Fredag igen då

Ledig fredag dessutom. Inte dumt. Jag har lyckats ha ett jobbsamtal och har svarat på en massa mail osv redan men det gör inget i sammanhanget. Jag är hemma och jag ska inte jobba mer idag.

Så va händer idag då?
Jo, så fort William går till skolan så ska jag hoppa in i duschen. Sen tar jag med mig mannen till Etuna för lite shopping och Sushi.
Sen bär det väl av hemåt och hämta Emma. Vi måste ner till Trosa och lämna av barnen innan vi beger oss mot festen. Innan det måste vi fixa oss, vilket betyder att vi kommer att sitta och se ut som Cowboy och Indian i bilen till Trosa. Om än i lightversion men iallafall. Hoppas vi ite blir stoppade på motorvägen.
Jag ska köra (som alltid) så för mig blir det inte så vilt, men jag kommer att ha roligt.

Men nu och ett tag till struttar jag runt i skönaste pyjamasbyxorna.


Ha en bra dag, ciao!

Jag kommer inte att ha dåligt samvete för det...

Äh, jag stannar hemma och småstädar lite. Det gör jag. Det behövs!


Torsdag kväll

Vilken värme vi haft idag!
När jag satte mig i bilen från jobbet stod tempen på 18 grader. Det är ju rena sommarvärmen de. Härligt.
Det är ju torsdag idag och på torsdagar så hämtar svärfar Emma. Jag åkte dessutom själv så jag hade ingen brådis hem från jobbet. Jag satt i samtal med min nya chef och med den chef som nu är över henne, alltså min gamla. Vi pratade lite strategi fram till 16.00, sen var jag tvungen att göra lite småpyssel eftersom jag hade tänkt vara ledig i morgon. Så jag åkte väl från Södertälje vid 17 tiden. När jag kom hem var maten nästan klar. Stuvade makaroner och köttbullar blev det idag. Emma har inte kommit från svärfar än och jag står i valet och kvalet om jag ska ta en PW eller om jag ska stanna hemma idag för att pyssla lite. Tror jag gör både och faktiskt. Jag behöver komma ut och svettas lite och skingra tankarna.

Jag skulle aldrig kunna börja med dagens outfit bild för jag har för dålig fantasi för det. Dessutom är jag ganska enahanda på jobbet så det skulle bara tråka ut er. Däremot var jag ändå nere i tvättstugan idag och där låg kameran frå häromdagen, så jag tänkte att "äh, va fan, så här ser jag ut idag, just nu"

Jeans Miss sixty, topp Gina, kofta utan ärm Rut m.fl


I morgon väntar mys på dagen med mannen, och lite fest på kvällen. Tema: cowboy och Indian 

Ciao

Spännande värre

Det är spännande med att följa Katrins blogg numer. Snart är det tillökning tror jag.

Det kommer att bli en bra dag idag

Hej fina ni,

Hoppas ni sovit gott.
Jag mår ganska bra idag. Tog ett samtal med en medarbetare direkt när jag kom till jobbet. Det togs emot på ett bra sätt, så dagen började bättre än vad jag vågade hoppas på. Man är verkligen tvungen att utmana sig själv här, varje dag.

Jag var nere i gymet igår. Körde lite ben, men inte på ett mördande vis, jag har inte ont idag men det var jobbigt vill jag lova. Det känns bra att jag hittat den lilla muskel i benen som håller benet uppe när man ska lyfta det i olika riktningar. Jag kommer att köra hårt med den övningen och stretching i sommar när dansen har uppehåll. Nu hoppas jag att han lyssnat på mig och andra att vi vill ha in en sommarkurs. Han sa att han skulle tänka på det. Annars kommer jag inte att ha några problem med att hålla igång, men det skulle vara roligt om vi kunde fortsätta ändå.

Jag hade tänkt jobba hemifrån idag men jag valde att åka till jobbet iallafall, jag ville få en chans att prata men min chef live efter telefonsamtalet igår. Jag hoppas att det kan dra upp mig över kanten på denna svacka jag varit i ett tag. Vi får se, i magen känns det som att jag kommer att ha en bra dag och att det kommer att vara en grund till en bra period. Det är det värt då.

Det är grått och trist ute idag, i morgon när barnen ska vara hos mamma och titta på elden så skulle det regna. Va trist. Solen kommer inte förrän på söndag, men det kan jag bara tacka för. Bra att det kommer över huvudtaget.

Nu ska jag fortsätta här, hare gott!

Ciao

På väg upp

Har nu ätit mat. Medan jag stod och lagade så kom min snart 13 åriga son fram och sa:
- Å, gör mycket. Fett äcklig mat i skolan
- Jasså, vad var det för mat då?
- Nån sås med prylar i

Asså vad är det för mat dom ger barnen? Vi fick aldrig nån sås med prylar i :)

Jag känner mig lite bättre efter mitt samtal med min chef. Jag är så glad att jag tog tag i det. Jag tror att jag kommer att komma ur svackan snart.

Idag när jag kom hem så hade byggisen gjort klart i köket, det blev jättefint. Nu är det bara lite finlir kvar på utsidan. Jag ska köpa stora gröna växter (vet inte vad dom heter) i stora vita krukor att ställa i fönstret, jag kommer inte att sätta upp gardiner, det kommer inte att behövas tror jag. Bild när det är klart. Dessutom ska vi köpa lamellgardiner till vardagsrummet, typ sex meter. Det är så mycket pengar men det kommer också att bli så stor förändring. Då kommer jag att ha typ sex längder av jättefina Marimeko gardiner till övers. Undra vad jag ska göra av dom? Det visar sig.

Snart ska jag lägga Emma. Hon är lite nere och går ibland och tittar på Sessans grav. Jag ska prata lite med henne. Sen blir det gymet. Köra lite ben idag tror jag minsann!

Ha det gott alla, ciao

Dalgång

Känns inge kul nu.
Jag börjar fundera på det mesta och jag vet inte var det startade någonstans. Jag vet att jag inte ska prata om några avgörande saker när man är i den här sinnestämningen, det blir bara fel. Man ska definitivt inte ta några beslut iallafall.
Pratade lite med min chef idag och det känns lite bättre på jobbfronten, men jag tror inte att det är där det spökar... eller? Jag vet inte.

Saknar min lilla Sessa så mycket att det gör ont. Tittade på ett mms som jag fick av min goa vän. Hon skickade det i Lördags när Sessan var nere och drack vatten ur deras fågelbad. Det är den sista bilden av min älskling. Den jag har på näthinnan är en helt annan.... Fan va dåligt samvete jag har.

Inser nu när jag sitter och skriver och tjurar på jobbet att det är det här som har tyngt mig. Det har tagit mer på mig än vad jag trott, hela den här processen.
Vad är jag att leka gud, hur kan jag få bestämma om ett liv ska släckas eller få fortsätta? Det är så övermäktigt stort för mig så jag vet inte var jag ska ta vägen riktigt.

Dagens tips: Skaffa för fan aldrig ett husdjur!  

Nu ska jag göra ett sista ryck för att sen gå hem.

Ciao!

Kvällen är tung

Men jag går ner med sorg i hjätat och huvudvärk till


Sen ska jag duscha och sätta mig i fotöljen och


That´s that, ciao for now!

R.I.P sweetie



Lunch idag, kanske?

Japp, tisdag igen. Dagarna går galet fort.
Idag blir det ganska lugnt, har en del att göra med mitt lilla projekt så jag kommer nog få dagen att gå.
Tror att jag har turen att få hämta en vän idag och äta lunch. Det var så länge sen vi sågs och det ska bli så trevligt. Vi pratar ofta om att ses mer och att ta en vinkväll osv men det blir liksom aldrig av. Men nu verkar det som att vi kan få till en lunch i allafall. Dä bli bra dä!
Sen har jag en tid hos frissan idag på eftermiddagen. Tidigare så har jag fått krupp på mitt allt för slitna hår flera veckor innan jag har min bokade tid. Nu har jag till och med missat en tid och jag tycker fortfarande inte att det är någon fara. Men det är alltid skönt när man varit där, man vet att håret är fräscht ett tag till. Jag går var tredje månad och klipper mig, bokar ny tid när jag betalar så jag alltid har en tid. Gordana som klipper mig är så fullbokad och det är svårt att få en ny tid om man missar. Men hon är en gud med saxen och vi får en liten pratstund varje gång. Win win situation!

Nä vänner, nu ska jag hämta kaffe och fortsätta. Hoppas ni får en skön tisdag!

Ciao

Naturens medicin

Ja, så var den här dagen snart till ända. Jag var riktigt låg andra halvan av dagen idag och när jag kom hem så kände jag inte för något. Åt lite lax, sen gick jag ner till dansen. Så var alla tunga känslor borta i ett nafs, så där bara! Det är helt magiskt och så skönt. I morgon kommer jag att ha träningsvärk i jumskarna är jag helt säker på. Så skönt pass. Och någonstans där ser jag ljusningen i min balans i kroppen. Hoppas jag iallafall. Med lite löpning tror jag att jag kommer att vara nöjd snart. Vem har sagt att det ska vara enkelt när man blir äldre?

Jag ska stretcha lite framför tv´n och köra lite mage.

Det är många som frågar mig vad man har på sig när man dansar. Faktum är att det faktiskt var min första tanke också. Fördomsfull som man är så tror man att man ska ha utstyrseln som i Svansjön eller nåt när man tränar, men så är det inte. Man ska ha mjuka bekväma kläder, helst tajt på underkroppen så man ser hur man har benen och svanken (men den ska vara obefintlig om André får välja), men i övrigt är det ganska fritt fram.

När jag tog kortet så ser jag att jag behöver göra rent spegeln, ska ner och göra det nu innan jag gör något annat, men så här ser jag ut när jag dansar ungefär.


Vi ses vänner, ciao!

God måndag...

Hej hej!
Har varit på jobbet ett tag nu, behövde inte lämna Emma idag då Johan börjar lite senare. Det är så skönt på morgonen när jag bara behöver ta hand om mig själv. Hann till och med krama Stephanie i dag :)
Har en begynnande huvudvärk. Är det vädret igen månne? Jag vet inte, kanske är en kombination av att jag kan behöva använda glasögonen när jag sitter mycket framför datorn, dessutom ska jag beställa en docka och en separat skärm, så slipper jag sitta och titta på min lilla 14 tums skärm. Inte så konstigt att jag får ont i skallen.

Jag sträckte mig i lördags. Jag har ont i nedre delen av ryggen på vänster sida, insida knä på höger sida och en av höftböjarna har fått sig en sträckning också. Ja, ja. Det är smällar man får ta, skönt att känna att man gör något. En del försvann i gårdagens PW som jag varvade med lite löpning, så uppfriskande! 

Nu ska jag fortsätta att jobba. Lite förberedelse för en sittning snart.

Ciao

Det är härligt nästan hela tiden

Phu, vilken dag!
Jag hade en tanke på hur jag skulle spendera den och Johan hade en annan syn på det. Det blev lite som han ville och lite som jag ville.
Eftersom vår tomt svämmade över av gamla altandörrar, fönsterfoder och hela fönsterrutor så kändes det aktuellt att göra ett besök på Tippen på förmiddagen. Och som alla söndagar så tycker nästan hela Strängnäs samma sak.
Så, vi började kånka med alla dessa tunga pjäser.... Å vad jag hatar allt det här tunga jäkla slitet som det inneär att bo i hus. Det ska vara två karlar som bor tillsammans egentligen. Jag orkar knappt och det är inte på sin plats att fråga grannen varje gång heller, dom har ju liksom sitt. Det är lilla jag och Johan som bär tunga fönster, gjutjärnsbadkar, stora ytterdörrar och allt annat skit vi byter ut här. För Johan är det bara tråkigt, för mig är det astråkigt och astungt!
Hur som, när det var klart kom min del in i dagen. Jag skulle åka till Tuna Park och köpa stövlar till Emma och en fin skjorta till mig som jag sett, men som inte fanns kvar (som vanligt). Så vi åker och hittar ett par stövlar till Emma som kostar 300 kr från Viking och ett annat par på Stadium som kostar 120 kr från Everest. Jag tycker ju inte att gummistövlar är så himla mycket att satsa på till barn då dom använder dom så få gånger och dom växer ur dom snabbt. Men vilka kom vi ut med? Självklart dom dyraste. Onödigt men Johan och Emma var nöjda.
Jag köpte mig ett par linnen och en kort tröja med halvlång ärm som jag kan ha när jag dansar. Dessutom köpte jag en vit topp med puffärm.

Nu ska vi snart äta. Johan har målat lite under fönstrerna i köket. Jag tänker ta mig en PW senare, eftersom det blev så där med träningen förra veckan. Tror till och med att jag hinner att gå innan maten, det vore ju bäst.

Det är med lite blandade känslor jag tänker på veckan som kommer, det är inte av någon speciell anledning, det bara känns så. Förhoppningsvis kommer jag att vara ledig på fredag, då ska jag och Johan umgås lite på tu man hand på dagen, sen är lite lite fest i Södertälje på kvällen. Vi håller tummarna för att det klaffar!

Jag drar på mig kläderna för en PW nu, vi hörs!

Ciao 


När man pratar om trollen

Fick sms av honom nyss. "Kan du ringa, allt är lugnt"
Jag vet inte det ja. Har faktiskt ingen lust att ta reda på vad han vill. Det är alltid jag som måste ringa också, han har aldrig råd att ringa själv... Freak show säger jag bara.



Se så, sätt igång!

Känner mig lite bättre idag. Vaknade tidigt dock men det är ok. Och så har jag en megafinne i pannan, eller typ mellan ögonen. Det blir till att kleta på ordentligt med shhhmink idag :s

Se filmen jag skrev om igår. RocknRolla. Snygga människor, cool handling, häftiga miljöer, imponerande karaktärer, så ballt filmat, Snatch feeling. Äkta Guy Rithie anda. Perfekt!

Nu ska jag se till att få in Emma i duschen så hon får sina dreads (stavas det så?) tvättade, sen ska jag passa på att tvätta mitt hår också. Duscha är ingen idé att göra förrän efter dansen. 
Sen kommer bror, syster och hennes pojkvän hit och fikar lite, det ska bli trevligt att träffa dom. Tobias och William kanske skulle träffas också. Hoppas att han kommer hit och stannar en stund, det vore också fint.

Annars har jag inte hört av min plågoande på ett bra tag nu, vet inte om jag borde ringa upp och kolla om han lever? Jag försöker lyssna innåt, på mitt samvete men det vill inte säga mig något, så jag avvaktar. Jag litar på mitt samvete och vet att det gör det bästa. I det här fallet iallafall.

Nu sätter vi igång här, vi hörs. Ciao!

Do you

like it... noooooooo

Feeling blue

Usch va jag är låg idag.
Det har gått bra på jobbet men när jag kom hem så skönk allt. Stephanies hemkomst gjorde mig lite gladare ett tag, men det är ju inte så länge man får ha henne hemma. Hon stack till Manne direkt efter middagen.
Idag åt vi lax med potatis och hollandaise.
Emma är mammig på ett konstigt sätt, on går runt och säger fula saker till mig i hopp om lite uppmärksamhet. När den uteblev så kom hon upp och var ångerfull istället, nu vill hon bara sitta i mitt knä och vara ett plåster.

Tror källarn till mitt deppiga mood är Sessan. Jag vet att jag sa att jag inte skulle nämna henne igen men fan. Hon har varit så himla gullig hela veckan. Pratat som hon aldrig gjort förr, ätit den där skitdyra gourmematen som jag köpt och bara varit söt. Jag trodde liksom att hon skulle bli bra, att läkarnas bedömning var fel.
Men i morse var hon dålig igen. Hon mådde illa och stod bara och svalde, ville inte äta, utan tittade bara på mig. Ber hon mig göra slut på hennes lidande? Hon har ju verkat må så bra hela veckan... fan...

Jag ska titta på Så ska det låta i kväll och RocknRolla. En Guy Ritchie film, kan inte bli fel. Egentligen vill jag stänga in mig och ta ett varmt bad, läsa och bara vara ifred men det kanske jag kan vara en annan gång.

Nä vänner, jag ska gå och vara blue för mig själv ett tag nu. Laddar för dansen och lite besök i morgon. Jag vet att båda dera kommer att göra mig gott.

Kram på er alla därute, hoppas ni får en riktigt mysig fredag!

Jag är slut som artist idag

Jag känner mig helt däckad. Har iofs haft ont i huvudet hela dagen men jag däckade helt när jag kom hem.
Åt snitzel, gräddsås och potatis. Sen gick jag och la mig, somnade på två sekunder och vaknade när mamma ringde. Är varm och har nog lite feber. Ingen träning idag, bara vila.
Tur att jag har en bra bok. Jag måste tipsa er om denna serie. Den jag läser nu är den tredje i serien tror jag och dom är fantastiska. Lättlästa och övernaturliga.


Jag väntar på en annan bok som ska komma ut på svenska nu i maj. Johan som bara läser engelskspråkiga böcker har läst denna och säger att det lätt är den absolut bästa bok han läst. Han har även berättat lite ur den och jag väntar med spänning kan jag säga. Men jag vet inte riktigt när den kommer så jag kommer nog att hinna läsa en i mellan.


Jag satt och läste Chef tidningen. Jag gillar den och jag känner igen mig många gånger. Det kan också kännas skönt att veta att man inte är konstig om man hanterar vissa saker på ett sätt, utan att 67% av tillfrågade chefer gör på samma sätt. Man ställer ju lätt höga krav på sig själv och här kan man få veta att man gjort just det, sänk garden lite.
I allafall, jag har haft en dag som jag bara gett till mina medarbetare och till verksamheten, nu har det sett ut så här av olika anledningar den sista tiden men just idag har jag inte hunnit göra annat än informera och hjälpa till så mycket jag kunnat. Då läste jag idag i tidningen jag pratade om att jag är mer medarbetarorienterad och mindre verksamhetsfokuserad, och vad jag förstod så är inte det så bra för de övergripande målen.
Hmmmmm, Jag tror att jag måste fokusera mer på utveckling och övergripande mål än vad jag gjort den sista tiden. Jag håller på med utveckling eller effektivisering parallellt men eftersom jag inte bara fokuserar på det så tar det ju så himla lång tid, och det ligger över mig som en blöt handduk. Bättre att delegera ner allt annat och vara fokuserad! 

Så där ja, lite insyn i mina dagar och vad det är som ger min huvudvärk :)

Nu ska jag gå ner och gosa med Kasper som kom in först nu och dricka lite te. Var sjutton är katterna när dom inte är inne, man borde sätta en kamera på dom.
Måste kurera mig, har inte tid att bli sjuk.

Ciao for now

WTF?

Man måste ju ifrågasätta sitt val av land idag. Det snöar som om det är värsta vintern och jag har min vinterjacka på mig. Den 22 april. Jag gillar årstiderna, det gör jag faktiskt och jag ser något charmigt med alla årstider, men den här mellanårstiden gillar jag inte. När man varken vet fram eller tillbaka. Ena dagen är det sommarvarmt, andra dagen snöar det och man har en fet dunjacka på sig. Vad är det? Hur ska man ställa sig till det?

Ciao

Brottningsmatch men dammsugarn

Jag sitter för närvarande och avslutar det sista jobbet nu. Det har varit en ganska behaglig dag, men jag är medveten om att det är känslan i om det varit en bra eller en dålig dag många gånger. För idag har jag haft en jäkla massa möten och jag har nästan bara åkt emellan men i det stora hela känns det överkomligt. Till och med när man har haft så mycket att man är tvungen att administera först när man kommer hem så känns det bra idag. Och jag har inte ens ätit choklad!! :)

Arbetet är helt klart i vardagsrummet nu, så jag kan börja städa upp där och det ska jag göra så fort han åker :/
Men nu vill jag snart äta och träna. Jag får kanske byta ut min träning idag mot ett tufft pass med the dämsuccer i stället. Tror inte att jag hinner annars, det är min tur att lägga Emma idag. Tänk att det känns så motigt att göra det. Men faktum är att jag inte har läst så mycket för mina andra barn och då har inte själva läggningen blivit en issue men med Emma..... Det ska bråkas, borstas tänder, bråkas, kissas, skrattas och busas, sen ska man läsa en lång saga och sen ska man ligga och gosa en stund. Alltså hela momentet tar upp emot fyrtio minuter och jag känner inte att jag har den tiden på kvällen när jag vill göra så mycket annat :)

Nä hörrni, nu ska jag lägga ner för idag och äta pasta och köttfärssås. Lite grädde, persilja och en skvätt vitt vin i så är den perfa!

Som en del av en helt vanlig inredning

 

Så här lever vi nu... Halvkul men fint blir det!


Dilemma

Har precis kommit upp från gymet. Skallen har inte gett sig än.
Jag ville kolla min lönespec så jag öppnade jobbdatorn. Måste bara kolla av mailen.... och bara svara på det eller titta på vad det handlade om. Man kanske skulle ta och passa på att förbereda för mötet i morgonbitti... Hmmm, det är det här som är dilemmat när man bara ska...

Nu ska jag bara kolla en reseräkning, sen ger jag mig för idag. God natt! 

Har haft huvudvärk sen igår. Har trott att ett oväder ska bryta ut vilken sekund som helst men den lyser med sin frånvaro :-)

Hoppas uppehållet håller i sig. Snart ska jag åka hem och stoppa fiskgratäng i ugnen.
Ciao 

Urk

Vilken skitdag jag hade igår.
Allt jag tog mig för bråkade. Allt! Jag var gråtfärdig när jag väl kom hem och ville bara sitta i solen en liten stund och läsa......
Kaos i sin renaste form. Vardagsrum, kök och utemiljön var en enda stor arbetsplats. Det var skitigt överallt och dörrhål som gapade tomma. Det låg skräp och glassplitter över hela golvet. Pust!
Jag kastade i mig två små pizzor som en snäll syriansk kvinna har bakat till mig, pratade en stund med byggisarna sen drog jag ner till dansen.
Jag är som pånyttfödd när jag kommer därifrån. Det är som att vakna upp efter en god natts sömn. Alla tankar och bekymmer som varit i huvudet för en timme sen är som bortblåst. Det är så skönt. När man springer, går eller styrketränar så har man hela tiden skallen full av tankar och man försöker lösa en del problem medan man tränar, och det kan ju också vara bra ibland. Men just att få komma ner och dansa gör att man måste släppa allt annat för en stund och det är oerhört befriande. Man orkar ta itu med det sen på ett annat sätt.

Jag kände av huvudvärk igår och den finns kvar idag. Lite migränvarning är det och jag hoppas att jag klarar mig.

Så här känner jag mig, trots fint men kallt väder, hoppas lite kaffe kan lösa en del av denna känsla.

 

Nu har jag massvis med jobb att ta tag i, så det är bara att sätta igång!

 

Kram på er alla. ciao


Sol genom nya fönster

Herregud vilket väder!

I morse 06.30 kom snickaren och plingade på dörren. Han ville komma in och börja jobba. En stor arbetsbil stod iför min bil och det började bäras in grejjer. Jag och Johan var tvugna att skynda oss att hänga ner alla gardiner och flytta undan soffan. Det blev smått panik kan man lugnt säga. Så när snickaren flyttat på sin bil och jag kommit ut med min så for jag iväg i smärre chock kändes det som. I all panik så glömde jag att krama Stephanie. Det brukar jag alltid göra innan hon far till skolan. Ja ja, jag får ge henne en extra på fredag.

Så idag när vi kommer hem så hoppas jag att vi har nya fina fönster i vardagsrummet. I morgon börjar han med köket vad jag förstår. Sen kommer ytterdörren. Va fint det kommer att bli. Och skitigt, men det är ju övergående. 

Som jag skrivit tidigare så finns det en person i min närhet som suuuuuuger ur min energi. Han ger mig inget och bara tar. Hela tiden. Jag har fått bli en elak människa mot honom för att han ska förstå att han inte ska vända sig till mig i vissa ärenden, jag kan inte stå på hans sida. Men han förstår inte. Han ringer i tid och otid och bara ömkar sig och sin situation, som jag till största del tycker att han försatt sig i själv. Jag har sagt det till honom och då blir han antingen arg eller lägger på luren. Sen tar det femton minuter så har han glömt av att vi pratat. Effekter av långvarigt alkoholmissbruk.
Jag känner mer och mer att jag verkligen inte vill ha med honom att göra över huvudtaget men jag kan inte av naturliga skäl bryta mig helt fri. Men han lever i en alldeles egen freak show och jag vill inte vara med där.
Nu hade jag ett av dessa ständiga onödiga samtal med honom i fredags, han blev arg och kasta på luren, skrev ett av åtskilliga avskeds sms, bad om ursäkt dagen efter i ett annat sms, sen dess har jag inte hört av honom. Det är skönt. Samtidigt känner jag mig så frustrerad och förbannad för att han gör så här. Jag har en stark lust att ringa och vråla i örat på honom att jag blir galen över hur han lever sitt liv och hur negativt det påverkar andra.
Men jag låter bli, jag orkar inte höra hans röst ens.

Nu är det worktime Upp med ärmarna, nu ger vi järnet!

Ciao

Det här med trädgårdar...

Jag ska inte tråka ut er med Sessan prat men jag kan inte förmå mig att åka och ta bort henne. Varje gång jag har tänkt att "nu åker jag" så är hon så söt och pigg. Hon tittar på mig och är helt oemotståndlig. Går det att åka och ta ett sånt beslut då. Nej. Men nu har jag pratat klart om det med er.

Dagen idag har varit kalas, sol och trädgårdsarbetsfylld.
Jag kan inte skryta med att jag är en trädgårdsmänniska för det är jag inte. Bara liksom när lusten faller på och det sker väldigt sällan när det behövs, utan mer när det är fint väder. Så därför håller jag sakta med säkert på att göra vår trädgård mer och mer underhållsfri. Men, men.
Idag på eftermiddagen ville jag iaf vara ute så jag greppade en kratta och räfsade lite där det förra året stod en jätte tall. Det var ett decimeter djupt lager av gamla kottar där som täckte fina blommor. Fick undan lite av det och började räfsa på baksidan som är mest skogsrelaterad (läs ovårdad). Nu är jag ute efter en plåttunna som jag kan elda i. Och man får tydligen börja elda nästa vecka och tre veckor framåt, så nu jäklar ska här eldas! Hoppas jag.
Det är lite prestationsladdat det här med att bo i hus med tomt. Det finns en massa att ta hand om. Jag och Johan var ute och promenerade igår eftermiddag och överallt var det människor ute och gjorde sina tomter fina. Jag sa efter ett tag till Johan "fan, det verkar som att man ska jobba i trädgården nu", för jag känner inte för det som jag sa tidigare när det behövs. Jag vet inte men jag tror att jag är mer en lägenhets människa, samtidigt tycker jag att det är härligt att vara ute, speciellt på sommaren. Då skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt. Det kanske är så att jag ska ha ett sommarboende och en lägenhet. Sommarboendet tar någon hand om när jag inte är där. Dessutom vill jag ha en liten motorbåt, inget avancerat men ändå. Jag har ju mamma och Hasse och får åka med dom då och då, men det är inte riktigt samma sak. Alls faktiskt. Dom bor ju för det första i Trosa, så då måste jag åka dit, sen är det också när dom vill som man kan åka och det kanske inte är samma som när jag vill osv...... Lyxproblem.

Nåja, jag håller tummar och tår för en fin sommar i år. Jag gillar värme och det är sällan jag tycker att det är för varmt.

De större barnen är nere i lilla tv rummet och spelar guitarr hero och Emma sitter och sminkar sin sminkdocka framför barnprogram i vardagsrummet.
Jag drar nog ner i gymet en stund tror jag. Missade ju baletten igår och det känns fortfarnde surt, så jag får kompensera det på annat sätt, men i morgon kör jag hårt igen.

Här kommer lite bilder från dagen som varit så här långt. Fälja med ner i gymet behöver ni ju inte, där har ni ju varit förr.



Ha en underbar fortsättning på söndagen.

Ciao

 

 


Sessan får gå vidare...

Hittade en veterinär i Strängnäs. Har en tid hos henne kl 13 i morgon... Phu, vad jobbigt.
Det blir kämpigt att komma hem sen och plocka bort hennes saker och dammsuga upp hennes hår för sista gången. Vi ska snickra ett kors som Emma ska få måla och skriva Sessan på. Vi har tittat ut att någonstans på baksidan ska hon få sin sista vila. Hon älskar att vara ute och titta på fåglarna och alla fjärilar. Det är mycket av bådera på baksidan. Hon tas emot av min pappa där uppe och han kommer att gosa med henne. För han älskar alla djur. Dessutom är det ju en riktgt stilig kattherre vid namn Malcom, Marias katt där. Å, dom kommer att ha det fint.

Det är så här jag vill tro att det blir och det är så här diskussionen går hemma, för Emma. Jag har inte vågat tala om för henne ännu, jag gör det i morgon på morgonen, sen hoppas jag på att hon blir distraherad av kalas och annat. Vi får ha en fin ceremoni i morgon kväll.

Ledsamt.

Jag vann, i år igen!

Hej hopp i vinden!
Hittills en perfekt dag.

Jag och min pappa hade varje år en tävling. Vi tävlade om vem som såg den första sädesärlan varje år. Sen min pappa gick bort 96 så har jag fortsatt tävlingen. Jag säger alltid högt "en sädesärla, jag var först". Jag vinner varje gång. På senare år så har Stephanie börjat lägga sig i tävligen så det är lite en tävling mellan oss nu.
Idag var det iallafall dags. På kyrkogården i Trosa såg jag den. Jag vann i år igen!


Tidig morgon på motorvägen mot Trosa




Agnetha Sjödin hade en föreläsning om sin pilgrimsfärd. Mycket bra!


Hem igen


Emma får mer paket




Jag fick tulpaner av svärfar


Bildbevis. Jag vann!

Nu har jag och Johan precis varit och promenerat lite och vi ska nog åka och köpa pizza snart. Jag ska kolla upp lite tider på Strömsolms djursjukhus. Tänkte fara dit i morgon med Sessan.
Hoppas det är någon bra film på tv ikväll, jag vill ligga och äta godis i soffan. I morgon vankas kalas på Donken för Emma och några av hennes vänner.

Vi ses och hörs!

Ciao

Tgif, phew!

Känner mig smått urlakad idag.
Var kvar på jobbet till halv fem ungefär. Jag åt lunch på restaurangskolan och blev proppmätt, sen var det möte för hela slanten.
Jag blir som en trasa...

Åkte hem och hämtade Emma hos svärfar och sen hem. Lagade kyckling Teriyaki. Nu sitter jag här och äter havrekakor och bara tittar på när familjen härjar. Sessan är i uselt skick och jag kommer att bli tvungen att åka och ta bort henne  helgen. Hon lider.

I morgonbitti sätter jag mig i bilen och åker till Trosa. Vi ska på frukost och föreläsning med Agnetha Sjödin, det ska bli intressant. Sen är det typ järnet hem, för kl två kommer gäster som vill fira Emma.

I kväll blir det gott rött vin och En sommar med Göran. Nice.

Blommor som Emma plockat åt mig, våren är här hörrni. Med eller utan askmoln...


Gu vilka korta inlägg jag gjort de sista dagarna men jag känner mig blank i huvudet.

För det regnar här i Strängnäs idag....

Blir hemma en stund idag på förmiddagen. Emma är dålig och hon ville inte följa med farfar hem igårkväll. Så Stephanie får ta henne på fm idag så kommer farfar och hämtar henne framåt lunch. Det blir bra. Snart kanske jag kan väcka den berörda och tala om att hon ska få vara barnvakt... Det kan bli spännande värre. Nä då, det är inga problem, hon är så gärna barnvakt så.

Regnar som attan idag, gu va tråkigt. Ett tag här så snöade det till och med. Hur kul är de?

Jag hade ett annolunda pass i gymet igår. Jag tränade en muskel på höften som jag aldrig tränat förr. Jag menar, jag har tränat mycket ben i mina dagar, åtskilliga knäböj och utfall, jag har sprungit och gått massvis. Men när jag står i en viss vinkel med ena benet och ska lyfta upp andra benet i en viss vinkel åt sidan så orkar jag inte få upp benet mer än 60 cm kanske. Katastrof! Jag måste stärka musklerna där. Sen stretchade jag en del och det är också behövligt.

Nej, nu är det hög tid att börja göra sig iordning så jag kan åka snart.


Emma med Farbror Kenneth


Emma helt slut av allt öppnande


Stephanie och Emma bygger pussel. En av familjens favritsysselsättningar

That´s it for now, ciao!

Bra drag i öronen

Här har det varit tårta efter maten, för Emma. Hon har fått en massa fina presenter och är nöjd och glad.

Jag skulle preis ge min ut på en PW då började det att regna :/ Surt.
Denna hader jag bla i öronen igår. Perfekt tryck.

http://www.youtube.com/watch?v=aM2X47qdtDs

Nu måste jag gå och städa upp lite, lägga Emma och dra ner i gymet. Ingen vila ingen ro.

Ciao

Med lite trance i öronen så känns allt lättare

Helloooo
Kom precis till jobbet och har bara startat datorn. Ska sätta igång att börja arbeta med ett av mina projekt snart. Känns roligt och inspirerande. Har fastnat lite dock men jag hoppas att jag löser det idag.

Jag var ute på en PW igår kväll. Hade tänkt mig gymet först men sen känner jag att jag behöver ha bort en mjuk del jag har på magen och "handtagen", och då tror jag i det läget att PW är effektivare. Eller jag vet att det är så. Så, det kändes lite motigt att dra på sig kläderna men det blev bättre.
Jag klev ut i vårkvällen. Det doftade varm luft som möter kall lite fuktig mark, fåglarna kvittrade och överallt såg jag leende människor. Började gå med bra musik i öronen, ökade volymen, tempot och pulsen med den. Efter ett par hundra meter hade jag sån energitopp så jag började springa. Jag varvade min PW med löpning och det kändes jättebra! Det var en riktigt bra start på löpsäsongen. Det här blir nog bra, jag hoppas att jag är i fas med min form snart. Hoppas också att gatorna är rena på grus snart, det blir så mycket lättare då.
Som jag ser det så är det många anledningar till att det blivit som det blivit, men det är en annan historia som jag inte riktigt känner mig bekväm med att dela med mig av. Kanske en annan gång, och kanske om jag kommer i fas, då ver jag ju att det gick att vända.

Nog om det. Nu väntar en del jobb som jag ser fram emot, sen är det sushilunch och söta Lotta.

Ciao

PW

Tjena hej på er.

Hoppas ni har det bra där ute.
Jag har et utmärkt. Var och hämtade ut Sessan idag och det uppstod en liten dispyt omkring fortsatt behandling, ett beslut som tagits över huvudet på mig under dagen som ingen hade ringt mig om. Så jag gick därifrån med min vilja igenom. Nu är det bara att vänta och hoppas.

Annars då, tja jag vet inte om det hänt så mycket. Jag har varit på jobbet idag, hade möte hela förmiddagen och den nya chefen på eftermiddagen. Det känns bra.

I morgon blir det sushi med "syster" Lotta, det ska bli så trevligt att träffa henne. Ser fram emot både sushi och Lotta.

Har ätit en sen middag bestående av hummersoppa och smörgås idag och ska ner i gymet nu. Överväger att gå ut och gå en PW ist.... hm, tror det blir så. Stretcha kan jag göra när jag kommer hem.




Sjukling


Stephanie spelar upp Lady GaGa´s nya Telephone. Om och om igen faktiskt.


William är söt

Barnen är ute och hoppar på studsmattan. Stephanie kom hem från internatet när det blev klart att Sessan skulle bort, nu när det inte blev så så kunde jag tycka att hon skulle åka tillbaka, men det ville inte hon. Hon har tack och lov en massa skolböcker med sig och hon pluggar verkligen på dagen. Så, hon får väl vara hemma då, men inte "häng med pojkvän" hela kvällen då för någon motprestation vill jag ha av henne. Är man sjukanmäld så är man sjukanmäld, tycker jag.

I morgon är det Emmas födelsedag. Hon blir sex år. Det året hon kom var det kanonvarmt i flera veckor innan den 15/4. Jag var ledig de sista veckorna och jag satt bara och solade och mådde bra då. Det var nästan sommarvarmt dagen efter när vi kom hem också. Det är kul att ha något att referera till vädermässigt.

Så gott folk, ha det så bra i vårvädret!

Ciao for now

Alive and kicking

Fick en tid hos vet i dag kl 16.30. Åkte dit och ifrågasatte om det verkligen inte fanns något man kunde göra så vi fick ha henne kvar över sommaren iaf. Dom sa att hennes värden antagligen berodde på en infektion och det kan man ju alltid medicinera bort, sen finns ingen garanti att hon kommer att bli bra men det är värt ett försök. Så hon ska läggas in i morgon för att få dropp... ett par tusen till.

Nu har jag precis varit ute på en PW, svettigt som attan. Ska lägga Emma nu

Ciao

Nackdelen med att ha djur är att man någongång behöver sörja

Så hann jag bara vara borta och dansa ett slag så ringer dom från vet och säger att hennes njurvärden höjts tre gånger sen 1 april. Man rekomenderar att vi åker och tar bort henne i morgon redan....

Shit

Hon är på väg hem nu

Det verkar som att Sessan kommer hem trots allt. Vi ska försöka med specialfoder och medicinering. Det kommer visa sig ganska snart om hon mår bättre.

Nu har jag ätit lite av gårdagens middag. Färsk pasta och pastasås med fläskfilé, räkor, champinjoner, paprika och creme fraiche med saffran. Tror jag har energi så det räcker nu.

Så, nu ska jag gå och byta om och dra ner och ställa mig i plié och fjärde position.

ciao så länge

 

Begravning eller inte?

Sitter på jobbet nu och har varit igång hela dagen.
Var i Liljeholmen redan halv åtta, trafiken flöt på bra. Var i mitt kontor vid elva och har hunnit äta, läst av mail och blivit presenterad för den nya chefen. Det här kommer att bli bra.

Det är underbart väder ute och Johan är på Strömsholm. Han berättade att Sessan ville gå ut när dom skulle åka. Nu fick jag veta att det tydligen fanns ett blåsljud på hennes hjärta och att det medför en risk vid nedsövningen, som behövs för att röntga njurarna. Men vi vet att hon måste röntgas så det är bara att köra.
Hon var riktigt risig i morse och hon satt på golvet med huvudet böjt nästan ner i golvet. Jag var tvungen att bära upp henne på puffen som hon gillar att ligga på.
Så, nu är hon nedsövd vad jag vet och jag bara väntar på vad dom ska säga.
Hmmm, hjärt och njurfel låter allt annat än bra och jag förbereder mig på att vi kommer att få ha begravning i vår trädgård inom kort. Men det kommer att bli en fin begravning, det ska jag se till.

Nä, sista rycket innan hemgång och dans!

Ciao

Aaaah, flera såna dagar tack

Gud vilken dag vi har haft. Har knappt gjort ett jota och det är skönt.
Vi har nästan bara suttit och njutit i solen. Jag har dammsugit och kammat Sessan som hårar sjukt mycket nu.
Har precis haft en lång diskussion med William om hans hår. Han har en fobi för frisörer och han vägrar att gå till en och klippa sig. Jag har ju alltid klippt honom hela hans liv och han har endast varit hos en frisör två ggr. Då säger han att dom drog i hans hår och dom gjorde inte som han förklarat. Så jag vet inte hur jag ska göra. Jag orkar inte längre hålla på och klippa familjens hår. För klipper jag en så ska alla klippas och jag har inte tid eller lust. Det hade varit så enkelt om alla bara vill betala och låta någon annan göra´t.

Jag hade tänkt att jag skulle ta en löprunda idag men Johan drog och skulle byta däcken på sin jobb bil så jag får nöja mig med att gå ner i gymet idag. I morgon är det dans igen :) Och jobb förstås. Jag ska vara i Liljeholmen kl 8 i morgonbitti så det blir att åka i tid.

Jag åkte ner och hämtade ut klänningen också. Den såg ut och satt som förväntat så den får stanna. Perfekt till våren och inte för tunn eller så eftersom det var halvlånga ärmar. Ganska kort var den dock med hellre det än för lång.

I´m off for the gym now. See ya!

En kortare redogörelse



Hej på er vänner.
Tror ni det finns någon förståelse för att man valde att gå och lägga sig sent? Nooooooo.
I stället vakande jag av att Emma skrattade åt mig. Hon sa att jag såg söt ut när jag sov. Kan man bara låte det passera? Det var bara att masa sig upp.
Till frukost ville hon ha en kuddesmörgås med makrill, så det ska jag försöka skaka fram nu. Hon ropade just "mamma får jag nåt snart då, jag svälter ju ihjäl här".
Va rolig hon är. Jag har så svårt att se att det nånsin kommer att hända. Att hon ens behöver gå hungrig en längre stund är ganska osannolikt, men i hennes värld så tynar hon bort just nu och jag måste skynda mig, jag har bara några sekunder på mig ;)

Idag blir det lugnt vad jag vet. Kanske åker vi och hälsar på någon av de gamla i släkten, dom som alltid säger att vi ska komma och hälsa på mer, men som vi aldrig har tid att hälsa på. Idag är en sån dag som vi skulle kunna använda till det. Vi får helt enkelt fika oss igenom hela dagen. Det är ok.
Jag ska ner och hämta min klänning också som kommit, jag hoppas att den passar och att den uppfyller mina förväntningar.

Sessan ska få åka till Strömsholm i morgon och rötga njurarna. Hon mår inte bra nu. Det var precis som att när vi fick veta att hon kanske är sjuk så blev hon sjuk. Hon beter sig inte alls som hon brukar och jag känner mig orolig. Samtidigt är Johan orolig och känner att det kanske kommer att bli han som måste ta ett beslut som jag kommer att bli ledsen av när han är där. Johan i sig bryr sig inte så mycket, han har aldrig gillat Sessan men han vill henne inget illa heller så klart. Vi får hoppas att hon kan få stanna över sommaren hos oss men med förutsättning at hon inte behöver må dåligt eller ha ont.
Hon kommer att ha det bra dit hon kommer också. Pappa finns där och han kommer att ta hand om henne, det vill jag tro.

Igår tittade vi på en film. Jag ville titta på en thriller. Jag hade två filmer att välja mellan. Den ena var En sommar med Göran och den andra var The box.
Jag hade ingen som helst lust att bli road alls efter ett långt samtal med J i telefon som helt tog musten ur mig, så jag valde The box.
Slösa inte er tid på den, precis värdelös!

William kom hem med Tobbe vid halv tolv ca och var jättetrött. Dom hade sett Kick ass. Tydligen så där bra.
Stephanie kom hem samtidigt.
Dom gick och la sig ganska snart och jag satt uppe och försökte hålla Johan sällis ett tag med UFC. Jag orkade till halv två sen gav jag upp. Hann titta på svenskens match som han förlorade. Jag vet att han spelade in allt så jag kan titta på huvudmatchen idag ist. Jag ville också sitta på en ute arena i Abu Dhabi och titta på hela showen på plats. Varför var det ingen som bjöd ner oss dit?

Nu ska jag göra te och rosta Gräddad längan!

Ha en underbar Söndag!

Ciao

Gäsp

Hmmmm, varför sitter jag fortfarande uppe?
Jo, det är UFC nu och jag och Johan sitter och tittar. Johan är som ett barn och jag sitter och gäspar.

Alla barn är hemma och ligger och sover, jag kan gå och lägga mig och sussa sött snart.

En del av min barndom

Nu är vi hemkommna från Norrbylund.
Va skönt det är att komma tillbaka till ett ställe som betytt så mycket för en under ens viktiga år i livet. Det finns så mycket värme i det huset och det inser jag nu. Jag är så glad att jag fick möjligheten att spendera lov och annan ledig tid hos den familjen. Det var hos dom jag fick lära mig att åka slalom, rida och ta hänsyn till andras behov och integritet. Jag uppskattar allt det idag. Kände nog inte så när jag var liten av en massa olika anledningar men jag gör det nu och jag är glad att jag har med mig det nu i vuxen ålder. Det känns viktigt. Elisabeth och Leif, som kan titulera sig som extra mamma och pappa till en massa barn. Härligt att det finns såna människor, världen skulle bli en bättre plats om det fanns mer av den sorten.


Abbe dansade


Emma och Ella tyckte det var en bra idé att dela fotölj


Katterna


Flickan 35 år gammal


Emma på promenad med den dansante Abbe

Nu åker mjukisbyxorna på för nu är jag trött. Baletten idag kommer att ge mig träningsvärk, bra lektion, riktigt bra! Nu är jag mör och vill lägga mig under en filt och dricka te och titta på en spännande film. Så fort Emma går och lägger sig så.
William blev hämtad av sin storebror idag. Det var flera år sen dom träffades. Dom skulle gå på Heron och se en film och äta. Inte illa.
Stephanie kommer väl när jag sover som skönast kan jag tänka.

Trevlig lördag kväll på er.

Ciao

Så ska det låta

Satt och tittade på Så ska det låta igår.
Jag gillar Peter Zettman jättemycket och jag brukar tycka att programmet är helskönt eftersom alla gäster bjuder på sig själva och det blir en show av det. Men igår måste ju ha slagit rekord.
Jag säger bara Petra Mede och Peter Magnusson! Vilka personligheter. Tur att dom inte var i samma lag, då hade det antagligen stannat av i mitten av programmet.
Tänk dig dom två på en fest.
Åtminstonde Petra är en sån som jag skulle vilja ha som vän, hon verkar så allsidig och bra på allt. Och rolig framförallt.
Sen tycker jag och har alltid tyckt att Tommy Körberg är kanon. Han är så jäkla bra så jag får gåshud. Sen må han vara en jäkla diva och fyllo och pundare och allt vad alla säger men jag gillar honom skarpt.

Tråkväder idag.
Tur att jag ska ner och dansa. Jag ska snart rycka upp Emma så hon får vakna i lugn och ro innan vi far ner. Idag ska hon få stanna kvar medan jag dansar, det ska bli spännande att se hur det går.
Sen bär det av till Björnlunda och det ska bli så roligt.

I´ll be back!

I kväll ska jag fira!

Jag har varit i en tvist med Williams pappa ett tag. Ja, det är ingen idé att gå in på det för det är en lång och komplicerad historia. Den röda tråden handlade iaf om att jag ville att han går med på att skriva över vårdnaden på mig. Hans existens har varit så pass osäker och sviktande att jag har kännt sån osäkerhet vid beslutsfattande osv. Nu ska vi ju åka utomlands i höst och W behöver ett nytt pass, jag sparar pengar till honom i mitt namn, ham har pratat om att kanske byta skola osv osv. I alla dessa fall behöver J vara närvarande men det kan jag aldrig räkna med.
Efter många turer så fick jag namnunderskrift och skickade in papper och betalning till Tingsrätten. Sen har det varit en månads väntan... och idag kom så papprerna. Johan skickade ett sms där det stod "Grattis, du har ensam vårdnad om W".
Så skönt!
Nu kan jag ta de beslut som krävs i ett barns vardag själv. Så, en stor sten skakade jag av mig från axlarna och jag känner mig så lättad.
Extra god mat idag, utan att säga till någon vad det handlar om. Jag och Johan ska skåla i det tysta :)

Fy fan, akta er, jag glider fram på en räkmacka just nu!

 

Tgif

Hej hej på er!
Nu har jag precis haft möte och jag försöker hjälpa den nya chefen att komma igång här, det är inte lätt men alla system och IT frågor som bara ska funka.

Idag är det fredag och det tar jag emot med glädje. Det har varit lite splittrat för mig den här veckan eftersom tisdagen blev måndag. Men det är fredag idag och det är det som är viktigt.
I kväll ska jag ta det lugnt, ta ett glas vin och koppla av. Titta på TV. Det blir ingen träning för mig eftersom jag ska dansa i morgon. Tror jag tar en vilodag på söndag också, jag har kört ganska hårt denna vecka. Igår var ett skit bra pass, fast jag inte trodde att det skulle bli det, men det blev det.

I morgn lutar det åt att jag ska åka till ett ställe som ligger mellan Björnlunda och Stjärnhov. Det är en familj som jag var mycket hos när jag var liten. Familjen har fem barn och åtminstånde tjejen i familjen blev som en syster för mig. Så, hon kommer med hon också så åker vi och hälsar på där. Det ska bli så roligt att få se stället igen, det var många år sen jag var där och trots att jag förträngt mycket från min barndom så finns en del minnen därifrån. Lotta hjälper mig ibland med att dra upp saker ut minnesbanken som jag får försöka komma ihåg.
Ska bli så skönt att få träffa mamma i familjen också, hon fick ju stå ut med en del.

Nu ska jag fortsätta jobba, rasten är slut.

Hej så länge!

Mätt som en plätt

Hemma nu. Det känns lite lyxigt på torsdagar för då hämtar svärfar Emma från dagis. Det gör han varje torsdag. Det är en dag som jag varje torsdag glömmer bort att jag inte behöver skynda mig till dagis efter jobbet. Så idag åkte vi förbi mekonomen och köpte våtslippapper (fråga inte) och sen ner och hämtade ut två paket som kommit. Det ena var ett par bikinibyxor som Stephanie tydligen lyckats beställa från mitt konto på H&M, det andra var en randig tröja från samma ställe till moi.
Därefter gick jag in på Inne. Det är en butik som bara säljer märkeskläder. Jag ville titta vad dom fått in i Odd Molly sortiment. Så jag hittade en suuupersöt tunika med korta ärmar för endast 1299 och en annan med lång ärm för endast närmre 1900. Det är ju som hittat!............ Och sen vaknade jag. Fan vilka priser alltså. Men faktum är att jag starkt överväger att köpa den med kort ärm nu till våren och den med lång ärm efter sommaren... Det kommer nog att bli så.

Nu har jag precis ätit, det blev rester idag, orkade inte laga något. Tittar ut och det är så deppigt med mulet och regn. Jag ska bara låta maten sjunka lite sen drar jag ner i gymet. Det är Johans tur att lägga Emma idag så jag behöver inte stressa, vilket är bra för jag ska köra lite Triceps och Bröst och framför allt så ska jag stretcha. Måste hämta in Linkin Park skivan från bilen bara, den är bra att träna till.

That´s it for me, ciao

Sooool i sinnet

Snart ska jag gå ut och promenera ner till matsalen och köpa lunch. Det är underbart väder och jag är inte bitter på mig själv idag att jag inte tog med mig egen mat, det ska bli så skönt att få gå ut och få lite sol i ansiktet.
I eftermiddag väntar ett nättare möte på tre timmar. Känns så där. Hoppas att vi i sommar kan lägga dessa möten ute i gröngräset.

Dessa sneakers skulle jag velat ha på mina fötter när jag går.

Eller varför inte dessa



Man fyller ju år i sommar... skulle man önska sig ett par dojjor från LV då? Men jag vill ju ha en smink väska från samma och en necesär och en korthållare. Jag har svårt att tro att jag är längre än upp till fotknölarna om jag kommer med hela denna lista. Dessutom vill jag ha en blus från Odd Molly och dom är ju allt annat än gratis. Hmmm, jag måste fundera ut en plan. Jag måste få Johan att tro att det är han som tänkt ut att han vill köpa allt detta till mig helt själv, för att jag förtjänar det. För det gör jag.
Men det är ju det här vi kvinnor är så bra på. Att manipulera våra män...

Nu är det promenad som gäller!

Ciao for now


Spara eller inte, det är frågan

Usch, det har varit en jobbig dag på jobbet idag. Det är hårt med ekonomin i samhället och det märks. Men jag måste nog inse att det ligger i mina händer att faktiskt göra något konkret. Tufft.

Jag kom hem efter mycket om och med. Skulle just köra på motorvägen i Moraberg och hann precis se att det var tvärstopp. Snabbt som attan körde jag runt i rondellen och tillbaka igen. Åkte på motorvägen nere från Statoilmacken vid scania istället. Det hade ju ett antal andra bilister också tänkt så det var tjockt med trafik. Hörde att motorvägen stått still en längre period och att den kommer att bli stående ett bra tag till. Kön var så lång som förbi Salem. Hu, vilken rysare att hamna i en helt stillastående kö på motorvägen!

Ja ja, nu är jag hemma sedan länge och jag har ätit, tränat och lagt Emma. Produktiv kväll vill jag säga.
Jag har suttit och tittat på lite mode och jag har bestämt mig för att jag gillar jeansmodet som är nu. Jag har ju alltid varit en jeanstjej men jag kanske inte har haft så mycket andra pagg i det materialet än byxor. Men nu är det dags att ta det ett steg längre. Jag har beställt en klänning och en skjorta. Vad sägs? Är det en keeper eller inte? Jag tror på båda faktiskt och jag tror att jag kommer att använda båda flitigt.

Klänning från Nelly


Och skjorta från H&M


Jag ser framför mig att jeansskjortan kommer att vara fin till ett par svarta finbyxor, eller grå tex och klänningen är bara fin som den är och kommer att bli perfekt i vår tror jag.

Ytliga inlägg är inte att förakta. Ny är det snart te och fuskbyggarna.

Ciao



Lite gitarr på de så!

Johans bror kom förbi och sitter och spelar gitarr i vardagsrummet medan jag jobbar. Så kan det alltid få vara. Han är så duktig och jag ryser när jag sitter här...

Ingen standard familj här inte...

Sitter fortfarande och arbetar. Var kvar lite längre än väntat på jobbet och var tvungen att rigga upp jobbet direkt när jag kom hem.
Jag vet att jag skrev till mig själv att jag skulle jobba mindre och det gör jag, i det stora hela. Men det finns perioder i månaden, som i början när det är bokavslut till exempel. Då ska jag gå igenom alla resultat och komma in med kommentarer. Jag har ett antal kostnadsställen som jag har ansvar över och det gäller att hålla i miljonerna! Inte helt enkelt att förstå varför det blir som det bli ibland och då tar det lite extra tid.
Så, samtidigt som det börjar en ny chef hos mig i morgon som jag ska möta upp så ska jag få in lite förklaringar från en leverantör och jag ska skicka in de färdigsammanställda kommentarerna. Jag får försöka klona mig själv på förmiddagen i morgon, det kommer att vara avgörande.

Nog om jobbet, det låter inte så roligt som jag faktiskt tycker att det är.
Kom i allafall hem till en belåten familj. Johan hade inte haft några jobb inplanerade så jag hade en hemma man här som hade förberett middagen och allt. Stephanie har sin kompis från Nyköping som blir kvar över natten och hon hade fått tag i sin gamla dansgrupp. Så hon kom hem nytränad och glad. Åt, duschade och stack till kompisar. Hon fick lova att skicka sms när hon gick därifrån i kväll eftersom jag kommer att sova som en bebis då.
Jag själv har ont i baksida lår efter marklyften igår, känns en hel del i ryggen också. Jag tycker det är så läskigt att få träningsvärk i rygg. Vet inte om jag associerar det med skada eller om det är så att det är så mycket muskler i ryggen och man blir så totalhandikappad när man inte kan röra sig på grund av det.

Nä vet ni, nu måste jag göra allt färdigt, så det är lika bra att jag kastar på en kopp kaffe. Johan badar Emma och ska snart lägga henne, William gick ner och spelade trummor på Guitarr Hero hör jag.
Hos oss är det lite ombytta roller än vad som är standard verkar det som, känns helt ok faktiskt.

Ciao

Jag blickar framåt

Ja, det finns inte så mycket att tillägga. Det är lugnt här. Har precis varit nere och tränat, körde rygg och mage idag. Inget jättepass men jag stretchade en del och det var skönt.

Jag längtar till baletten börjar igen. Jag vill verkligen att det börjar och håller på utan avbrott en lång period nu. Dessvärre så tror jag att ha kommer att använda lördagarna till träning till en uppvisning på Mälardagen. Det blir Karaktärsdans då och jag har tackat nej till att vara med på det. Kände att jag ville vara med mer på mer lektioner och lära mig känna gruppen innan jag blir bekväm att dansa inför publik. Hmmm, fånigt kanske men det får vara måtta med modigheterna för mig.
Jag ska börja kolla mig omkring efter ett par bra dansskor till nästa termin. Vet att dom har flera såna butiker i sthlm, en av dom ligger bakom NK. Vet också att det finns en butik i Västerås. ag får titta i sommar vad jag kan hitta. Vill känna mig säker till 100 att jag vill och har tid att fortsätta, men jag tror inte att det blir några problem då Emma kommer att avancera nu i höst och då kör hon lektionen innan mig.

Så, jag fick veta var vi ska ha vår konferens i maj. På Hassludden. Trevligt tänkte jag som bara har positiva känslor omkring det stället. Underbar miljö, maten står det formligen Sussie på och hela konceptet är min grej liksom. Men vill jag vara där med jobbet...................... vet inte riktigt hur jag ska känna här.
Men jag tror att jag såg när jag var där sist att det fanns en fristående byggnad som kanske används till just konferenser. Jag hoppas inte att vi ska behöva sitta i japansk inspirerande badrockar och konferera, eller i bubbelpoolen för den delen. Det skulle inte kännas bekvämt alls. Men jag tror som sagt att det är upplagt på ett litet annorlunda sätt när man är där av andra anledningar i första hand än att bara SPAá.

Jobb i morgon igen då. Känns bra men man vänjer sig ganska snabbt med ledigheten. Men nu ska jag igång med jobbtankar igen. Jag har en spännande tid framför mig och det kommer att hända mycket nytt. 
Hela den närmsta tiden överhuvudtaget känns ok. Vi har en fin tid rent årstidsmässigt framför oss och en del nya grejjer på jobbet. Sen kommer nya fönster att installeras hemma och en ny ytterdörr i samma veva. Sen är det en resa till Sousse och en fest på Gotland senare i höst, de två sistnämda ser jag verkligen fram emot.
Jag hoppas också att jag kan komma i balans i kroppen snart. Jag jobbar hårt med det och jag tycker mig se en liten ljusning så här är jag också hoppfull.

Jag håller tummarna på att min närmsta framtid blir bra helt enkelt!

Ha det så bra så hörs och ses vi säkert snart!

Ciao for now

April i ett nötskal

Får man inte en smärre chock när man kommer upp och det landskap där man igår senast satt och solade, numer är snötäckt?
Känns fruktansvärt! Jag vet att det är så här April fungerar och i vanliga fall hade man kanske skrattat och ryckt på axlarna åt det hela men jag är så himla less på den vita skiten som faller ner från himlen så jag vill gråta.

Annars var vår kväll igår lugn och fin. Jag och Johan gck en runda för att dela ut inbjudningkort till Emmas kalas. Två av dom fick vi skicka iväg då dom bor lite för långt bort för en promenad.
Emma och Alfred var ute hela kvällen och hoppade studsmatta. William gick hem till en kompis och sov över och Stephanie satt för sig själv i lilla tv rummet fram till hon skulle gå ut.
Jag och Johan tittade på en svensk film som jag tyckte var jättebra. Tror den hette "Fröken Larssons eviga ögonblick". Persbrant är en stjärna men filmen i sig var så fin på något vis. Allt utspelade sig i början av 1900-talet.

Nu ska jag dricka lite kaffe och gå igenom cyber space, sen blir det en duch och lite städning. Gymet får sig ett besök senare i eftermiddag också.



Ciao for now

Helgen hittills

Hej på er,

Hoppas att allt är bra med er. Här flyter allt som det ska.
Gårdagen var perfekt med middag och lite gäster. Solen sken och man kände verkligen att man varit ute i solen när man väl kom in framåt kvällningen.

Idag har vi varit i Tuna Park. Alla tre barnen behöver ha nya skor. Stephanie behöver också en vårjacka. William och Emma följde med och fick sitt. Stephanie får gå själv under lovet. Svettigt när alla behöver samtidigt, det är inte läge för mig då och flika in att jag skulle vilja ha... Men lite shopping fick jag allt, eller tog jag mig allt. Jag behöver ju liksom inte be om lov, jag är en stor flicka och jag tjänar egna pengar :)

Här är lite bilder


Johan fick en liten light behandling


Barnen roar sig


Johan fick en gitarr av Kjell...bara så där


Och ja, jag fick en jättefin blombukett


Stephanie tar kort på mig genom fönstret


Barnen satte upp studsmattan


Kjell till vänster och svärfar till höger


Svärmor och Kjell

Bilarna har fått nya sommarskor och blivit tvättade och snöhögar och spridits ut för att smälta lite fortare. Livet är niceeeee just nu.

Det var alles for now, ciao! 

Sovmorgon

Herregud, vi alla sov till 09,45 idag! Vaknad av att William gick upp, helt otroligt. Det behövde vi säkert.

Idag är det påskmiddag som gäller. Jag ska städa lite och lägga upp mat. Klockan 14 kommer svärfar och svärmor med gubbe hit och äter middag. Det blir mysigt de.

Barnen blev överösta med påskägg med varierande innehåll igår. Dom blev dessutom rika på kuppen. Alla släktingar på nära avstånd kom och lämnade lite godis men en liten peng som tacksamt togs emot.

Nä nu ska jag ut i solen och dricka kaffe en stund. Vila mina träningsvärks plågade ben :)

Ha det gott alla så ses vi!

Ciao

Hej våren!

Vårtecken hos oss.

Snödroppar


Eeeeeeh... gula blommor


Sessan tycker life is goood just nu. Hoppas vi kan få ha kvar henne över sommaren i allafall. Hon mår så bra när det börjar bli varmt ute.

Idag ska vi handla lite mat till påskmiddagen i morgon, svärfar är bjuden. Lite påskäggsinnehåll ska inhandlas och vi måste städa lite.
Det är lovely ute nu och jag ska passa på att sitta ute så länge jag kan.

Var försiktiga i påsktrafiken om ni ska ut i den!

Ciao

Godmorgon

God morgon vänner.

Vaknade av härligt fågelkvitter och solsken in i sovrummet idag. Vilken kraft man får av en sån start! Läste på aftonbladet att det skulle bli solfest i hela landet och det tackar jag för så klart.
Det ser kallt ut ute fortfarande dock men det värms säkert upp snart.

Nu ska jag ge katterna, fiskarna, Emma och mig själv lite frulle. Vi hörs av mer under dagen!

Ciao for now 

Långfredag på Ökna

Hej på er i vårvärmen!
Visst är det härligt ute nu?

Efter jobbet åkte jag ner till Tystberga för att hämta Stephanie i skolan. Kom lite tidigt och jag stod och riktade näsan mot solen....aaaaah, det var så skönt. Det fastnade en fluga i håret. I vanliga fall skulle jag förmodligen fått ett släpp på det men jag tyckte det var charmigt bara.
Det är så fint i Tystberga, hela naturen och omgivningarna är så harmoniska. Och Stephanie var så söt när hon kom efter lektionen, så glad och full av liv, min stora stora flicka!

Här är vardagen för Ökna eleverna.


Lammen


Ormarna


Och skäggagamerna (som är homosexuella)

Våran Sessan förresten... Hon är antagligen njursjuk och måste tas bort... Min lilla!



Ha re gott alla söta!

Ciao

April april din dumma sill!

Blev lurad idag... I år igen... av samma person. Dåliga skämt och ändå är jag så naiv och går på´t. Jag vill ju liksom bara vara snäll, inte utgå ifrån att någon ljuger för mig... Så kan det gå när inte haspen är...
Ja, ja. Kul att nån har kul liksom :) Jag får bjuda på det helt enkelt.

Tog en sovmorgon idag. Kommer inte att kunna gå tidigt idag, ska hämta Stephanie på Ökna i eftermiddag, innan dess är det Solna som gäller.

Våran katt är dålig. Hennes öga mår inte bra, ringde till veterinären i morse, dom sa att någon bör kolla upp henne idag. Så den smällen får Johan ta, han är hemma idag. Hon måste få något lugnande där annars kan man inte undersöka henne, hon gillar inte kroppskontakt så att säga :) Hoppas att det inte är en tumör utan bara trång tårkanal, det lär utkristallisera sig så småningom.

Hoppas ni får en stillsam skärtorsdag alla, själv ska jag ta det lugnt med godiset, men i övrigt kör jag på som vanligt.

I eftermiddag åker vi tjejer, vi ses där!



Ciao for now!

RSS 2.0