaffe och läsa lite till.

Hoppas att du mår bra fina du!

Kramaromhårt!

Nobben

Igår och idag har jag fått nej tack på två av mina sökta jobb. Dörren i ansiktet ba!
Är man inte tillräckligt sympatisk, kunnig i området, tillräcklig erfarenhet, tror jag för mycket om mig själv, är jag dålig? Vad är det för fel? Jag får ju inte ens komma på en intervju!

Jag vill gärna tro att dörrarna stängs i ansiktet för en anledning. Att det kommer något mycket bättre. Men det känns tungt. Mycket tungt.

Idag flyttade vi från våra gamla lokaler på jobbet till nya i centrum. Fin fina lokaler och alldeles onödigt stora rum. Men det är ju högst tillfälligt. Men så här över sommaren gör det ju inget. Nära till kjorren och glassdisken :)

I morgon är det skolavslutning och student för barnen. Allt på samma dag. Det blir te å gasa mellan Strängnäs och Öknaskolan. Vi ska vara på Ökna kl elva och utspringet är kl ett. Kul!

Måste nog skynda mig härifrån nu. Har ju en del att stå i inför lördagen när vi ska ha stundentmottagningen! Liiiite som måste inhandlas osv. Blir ingen stor affär. Det är ju samma liga som samlas när någon fyller år ungefär. Men det är lite specellt när det är min dotter är huvudpersonen som dessutom har tagit studenten!

Hon går ut på fredag och på måndagen därpå kommer hon att börja arbeta hos oss. Genom ISS på AZ. Helt otroligt stort och hon är ju överlycklig för att ha fått ett sommarjobb (det är alla i familjen ska tilläggas).

Nu ska jag bara slå söder skrivaren som inte vill funka efter flytten, sen ska jag dra hem.

Tack för att du står ut med mitt gnäll!

Utgång och blöt PW

Hej och god måndag!

Jag tänker inte gnälla på vädret som typ hela svenska befolkningen gör just nu. Jag har viktigare saker att gnälla om ;), men det är klart att livet känns lite lättare när det är varmt och soligt...

I helgen var jag ute med en vän. Rich besöktes och det regnade på tvären både på dit och hemvägen. Men det gjorde inget. Däremot var det väl den värsta dagen i värlsdhistorien att gå ut på. Både typ lönehelg och maratonhelg. Det var så attans mycket folk ute att man inte ens kunde titta på folk. För dom stod en. Jesus!

Igår trotsade jag iaf vädret och drog ut på en välbehövlig PW. Det fina med hela promen var att jag duschade samtidigt. Det var förbi regn. Det var skyfall! Och längst med stora delar av vattenkanten satt det hängivna fiskare, det var tydligen någon tävling. Dom tittade surt på mig när jag kom med dunkande steg på bryggan. På vissa andra ställen fick jag ducka, annars hade jag fått ett metspö i roten. Jag tyckte att dom var i vägen för mig på min vanliga promenadrunda. Men jag såg att dom tyckte att jag kom jävligt olägligt på deras tävligsdag.
image descriptionimage descriptionimage description

Det blir inte många knop utförda ur ett kattperspektiv när det regnar och blåser ute. En tänd brasa i vardagsrummet och dom såg inte ut att lida jättemycket. Men rastlösheten hägrar ändå..
image descriptionimage description

Jag var tvungen att arbeta lite igår också. Vi har haft utfallsgenomgång på morgonen idag. När det är så att det faller in på måndag morgon så kan man antingen görat på fredag eftermiddag innan man går hem, men oftast så är alla siffrorna inte inne då. Då får det lämnas till söndagen. Och jag glömde min dator på kontoret i fredags, varpå jag var tvungen att åka in till Södertälje på dagen igår för att hämta den först. Surt, men det var ok.
Men, jag överlevde denna månad också :)

Nu är det frulletajm.

Kram på dig!

Rödöga

Det är inte läge att bryta ihop nu. Ändå har jag svårt att hålla tårarna tillbaka. Nu ska jag åka ner och luncha med kollegor. Skyller mina röda ögon på pollen och nackont.

Bjussar på en cool bild! En ung Dexter i jaktposition :)

RSS 2.0