lilla mamma, du är inte pinsam alls...

jag var på sjukhuset med william idag. som vanlig var jag tvungen att bli förbannad där. dom verkar tro att man alltid kan vara där heldagar.

alltså, man får en tid på förmiddagen och då ska man tänka "ok, då ska jag vara där klockan 0900, då tar jag ledigt hela dagen eftersom jag kan räkna med att man får komma in en timme senare, man kanske blir skickad till röntgen, då blir man sittandes där en timme, sen ska man vänta på att dom ska tycka att bilderna är bra.
gå tillbaka till ortopeden och bli sittandes en tredje gång, för att sen få komma in och få veta att man har utan ens vetskap blivit bokad till terapeuten om ett par timmar".
så en naiv ganska negativt inställd person talar om för mig att jag får välja om jag vill åka hem eller stanna kvar.

tre gånger har det strulat¨på det här sättet. jag hade den inställningen när jag kom dit idag från början. jag hade sagt till på jobbet att jag skulle jobba hemma.

vi får komma in på utsatt tid kl 11,20 (kors i hela taket). hon gipsar av william och säger att hon vill att vi går och röntgar. ok, tyckte jag eftersom jag ändå hade tänk föreslå det, då william sagt att han har så ont.
sen säger hon att vi har en tid hos terapeuten kl 15 eller 16 i eftermiddag.............! eeeeh, va? jag har inte fått någon kallelse till någon terapeut. dom verkar utgå från att man till vardags vet hur det går till när man bruter fingret.
- jo förstår du, det är jätteviktigt att du kommer dit och dom har inte tid förrän i eftermiddag.
- eeeeeh.............? så du menar att jag för tredje gången ska behöva ta en hel dags semester bara för att jag blivit kallad på en tid? tror inte ni att jag har annat att göra och att min värld inte är större än inom eskilstunas stadsgränser?
- ja, jag kan inte göra så mycket åt det.....
- jo, det kan ni. ni kan till exempel ge all information i en kallelse från början så behöver inte det komma som fullständiga överanskningar när man kommer hit.

här någonstans framstår man ju som en jäkla bitch morsa som inte har tid med sitt eget barn...

- jag vill att ni skickar en akutremiss till röngen och medan ni gör det så vill jag ta tiden med terapeuten nu. jag har inte tid att hålla på att åka fram och tillbaka hit hela dagar.
- eeeeh, jag ska se vad jag kan göra.... vänta här.... (hon är märkbart nervös då jag domderar bland andra patienter)
- så, nu kan ni gå in till terapeuten och sen kan ni gå till röntgen, ni behöver inte vänta där utan jag ringer om det är något galet med bilderna.

varför anställer dom ingen som kan ta hand om logistiken omkring ett besök. ska det vara så svårt?

men det var inte det jag skulle säga. när vi var hos terapeuten så mätte vi varandra, jag och william. han är 1,5 cm längre än mig. min lilla pojke har växt om mig.
han har växt om mig....

jag vann. igen!

jag glömde säga det. jag såg en sädesärla idag. jag såg den första. i år igen.
jag och min pappa tävlade alltid om vem som såg den första. och de senaste femton åren har jag enhäldigt vunnit.

så, jag ringer till dig i himlen nu pappa

jag - "jag såg en sädesärla på jobbet idag"
pappa - "äsch skit också, du vann igen gumman. jag bjuder på en glass nere i maren nästa gång det är varmt och soligt"

så brukade våra samtal omkring denna lilla vårfågel låta.


tipp tapp, tipp tapp, tippe tippe tipp tapp...

då sitter jag hemma och jobbar nu då. johan var ivrig att få komma hem och börja lägga klinker :). nybörjare som han är så låter det ändå som att han har fått dit en och annan platta.


det har inte varit lätt att gjuta och framför allt flytspackla med katt i huset. kasper som är ute eller ligger och sover mest hela dagen var jag inte så orolig för, men phoebe som ska vara överallt var en historia för sig. jag lyckades (trodde jag). så här slutade det.

 

jaha du. det verkar som att vi får vara nöjda med den sommarvärme vi fick i påsk. nu är det svalare (på gränsen till kallare enligt mig) luft på väg in. på tisdag om exakt en vecka lovades 8 grader blott. inte mycket det om man jämför. igår var det premiär för:

just nu är det regn i luften utanför mig. och med regnet kommer mitt samvete att trappas upp. för vad ska jag göra med denna fina lilla (stora) varelse. jag vet ju fortfarande inte om han har ett hem. och gårdagen var han bara här och snodde åt sig mat två gånger. var befann han sig de andra timmarna? jag vet inte vad jag ska göra. men han är så söt när han tålmodigt sitter utanför och krafsar ibland. efter en stund lägger han sig ner och väntar.


nu ska jag ta tag i det sista, sen hämta emma på fritids. dom har ju lov denna vecka.

ha det så bra så länge.

kram på dig!


ordningen är återställd

igår kom emma hem efter fyra dagars husvagnssemester. hon var nöjd och det var vi andra också. jag tror inte vi hade kommit så långt som vi faktiskt gjorde om hon hade varit hemma.
glad och nöjd nyss hemkommen så drog hon iväg till en kompis och var där hela dagen ända fram till kvällen :)
när det var sovdags igår drabbades hon av en akut "sakna farfar" attack. jag sa "vi får ringa till farfar och säga åt honom att sälja sitt hus och komma och bo med oss isället", emma svarade "ja, men det tycker jag att vi gör. jag vet att han inte kommer att göra det men så kan man väl visst göra". jag var tvungen att säga att pappa inte vill bo med sin pappa hela livet och att man bildar ju ett eget liv när man blir stor. emma sa med tårar i ögonen "om du dör mamma, då vill jag också dö". Hmmm, det samtalet blev liksom lite djupare än jag tänkt från början. slutade med att jag ringde upp farfar och bjöd över honom på middag i kväll. för äta måste vi ju alla :)
slutet gott allting gott.

william är bra nu, så när som lite ont i halsen. handen gör ont fortfarande och i morgon är det avgipsning. jag har tagit ledigt hela dagen, för jag vet hur det kan vara. nu tror jag dessutom att det kommer att krävas omröntgen eftersom han som sagt har ont. han liksom känner benet mot gipset när han rör lillfingret. troligtvis har deras misstag med felgipsningen gjort att det läkt fel, vilket är jäkligt tragiskt. nu kanske han står inför operation och nytt gips. och jag står inför en massa semesterdagsuttag som jag inte valt själv. känns så där.

stephanie åkte tillbaka till skolan idag. nu är det bara fyra dagar kvar på hennes internat tid. storväskan hubert tog hon med sig för att få med sig allt hon har kvar hem på fredag. det såg roligt ut när hon gick till bussen med en familjeresväska. men så är det att vara tjej...

annars blev det inte mycket löpning denna ledighet som jag önskat. jag har varit helt ledbruten vissa dagar efter allt arbete med golvet. jag får se det som träning i sig, så får jag försöka komma igång nu igen.

nu ska jag ta tag i en massa nytta på jobbet. ha re gott så länge!

sol i sinnet, betong i håret!

hej på dig!

har du det bra i solen. alltså vilken värme vi har. hur underbart som helst. det är lika varmt i sverige som i spanien just nu. och hur lägligt kommer inte detta underbara väder då, precis när man är långledig.
våran ledighet kanske kunde varit mer ledig. emma har varit borta sen i torsdags, kommer hem i morgon. så vi har fått jättemycket gjort i hallen. vi har gjutit, flytspacklat, lagt värmeslingor och flytit igen. 
nu är vi äntligen klara. på tisdagen kommer vi att börja lägga klinker. i höst kan vi sätta på värmen. lagom till att kylan slår till. perfekt tajmat!
 
Betongarbetaren sussie


värmeslingaläggaren johan

det går framåt med stephanies övningskörning. hon körde till åker idag. det var något som lossnade för ett par dagar sen och nu känns det mycket mer kontrollerat när hon kör. skönt att det går framåt. jag ska hämta henne kl nio ikväll, får se hur mörkt det är, kanske kan hon köra hem. hon är nog inte riktigt redo för mörkerkörning ännu. motorvägen ska vi ta oss an om ett par veckor.

nä du, nu ska jag slappa ett tag, heeelt slut i kroppen är jag. hoppas att du fått äta en massa godis. jag ska ta och rensa williams ägg nu :)

ha re bra nu fina du.

kärlek!

byggarbetsplatsen.se

hej söta!

nu är det ledigt. så skönt. fint väder har vi i strängnäs också.

vi jobbar på med golvet i hallen. idag ska vi flytspackla. så här såg det ut häromkvällen:

det går framåt men det är inte roligt. vi ska bygga en skjutdörr för jackorna och få bort en del annat med smart förvaring. det kommer att bli fint när det är klart.
men det är ett bekymmer när man håller på att gjuta golv, och samtidigt har katt:

sen har vi fått en kompis här. en svart stor skönhet. helt lugn och snäll. vet inte om han är hemlös. han har sprungit här i flera dagar. hungrig och kärlekskrank. han har också nu sista dagen upptäckt kattluckan, vilket blir ett problem. våra katter är ganska vana med olika djur, speciellt andra katter, men jag tror inte att dom vill att han kommer in i tid och otid. han är så fin, mitt hjärta gör ont. han har ingen tatuering i örat, han är helt klart van med folk, ingen som vart dum mot honom, tovig men blank päls, inga fästingar. jag vet inte vad man ska göra. han skulle kunna få vara här tills vi kör honom till katthemmet, om jag visste att han inte har någonstans att bo. men om han har det så vill jag inte att han springer här alls. sällan man ser en så fin, trygg och snäll katt. han är så lik Kasper i sitt sätt.



emma är med farfar och eva med husvagnen i ett par dagar. hon blev sjuk i onsdags och missade fritids påskfest till sin stora förtvivlan, och ett tag trodde vi inte att hon skulle kunna följa med farfar och eva heller. då hade nog hennes lilla värld rasat. men hon blev feberfri och dom kom iväg igår. känns nästan som man är barnfri, även fast man har två barn kvar i huset.
jag och johan drog ner och promenerade i gårkväll i den ljumma kvällen. sen åkte vi och handlade. kom hem och packade upp och tittade på en film med stephanie. gick och la oss vid elva.

jag har kommit igång med löpningen igen. två gånger jag har kört av femman. jag ska köra två gånger till, sen ska jag börja utmana mina tider. så kör jag ett par gånger, med tidspress, sen går jag upp på nästa distans. så mitt mål är att i sommar ska jag köra 7,5 med bra tid.

nu sitter jag och äter ägg, grapefrukt och dricker kaffe och juice. snart börjar jobbet igen.

hoppas du får en härlig ledighet.

du är oumbärlig, tänk på det!


håll i hatten!

hej på dig,

jag sitter just nu och slutför det sista innan jag ska ta mig pick och pack och åka hem.

lite ont i benen har jag idag efter gårdagens löpning. stephanie fick ut mig på en premiärtur på 5 km spåret. jag är glad för det men va tungt det var! jag sprang lite häromdagen också, mest för att förbereda kroppen. men det kändes inte vidare förberedd när allt kom omkring. ändå tog vi oss runt på 6 minuter per kilometer. ganska bra om jag själv får säga det.

det är fina dagar nu och igår grillades det hemma. känns som att det kan bli en del sånt nu. det gör inget. bara härligt och gott.
annars känns det som att livet kommer tillbaka lite denna period av året. man får ett större hem liksom. en del av dagen flyttar men ut och använder uteplatsen som en andra rum. det är skönt. man blir inte så låst inne.
så, jag har klippt lite buskar och rensat lite i murgrönan, krattat lite och kastat skräp på tippen. nu kan man även hänga tvätt ute, och det känns skönt då jag inte har så mycket plats att hänga på inne. nu kan man äntligen få bort det oändliga berg av smutstvätt som aldrig tycks minska.

stephanie har påsklov denna vecka, det har inte dom andra. så hon är uppe sent på kvällarna och glor tv och surfar, medan vi andra går och lägger oss tidigt.
sen är det bara nästa vecka kvar för henne på internatet, därefter är det apu ett par veckor, sen är det avslutning. till hösten väntar studentlägenhet. hej va tiden går, håll i hatten!!
hon är faktiskt vemodig till att internatlivet redan är slut, tror hon också känner att det gått väl fort.
hennes övningskörning går framåt. hon är så duktig. hoppas att allt går vägen nu och att hon kan ta sitt körkort när hon fyller arton. det skulle vara skönt om man hade det bakom sig, för sen väntar william som vill ha moppe, och då är det nya kurser och nya utgifter. bilkörkortet kommer ganska snart också...
sen är det emmas tur. phu!

nä, nu ska jag på med solglajjorna och gasa hemåt. 

kärlek!

paketöppning på hög nivå!

godmorgon denna vackra lördag.

hoppas du fick sova ut idag. det gjorde jag. emma kom upp och väckte johan kl sju. då hade jag lagt en kudde över huvudet för att fåglarna väsnades så förbenat innan, så jag vaknade inte. bra taktik :)

igår fyllde min minsta sju år. gud va tiden går undan. tänk, det var sju år sen! jag kan knappt tänka mig det.
men så är det nu och det var en del som kom förbi redan igår. farfar med eva kom för dom skulle vara lite upptagna i dag. farmor och hennes syster kom också. farmors syster heter mari och har en egen hästshop i spånga där dom bor. så hon ville ge emma saker redan igår eftersom emma rider idag innan alla kommer. så hon fick ridstrumpor, ridvantar, en suuuuperfin ridhjälm, chaps, ridbyxor mm mm. topputrustad med andra ord.

utöver alla hästsaker så fick hon massor med fina kläder, pysselsaker, en egen kamera, cykel, cykelhjälm, cykellås, en hello kitty parfym, smycken mm mm.
det går ingen nöd på den lilla damen inte. och ett nytt lass med folk kommer idag. nya paket att öppna.

annars blir det väl ganska mysigt i helgen. hoppas på sol och fint väder. vill städa på tomten lite, det behövs. hallgolvet här hemma ska börja gjutas i veckan, så det får se ut som det gör ett par dagar till...

ha det så skönt denna underbara lördag!

kram påre..

sommarvärme och rosévin

hej,

har du det bra?
jag är trött. dagarna rinner mellan fingrarna på en känns det som. man har jämnt asmycket på jobbet, kommer hem (till en byggarbetsplats), mat ska lagas, det ska plockas undan lite, kanske sätta på en maskin tvätt, duscha emma, plocka fram kläder till morgondagen, hinna titta på tv en stund sen är det natti. man hinner inget liksom. veckorna bara rasar iväg.

jag tröstar mig med att det snart är sommar. då mår jag som bäst. jag vill ha sol och värme. jag vill ha grillad haloumi och rosévin. jag vill ha solvarma klippor och mammas kycklingsallad. jag vill ha solfräkniga barn och smutsiga knän. jag vill ha öppna altandörrar och sommarmusik. jag vill ha doften av nyklippt gräs och varm jord. jag vill ha syrsor och koltrastläten. jag vill ha ljumma sommarkvällar med en stor baileys med is i.
snart är vi där. känner du?

i morgon ska jag upp till liljeholmen. urk! jag och stockholms morgontraffik är inte kompisar. men jag har med mig min teamledare upp. det är egentligen hon som har ett ärende där men hon ville inte köra dit. hon har nog inte gjort det förut. men det är första och sista gången jag agerar chaufför. men jag kan passa på att jobba medan hon gör sitt, det går ingen nöd på mig inte.
torsdagen som jag höll ledig in i det sista fylldes upp idag. jag hade tänkt jobba hemifrån om det gick, men jag måste in till kontoret. lika bra är väl det. får ta lite lite lugnare ett annat år helt enkelt :)

nu ska jag snart titta på "kniven mot strupen" och sist men inte minst, "pluras kök" jag älska plura. han är som johan säger en manlig version av min mamma. william ska gosas på en stund också.

 hoppas verkligen att du har det bra.

kram på dig sötaste!

söndag kväll

godkväll!

vilken helg. den har formligen flygit iväg. igår var johan och jobbade. emma skippade dansen då hon är så himla hostig, men ridningen var ok. städade lite sen var det kväll.

idag for jag och emma och hälsade på stephanie som jobbade på skolan denna helg. hon hade sparat badet av agamerna till vi kom. det blev emma glad för så klart.
vi tittade på alla söta djur och övningskörde en vända. sen bar det av hem igen, emma skulle på kalas.
medan hon var där gick jag en pw. 9,70 km på 1,13 timmar. ganska bra och det känns fint i kropp och själ.

sen begravningen var i torsdags så har jag fått kontakt med massor av kusiner och fastrar och farbröder igen. det är jag så glad över och jag skulle gärna vilja dra ihop en träff i sommar. förr träffades vi alltid i nora. kanske kan vi göra det i år. det skulle vara så roligt att se allas familjer och sitta och prata gamla minnen. jag har lärt mig efter alla som gått bort på pappas sida att man måste vara rädd om familjen. det är bara tre syskon kvar av sju.
men jag har en stadig skara kusiner. herregud. jag har inte riktig koll på alla och jag skulle nog behöva hjälp att reda ut allt där. men det kommer.

nu ska jag sätta mig och förbereda en powerpoint presentation till morgondagens möte. jobb, jobb. ingen vila ingen ro ;)



ha det nu så himla bra så hörs vi snart igen. puss och kram!


it´s about letting go

tog farväl av min fina farbror idag. det var en vacker och värdig cermoni. jag hoppas att det blev som han tänkt sig.
jag minns inte mycket av min pappas begravning. inte mycket alls. jag minns att det var en kompis till pappa som med gråten i halsen sa "oh, det är bright eyes" när han kom i kyrkan. jag spelade den när man gick in och imagine när man gick ut. men av själva ceremonin minns jag inte mycket alls.

 men det är nyttigt det här med begravningar. det handlar liksom om att släppa taget och säga adjö. det handlar om att tänka på allt fint denna människa gjort, det handlar om att fylla en ballong med alla dessa fina stunder och släppa iväg den till himlen, så han som bestämmer där uppe får se hur saknad han kommer att vara. så dom som går bort blir omhändertagna.

jag hoppas att pappa sitter runt en lägereld med alla sina syskon och mamma och pappa. alla sina fina vänner som gick både före och efter honom. jag hoppas att alla djur som han alltid älskat är där. han sitter och spelar gitarr och göran sitter och ler lite drömmande och tittar på elden.

det känns lättare att släppa taget och gå vidare om man tror att det är bra dit man kommer. om jag kan få tro att alla mår bra. ingen vet ju på riktigt. man vet först när det är försent för att tala om det för de levande.
men jag tror och det känns bra.

det är inte mycket som är bra idag kan man säga...

stressar och känner yrsel. ont i halsen och kroppen. storm ute. begravning senare idag...


massor med intryck!

godkväll söta du!

jag har precis lättat på trycket på williams gips. han höll på att förlora förståndet ett tag. trycket mot hans fingrar var så starkt att hans fria fingrar var lite blå och svullna.
jag lindade upp och frilade själva plast"gipset". då lättade trycket men det gör fortfarande ont, han kan nog sova dock.

jaha, annars då? jo men här har vi brutit upp golvet i hallen och lagat läckan som fanns där. nu ska vi bara låta det ligga öppet och torka upp. sen börjar själva renoveringen och bäst av allt. inredningen. planeringen har redan börjat :)

hoppas att våren börjar snart. jag vill ha värmen tillbaka. i prag var det mellan 18 och 22 och strålande sol. varje dag i fyra dagar i streck! samma dag vi åkte hem var det som varmast. så surt att åka hem till 4 grader och regn...

jag shoppade inte som jag trodde att jag skulle göra. dels för att jag blev lite snål och dels för att jag inte tycke att det var så speciellt. jag shoppade mest på münchens flygplats. lite läppglans från lancome som jag alltid använder, en mascara från clinic, en lotion från biotherm och en del annat till nära och kära.

men du... vad jag vetat länge men som jag blev väldigt varse om när jag var i koncetrationslägret i en av städerna. det var egentligen ett fängelse som man senare hade gjort om. detta ställe, detta helvete på jorden gav mig en så jobbig känsla av människans elakhet. vi är helt fruktansvärt barbariska och hänsynslösa. helt fruktansvärt och besöket där var så känslosamt att jag stundtals fick panik och ville springa, stundtals kände jag mig kvävd och stundtals ville jag brista ut i gråt och försöka göra allt bra. jag ville nästan be vår lokala guide om ursäkt.
men vad hade det hjälpt? ingenting alls.

jag ska berätta mer om detta besök sen för det var gripande och nu vill jag iväg och titta på andra läger. jag vill veta mer och se mer. men det är nyhetens behag, jag vet det. jag ska sätta mig och titta på bilderna och bearbeta vad jag sett och hört.

men det var inte bara elände. vi hade otroligt mysigt också. vi satt och drack öl i sommarvärmen. vi var på häftiga middagar bla på en båt och i ett gammalt kloster. vi fick exklusiv guidning genom prags underbara stad och jag har insupit så mycket intryck. jag är såååå nöjd.

nu ska jag titta klart på "kniven mot strupen", sen ska jag börja fundera på min kudde.

hoppas du har det bra och att du mår prima.

kram på dig så länge! 


så smal gränd att man var tvungen att använda röd och grön gubbe. charmigt!

på återseende...

hej på dig trogna du :)

hoppas du har det bra. jag ska inte bli långvarig idag men jag vill bara tala om att jag har haft en fin weekend. det har varit väldigt festligt, gripande och gott...

i morgon ska jag till läkaren med w som måste gipsas om, sen ska jag gasa (måttligt förstås) till jobbet. idag har jag bara sprungit mellan möten (som vanligt), sen fick jag ta hand om allt administrativt när jag kom hem. fick lov att skippa dansen (igen).

men som sagt, på återseende söta du. kom ihåg att just dig tänker någon på nu :)


RSS 2.0