förkylningar och återfall

hej vännen!

hoppas att du håller dig frisk. det är inte en lätt uppgift i dessa dagar. alla barn som börjar skola och dagis, alla föräldrar som ska försöka parera för alla nya bakterier som kommer in i ens hem.

emma har åkt på en förkylning. när emma hostar så kräks hon lätt. det innebär att hon inte kan vara på skolan i ett tidigt skede av förkylningen. tills hennes kräkreflexer har vant sig. hon är vid ganska gott mod men lite hängig och hostar som bara den.

själv har jag ont i huvudet och är lite tjock i näsan. nös tio gånger i rad alldeles nyss. hoppas jag slipper. ska dricka massor med te med honung och citron i. det löser sig säkert.

igår började dansen igen. så skönt att vara igång. i blixt och dunder stod vi där mot stången och dansade och svettades. så jobbigt och man riktigt kände hur stel och otränad man var. men efter en jäklas massa övningar och hopp och stretchande så kände man sig som människa igen.
jag ska ju gå och röntga mina fötter och förhoppningsvis kan jag få en op tid så fort som möjligt. det är blandat det där. jag vill ju operera mig så jag kan bli bra i fötterna, samtidigt är det jobbigt att jag inte kommer att kunna dansa på resten av terminen om jag får en tid snart.
andré gick också ut med att vi kan börja med tåträningen nu. han ska rikta in sig mer på träningar där man till vissa delar har tåskor på sig. jag vill också vara med. men jag kan inte nu. trist.


annars. jo jag var hos stephanie i lördags och umgicks. vi lagade tomatsoppa och åt baguett. sen tittade vi på ett dexteravsnitt som jag hade med mig och åt godis.
jag lämnade även phoebe där som ska vara hos henne ett tag om det går bra. skönt för alla.
och så har jag har fått ett återfall på min nagelbitning. vet inte varför men så är det. manisk är jag igen och det gör bara ont hela tiden. vill inte bita mer och ska lägga av nu.

nu ska jag kasta mig i duschen och hoppas på att jag kan bli avbytt från vab så jag kan åka upp på möte som börjar kl ett.

ha en underbar dag söta! 

fru höst är bakom hörnet..

hösten är bakom hörnet hörrni. jag var ute och tittade på den. den är fortfarande lite blyg, men man kan ana...

phoebe och dexter var med så klart. jag börjar acceptera och njuta nu.


vaaaart är dexter....

ensammiddag..

kom hem till ett tomt hus idag. hur lyxigt kändes inte det?
satte mig direkt och kollade aktierna (efter att jag fått ett sms av j idag att dom var jättelåga och att jag skulle passa på att kasta in dom pengar jag hade där om jag hann). ordern hade gått igenom och nu är pengarna aktier ist. lustigt det där, men jag orkar inte ens tänka på´t.

just nu kokar jag makaroner och korv till alla. det är ju ingen hemma så jag gjorde min egen middag idag som jag sitter och äter nu. ska hämta emma hos en kompis halv sju.

vad äter jag då efter en stillasittande dag på jobbet med heldagsmöte? parmaskinka och mozzarella med lite pesto på. så.


ikväll blir det en kopp te, dinkelknäcke med ungersk picksalami och ett avsnitt dexter :)

ha en fin kväll fina du!

"prylar"

jag älskar den thailändska rätten tom kha gai. jag verkligen ääääälskar smaken och känner att jag skulle kunna dricka såsen. ibland äter jag den som soppa och ibland har jag ris till och äter den som en gryta. jag känner när jag börjar äta att jag får ett sånt sug efter smaken, även fast jag har munnen full av just smaken att jag skulle vilja hälla i mig allt. på en gång. utan att behöva tugga. bara hälla.
men det är just det med denna rätt. allstå man får verkligen tugga. det är "prylar" i som är omöjliga för mig att tugga sönder. det blir som att tugga på en pinne. du vet, flisigt och torrt. sen är det vasst när man sväljer skiten. jag tror inte att det är meningen att man ska äta dom här "prylarna", dom ligger säkert i för att det ska ge smak, men det är mycket och det är svårt att äta om man måste hålla på och pilla bort alla "prylar" först.
eller är det så att man ska äta dom? min spontana tanke blir då: hur fan ser thailändarnas tänder ut? hur är dom utformade? för jag fattar inte hur man ska göra OM man nu verkligen ska äta dom.

anyway, jag åt upp det jag inte orkade äta i fredags idag och det är så jävla gott. skulle kunna leva på enbart det här. och sushi.
kolla högen jag fick ihop bara på lite rester. då behöver man ju inte vara någon hjärnfysiker för att räkna ut hur mycket det blir på en portion. typ tre gånger mer. ska man behöva betala för det? för saker som fyller ut byttan som man ändå inte ska äta? kan man inte ha dessa "smaksättare" i någon form av behållare, typ en stor jäkla thé sil, så kan man hälla upp bara själva maten när en beställning kommer...
jag vet inte ja...

gott som attan!


lugnet före stormen..

hej min vän!
hoppas du har det bra i sensommarvärmen. det är några underbara eftermiddagar vi har och har haft.

min tatuering börjar läka nu men jag tror jag fått en liten infektion på ett litet ställe. det ger sig säkert. i övrigt ser det bra ut. kanske kommer han att få fylla på med mer färg, för jag tycker att den gamla kom fram något nu när den börjar läka. men jag har ju tid på mig liksom :)

johan är på föräldrarmöte, william är och gör läxa hos en kompis och emma är hos elsa. jag är alldeles allena. en stund bara antar jag. tror emma är på ingång.

idag tömde jag ur det sista ur poolen. nu ska jag bara skura ur den så är den redo att vinterförvaras. känns så sorgligt att tänka att sommaren verkligen är slut redan. men så är det. sen kanske det blir en varm höst och det är ju fullkomligt underbart. det är så underbart så man nästan tappar andan.
men det är inte samma som sommaren ändå.

sitter pch dricker en kopp kaffe i tystnaden. snart kommer alla hem igen och då är det slut på friden :)

ha det så bra fina du.

veeeem gömmer sig i emmas dockskåp???


tokdexter så klart :)


färdig för vinterförvaring


en kopp nymalet kaffe för mig själv i tystnaden är värt mycket

kärlek!


påfyllt

jag är så lyckligt lottad. jag har denna helg fyllt på med så mycket positiv energi att jag klara mig ett tag (åtminstonde dagen ut :))

på fredagen var vi på cirkus och lyssnade på veronica maggio. som en "liten" bonus i slutet så kom även petter in och körde en av hans låtar i duett med veronica. men inte nog med det, förbandet var också kanon. hela kvällen var perfekt. vad gör väl en promenad i ösregn till och från bilen då? ingenting.

dagen efter åkte j och jobbade. jag stannade hemma och tog sovmoprgon och slappade på förmiddagen. packade och när j kom hem gasade vi till båten, mot slandö.
där väntade tolv galna tjejer och ett dygn på en ö som vi nästan var ensamna på. vissa av oss har inte setts på tjugo år, så det var verkligen på tiden.

som jag har skrattat. alltså en del människor är bara för härliga och petar direkt på mitt hjärta. underbara människor som bjussar på sig själv och gör det med glimten i ögat!
vi festade och skrattade, bastade och badade, åt och drack till in på natta. det var vissa som brottades och andra som dansade, det fanns dom som hånglade (?) och andra som bara satt med ett leende och bevittnade.
"det som händer på slandön, stannar på slandön" var vårt motto och en grupp på fejjan har upprättats, där bilderna från dygnet lagts upp. egentligen igen sensation. men för vissa känns det nog tryggt att dom stannar liksom. av flera olika anledningar. en anledning kan vara att man vara var pruttfull helt enkelt, en annan kan vara att man kanske har ett jobb där det inte passar sig att kollegor ser osv. inget märkligt alls egentligen.

 

men jag är så varm i själen och det finns många små tillfällen som ger mig ett leende fortfarande, så tack för det alla härliga fina människor.

 

och till er andra. var rädd om dig. du är viktig och älskad!

 

utsikten från stugan. till vänster ser man grillkåtan och till höger den vedeldade bastun som användes flitigt!


magisk helg..

jag jobbar hemifrån idag. jag har en del att göra som jag ska försöka göra emellan jobben idag.

i eftermiddag drar jag och johan upp till cirkus och ser veronica maggio. kommer att bli magiskt! men det är inte det som kommer ta tid, jag ska ju ut på ön i morrn och stanna till söndag. jag måste åka och handla, lägga något i marinad, göra pastasallad, baka pizzabullar, gå på bolaget och tänka ut vad annars jag måste ha med mig. detta innan vi åker idag!

det kommer att bli en magisk helg. Hoppas att du har det också.

du är värdefull, hoppas att någon sagt det till dig nyss. jag gör det nu i allafall!

en salig blandning

satt och tittade på gamla foton. eller gamla och gamla, men från förra året.
två saker slår mig:

1) jag är väldigt lik min mamma

 

2) jag är väldigt lik min pappa


herreguuuud...

... jag har socker cravings. jag har ju fattat ett tag att jag äter för mycket onyttigheter. men jag har försökt förneka det genom att jämför mig med andra (ofta dom som är extrema åt andra hållet då självklart), men va fan, det hjälper ju inte mig. ett dugg faktiskt.
nu när jag upphört med träningen nästan helt är det ju extra viktigt att man inte pular en massa sött i ansiktet. snart kommer jag igång med dansen igen och tror att jag kommer att ge mig ut och springa också. men det gör ju inget om man äter nyttigt ändå.

satte på mig ett par byxor härom dagen som varit lagom och ibland aningens förstora, men som jag nu fick bruka våld för att få på mig.
ska sanningen fram så är det inte många byxor som jag tycker är sköna längre. jag har ett par vita acne. dom är sköna nu. dom är också en stl större än vad jag normalt köper. så där ja. jag har gått upp en stl.
är det billigt att köpa arton par nya jeans? nej. vill jag köpa arton par nya jean? nej. kan jag ens om jag skulle vilja ersätta alla mina jeans? nej.
en del av mina byxor är modeller som kanske inte ens finns längre, andra är ingådda och utslitna på ett sätt som tar lång tid att få till.

jag måste bli av med en bulle på varsin insida av låren, även utsida låren, volangen på sidan av midjan och bullarna baksida av midjan (låter finare än att man har bullar på ryggen).
det är billigast så, jag får stå mitt kast och bita i det sura (inte det söta).

jag väljer att ta bort så mycket onyttigt som möjligt, lagom stora portioner, och en dag i veckan där jag äter godis eller andra sötsaker.
jag orkar inte hålla på med dieter av olika slag. det blir så meckigt när man är flera i familjen. även om lchf är den som står mig närmast och den som jag kan känna att man inte prioriterar bort allt gott. men jag skiter i det. jag väljer bort sötsakerna och börjar röra på mig igen, det har ju funkat i alla år förr..

nu ska jag gå och köpa en god sallad, utan chokladbit eller kaka efter :)

hoppas att du håller modet uppe och känner energi av höstens antågande, det gör jag!

så där ja..

igårkväll var jag och tatuerade mig. valet var enkelt eftersom jag redan hade en ful rackare som jag ville snygga till. så jag behövde inte hålla på och vela om motiv och placering, det gav sig av sig självt :)
eftersom den gamla och ganska lilla var så sne, skev och osymetrisk så var han tvungen att ta till lite för att täcka den gamla helt. och även fast han gjorde det så kan man ana den gamla på två ställen. men det gör inget.

före:



efter:



blev en viss skillnad, även om motiv och färger inte var vad jag skulle valt i dag. nu var utgångsläget som det var och jag fick göra det bästa av det!

vet inte om det var stället som gjorde det eller om det var ställningen jag satt i men mitt ben hoppade och ryckte titt som tätt. mika skrattade som tur var bara.

annars då. jo, jag har ett bra jobb på många sätt. ibland finns det baksidor. igår och idag visade dom sig. det handlar om övertalighetsprocesser, uppsägningar och personer. bland de tuffaste och svåraste samtalen man kan ha med en människa. att plötsligt behöva skiljas från sin tjänst på ett oförberett sätt kan aldrig kännas bra.
alla har sin historia, alla är mitt uppe i sitt liv och sin fritid. såna här besked kan aldrig tas som lägliga. det kommer alltid som en skopa kallt vatten och förlamar en med chock. man är okapabel till att ta in mer och man går in i en förnekelsefas snabbt. jag kan bara finnas där ett tag. råd och tips kommer senare när sånt får plats i folks medvetande.
nu ska jag se till att finnas till hands och stötta så mycket jag kan.

ta hand om varann fina du! inget är för givet.

kärlek!


simpelt beteende och grottmänniskor

det har varit en lång dag. började med att vi åkte till stephanie och umgicks lite med henne, mamma och hasse. jag fick upp en del saker hos stephanie och nu börjar det bli riktigt mysigt. det syns att hon trivs. hon skulle ha harry potter maraton någon dag så vi tog med alla filmerna :)

efter det skulle vi egentligen åka hem var det tänkt, men istället tänkte vi att vi drar och käkar någonstans sen åker vi till jakobsberg och hämtar emma som var där hos eva med farfar.
sagt och gjort, jag tyckte vi skulle åka till skärholmen eftersom jag inte varit där sen dom byggde om. såg ut som ett mindre "nordstaden", fint. vi enades om ett ställe att äta på. jag tog en cesarsallad med parmaskinka och johan åt en pizza.
vi satt där i godan ro, jag tittade på alla olika människor. olika kulturer, stilar och ideal. helt ok och ganska roligt att titta på. plötsligt hör jag att det är en stämma som sticker ut i folkmängden. det är ett hets i stämman och sättet att prata på som fångar min uppmärksamhet. jag tror jag har bråkradarn på jämnt. typ tjugo meter från oss och alla andra som sitter och äter med sina barn, fruar, män, kusiner och andra familjekonstelationer börjar tre eller fyra mucka högljudt med en eller två andra. det var ett jäkla liv och smockan hängde i luften.
jag känner på en gång att jag får lite panik och att jag vill ta skydd under bordet. istället försöker jag se oberörd ut (för det gör alla andra runt om oss, så när som att man vände huvudet åt det håll ljuden kom ifrån och sen fortsatte med det man gjorde), skaka lite på huvudet och fortsatte att äta.
dom fortsatte och jag lyckades urskilja att den stora biffen (troligen en vanlig vad vi i södertälje säger turk om) ville att dom skulle skaka hand annars.... uppenbarligen ville inte den mindre men tydligen inte så fega killen det (av samma ursprung som den stora biffen). det var någon som puttade en av dom andra (en mörk) och ett ljud från en örfil hördes.
efter mycket om och men kom en väktare och skingrade skaran. dom tre med den stora biffen i täten gick och hämtade sin mat som dom tydligen hade beställt innan tjafset började. nöjd som få, nästan klappandes på bröstet gick dom till bords och satte sig. som om inget hänt.
"för det är så man gör det här i stockholm, två låtar på en da om det är bråttom" nä skämt å sido. jag blir så illa berörd när det händer och efteråt blir jag förbannad på dom här efterblivna jävla idioterna. vuxna människor som inte kan använda ordets kraft och intelligens utan måste utmana varann och kränka andras integritet utan att ens tänka. det är så långt ifrån vad jag står för och det är så simpelt beteende att jag saknar ord. jävla grottmänniskor. kryp tillbaka under den sten som ni kom i från eller väx upp för fan. ut och res och vidga era vyer lite. ni är en fis i universum. inget annat.

 

så, nu fick ajg ur mig det. när vi var klara så åkte vi upp till jakobsberg och fikade hos fina eva. hennes son som bor i schweitz var där och hennes dotter som precis köpt hus mellan stallarholmen och mariefred kom också. vi åt fruktsallad och drack kaffe. riktigt trevligt.

sen vände vi hemåt. nu sitter jag med mina otroligt fula, ska vi säga suspekt rosa färg på byxorna och fryser lite om fötterna. har hällt upp ett halvt glas bubbelrosé som blev kvar sen igårkväll. jag ska sätta mig och mysa i soffan nu, ta fram mina goda ostar och kex.

det slog mig idag. har svalorna flyttat redan? kan det vara så att dom flyttar samma tid som syrsorna blir stora och börjar låta så man inte tänkte på att svalornas tjut plötsligt är borta.

sysrsornas ljud är fint, men svalornas ljud är finare. svalor betyder sommar, syrsor betyder höst. för mig var sommaren alldeles för kort i år. jag vill höra svalorna lite till.

 

nu ska jag gå och krypa inpå en varm och mjuk emma som sitter i soffan (när hon gjort sin korvsmörgås klart). jag ska titta på tv, sen ska jag lägga mig.

 

ha det så bra fina, ta vara på varann. ring upp en person som du tänkt ringa men som inte blivit av. säg att du tänker på henne eller honom. det räcker.

jag tänker iallafall på dig. stor kram på dig!


kontemplation

hej fina du!
äntligen är fredagen här. jag ska passa på att njuta denna helg. hälsa på stephanie, umgås med min man och mina andra två älsklingar. klappa katterna och vara för mig själv en stund.
jag behöver tid för kontemplation. jag har en del jobbigt framför mig och jag behöver få empatin på rätt plats så jag hanterar det på bästa sätt. jag ska promenera för mig själv i helgen. bästa sättet! ser framför mig hög höstluft, lite kyligt, äppeldoft från trädgårdarna och fina färger..... där är vi inte riktigt, men det kan bli mysigt ändå :)

 

fick ett samtal igår, som först var ett samtal med skadeglädje och skratt. tyvärr gav det samtalet mig en del att tänka på och det är ju just det jag inte vill. jag vill inte lägga ner energin. jag måste ta ett beslut, jag ska försöka göra det i helgen också.

nu ska jag göra lite frulle, sätta mig i pärlan och styra mot jobbet. där väntar min chefs chef på mig. jag ska försvara mina siffror :/

ha en fin dag söta du, tänk på att du gör någon lycklig bara genom att finnas till och vara just du!

kärlek


längtan..

får vänta med tatueringen. mika hade inte tid. måndag får jag vänta till. det är ok. jag har väntat i snart arton år, jag kan vänta ett par dagar till :)

annars? jo vars... asmycket på jobbet. allt har prio 1 och ska göras för tre veckor sen. jobbiga samtal varvas med ännu flera jobbiga samtal, budgetsiffror, lunchmöten och estimater... 
familjen har semester fortfarande och jag kan inte riktigt koppla av hemma då. det är fullt ös med alla barn som springer, johan som har filmkompis och kollar film mm. ska jag ändå jobba så kan alla andra lika gärna också jobba och vardagen vara som vanligt. det är så kämpigt annars. men snart är det fredag och på lördag ska vi fara till stephanie igen och fixa lite.

nästa fredag är det veronica maggio på cirkus och jag och johan är också där. dagen efter ska jag och ett större gäng brudar vara på slandön och härja mellan lördag och söndag. det ser jag fram emot som attan. det var länge sen jag gjorde något för mig själv.

sen har jag en jättestark längtan utomlands och värmen. jag vill åka till kroatien igen....... jag vill känna doften, dricka vinet, äta oliverna, blicka ut över kristallklart vatten, känna saltsmaken i luften, höra ljudet av syrsorna, vara ledig. jag vill ha lite till av sommaren. jag vill inte släppa taget om sommaren ännu. jag är inte klar. jag har inte fått tillräckligt.


sköt om dig söta du!


pärla och tatuering

hej fina du! hoppas du mår bra!
själv?! jo tack man ska inte klaga. jag har ont i huvudet dock. det drog över århundradets (ok, kanske lite överdrivet men du fattar) åskoväder här. small utav bara fan bara en bit utanför. ska ge mig ut och titta vilket av träden som blev kaffeved :) nu skiner solen dock.

jo, som jag skrev tidigare så skulle vi köpa en ny bil. den var vi och hämtade idag. det blev en ny mazda6 diesel. fin som attan och skön att åka i.

pärlan

och sen nämde jag att jag beställt en tatueringstid. den blev ändrad idag då jag har så mycket att göra. hoppas på att få komma i morgon ist. jag ska göra om min fula fjäril, till en fin fjäril.
för snart arton år sen skulle jag gå iväg och tatuera mig. i södertälje fanns då två stycken som man gick till, johan eller mika. stod i valet och kvalet och funderade på vem jag skulle gå till. det blev johan, för han var billigare, patrik kände honom och han hade tid.
ångra. den blev inte alls som jag ville eller som den såg ut på bilden. han tatuerade på fri hand med bilden framför sig och resultatet blev minst sagt fult. som en tuggumignuggis om du fattar. har alltid tyckt att den varit ful. men vad göra liksom.
arton år senare kommer det hela att sluta med att båda dessa herrar har gjort min tatuering till vad den blir så småningom. tänk vilka vägar livet tar med en va? roligt i efterhand och med facit...

jag har en läkartid idag kl halv fyra med min fot. min kärringknöl som bara gör ondare och ondare. känner att jag får svårare och svårare att dansa också. nu börjar dessutom den andra foten också göra ganska ont. måste göra nåt åt de. så jag hoppas på en remiss så jag får operera bort skiten. skulle ha gjort för länge sen men jag prioriterar liksom inte såna saker. det måste vara akut för att jag ska ta kontakt med läkare. men nu är tiden inne och snart kanske jag inte behöver lida mer.

efter läkaren ska jag åka till ikea en sväng, tanken var att jag skulle göra det efter att vi hämtat upp bilen, men det var ett sånt jäkla oväder att jag inte ville, dessutom drog själva hämtningen ut på tiden. så jag gört i eftermiddag istället. hoppas det inte är så mycket folk bara.

 

hmm, undra om man ska ta och ge sig ut på en sväng med nya pärlan... sen måste jag ju tänka på att inte tanka i bensin i den. det kommer att ta lite tid innan det sitter. jag har aldrig tankat diesel någonsin förr. ett moment att vara lite nervös för känner jag.


vardagen är äntligen här (läses med ironi)

nu är jag tillbaka på jobbet och det känns onekligen som att vår lilla västkustresa var behövd.
vädret vad kanon och hela veckan kändes lite utomlands. perfekt!

men nu är vi tillbaka och vardagen har dragit igång, åtminstånde för mig som jobbar.
stephanie flyttade ut igår till sin studentlya, william flyttade ner till stephanies gamla rum, papper på nya bilen skrevs och tid för tatuering ficks... herregud, det är en del ajg inte tagit upp här känner jag. jag ska specificera mig vid tillfälle, nu ska jag springa ut i kräkregnet och möta upp lena för en eftermiddagsfika och lite skvaller. aaaaah, härliga vardag!

hemma!

vi har kommit hem. en underbar vecka är till enda... känns vemodigt och inte alls som "borta bra men hemma bäst".
men nu är vi hemma och lite måsten ska tas tag i.

hoppas du har det bra, hörs senare fina du!

RSS 2.0