Hmm, hittar ingen rubrik som passar...

Min fot ser bra ut. Jag passar på att gå utan bandage en stund, för att lufta den lite. Jag har fått sår mellan två tår och det gjorde så in i tusan ont i natt.
Men från idag kan jag ta bort bandaget när jag ska duscha, då kan jag passa på att lufta lite.
Fortfarande är foten svullen och lite blå, två veckor kvar tills jag får börja öva på att gå på foten igen. Det set jag fram emot. Mycket.
image description

Btw, här är Dexter, snart tio månader och stadig på 4,9 kg.. Söt!


Pantertanter!

Min mamma är en pantermamma.
Hon ringde mig idag alldeles adrenalinstinn och bubblade i luren.
Hon sa:
M - Jag måste berätta en sak. Jag har precis varit med om ett rån!
J - Va!? På riktigt

M - Ja, jag hade varit inne på systemet och handlat och när jag skulle gå ut träffade jag två killar som skulle gå in. Jag reagerade för att dom hade sina hjälmar på sig. Jag tänkte "Fan, kan dom inte ta av sig hjälmarna när dom går in i en butik"

Jag gick ut och la mina påsar i cykelkorgen, och tittar in efter killarna. Då ser jag att dom rånar stället! Tjejen som kom efter mig såg det också så jag sa: "kolla dom rånar där inne"
Vi tar dom när dom kommer ut, det är bara snorungar.

Så när grabbarna kommer ut så tacklar jag och den andra tjejen en varsin rånare så dom ramlade och tappade alla pengarna. Då började dom springa och jag efter, skriker åt andra längre fram "stoppa dom, dom har rånat systemet", varpå en sparkade omkull den väntande moppen och killarna fick fortsätta springa. Jag kutade tillbaka och plockade upp alla pengar och gick in med till personalen... sen gick jag hem.

Herregud, vilken historia hon ringer och levererar en torsdag eftermiddag!


Min stora dotter

igår fyllde min älskade dotter myndig. Det ända hon önskade sig till jul och födelsedagspresent var en intensivkurs. Ödmjukt va ;), så jag köpte med mig lite av sånt som inte är så enkelt att få ihop när man är student. Typ sköljmedel, doftljus, hårinpackning, hårfärg mm. Så tog jag med mig saxen och klippte henne så hon kunde färga sitt hår idag. Stephanie har så jädra mycket hår, så hon behöver ju två förpackningar med färg.
Vi var i allafall där och grattade henne, jag Anders, mamma och Hasse. Oliver var redan där och han skulle ta med henne på restaurang på kvällen och kanske en bio.


Tänk att jag har en myndig dotter som snart har körkort!

Ta hand om dig och ha en härlig tid i mellandagarna!

Härliga möten och julfirande

Härlig jul, inte mycket till julstämning kanske men men.
I fredags hände något oväntat vill jag lova.
Jag satt på wordfeud och grejjade. Tittade på FB en sväng och såg att min kusin skrev något om cocilliana (?), jag skrev att jag hade. Hon bor i Örebro så det var egentligen bara därför som jag svarade. Tanken har dock slagit mig att spontanåka och hälsa på henne, bara för att liksom. Efter ett tag på WF skrev hon på chatten att hon försökt få tag i en vc som hade en läkare som kunde skriva ut åt henne, men utan framgång. Så hennes tanke var att åka hit och hämta.
Vi möttes upp i etuna så småningom. Och du, det är femton år sen jag träffade henne sist, och den träffen minns jag inte ens. Så vi sågs när vi var små, och inte ens det minns jag. Men det var som om vi kände varann. Jag har ju sett henne på FB och WF och det är ju tur det, men vi satt och bubblade tills Emma fick panik och ville hem och fortsätta julförberedelserna. Vi hade nog kunnat sitta hela natten kändes det som
Desiree som hon heter och hennes två systrar har inte alls samma uppväxt som jag haft. Hennes pappa är den enda i syskonskaran som inte haft en osund relation till spriten. En av sju! Det är bra jobbat. I allafall, han flyttade ner med sin familj till Gnosjö i början på sjuttiotalet och har bott där sen dess. Helt avskärmad från resten av syskonens otyg. Han fick mycket skit för att han var så präktig av sina bröder, därför har det alltid funnits en underliggande konflikt mellan dom, vilket i sin tur gjort art han inte varit uppe så ofta. Dessie berättade att hon och hennes syskon var uppe en gång och vi gick på disco, det minns inte jag.
Hur som helst så vet hon ju om allt och även om inte hon har egna erfarenheter så behöver man inte förklara.

Hon är en fin människa och en duktig sångerska. Jobbar inom vården och kramar gärna om en alkoholist som kommit in med alkoholförgiftning för tredje gången på ett par veckor. Bara för att hon tycker att han behöver det. Ska bli skönt att återförenas med den sidan av släkten igen. Snart tar jag mig en sväng ner till Gnosjö också, och hälsar på de andra två kusinerna och farbror.
Man lever bara en gång, man måste ta vara på varann.

Annars igår så var vi totalt fjorton stycken hemma hos oss. Vi åt, tittade på Kalle och öppnade julklappar. Jag fick bl.a. ett par bluetooth lurar till min iPhone. Även fast jag och Johan inte ska köpa julklappar till varann. Han hade skrivit att det var från Emma så han kom undan ;). Kenneth hade med sig gitarren och spelade lite innan mamma, Hasse, Emmi och Anders var tvungen att åka hem. Dom allra flesta åkte hem vid sju. Då var vi alls helt slut men nöjda. Vi drack glögg och spelade Alfapet.

Idag har vi röjt lite, Stephanie har åkt hem, jag har varit nere i gymet och vi har svullat. Igen. Men det är ok. Jag äter inte mycket godis, bara mat. Nu är jag trött efter en pingismatch mot William (ett litet minipingisbord från Stiga som vi fick igår står uppställt i vardagsrummet).
Snart ska jag ner och värma glögg och äta lite ris ala malta.

Kram på dig så länge! Hoppas du har det bra.


Jag kan se ljuset..

Idag var jag och tog bort stygnen. Hade lite hoppats på att få börja öva på att gå lite på foten nu, men det får jag inte. Min tå har varit avsågad och nu ihopskruvad, och efter snart tre veckor så bör benen ha börjat läka ihop igen så smått, det innebär att om jag börjar gå på foten nu, så riskerar tån att gå av igen. Eeeeeh, hur låter det?
Jag har liksom inte fått någon egentlig info om vad dom är gjort, så jag visste inte att han hade sågat av tåbenet, trodde bara han sågat av knölen och att skruven var där för att fixera..
Jag har mycket bra att säga om mottagningen där jag gjorde operationen, men informationen till mig är tyvärr inte en av dom..

Idag ska jag jobba lite och göra köttbullarna till julen. Emma blev hämtad av farfar igår så hon är där. William segar och jag fryser. Som vanligt.
Jag ska äta något lätt och dra ner i gymmet en sväng. Skönt!

Ha det gott så hörs vi snart igen.

Kram på dig!


Nyfiken i en strut...

Var som vanligt lite nyfiken.. Men det ser bra ut tycker jag. Inte infekterat.
Det som slår mig är att jag har en skruv i foten som tydligen kommer att få vara där. Jag trodde att den skulle bort tillsammans med stygnen, men så ser det inte ut.
Men nu har jag tagit bort det blodiga plåstret och luftat såret lite. Nu gör det inget om jag får vänta med att ta bort stygnen, eftersom skruven ändå kommer att få vara kvar.
Ja ja, ont gör det, men det går åt rätt håll iallafall.


Åter igen har jag fått gnälla en smula. Tack för mig, hej!


Spik i foten!!!

Det gör bajsont i min förb*****de jäv***a fot jä***eln. Varför börjar det göra så ont nu för? Det värker i leden, sticket till där såret är och bara bultar. Inte fan har jag blivit av med stygn eller skruv heller.... Men jag är inte bitter. Som A sa igår kväll med retglitter i ögonen "tålamod är en dygd" och så är det ju. Så jag bryr mig liksom inte, jag går gärna ihopskruvad till efter nyår, det är ok.

Annars. Jo, jag hade en lunchdate i fredags, så jag tog bilen upp till Huddinge och njöt av trevligt sällis och underbar sushi. Så behövligt och skönt att få bryta isoleringen och träffa lite andra människor.
Igår var jag nere hos grannarna och var lite kreativ med lite vin och skratt. Lite spännande planering som jag hoppas på snart.

Idag tog Johan Emma till stallet, vilket jag är glad för, jag vill inte linka omkring där bland hästskit och slask.
Senare idag ska vi hem till svärfar och gratta honom som fyller år i morgon. Trevligt ska det bli. Och gott tror jag ;).

Just nu sitter jag och samlar krafter. Jag ska dammsuga och ta in granen. Men jag känner inte fört egentligen. Men jag måste, och jag ska.

Puss på dig, jag är så glad för att du tar dig tid att lyssna på mitt gnäll.

Du är speciell!


från botten till toppen!

Va märkligt förra inlägget ser ut. Jag besvärade mig med en del stycken, mest för att jag själv tycker att det är lättare att läsa då. Men skit samma! Igår var jag så nedstämd. Jag hatar att vara begränsad på ett eller annat sätt. Som nu, eller som när jag är sjuk. Men nu är nästan ännu värre, för jag kan faktiskt inte göra så mycket alls och det stör mig. Så, Johan skulle dra iväg på eftermiddagen och hjälpa sin mamma, sen skulle han plocka upp Emma från handbollen, däremellan skulle jag då laga mat. Och jag bara kände ooooooooooooooooh va tråkigt. Jag orkar inte, vill inte, vill inte vilja heller, jag vill inget faktiskt. Så jag låg i soffan och tyckte allmänt synd om mig själv och funderade. Masade mig ut i köket och drog ner telefonen i dockan och satte på lite musik. Som blev hög musik. Hällde upp en mugg glögg. Stark glögg. Började dansa för mig själv (handikappdansen är numer ett faktum) och vips så drog skapandet igång i mig och jag lagade mat, sjöng och dansade som aldrig förr! Skönt som attan. Nu ska jag snart på ett spännande möte, see ya!

Ångest för vissa denna tid på året

Hej på dig min vän! Hur har du det? Jag har det bra fint. Även fast jag har foten i paket ännu. Jag hoppas på att få bli av med stygnen i slutet på denna vecka. Kanske kanske. Jag kommer nog inte att bli av med paketet dock och inte heller toffeln, men det är ett steg i rätt riktning. Du, jag sitter och tittar på Nyhetsmorgon. Dom pratade om julen, barn, förväntningar, missbruk osv. Jag tycker att det är så illa att vuxna som har barn i sitt hem tycker att det är på plats att supa sig full på julafton. Varför tycker man att julafton är en sån typ av festhelg? Jag förstår inte. Jag minns så väl när jag var liten att julen var ångestladdad. Samtidigt som förväntansfull. Jag såg på mina vänner hur dom såg fram emot aftonen. Jag minns även alla möten när skolan började igen efter lovet. Jag ljög och sa att vi hade haft det sååå myyyysigt. Det förekom iget bråk, slagsmål eller fylla alls. Vi fick inte sova kvar hos farmor eftersom inte pappa kunde hålla sig varken nykter eller glad. Visst fick vi julklappar och så, men det var inte lugnt och tryggt som jag tycker att julen handlar om. Och det är skämmigt för ett barn faktiskt. Att inte familjen fungerar dessa högtider. Jag har alltid velat arbeta på typ ett härbärge eller i kyrkar över julen. Jag vill finnas för alla dom som är ensamma och kanske inte har någonstans att bo. Men man får inte ta med sig barn dit och än så länge så har jag små barn. Så när mina barn har blivit stora så kommer jag troligtvis att arbeta ideellt på julafton. Barnbarn kommer att få min uppmärksamhet på juldagen och annandagen. På så sätt blir julen längre också och det är ju inte fel det heller. Nu något helt annat. Jag skrattar så gott åt en reklam som går nu. Det är den Trisslottreklammen som går. Den med tanten som skrapar så långsamt. Hon ser så äkta ut med en sån liten surkärring snörp på munnen när hon börjar spela. Det ser så äkta ut och jag tycker det ser underbart ut! Nu ska jag faktiskt fortsätta arbeta lite. För det gör jag denna vecka. Jobbar. Fast hemifrån, för jag kan inte köra bil ännu. Så jag delegerar och ber att få hemmailat det jag måste ha. Ha det gott och stressa inte ihäl dig inför julen nu. Det är en order! Kram så länge!

Titta lite bara..

Försökte titta hur det ser ut. Looking gooood!


Från soffan

Jag har varit och shoppat. Igår var vi i tuna. Vi handlade lite julklappar och blommor. Jag vill göra planteringar, mest för att ha något att göra liksom. Jag ska kolla om det finns grejor hemma så jag kan göra knäck också. Jag måste ta det lugnt.

Tror såret börjar läka nu, det drar och svider samtidigt som det kliar. Idag skickar jag Johan för att köpa nytt bandage. Gärna rosa :), måste ju glamma lite när man ändå är krympling.


Jaha, jag sitter ju och glor på tv. Gör just inte mycket. Har en jäkla hosta uppepå allt annat. Inte rättvist.
Jag och Johan är mer eller mindre barnlediga i helgen. Emma åker till farfar och Eva. Dom ska till Globen och titta på julkonsert. Vi vill hitta på något men jag mår inge bra. Bio vill jag se, jag vill se Drive (?).

Igår kom Lena med fina blommor och en fin tidning, sen kom svärfar med en massa choklad. Perfekt kombi. Hade jag inte varit förkyld så hade jag dock varit nere i gymet nu, men jag svullnar å mig ist. Sen har jag en annan grej jag skulle behöva ta tag i, men det kommer det kommer!

Om jag ska ta och återvända till tv nu då ;)


hallux valgus

så är operationen äntligen gjord. jag fick åka snabbt som vinden in eftersom jag var lite sen. kom i tid men sen fick jag sitta och vänta i typ femtio minuter på att överhuvudtaget få komma in. men sen gick allt snabbt. jag fick komma in och byta om till en vrålsexig skjorta och långa strumpor. man kan inte vara mer á naturell heller. sprittvålad över hela kroppen samt håret. that´s pretty much it liksom.

sen var det dilemmat med att jag är tämligen okänslig för lugnande. så jag lade mig på operationsbriten och dom la kanylen med orden 'det är lugnande i slangen nu, så du kommer att känna dig lite lullig'. dom fixade och donade med syrgasmaskar och inställningar till narkosmedlet. efter en stund frågade dom om jag kände något, 'inte ett skit' svarade jag, 'eeeh ok, då ger jag dig lite av narkosen, så du kommer att känna dig lite varm i kroppen snart'. sekunder gick och sen frågade dom om jag kände mig varm i kroppen. nej svarade jag, kanske något i armarna, men inget annars. dom tittade på mig för att utvärdera om jag var dåsig, men med klar tillbakablick sa dom sen 'ok, men då säger vi godnatt nu i så fall. natti natti, ta nu några djupa andetag så kommer du snart att somn...' och där försvann jag.

femtio minuter låg jag sövd och jag har mått illa sen jag vaknade. helt sänkt är jag. jag har sovit i omgångar hela dagen sen jag kom hem vid tretiden. nu åt jag lite nachotallrik och hoppas att jag ska börja må bättre snart.
bedövningen har ännu inte släppt i foten tack och lov. johan var nere på apoteket och hämtade alla smärtstillande som jag kommer att behöva. mitt nattduksbort skulle få vilken junkie som helst att börja dregla, svettas, utstöta konstiga ljud, rycka med huvudet och axlarna och slå sig fram :) det är morfin och starka tabletter av Ipren och Alvedontyp.. äh, va fan.. lite morfin har väl ingen dött av va? tvärt om, man mår ju som en liten prinsessa av dom :) hoppas vi inte måste drogtesta oss inom en närliggande period på jobbet bara ;)

annars nu då så har jag en urtjusig konstig plastsandal som jag kan ha och gå utan kryckor om jag belastar utsidan av foten eller hälen. men här hemma så kommer jag använda kryckorna eftersom sandalen inte är så skön att ligga i sängen med. och orka hålla på och ta av och på (som om jag kommer att ha så himla mycket annat att göra)


nej, nu ska jag gå runt och förneka mitt tillstånd lite.

puss och kram och tack för att du 'lyssnade'

kärlek!

RSS 2.0