2009 naket och avskalat

Då är år 2009 snart till ända. Så sammanfattningsvis, vad har hänt?

Året började med att vi var till Sälen. Denna resa var en resa som jag fick tjata mig till och som var efterlängtad från min sida. Vi kom dit, till en jättefin stuga som Johans företag äger. Allt var perfekt! Någon molande känsla av att allt inte var som det skulle fanns men den gjorde jag av med i backen. Vi kom hem, jag stöttade min brors tjej i deras separation med allt vad det innebar.

Jag fick ett missfall i slutet av januari.

Klev in i en ny tjänst 1 april. Kändes rörigt och konstigt ett tag. Trodde ett tag att jag skulle gå in i väggen men jag hankade mig fram. Fortfarande med en konstig känsla av att det inte var helt bra med mig.

 

Sommaren var kall och trist. I slutet av juni kom så äntligen värmen! Jag njöt i stora drag och varvade industrisemestertiden med att jobba hemma och åka till jobbet och vara där fysiskt. Tog en sen semester. Strax innan jag skulle påbörja min semester fick jag veta att jag hade en massa cellförändringar av stadie 3 som är den som är mest elakartad. Dom skulle återkomma med en tid för operation. Jobbig väntan och många jobbiga tankar. Sista augusti bar det av till sjukhuset och ett ingrepp gjordes. Jag, som är envis som få, var ju tillbaka på jobbet dagen efter (för att slippa vara hemma i alla tankar själv). Började ganska snart att krokna och fick jätteont i magen. Efter ett par dagar kunde jag knappt gå, stå, sitta, köra bil eller finnas till. Tog mig i alla fall in till akuten och fick konstaterat att jag hade åkt på en infektion i snittytan i magen… Antibiotika och penicillinkur á la mega!

 

Vart efter tiden gick började jag dock känna att den lilla olustiga känslan om att allt inte stod rätt till bleknade. Plötsligt började jag faktiskt må fysiskt bra igen. Med ens kunde jag känna att det var ett tag sen jag faktiskt mådde riktigt bra. En ständig oro om en spridning och brev från läkare som styrkte den oron fanns, men jag mådde bra! Svaret på varför jag inte mått bra på ett tag var så skönt att få.

 

Hösten kom. Min dotter började på sin internat plats, min son började i stora skolan och jag fick fast tjänst på min nya tjänst. Fridens!

Diverse renoveringar och förbättringar på huset fortsatte och alla höll sig friska. Jag jobbade på tok för mycket men jag trivdes. Vintern kom, vi fick svar på att Sälenstugan var vår den första veckan nästa år, en resa till Tunisien bokades in till Augusti nästa år, jag fick svar på proverna att nu är jag frisk från alla dåliga celler som härjat i min kropp! Äntligen kunde jag släppa det! Då blev jag kanonsjuk. Ingen röst på nära tio dagar, tokförkyld och diverse allergier mot både guld och kirurgiskt stål… Men det är smällar man får ta, jag överlever och jag fortsätter jobba och trivs fortfarande!

 

2010 ska jag:

 

Njuta av små ting i vardagen

Tända mer levande ljus

Jobba mindre

Krama mina barn mer

Fortsätta älska livet

Resa

Sätta mig själv i första rummet mer

Börja träna mer regelbundet igen

Äta nyttigare

Dricka mer vatten

Spendera mer pengar på mig själv


En god lunch och en ny frisyr blev summan idag

Idag har jag inte gjort så mycket. Var hos läkaren i morse. Ville säkerställa så jag inte hade något i kroppen som behövde behandlas, det skulle bli så bökigt när vi ska resa bort. Åkte och köpte en jacka till William som han kan åka skidor i bla. Det var dyrt, insåg när jag var där att jag behöver ett till underställ, så jag åker väl och inhandlar det i morgon.

Sen var det dags för mig att rulla mot Södertälje. En sill lunch väntade hos en go vän och en tid för en klippning. Emma följde med och jag märkte knappt av henne på hela tiden. God lunch var det och trevligt sällis. Hos frissan sen så får jag en massa kvalité tid med Gordana. Alltid lika trevligt att komma dit. En ny frisyr kom jag ut med också.

Kom hem, då ringde svärfar på dörren. Han kom med en söt nalle som han köpt i stället för choklad till mig. Han är så söt. Vi diskuterade matsedel för Sälenveckan och vem som skulle köpa med sig vad. Det blir så himla bra. Dessutom tyckte han att vi skulle splitta på hela totalsumman för liftkorten och skidhyran för alla oss! Det underlättar för oss som tusan och är välkommet så klart. Vilken svärfar jag har!

Nu ska jag faktiskt bara slappa resten av kvällen. Stephanie är hos Manne till i morgon, Emma ska snart gå och lägga sig och William har stängt in sig i tv rummet med en film. Te och skorpor vankas...

Ciao!


Å så var det en helt vanlig söndag

I går fyllde min stora tjej 16 år, kan ni tänka er, 16 år!
Hon hade en önskan att inte bli firad av några andra än oss denna dag då hon ville umgås med Manne. Så hon tog alla sina pengar som hon fått i julklapp och födelsedagspresent och åkte upp till sthlm. I sin lilla naiva värld trodde hon att hon skulle hitta en helt ny garderob... men hon hade fel. Hon kom hem med en adidaströja och en BH. Det var så mycket folk att man inte ens kom in i affärerna.

Jag och Emma var ute och busade i snön, kastade prick på husväggen och fick infarten skottad. Det var så skönt att vara ute i friska luften och dessutom jobba lite med kroppen! Jag vet, inte särskillt smart med tanke på att jag fortfarande hostar lungorna ur mig men det var skönt, det var det.
På kvällen gick jag hem till en söt vän och drack vin och kacklade, det var behövligt och mysigt. Kom hem vid halv elva tiden och då satt Johan, Stephanie och Manne och spelade alfapet. Så i det stora hela var det en perfekt dag...igår också.

Idag har vi haft lite folk hemma som ville komma och fira Stephanie. Mamma, Hasse, bror och syster, svärfar och svärmor. Hon fick mer fina saker och pengar och Emmi fick lite pengar av oss i julklapp. Lyckat. Sen när alla åkt så åkte jag, Johan och Emma ner och bowlade en stund. Nu står middagen i ugnen, jag är super hungrig!



Måste börja planera maten i Sälen så jag kan börja laga. Svärfar åkte iväg idag och handlade till hälften av dagarna. Det ska bli så skönt att få komma iväg!


Skillad

Julaftonen är förbi. Den var perfekt. Alla var harmoniska och nöjda. Vi åt mycket och gott och drack en del glögg. Tror vi var tolv personer här, vilket är det mysigaste som finns. Ju mer desto mysigare enligt mig.
Alfapetet kom fram på kvällen och Johan, Kenneth, svärmor och Kjell satt och spelade ända till kl 01. Då hade alla andra gått och lagt sig för länge sen.

Jag är fortfarande krasslig och har ont i lungorna. Bihålorna känns också. Fick ett tips av en go vän om att lägga en fryst handduk över näsan, så den ligger  frysen nu. Tur att knäck och choklad kan trösta mig så länge.

Min son spelar biljard på golvet bredvid mig. På ett sånt biljardbord i bordmodell. Titt som tätt berömmer han sig själv med att utropa "herregud vad jag är skillad"... Herregud vad osmart det uttrycket låter... men han tittar bara på mig med ett förstående leende, I nästa sekund hör man "fett ägi jag ä"... Hu vad jag inte vill bli gammal, jag kommer snart inte att förstå mina egna barn i en vanlig mening. Ungdommarna idag håller på att utveckla ett helt nytt eget språk.

Nu ska jag lägga mig (igen) med en kall handduk över näsan, sen ska jag spela Kalaha med Emma.

Puss å kram!

Jag håller ut...

Nu är det banne mig nedräkning. En dag på jobbet kvar. Ska vara på plats i Liljeholmen kl åtta i morgonbitti och räknar med att kunna åka därifrån senast kl 13. Vi får se om det håller.

Annars har jag mest varit social på jobbet idag... men det är ju jobbigt i sig, och en del riktigt bra saker har jag fått gjorda. Men jag mår som ett utskitet päron...

I gårkväll skulle jag slå in julklappar... tog fram allt, värmde glögg, satt där i värmen från brasan och mös. Plötsligt slog all världens jävlighet till på en gång. Jag började svettas, jag hostade upp lungorna och jag började tokblöda näsblod. Allt på samma gång! Det var ju bara att samla ihop allt och snällt gå å lägga sig. Har mått sådär idag också och jag hade nog lite feber på em.

Johan och jag har pratat om vad vi ska göra på nyårsafton. För första gången har jag inte kännt att det är så viktigt att göra något, kan ju bero på att jag inte mått så bra, så jag sa att vi kanske kunde bjuda hemsvärfar som antagligen är själv iallafall. Så pep det i min telefon idag och en inbjudan kom till en nyårstillställning. Trevligt, jag är nog frisk till det. Nyårsafton är magisk, känns alltid som en nystart och själva kvällen kan bli precis hur glammig man vill. Nu måste jag bara ringa och kolla vad det är vi ska stå för. Av någon anledning brukar det vara jag som står för förrätt och efterrätt... men det är roligt att göra så det spelar ingen roll.

Nu ska jag sätta igång lite mer knäckkok, den förra satsen är redan slut :/ Min stora last!

Balsam för själen

Mår mycket bättre idag. Fortfarande hes och känner mig lite mosig i kroppen men det är helt klart på väg att vända.
I morgon har jag en halvspäckad dag på jobbet. Ska bl.a luncha med en go vän samtidigt som jag ska uträtta lite jobbrelaterade ärenden, sen har jag beställt lite fika till em där jag tänkte sätta mig ner med mina medarbetare och krama om dom lite. På onsdag ska jag vara i Liljeholmen från tidig morgon, hoppas på att jag kan komma hem i skaplig tid, känns som att jag behövs hemma.

Det närmar sig jul och det märks på barnen. Allmänt stimmiga! Sen har man två tonåringar som jag tycker att man kan räkna med att dom hjälper till lite men nej. Jag får helt enkelt sätta mig ner och konkret ge dom lite sysslor så jag blir avlastad fram till afton, det kommer att tas emot med blandade känslor men det är bara att ta´t.

Hoppas att Emmas vilja att inte sova släpper snart, det börjar kännas påfrestande. Hon är i en period med döden tankar och jordens undergång osv, kommer alltid när det är dags att sova. Dessutom är det mardrömmar varje natt ... Men va sjutton, det är inget man inte klarar av, snart är vi ju lediga jättelänge... Förutom ett litet stop den 30:de då jag måste få in lite debiteringsunderlag :/ Men det är heller inget jag inte klarar av.
Vecka 1 bär det av till Sälen igen och det är balsam för sargade själar...

4:de advent

Stor dag idag... 4:de advent. Emma ville vara med och tända det 4:de ljuset, det betyder att julafton är nära.

Idag skulle jag gå med till IP backen och åkt pulka med Emma och Stephanie ville att jag skulle följa med henne in till Eskilstuna, men jag får nog lov att stanna hemma. Jag är sämre i halsen igen och jag måste nog vila. Jag har tre dagar kvara att jobba och jag har saker inbokade varje dag, jag måste bli bättre helt enkelt.

Nu är det lite kaffe och morgonmys. Hoppas ni alla är friska därute, det tänker jag bli snart!

 


Fasaner och julegranar

Trevligt var det hemma hos svärfar. Gott med smörgåstårta och andra bakverk!

Utanför hans köksfönster var två fasanhonor och mumsade, så är det på landet
Och nu står julgranen på plats, snart ska jag göra köttfärspaj och dricka vin. Perfekt lördag!




Ingen doktor, ingen medicin...

Var riktigt dålig igår faktiskt. Huvudvärk, feber, halsont och verkligen ingen röst what so ever. Gick hem från jobbet kl 12, hade bara sms och mail kontakt med alla som försökte ringa - halvbra... 
Men vi hade en mysig kväll. Tittade på en familjefilm, drack glögg och värmde oss från den sprakande elden.
Ungdomarna tröttnade efter ett tag och gick ner och tittade på Motorsågsmassakern 3 (tror jag). Jag, Emma och Johan satt kvar och tittade på familjefilmen "den magiska leksaksaffären". Emma somnade och började snarka i soffan så det var bara att bära upp henne. Hällde upp en stooor Baileys, jag trodde jag skulle bli tvungen att uppsöka läkaren idag för att få penicillin, men.... vaknade i morse och kunde prata lite och hade inte fullt så ont i halsen mer... Skönt!

Idag ska vi ställa upp den nyinköpta granen i vardagsrummet, det är alltid lika spännande att se hur stor den blir när den väl kommer på plats.
Innan det ska vi åka till svärfar som fyller år idag, där blir vi bjudna på en massa smörgårtårta och annan tårta mistänker jag. Jag förbereder utrymme!
Ikväll ser jag fram emot en film med rad Pitt som Johan har pratat om ett tag. Måste inhandla mer glögg... och nezeril.

Ha en bra dag!

Hualigen!!

Jobbig dag idag. Tappat rösten nästan helt. Försökte inte ens genomföra mötet jag hade, lät halvcool när jag skulle vara arg på en everantör och inte så mycket pondus när jag ringde och bokade in två personer som skulle få en återkoppling på sitt personlighetstest...
Nu ska jag dricka en stooor mugg te med massor av honung i. Viktigt möte i morgonbitti...

Debatt med sig själv

Det pågår lite tankeverksamhet omkring att ha eller inte ha.... Facebook. Det har helt klart sina fördelar. Det snabba kommunikationsvägarna som samhället idag kräver, vänner som man inte skulle haft kontakt med om det inte vore för FB, den ständiga nyupptäckten osv. Men det har även sina nackdelar som tyvärr vägt lite tyngre den sista tiden för mig. Jag funderar starkt på att göra mig av med FB för gott. Det är på både gott och ont. Sorgligt är att jag måste säga adjö till ett par vänner som jag inte bor nära och tiden idag tillåter inte spontaniteten man hade förr, att bara grabba tag i luren och ringa en en gammal vän... Det är sanningen för mig. Jag lever inte det livet längre och jag tror att det är samhällets press på oss som tagit bort det.
Men det är ju inte det som är bekymmret i sig utan bekymmret är ju att vissa inte kan hantera en ytlig relation på ett proffsigt sätt och det verkar som att jag i slutänden kommer att få betala för det.

Men jag behåller jobbhatten på och går ur med äran i behåll!


Med livet som insats

Phew...Idag var det verkligen kaos i trafiken. Jag har varit ute och farit både kors och tvärs. Upp till Skogås, via Gubbängen och Liljeholmen tillbaka till Södertälje. Upp till Årsta och hem igen.
Det var slirigt, det var det och det är lite kul. Men inte när man har såna hastigheter som man har på motorvägen. Åtminstånde två konkret farliga situationer blev det och det är då man börjar fundera på hur mycket det är värt att ta bilen till jobbet.

Men mysigt är det ute nu. Emma är ute i snön med grannpojken och leker. Jag vill gå ut och skotta snö men inser att det inte är någon idé, det skulle snöa igen på en gång.

Hur mysigt det än må vara så är det inte utan att man börjar längta tillbaka till Kroatiens värme... Får titta på våra semesterbilder där ifrån tills vi åker till Tunisien i höst. Det går fort så jag håller ut, vi har massor med fint framför oss nu.


En kopp kaffe på eftermiddagen

Livet är fullt av frågeställningar.
Då och då kommer jag på mig själv att undra om man valt rätt bana i arbetslivet och om man fokuserar på rätt saker i det privata livet. Vissa dagar krävs det mycket lite för att ens självförstroende ska få sig en törn medan andra dagar skulle inte ens en atombomb kunna stoppa mig.
Vissa dagar är banala frågor en stor grej medan andra dagar är inte ens de stora frågorna stora nog.
Svårt att få ett stadigt flyt på det hela.

Man skulle ju kunna sätta sig och bena ut hur många roller ens liv stoppar in en i. Alla roller har sina egna krav. Det gäller att man blir bra på att prioritera i vardagen samtidigt som man inte nonchalerar och dissar... Svår balansgång många gånger. Det är också en omöjlighet att vara alla till lags. Man är inte poppis hos alla när man jobbar som chef eller är mamma. På gott och ont.

I det stora hela trivs jag väldigt bra med mitt liv och min tillvaro men alla mynt har en baksida så klart, det kanske är tur att det är så. Man ska ifrågasätta sig själv ibland. Man kanske kommer på rätt som det är att man faktiskt valt fel action att fokusera på.

Just nu ska jag iaf fokusera på att försöka ta mig hem på ett säkert sätt. Som svärmor säger "bättre att komma fram sent än inte alls"  dvs jag ska köra sakta hem idag... Vissa skulle säga att sakta för mig är alldeles för fort iaf men det är en annan punkt man kan börja fundera över.... Tolkningar.

Ciao!


Frusna näsor och tår

Vi har kommit hem från Luciafirandet här i Strängnäs. Hela Ugglanspark var full med människor, facklor och ljus. Väldig stämmningsfullt men kallt!




Nu ska jag börja med middagen.

Ha det gott!

3:de advent

och lucia. Va fort tiden går.
Gubben är och tittar på nattens UFC hos sin bror. Emma kom upp och väckte mig så vi gick upp och satte på lucia på tv´n. Det är så stämningsfullt. Jag insåg när jag gick och tände ljusen att de till och med kan uppfattas lite juligt ute också när det fortfarande ligger kvar lite snö.
Jag är en riktig julsucker, det är jag men detta året har tiden sprungit ifrån mig känns det som. Jag har inte hunnit med att göra julgodis och baka pepparkakor. Jag har märkt att med åren har jag känt fördelarna av att allt som man förr om åren gjorde själv nu känns lika ärligt att köpa färdigt. Men några knäck skulle jag väl kunna få ihop.

Jaha, hur ser dagen ut? Jo, Emma ska dansa med orkester på scen i Ugglans park. Hon är taggad kan jag säga. Hon gillar verkligen orkestermusik och sa efter övningen i onsdags att hon ville ha en hel skiva med sån musik.....? Tja, varför inte, vi får väl se, snart kanske hon står i sitt rum och övar trumpet.

Trevlig söndag, lucia och tredje advent på er!



Lördagskvällar ska njutas


Då lägger sig lugnet

Äntligen... Emma gick ner och tittade på en film i tv-rummet, Stephanie och Manne gick hem till honom och Wille ska jag köra upp i sitt rum med en film. Jag vill lägga mig ner i värmen från brasan och titta på Skavlan som jag spelade in i går när vi istället gick till grannarna och drack glögg. Hörde att Robbie Williams skulle gästa och det kan man ju inte missa.

Trevlig lördagkväll på er!

Jaha ja

Så... Då har man skaffat sig en blogg att skriva av sig i. Får se hur det utvecklar sig och om jag orkar hålla på.
Det skulle vara roligt om det fungerar som ett filter i livet kanske men det är ju tiden som är den största boven till att det kanske inte fungerar.

Detta var ett första trevande försök att få till något. Ska sätta mig in i designens värld så kanske det blir lite fint.

Idag har jag varit i Tuna Park och handlat de sista klapparna. Undra när man ska hinna slå in allt och få en översyn på vad som inhandlats. Det är ju alltid barn i närheten. Man får väl smyga med det någon kväll i veckan när alla gått och lagt sig.
Nu ska jag börja med maten och sen blir det en film, brasa och glögg!

Ha det så bra!

RSS 2.0