det är bara vi som måste gå igenom sånt skit!

var till läkaren i morse och lämnade cellprov. hon tittade i mikroskop och såg där ett område som syntes tydligt och såg misstänkt ut. hon trodde att jag kommer att få ett positivt svar tillbaka.
i augusti 2009 var jag och opererade bort förändringar av stadie tre som är det allvarligaste. jag har efter det gjort ett nytt test för att se om det fanns kvar. nu, efter snart två år så ser det ut som att det finns igen. då tänker jag så här: hoppas isf att det är nya förändringar, som inte är lika långt gångna. det ger mig lite tid att ta bort allt. skulle det röra sig om en spridning av de andra förändringarna så är det tajtare.
men hon visste inte säkert och hon tyckte inte att jag skulle gå och fundera på det så mycket just nu (lätt att säga). hon hoppades också att jag skulle hinna få svar innan jul, men även här visste hon inte säkert.
bajs!
känns inte rättvist på nåt sätt. samtidigt vill jag inte säga 'varför just jag', för jag vill ju inte att någon annan ska behöva ta skiten heller.

nu ska jag börja med maten och sen dra ner i gymet.

puss på dig!

tillbaka i vardagen :)

hej fina du!
nu är vardagen igång som vanligt efter en mycket bra kryssning. vi hade det så roligt och jag dansade till kl fyra på morgonen. när vi väl gick och la oss gick fartyget ut på öppet hav och jag kunde inte sova så bra. men jag var pigg och kry när vi väl gick upp ett par timmar senare. gungigt som attan, men jag hade åksjuketabletterna med mig så jag mådde inte illa tack och lov.


inatt kom drömmarna. jag har väntat på dom. dom om operationen. jag drömde att jag blev sövd, men somnade inte, utan jag var vaken. jag märkte att jag var försökskanin åt en psykopatläkare som för första gången skulle försöka genomföra operationen i mörker, utan att se något. när jag sedan var klar så skickade han iväg mig utan  något på min fot. jag fick linka iväg barfota med en nyoperererad, nysydd, svullen och ond fot.... det kommer att komma mer drömmar, det vet jag och jag tycker att det är otäckt.

just nu sitter jag vid köksbordet. jag har tänt ett ljus och jag dricker kaffe och njuter av tystnaden. jag har en tid hos läkaren kl nio. jag ska lämna prover äntligen. sen kommer en jobbig period på ett par veckor då jag ska vänta på svaret. frisk eller inte frisk. ny operation eller inte. våndas gör jag. det är inte lätt att leva. men det är det väl ingen som sagt heller, samtidigt kunde det vara värre. mycket värre, för i själva verket har jag inte så jobbigt liv när allt kommer omkring :)

nu ska jag ta en kopp kaffe till och snart börja röra mig, sen väntar jobbet!

ha en bra dag. kom ihåg att du är ovärderlig och speciell!

kram på dig så länge!

paradise

tröttheten bör lägga sig från och med i morgon. jag åt sista tabletten nyss. känner mig konstigt komatrött verkligen. tur att det är slut innan lördag. då drar jag och sex andra bruttor på kryssning :) ska bli kul att få komma iväg och festa och spaá av sig innan sjukskrivningen.


träningen tar jag tag i nästa vecka igen. jag orkar inte nu. men jag kör lätt med många rep två veckor till, sen ska jag börja köra lite tungt ett tag. det är bra med delmål ;) kom just på att jag antagligen inte kommer att kunna köra tungt på ett tag när allt kommer omkring. vi får se hur allt kommer att bli. någon form av träning kommer jag att hitta dock.

om en timme ska jag ner och hämta william som är på aikidon. det är roligt att titta på honom när han kör, det märks att han tycker att det är roligt.

nu ska jag sätta mig i lugn och ro och sörpla i mig min kaffe och hitta ett bra ord i wordfeud..

ha en fin kväll fina du!

tröttsomfan ab

i morgon är sista dagen på min jäkla kur. jag blir så himla trött av medicinen så jag mår lite illa.
satt på jobbet igår morse, då slog det mig att jag kände mig pigg och utvilad. kom i samma sekund på att jag glömt ta tabletten på morgonen, och ta med mig en till lunch, och jag trodde att jag skulle bli sen som attan på kvällen så det skulle bli för sent på kvällen också. det är bra. jag klarade det klanderfritt i två dagar, sen fallerade det hela.
ja ja, jag tar så gott jag kan och i morgon är det sista dagen. och det är skönt eftersom det är kryssning på lördag, då vill jag vara piggelin.

igår var jag och stephanie uppe i sthlm på au pair möte. mellan fem och åtta skulle mötet vara. som tur var slutade det tidigare så vi kom hem i skaplig tid.
jag trodde att stephanie skulle bli lite avskräckt av mötet när hon fick höra hur det verkligen går till, men nä då, tvärt om. nu och någongång är hon bestämd. hon vill åka! kul tycker jag. och modigt.

nu ska tröttmössa ab se till att emma gör sin läxa, sen ska jag stoppa henne i säng och mig själv i soffan. träna får jag göra ett annat år. det som är bra är att jag har miskat i omfång där jag vill minska i omfång. så det går åt rätt håll. lite till ska jag minska, sen ska jag börja lassa på tungt som fan och forma mig lite. det kommer att bli kul!

kram på dig så länge fina fina du!

läger och gradering

så var denna helgs aktiviteter nästan avklarade.
det har varit aikidoläger och gradering för william. självklart så supportade jag så gott jag kunde, med kringfunktioner och stöttning. kvällen igår spenderades efter en hård dag (för både dom som utövade och för mig) på hotell rogges restaurang med frivilliga från lägret.
vi hade en gästinstruktör från växjö här som körde samt skötte graderingen. mycket trevlig kille. sen var det ju A som tränar i vanliga fall som var med hela vägen. jag tror att william tyckte det kändes avslappnat. han graderades två steg uppåt.


jag hade feber hela dagen igår och jag var uppe tidigt och försökte få tag i någon jäkla jour. men eftersom jag sällan ringer läkare så fattar ju jag inte hur det ska fungera riktigt. jag fick tag i någon rådgivning så småningom, som hade kontakt med en läkare som arbetar på familjedoktorerna i vanliga fall, han skrev ut ett recept medan jag var i luren denna gång. så efter att jag hade hjälpt till med att få upp alla mattor i salen och moppat av dom så åkte jag till apoteket och fick min medicin. tack och lov. belönade mig själv lite genom ett besök på lindex. en fin stickad oversize tröja, bh och ett par trosor blev det. det var jag värd!
så idag mår jag bättre och det känns skönt.
hoppar över träningen idag dock, för att köra desto hårdare i morgon :)

önskar dig en toppendag med hopp om livet :)

kramarom

jag försökte iaf.. den måste jag ge mig själv..

så, då har jag haft urinvägsinfektion i två veckor. har hållit den någolunda i schack med kåvepenin, men jag har känt den hela tiden.
natten till idag har jag sovit jätte illa och haft ont i ryggen. så, jag ringer äntligen till läkaren och skulle få hämta ut medicin efter fem ikväll.
kommer dit, mår som ett päron, lite feber, trött som fan och ont i rygg och kisseri. fanns receptet där då? svar: NEJ! dom har glömt att skicka in och jag måste börja strula med jourvårdcentralen i morgonbitti. jag måste samtidigt hjälpa till med lägret. hur sjutton ska allt det gå ihop?
usch, jag blir så matt och ledsen. ännu en sömnlös natt med ont. ännu flera läkare att förklara sig för... FAN!

jag är väldigt liten och uschlig just nu och ska lägga mig framför brasan i myskläder. mysigt pizzamätt.

ha en skön fredag fina du!

men va fan...?

denna vecka måste ha hoppat över ett par dagar. va hände? jag fattar ingenting!

känner mig fortfarande lite mosig och inte särskillt stöddig alls. jag hoppas att jag kan råda bot på det snart. jag ska prata lite med personer som vet vad dom pratar om, för att hitta energi och inspiration. jag ska försöka få till ett möte också. det ska jag. sen kanske jag kan få upp min energi. jag behöver den.

i morgon ska jag upp till liljeholmen direkt på morgonen. jag veeeet, morgontrafiken gör mig galen, men det är bara att bita i det sura. jag kommer att träffa många kollegor från stockholm som jag inte träffat på länge och det blir gott. sen åker jag hem och hoppas på att vara hemma vid ett senast. då ska jag jobba med lite rutiner. känner att jag gör det effektivast här.

sen är det helg har jag hört :)
denna helg går i läger tecken. aikidon har läger hela helgen och det ska bli roligt. jag kommer inte att vara med hela tiden, men jag kommer att fota en del och på söndagen är det gradering och då måste jag vara med så klart :)

nu är det till att städa klart så helgen kan komma utan att jag behöver tänka på att det är skitigt. ska försöka hinna byta sängkläder också.
skulle vara skönt att lägga lite pengar på att slippa sånt här faktiskt...

önskar dig en fin kväll och om vi inte hörs, en riktigt fin helg också!

kärlek

slutat

igår sa jag till andré att jag inte kommer mer på dansen. jag får så sabla ont i foten av dansen att det känns onödigt. jag har ju dessutom fått en op tid den 2/12 och sen är det ju ändå kört.
han förstod och jag var ner snabbt och hämtade en tröja som jag glömt förra gången. det kändes så vemodogt att säga "adjö på ett tag". jag kommer att sakna mina små stunder av oas på måndagarna. det kommer jag att göra.

jag har också tagit ett annat beslut nu. jag ska ringa och boka ett möte och kanske kan jag säga vad det är för beslut senare, lite tidigt ännu. känns skönt om än lite pirrigt.. men jag återkommer i frågan som sagt.

har ju känns mig lite låg ett tag och det gör jag fortfarande. jag vet inte om det är det faktum att jag har väldigt mycket omkring mig och på gång som gör att jag blir nedstämd. det kan vara så. men då hoppas jag att det ändrar sig snart. det finns massor med frågetecken som jag skulle vilja räta ut och få lite struktur i mina tankar. det är nog det som behövs.

nu ska jag snart gå in på skyddsrond i fabriken.

Tack för att du tar dig tid..

so long söta fina du!

bluesöndag

god söndag på dig!

hoppas helgens sista dag blir i lugnets tecken. jag tycker alltid att söndagar är så trista. fick jag välja så skulle detta vara en vardag och så kan jag ta ledigt på fredagen ist. kanske får man den möjligheten en vacker dag. att få välja själv. vem vet. inte jag i allafall.

igår var jag, johan och emma på bio. vi såg tintin. det var överhängande pappor med sina barn på biografen. tror att papporna har en annan relation till tintin än de flesta mammorna. jag har då inte läst mycket tintin när jag var liten, medan jag vet att johan verkligen gjorde det. men det var en rolig upplevelse och bra gjord film. emma sa inte halv sju på hela tiden när vi satt där i raffiga 3D glasögonen och mumsade popcorn.

när vi kom hem åt vi och senare drog jag ner till l och a för en vinkväll. jag hade köpt med mig lite ost och kex, dom hade godis och champagne. så summan var: trevligt sällskap, fina diskussioner, goda ostar, och sist men inte minst: egentid! härligt och så viktigt.

idag är det fars dag. emma gav pappa ett paket på morgonen som han blev överaskad av. kul. jag drog iväg på en pw med en granne på morgonen. nu är emma och johan i stallet och sen är det hast hem, för kl 13 ska hon vara utklädd och klar för maskeradkalas. johan drar ner med sin bror och pappa till en restaurang och jag får snällt vänta med att åka till trosa eftersom jag måste hämta emma från kalaset innan jag kan åka. så det blir en sen fika i eftermiddag. men det får gå.

usch, jag vet inte vad det är med mig idag. känner mig så jäkla låg. det är inte hormonerna eftersom den dippen är gjord, men det kanske är på väg att förändras det med. numer kanske man inte har någon koll på när hormonerna gör anspråk på ens psyke. jag trodde jag hade koll på när mina bluestunder kommer men det känns som att dom kommer när jag minst anar det och jag kan inte sätta fingret på varför jag blir så nere. genomlidadagen AB kommer att vara prio idag :)

nu ska jag göra mig i ordning och ta fram emmas grejjor, så det bara är att kasta på henne allt så fort det bara är möjligt.

ha en skön söndag nu och ta hand om dig!

kärlek!

tgif

hej söta du!

sitter och fattar fortfarande inte att det är fredag. vilken jäkla vecka det har varit. bergochdalbana i sin renaste form. jag har magkatarr och urinvägsinfektion. jag åt ett par kåvepenin för att bli av med det värsta. men nu har det kommit tillbaka. jag ska äta lite till, annars måste jag åka till läkaren. fan!

idag ska emmas kompis sova över hos oss. det som verkade som en bra idé förra lördagen när emma sov där ter sig som 'pay back time' idag. men det är bara att genomlida skiten. bättre blir det när hon blir större. så man slipper ta hand om barnen. det har jag problem med. jag är ju ingen bullmamma och jag tycker inge vidare om barn, men jag ler och spelar mysmamman som är pedagogisk och gillar alla barn och som står med armarna öppna och bara kramas. men det tar emot. jag får skölja ner tveksamheten med lite vin så funkar det bra :)

just nu längtar jag efter maria jättemycket. jag vill bara träffa henne känner jag. det har jag känns i en vecka tror jag. vet inte varför (förutom det faktum att hon är en underbar person som man inte kan tycka annat än om) men jag känner starkt att jag vill bara ha alla svar levererade av henne. jag vill att hon ska klappa mig i ryggen, tala om för mig hur jag ska göra på bästa sätt och att hon tror på mig. (känn ingen press nu maria :)). ska försöka att få till en dejt med henne så fort det går.
usch, jag är så liten och ynklig just nu..

nå, nu är det snart fika på jobbet. jag ska äta vad som bjuds på. lite av det ska jag äta. jag är dessutom choklad sugen, så nu vet ni i vilket skede av cykeln jag befinner mig.
jag ska bara göra lite nytta, så jag kan gå hem med gott samvete och verkligen ta helg.

puss och kram fina du, ha en skön helg!


it´s about tuta och köra..

dags att träna sig lite. det är liksom ingen idé att gräva ner sig. ikväll blir det rygg och mage.. pust va tungt det kommer att bli.


idag var jag hos ortopeden med min jävla fot. fick en op tid redan nästa fredag. de två första veckorna skulle jag nog försöka glömma att jobba, de andra veckorna (2-3 veckor) kan jag säkert jobba lite. får inte sitta med foten nedåt för länge. men det går väl att lösa tror jag.
nu kom jag dock på att jag måste boka om min tid då jag ska på kryssning den 26:de, då kan jag inte vara nyopererad. så jag får skjuta lite på tiden. lite nervigt att  bli sövd och känns lite drygt att få gå i någon jäkla specialtoffla i typ fem veckor. men vad är väl det i det stora hela egentligen? inget.

nä, träna lite, tidigt i säng, i morgon flyger jag 07,15 från bromma till mölndal för jobb över dagen. okristerlig jäkla tid. tuuut tuuut!!

puss och hej, leverpastej!

jag kommer inte vidare i mina tankar, jag har fastnat lite..

livet går liksom upp och ner. sällan rättvist. vad ska man då göra? hur mycket vågar man satsa på att ta tag i sin egna situation? man har ju ändå familj och rätt stora ekonomiska ansvar. jag vet då fan inte och det gör mig frustrerad. ännu mer frustrerad blir jag när det känns orättvist mot mig. då växer tankarna på att ta tag i min egna situation och inte låta mig styras av andra.
känns stort och främmande. vet inte hur jag ska placera tankarna för att vara rationell och ställa för och emot...

känns lite som att allt suger just nu faktiskt. men så är livet.

det handlar om att belöna sig själv emellanåt :)

när man måste jobba på en söndag kväll måste man få muta sig själv lite...


idag sov jag till halv nio, då började grannarna med sitt bygge. gick upp eftersom jag inte kunde somna om. stallet var på dagens schema, sen under dagen var jag nere i gymet. känner mig sjuuukt trött efter och tog en promenad med l och p efter.

nu sitter jag som sagt och jobbar. vill bara lägga mig i soffan och titta på något oviktigt och lättsmällt. sen vill jag gå och sova, som en liten bebis ska jag sova. måste samla krafter för nästa veckas jobb..

puss och kram på dig fina du!

häxor och ufc

god kväll söta du!
hoppas du har det bra. jag har pajjat min mage genom ett hetsätande i torsdags, så jag mår så där fortfarande. ska ta det lugnt med intaget ett par dagar.

igår hade jag semester och vi förberedde emmas halloween fest. vi drog undan sofforna och gjorde fritt på golvet i vardagsrummet så dom kunde dansa.
när barnen anlände (nio till antalet totalt) hade vi en skiva med spökljud på och alla lampor var släckta. bara en massa levande ljus.
på slutet var det en vandring i spökstigen. jag hade lagt ut mashaller på en stig i skogen. vid ett av stoppen låg johan bakom en sten och hade en stor häxa över stenen som skrattade kusligt och lös med ögonen. barnen blev skiträdda rent ut sagt. lite längre fram hade jag involverat grannarna att vänta bakom vedhögen med lakan över sig. så dom hoppade fram och slog med kastrullock och väsnades. sen satt jag och häckade med en screem mask och en korg med godispåsar. när väl barnen kom fram till mig var dom extas och ville gå mer, men det var inge mer. väl inne igen hann dom sätta sig och titta på film på bioduken en stund. alla var helt tysta tills deras föräldrar kom. lyckad kväll.


idag har jag bara varit nere på stan och gjort av med lite pengar på två par byxor till emma, en bh, puder och kräm till mig. sen bakade jag en god choklad kaka med en supergod chokladfrosting på till l och a som var mina inhyrda spöken igår.

ikväll ska vi låna johans brors lägenhet ett tag. det är ufc på kanal+, direktsänt från uk. johan är redan hoppig.

hoppas du har en bra kväll fina du!

kram på dig!

långa dagar, träningsvärk och ufc

hej på dig fina!
hoppas du mår bra. det gör jag. lite snuvig och nysig är jag men kroppsligt sätt är det ingen som helst fara. tvärt om skulle jag vilja säga. jag har en skön känsla i alla muskelgrupper jag tränat och jag känner mig bra då. skulle inte klämma på och säga att jag känner mig varken stark eller fit, för där är jag inte riktigt ännu. men nu har jag kört kanske två månader så nu tänker jag börja lassa på. inte för mycket, gillar fler repetitioner mer än skit tungt. sen vet även jag att det är bra att variera. så det kommer jag att göra.

gårdagen blev en långdragen historia. som alltid den tiden på månaden när alla reslutat ska kommenteras och chifens chif kommer hit och ställer en mot väggen. mina utfall kommer upp på duken och jag sitter som en liten blöt fläck och ska försöka försvara minsta lilla krona. hemskt. men så är det i den här branchen, det är bara att vänja sig. och jag tror, eller jag är säker på att det är jäkligt nyttig kunskap.
sen på eftermiddagen så hade jag ett rehabmöte på karolinska sjukhuset i solna. närmare bestämt radiumhemmet. där har jag inte varit sen pappa låg där 96. jag förberedde mig mentalt i flera veckor på att jag skulle åka dit. ändå kom det som en chock när jag tittade i kalendern igår. jag hoppade till och tänkte 'oh, shit', sen kom det till mig. just fan, jag ska ju dit idag. fan!
jag svängde förbi liljeholmen för att hämta hr tjejen först, sen satte vi kurs mot ks. jag jobbade med att fokusera på varför jag var där och tittade mig inte omkring alls. jag pratade med camilla från hr om ditt och datt medan vi väntade. det gick bra.
det blev sent och när vi skulle åka därifrån så var det ju i värsta trafikstressen. klockan var typ strax efter fem och alla ska åka samtidigt.
jag skulle åka och lämna av camilla i fruängen där hon bor, men sen var det ganska problemfritt resten av vägen.

kom hem efter sex och satte mig vid ett dukat bord med färdig mat. viljen man jag har. han är hemma och sköter markservicen. eller det kanske var att ta i en smula, men han lagar mat och hittar på skoj med barnen. har har liksom inte tid med markservicen kan man säga..

hittade denna bild från london förra hösten. den säger så mycket om mitt och j´s sätt att vara mot varann. han ska alltid hålla på och greppa, benda, låtsas slå osv, och jag möter honom med denna blick..
det var ufc gala i london förra året och vi åkte dit för det. det var en mässa dagen innan där denna bild blev tagen. på mässan var alla stora namn närvarande och invägningen var väl den som var mest spännande. jag längtar till när ufc kommer till svedala. då du, då ska jag sitta i ringside!

RSS 2.0