stress och kaos är vardag...

godmorgon!

har du det bra? jag sitter och försöker avsluta det jag inte hann igår innan jag åkte från jobbet. allt kan jag inte göra eftersom massor av information står på min whiteboard tavla på kontoret. men jag har delegerat ut det. skönt att vara chef ibland :)

gårdagen var hysterisk minst sagt. långa möten som man egentligen inte har tid att sitta på. på eftermiddagen satt jag och min chef och försökte få ihop pusslet. telefonen ringer och i samma sekund jag svarar ser jag på klockan att den är tjugo över fyra. någonstans i mitt undermedvetna hade jag tänkt att johan skulle hämta emma. det var johan som ringde och frågade om jag var på väg att hämta emma. nej, sa jag och är på jobbet fortfarande. johan var tydligen också det, i uppsala. jaha ja, det var ju bara att kasta sig iväg i all hast och gasa. kommer till scaniarinken och ser att det är tvärstopp längre fram så jag hinner med nöd och näppe av från motorvägen och åker gamla vägen till nykvarn, sen var det fritt att åka på motorvägen där.
lite sen och med andan i halsen kom jag så till fritids som inte ens hade märkt att jag var sen.
tur att man kan fortsätta jobba även i bilen i form av alla de samtal man behöver göra...

idag kl halv tio kommer jag att byta ut mitt simkort i telefon. jag kommer att stänga av jobbet för ett par dagar. vi är ca 98 pers från olika håll i landet som kommer att åka ner till prag.
därifrån kan jag inte göra något åt jobbet. inget alls. och då är det ingen idé att gå och fundera på det. jag ska koppla av och koppla bort. så skönt.
barnvakt är fixat, även om william helst hade velat stanna hemma själv och är lite sur på att han måste vara hos "farfar", kattvakt är den samma och stephanie är kvar i skolan.
sen gör vi prag med en massa middagar i ölbryggerier och på hotellet. en del fritid kommer också att hinnas med så jag och johan kan gå runt och titta lite.
bara så.

önskar dig en härlig dag idag, och håll ut, värmen är på väg. på lördag såg det riktigt skönt ut!

kram på dig så länge!

prag

i dagarna åker jag och johan till prag med hans företag.

detta står i inbjudan:

Flyg från Göteborg/Köpenhamn/Arlanda

3 övernattningar i dubbelrum på Hotell Ambassador- Zlata Husa

Preliminärt reseupplägg

Torsdag 31/3

Ankomst med flyg till Prag

Transfer (med guide) till hotellet

Ankomstmiddag på lokal ölstuga

Fredag 1/4

Konferens kl 9-13

Besök i Theresienstadt och Lidice

Lördag 2/4

Konferens kl 9-11

Rundvandring med provsmakning på Pilsner Urquell Pizen

Middag på Pilsner Urquell egen restaurang

Söndag 3/4

Transfer till flygplatsen

Theresienstadt

Under andra världskriget var Theresienstadt ett judiskt getto. Ett år efter nazisternas

annekteringen av Böhmen och Mähren hade Lilla fästningen i Theresienstadt börjat

användas som fängelse av Gestapo och 1941 inrättades i en del av huvudfästningen,

garnisonsstaden, ett uppsamlingsläger för judar. Den lokala tjeckiska befolkningen

tvångsförflyttades undan för undan och 1942 blev hela den muromgärdade garnisons

ett koncentrationsläger och getto. Man beräknar att cirka 30 000 personer

mördades här.



Lidice

Den 10 juni 1942 tog en SS-trupp orten i besittning. Samtliga manliga invånare över 16

år arkebuserades, medan kvinnor och barn deporterades till koncentrationsläger. SS

dödade direkt 192 män, 60 kvinnor och 88 barn, fler av innevånarna dog senare bl.a.

som fångar i arbetsläger. Aktionen var en vedergällning för mordet på riksprotektorn i

Böhmen-Mähren, Reinhard Heydrich. SS misstänkte att attentatsmännen hade hållit

sig gömda i Lidice. Lidice har senare återuppbyggts.


visst låter det spännande? jag kommer ju självklart inte att vara med där det står konferens, utan det är ju bara för dom som jobbar. det är då jag "gör stan". det finns säkert andra som vill "göra stan" med mig så jag tror inte att jag får lyxen att gå själv ha ha ha, men det gör inget, det blir nog jätteroligt tror jag. det som känns så där roligt är att vi måste hålla på och mellanlanda i tyskland, det kommer att ta ca fyra timmar att ta sig ner till prag jämfört mot när man åker ner direkt på 1,5 timme. känns onödigt, men antagligen är det billigare att resa så och det kompenseras med ett fem stjärnigt hotell. så låt gå då :)

så här ser vädret ut  för oss dessa dagar. det ser ut som att det är något varmare iallafall. jag menar 19 och 20 grader kan man ju leva med, eller hur?


ser fram emot denna resa, dels för att det känns som en miljon år sen jag var iväg och dels för att jag hoppas att våren är mer framskriden där än här. vill ha lite vårinspiration och shoppingen kommer att gå i vårens tecken.
kanske kan jag hitta ett par fina användbara flats, en fin väska, ett par jeans, en fin blus och kanske lite sommarsmink. vill ha jennifer anistons nya doft, den ska jag titta på om den kanske är billigare på flygplatsen än här. sen kan man ju alltid drömma om att hitta lite fina assoccearer, som ett diadem, ett fint skärp, kanske lite fina armband, en fin plånbok och så, men det visar sig ju så klart. jag ska inte packa med mig så mycket men jag ska ha en större väska med mig så jag kan få hem shoppingen :)

wish me luck!


akuten nästa...

oj oj. williams hand blev värre igår. i morse ringde jag till "familjedoktorerna". han fick en tid redan på eftermiddagen. så jag åkte och mötte upp honom och han fick ganska omgående en remiss till röntgen.
väl där så sa dom att det såg ut som att fingret var av. jag skulle aldrig kunnat tro att det faktiskt var av. men det var den och gips på och vi hem efter ett par timmar.
inte så roligt alls och vad dum jag känner mig. jag har låtit honom gå runt med ett brutet finger i nästan två veckor... stöddig jag känner mg. inte.
nåja. nu är vi hemma och tittar på antikrundan. jag är trött och vill gå och sova.


hoppas att du mår bra söta du!

upptagensöndag

hej söta du!

jag sitter och ska äta ett ägg och en halv honungsmelon. jag har nästan precis kommit hem från en jobbig pw. emma skulle bestämt följa med och fast jag sa att det är långt och kommer att bli jobbigt så skulle hon orka.
så en emma som jag halva vägen (självklart i uppförsbackar, där det är jobbigast för mig utan emma tillochmed) fick putta, 1,67 mil på 1,27 timme var ändå ganska bra jobbat. då stannade vi och tittade på änder, lekte en liten minut på bollarna och gnällde en del. jag fick också ta cykeln den sista backen som är en kilometer ca.

känner mig ganska trött men nöjd. nu ska jag duscha, börja med middagen som består av kycklingfilé med jordnötssås idag. sen ska jag ut med stephanie och öva dragläge i en lämplig lutning i närheten, samt hälsa på johans farmor och farfar.
onödigt upptagen söndag kan jag tycka men det gör inget.

här kommer lite bilder från dagens mortionsrunda :)


ser du han som sitter på isen? jag vet inte ja... jag är ingen isexpert men spontant känns det väl ganska osäkert, efter ganska många plusgrader vissa dagar och vind. men jag kanske har fel (antagligen har jag det).

sen är det ju så här. för ett tag sen märkte jag att jag började bli större rund mage, rumpa och höft. då mätte jag. sen har jag gått upp mer och ett tag kände jag nästan att jag tappade kontrollen. men nu har jag nog lyckats inte bara stoppa omkretsökningen utan även minska den. jag har blivit 4,5 cm mindre runt midjan (mätt rakt över naveln). nu var utgångsvärdet inte det ultimata, så lite till ska jag slimma till mig innan jag är nöjd. 
och faktum är att jag inte behövt göra så stora uppoffringar. jag har ju aldrig vräkt i mig kolhydrater och jag har alltid tränat mycket.
det finns många faktorer som spelar in varför jag började öka, men det är oviktigt nu. samtidigt var det en läxa för mig. när man blir äldre kan man inte sunka till ens för ett par månader.
upp och rör på döfläsket, tänk på mängden du stoppar i dig (bättre att tänka mängd än vad man inte får äta, det blir negativt), drick mycket vatten och sov bra. dessa fyra grundpelare spelar stor roll tror jag. sen finns det ju mängder av saker som är mindre och mer bra att göra för sig själv.

nu ska jag hoppa in i duschen. ha en skön söndag!

kärlek! 

hej härliga soliga vår!

god lördag!

hoppas du har det bra.
jag har precis ätit lite lunch efter en skön PW medan emma dansade. nu ska vi börja göra oss iordning för att ge oss iväg till stallet.
stephanie är i södertälje och träffar sin pappa idag och william sover över hos erik (som vanligt på helgerna). solen skiner och johan drog ut på en löparrunda (kors i taket).

igår kom det två norrmän till jobbet. jag fick instruktioner om att det var AZ personal som funderar på att outsourca bland annat lokalvård där och dom kom för att se ISS samarbete med AZ i Sverige.
jag guidade dom i fabriken och åkte med på en guidning i Snäckviken. under hela resans gång gick det upp för mig att det i själva verket var ISS personal som hade ansvar över AZ siten i oslo. missförstånd, men det är tur att jag verkligen tänkte på att vara väääldigt neutral i mina uttalanden, så jag kände inte att jag hade något att ångra när turen var över.

stack tidigt från jobbet. jag hade en tid för ansiktsbehandling med syra. det gick snabbt och det är alltid lika trevligt att träffa på åsa som gått och blivit egen företagare. eloge till henne! resultat ser jag på en gång, så jag ser fram emot ett par såna behandlingar till!

jag ska dra av mig understället och tvätta av mig lite, på med jeansen och raggsockorna samt gummistävlar. sen iväg.
ikväll är det earth hour. jag ska fylla på med värmeljus och byta ut dom vanliga ljusen överallt så vi kan släcka överallt kl halv nio. vi kommer att ha på tv´n. jag vet att det är fusk men vi kommer att ha på den. dessutom är det inte så stor skillnad denna lördag mot en annan fredag, lördag eller söndag. jag är ganska bra på att tänka på att skäcka lamporna.

nä nu måste jag sätta fart!

hoppas att din lördag blir fin fin!

kärlek!

*yack*

satt och var slö på kvällen igårkväll.
plötsligt säger johan
"fan, det luktar konstigt här. kom och känn william"
william gick och luktade och sa "a, det luktar... typ... kattlåda"
johan sa "a, just det. det luktar kattlåda"

hmmm, jag sa "men va sjutton, jag torkade ju golvet idag. luktar det bajs eller kiss?"
johan - "jag vet inte..."

varpå alla gick och la sig. jag satt och funderade och ville ju veta vad det var som hänt.
la mig ner och luktade mot mattan... nä det luktade in under soffan.
"men där kan inte katterna få plats" tänkte jag. drog ut soffan och där ligger en död mus. inte en sån liten skogsmus inte, utan en ganska stor mus. med lång svans.
stel och hård och stank som attan. fy fan va äckligt. och när vi ändå pratar om äckligt.
tydligen står det mitt namn på avtalet som hanterar äckliga ärenden här i huset. det är bara jag som tar hand om bajset som phoebe har i pälsen ibland, det är också jag som torkar spyorna hon lägger på golvet. och är det så att det ligger kadaver - sussie tar bort.

vad är det med det? det var ju inte jag som ville köpa den röda lilla odågan från början. å så började johan titta på chiuauahundar - eh... nej tack!

vagel á la XXL

nä me heeej,

hoppas att du mår bra. eller kanske bäst tillochmed.

jag har jobbat hemifrån idag. fick migrän uppepå allt igår och den gjorde att jag sov som en kratta inatt. men jag mår faktiskt bättre idag, även om jag känner mig sliten och är trött. tittade mig i spegeln innan jag hämtade emma. jag såg ut som en gammal tant, eller en sliten avdankad pundare som sett bättre dagar. tur att det finns rouge, concealer och läppglans.
nu gör inte det så mycket i sin helhet som man skulle vilja men det fick mig att tro att jag såg piggare ut och det var det jag behövde för att våga mig ner till fritids :)

i morgon ska jag in till jobbet. behöver visa mig i gruppen lite känner jag. så jag får hoppas att man får sova som en liten prinsessa inatt. om det slutar blåsa vill säga, annars kommer natten bli pannkaka igen.

sitter och bläddrar i en H&M Inspirations katalog som kom precis. väcker habegär. eller en längtan efter våren kanske. jag vill vara säker på att våren är här. visst snön börjar sakta men säkert töa bort, men det är faktiskt inte långt borta som det är snöoväder idag. bara ett par timmar bort och det är lite för nära för att jag ska känna mig helt lugn.

nu ska jag leta efter något gott att moffa på, jag är så sugen på något.

bli inte rädd nu, men så här ser jag ut just nu. kolla in min megavagel. som gör så in i h*****e ont och som bara fortsätter att svullna upp. inte konstigt att man blir folkskygg...

återhämtning

hej på dig!

sitter här i köket med en fetingvagel i vänsterögat. känner mig allmänt dålig.

igår var jag uppe i bergshamra/ solna hela dagen och kvällen. när jag kom dit på morgonen, efter två och en halv timma i bilköer så kände jag på mig att jag började bli dålig. vageln hade jag börjat känna av på söndagskvällen redan.
dagen var bra och vi hade lite teambuiding bland annat. men allt eftersom dagen gick så blev jag sämre och sämre. fick två tabletter av en kollega så jag kunde vara med på middagen.
när jag kom hem på kvällen så tog jag en rejäl sup av en ungersk huskur som heter unicum. smakade som rakvatten luktar. tydligen är det liksom en likör som man väljer att dricka i ungern. och det ska hjälpa när man börjar känna sig sjuk.
kände mig faktiskt bättre i morse men vageln var större.


åkte till marievik/ liljeholmen på morgonen idag. möte hela förmiddagen. vageln blev större.
kom till kontoret och åt en väääldigt sen lunch. administerade lite och började på nytt känna mig risig.

nu sitter jag här och är ynklig. huvudvärken börjar tillta och jag börjar få ont i kroppen. en ny sup är på sin plats i kväll och sängen tidigt. hoppas hoppas att det vänder!

loggade in och kollade vad jag skulle få tillbaka på skatten. 3000.... ska jag betala tillbaka. det var en del rotavdrag där som sätter sina spår. men jag har ju inte gjort avdrag på resorna ännu, men det blir inte mycket iaf. allt som kommer in ska vi renovera för. vi har en liten läcka i golvet i hallen som vi behöver åtgärda. bila upp golv och återställa. en del går på försäkringen, men inte allt.
fan vad det är tråkigt ibland att bo i hus.

nu ska jag lägga emma snart och sen ska jag bara kurera mig.

hoppas att du mår bättre.

kärlek

pannkaka och paltkoma

god morgon, god morgon!
härliga soliga söndagsmorgon. nu börjar solen att ta kontroll över den oväntade vintern som besökte oss häromdagen igen.
min lilla gula blomma därute på gräsmattan har överlevt ser jag. snöhögarna från vinterns takskottning är jättesmå och borta om ett par veckor och sist men inte minst, himlen är blå och solen värmer!

gårdagen var både en en miss och alldeles perfekt.
det började med att jag messade stephanies pappa och frågade var jag skulle släppa av henne, föreslog en plats och svaret "kanske blir bättre vid tåget, men vi kan väl höras om det i veckan"
eeeeehh, tänkte jag i samma sekund som jag kände på mig att jag hade tabbat mig med att ta fel på helg.
så var det ju också. men strunt i det. vi tog oss upp till södertälje och maria och lilla trollalva.
därifrån åkte vi och hälsade på felix och ronja, barnens kusiner. oj så stora dom blivit. och som dom gick loss på godiset jag köpte med mig. som om dom inte sett godis förr! en varsin ganska stor shrekpåse låg i delar och det såg ut som att ett större barnkalas hade varit runt bordet när vi reste oss. och i samma stund sockerkoman kickade in så åkte jag och stephanie hem igen.

jag stannade i nykvarn och stephanie tog kommandot därifrån hela vägen till strängnäs. genom korsningar, under viadukter och genom rondeller. duktiga lilla mammas... hon behöver få in vanan nu bara. lite flyt och teknik. men det behöver vi ju alla egentligen.

väl hemma sen så var det bara att duscha och iväg till middagen. det var perfekt och lucy kan göra sushi. så vi åt, för allt vad vi var värda och det var gott och jag hade längtat!


sen gick jag och barnen loss med kameran


det visade sig att kenneth är en hejjare på att göra citronpaj. det var riktigt gott, snacka om paltkoma efter denna kväll!

 

när vi kom hem så var jag inte långrandig. kollade på lite nyheter och gick och la mig ganska snabbt sen.

 

johan har åkt till sin bror igen för att kolla på nattens ufc matcher. med sig tog han emma som han lämna av hos en kompis. william är hos en annan kompis och jag och stephanie sitter och äter frulle och surfar. snart ska vi gå ut och gå en pw. ska bara åka och hämta ut pengar till william som ska in till etuna och handla kläder med erik idag.

 

på återseende söta du!


fredagkväll och guld i mun...

god kväll på dig!

hoppas du haft en bra dag. säkert stressig och så, men inget av det gör något nu. eller hur? nu är det fredagkväll. kanske den bästa tiden på hela veckan. man har hela helgen framför sig och lugnet har förhoppningsvis infunnit sg.
visst kanske man behöver städa, göra rent toaletter, sätta på en maskin tvätt eller dammsuga sovrummet, men vad gör det om hundra år liksom? det kommer inte att springa ifrån dig, och om det bestämmer sig för att göra det... well, lucky you!
tänd lite ljus, torka på sin höjd av vardagsrumsbordet, häll upp ett stooort glas vin, bred på dig filten och på med tofflorna. känn lugnet. det är du värd!

snart börjar "så ska det låta", jag, emma och johan är ensama hemma. dom andra är på vift. vi kommer att sitta under samma filt och mysa alla tre. så vi ses snart hoppas jag.

en stor kram på dig så länge!


tgif

god morgon fina fina du!

här sitter jag efter en helt galen vecka. den har gått upp och ner verkligen men stress har varit en röd tråd.
i tisdags ringde min faster och talade om att begravningen var klar och att den skulle vara på den enda dag jag inte kunde! stoooor besvikelse och tomhet. den ändrades tack och lov så nu är den första veckan i april. känns vilktigt att gå.

sen har jag mitt i all stress varit på tvådagars utbildning i liljeholmen. det känns ju som en bra sak att prioritera när det brinner på jobbet! men det är sånt man ska prioritera.
och man ska reflektera också förstår du. reflektera. smaka på ordet lite. reflektera.
det låter som att man går och stänger dörren, sätter sig tillbakalutad och drar upp fötterna på bordet och sitter och funderar på sitt liv i en halvtimme. har jag nånsin tid med det? ens hemma? svar: NEJ! men det är sånt som alla dessa fina ledarutbildningar tjatar om hela tiden. så jag ska lära mig det där tänkte jag. det kanske är det som fattas trots allt. jag ska prova.
vilken dag tror du är den bästa att reflektera?

idag är det fredag som sagt. och vad är det som börjar idag? jo, det är "så ska det låta". gud va skönt, fredagarna är räddade.
i morgon ska jag till tälje igen. stephanie ska träffa sin pappa, jag ska fråga m om jag får hälsa på och sen bär det av till barnens kusiner. som jag har längtat. dom har till och med bakat bullar till oss som dom är så stolta över. det är ett och ett år sen jag träffade dom små grynen och då var dom så små.
det kommer att bli helgens höjdpunkt.
en annan höjdpunkt är middagen på lördag. vi ska hem till johans bror med tjej. hon är från kina och har ägt en egen sushirestaurang. så hon ska bjuda oss på sushi. vi tjejer som äter det. grabbarna skulle hon laga teryaki till. som den ska smaka som hon.

nu ska jag se till att emma får på sig kläder, badkläder ska packas och hår ska borstas. sen bär det av till denna sista dagen i veckan på jobbet. dagen börjar med ett flera timmar långt telefonmöte. nice :/

ha det så bra och sköt om dig fina söta du. var försiktig ute i traffiken också, det ser lömskt ut!

puss!

jag ser ljuset... jag ser ljuset!!!

hej igen!

sitter här i köket och jobbar. har trots allt hunnit med mycket idag. nu väntar jag på ett telefonmöte kl tre bara, sen är jag nog banne mig klar för dagen!

dagen började mulet och fuktigt minst sagt. såg ganska trist ut, fram till för en timma sen ungefär. det bara sprack upp och solen sköljde in i köket. jag var tvungen att fälla ner markisen. inte för att jag ville utan för att jag inte såg något på datorn.
vi var nere på banken och flyttade några autogireringar till rätt konto, jag fixade ett bankomatkort till william. jag kan det nu, när jag har egen vårdnad :).
när vi kom hem skottade jag bort lite av den stora snöhögen vi har kvar på sidan om vår infart. hundar verkar tycka att det är ok att bajsa där när det är snö kvar, hussar och mattar verkar tycka att det är ok att låta skiten ligga kvar. äckligt!
men sen vill jag ha bort all snö och is nu. kasper som är piggare kom ut, han älskar när vi är ute. han fick spring i benen och kutade över gräsmattan (på dom kala fläckar där snön smält undan).

det var då jag såg den...

naturen kämpar och jag vill så gärna hjälpa till.

dansen ikväll ser jag fram emot. jag satt tidigare och funderade på att jag ville försöka hinna ut på en pw. sen kom jag på att jag skulle ju ner och dansa. gu va skönt det ska bli. sträcka ut, pressa, stretcha och ta i så man får järnsmak i munnen :) skönt självplågeri!

hoppas att du får en härlig fortsättning på dagen.

du är värdefull, kom i håg det!

kärlek

bara solsidan kvar

nä me hej på dig!
hoppas din söndag är fin hittills.

jag har nästan precis kommit hem från trosa. först åkte vi upp och fikade i tälje med en kompis, sen spenderade jag och stephanie ett par timmar med att övningsköra. gick kanon, hon utvecklas tydligen utan att vi ens övar. sen åkte vi till trosa och syster. parkerade hos mamma, sen en promenad på två minuter till syrran. jättefin lägenhet har hon fått.

mår så där. känner att jag har lite ont i kroppen. hoppas jag inte blir sjuk.
i morgon ska jag jobba hemifrån. emmas skola är stängd. det är skönt eftersom jag inte känner mig hundra.

ha en skön söndag söta du!

god fredagkväll på dig!

hej och godkväll på dig.

visst är det underbart att det är fredag? jag har sett fram emot helgen. igen.

just nu sitter jag och kippar efter andan. stephanie har precis åkt iväg, men innan visade hon mig en video på en hund. föreställ dig att jag satt och väntade på en rolig, lite plump snabbt övergående sak. när sen poängen kom och var dessutom utdragen så höll jag på att dö av skratt. jag var helt oförberedd på det. kolla själv! sjukt rolig.

igår var phoebe (som alltid) ute efter alternativa ställen att vara på. gick in i klädkammaren och skulle hämta kläder och hörde ett rassel bakom mig. här hade hon lyckats klämma in sig.

 

senare på kvällen satt jag och william och tittade på tv nere i lilla rummet. då skulle hon promt upp på hyllan som sitter på väggen.

på långt håll ser det ut så här



det räckte inte där, utan hon skulle upp en nivå ytterligare :)


nu har vi precis ätit hemgjord pizza. jättegod. en massa salami, champinjoner, skinka och kronärtskocker på. mums fillibabba! köper deg på rulle, helt perfekt. jag kommer aldrig mer stå och bråka med en egen deg mer.

 

nu är det en kväll i mystecken. på spåret och skavlan ska jag titta på. i morgon är det pw på morgonen och söndagen kommer att ge ett besök hos fina syster i hennes nya lägenhet.

 

du, jag önskar dig en fin kväll, det är du värd. på återseende!

 

kärlek


snöig torsdageftermiddag

tur att man har ett jobb. denna vecka har jag liksom bara sprungit från det ena till det andra. tråkigheter och glädjeämnen. så är det. det går upp och ner.

nu är jag klar med de intervjuer som jag hade bokat in. jag tror jag kommer att få ihop det, behöver nog inte träffa fler. inte för den sakens skulle iallafall.
annars är det ju allmänt kaosartat på jobbet och allt går i en väligt fart. vissa dagar är denna typ av stress positiv, medan andra dagar är den negativ. just denna vecka ser jag den som positiv. även fast jag har haft en jäkla massa att göra så tycker jag att jag har koll på läget.
så tänker jag till jag en stund senare får veta att jag inte har koll, ha ha ha. men jag rider på den här känslan nu.

ikväll ska jag jobba lite hemma. jag behöver förbereda mig för ett möte som jag har vid tolv i morrn. sen skulle jag behöva förbereda mig för det mötet jag har på morgonen fram till just tolv. hinner liksom inte varken innan eller emellan där.
då får man ta det på kvällarna.

det har snöat idag. vill vi verkligen ha mer snö? inte jag iallafall. jag är heligt jäkla less på snön och kylan. men jag vet att våren står bakom hörnet precis. och jag vet att det kommer bakslag, det gör det varje år. och man blir lika förvånad och besviken varje gång.

nå, nu ska jag ta tag i lite efterarbete och sen ska jag styra kosan hemåt. trött och sliten känner jag mig. men ska ändå försöka dra mig ut på en pw senare ikväll. oavsett väder så kommer jag tycka att det är skönt efter denna vecka.

bara en dag kvar. hepp, hepp!!!

ha det så bra till vi hörs igen.

kärlek <3

det är det som kallas livet

så släcks ett ljus...kanske tändes ett annat i samma sekund. tankar går och kommer.
vad hände när man var liten. man ser pappa i en liten tanig människa som ligger och kämpar för sina sista minutrar på jorden.
man tror att man vet hur det kommer att kännas när han går. man tror sig veta.
beskedet kommer, ihålig känsla i hela kroppen.

man ser döden på nära håll. är den verkligen vacker. vet inte. är den verkligen rofylld. vill tro det.

vad händer efter. hur mår han nu. träffar han alla som han förlorat när han själv var vid liv. jag vet inte. jag hoppas det.

man tar ett sista adjö. en sorgsen känsla sprider sig i kroppen. det är så definitivt.
klädd i kläder som han antagligen aldrig burit i sitt liv. fin ska man vara in i dödsriket. själlösa ögon som tidigare var fulla med liv. vit hud, blåmärken som fortfarande finns kvar. den trasiga armen som ligger i en onaturlig vinkel. vill rätta till men stelheten är infunnen redan. han bryr sig inte om det nu ändå. det är mest för en själv.

får man vara egoistisk i sin sorg. får man hantera smärta på ett annat sätt än massan. uppfattas man kanske som konstig då. vet inte. måste jag ta reda på det, eller får jag fundera på det för mig själv. jag vet inte.

jag hoppas att resan till himmelriket är fridfull. jag hoppas att man kan dö med gott samvete.
hoppas han hälsar min pappa.

farväl fina du. du levde hårt och det var ditt val, men du var snäll och ville väl. du betalade tillbaka med att avsluta livet hård. du är skuldfri. vila i frid!


funktionstest av brandlarmet - check

godkväll fina du!

haft en bra helg? det har jag.
dagen idag var trivsam. vi tog en promenad ner på stan och hämtade ut kaspers medicin, fikade och sen var det visning på en lägenhet. den var för liten och egentligen ska vi inte flytta men jag måste säga att jag är sugen på lägenheterna som ligger vid vattnet. det är så fint.

nu har jag precis ätit och plockat undan. brandlarmet gick när jag stekte eftersom våran fläkt verkligen inte suger.
vi åt rårakor. dom med fläsk och jag med rom, rödlök och gräddfil. det var grejjer det!

nu ska jag ner i tvättstugan och stryka lite i väntan på solsidan. stephanie blir hämtad nu och ska se det hos m. hon går bara och längtar till skolan. det var tre veckor sen hon var där och nu verkar det riktigt suga i ökna tarmen. william är rastlös och emma sitter och tittar på nåt djurprogram med hästar. hoppas att johan lägger henne sen, jag kommer inte att bli klar.

imorgon åker jag tidigt med johan och blir avsläppt i södertälje. kommer att hinna jobba en stund sen ska jag på möte i liljeholmen fram till lunch. veckan kommer att gå i intervjuns tecken och det ska bli kul. samtidigt är det ganska stressande. 

önskar dig en skön kväll söta du!

finn två fel

nyduschad, blöt i håret, osminkad och jäklig, men strunt i det nu, det är inte det som är det viktiga här. kolla på profilen. ok, nu är det två sårskorpor där på den nederesta bilden men stor skillnad va? tre bluppar i facet och två på magen tog jag bort.
ont - ja, men det var det värt!

 

så... våren är på väg! skönt. det känns som att alla behöver värmen och ljuset. gick en pw i förmiddags när emma dansade och - ja, det var isgata på vissa ställen. men det var också grusig torrasfalt på andra ställen så det liksom vägde upp. härligt som attan!

 

ikväll är vi bjudna på middag och melodifestival. ska bli najs att sätta sig vid dukat bord, och bäst av allt så när vi går till grannar, så kan både johan och jag unna oss ett glas vin. i de allra flesta fall så är det alltid någon av oss som kör. så det gillar vi. fler middagsbjudningar hos grannar tack :)

hoppas att du får en fin lördag, det är du värd!

kärlek!


brända fläckar, fläskfilé och myskläder

godfredag på dig!

hmmm, jag skrev ett inlägg idag som inte kom upp här utan som hamnade i "utkast".

jag har attesterat, mailat, och försökt skapa en form av ordning till nästa vecka. det är inte lätt ska du veta. jag har så jäkla rörigt på mitt kontor just nu så jag skulle behöva en som städar upp och fixar allt lull lull. kanske ska jag anställa en assistent?
på tal om anställa så har jag idag på eftermiddagen suttit och bokat in intervjuer till nästa vecka. det är en ganska angenäm syssla på fredagen. folk blir glada när man ringer och det är ju roligt.

klockan tre idag hade jag en tid hos hudterapeuten. jag skulle ta bort två "bluppar", leverfläckar eller vad dom nu heter i ansiktet. jag passade på att ta bort två på magen också.
det var ingen mysig upplevelse. jag brände bort dom, utan bedövning och det gjorde ont och luktade allt annat än hallonbåtar. yack! men nu är det gjort och jag är sjukt lättad och nöjd.

sitter och väntar på att maten i ugnen ska bli klar. idag blir det tapenadfläskfilé i ungen.
william har inte kommit hem ännu. han har inte den förmågan att fatta att man kan höra av sig om man gör något som inte är normalt för honom. men jag antar att han är hos e.
stephanie sitter och äter nudlar, hon hade inte tid att vänta på maten. hon ska titta på film med en kompis, sen ska dom hämta en annan i sthlm i natt.
johan är hos sin bror och tittar på nån fightgala.
det blir jag och emma alena som äter idag. det är mycket mat, så det kommer att räcka hela helgen.

snart på med myskläderna, mat i magen, vin i ett glas och soffan.

se till att ha en skön fredag söta du.

kärlek!

möte innan mötet då

hmmm, har varit någe galet med sidan ett par dagar, men nu verkar det vara löst.

stressade som ett jehu igår på jobbet och kände att stressen tog överhanden på mig. så när jag kom hem hade jag ont i huvudet och axlarna satt strax under öronen. drack en vätskeersättning och gick och tog på mig underställ och träningsoverall. sen var det en svettig pw med asot högt pumpande i öronen. perfekt sätt att släppa allt en stund!

ledsen men nu har jag suttit och förberett en pp presentation till eftermiddagens möte och fram till dess har jag ett annat möte. så jag ska kila!

glöm inte att du är unik och fantastisk!

kärlek!

middagstips

Kastar in receptet på Carbonaran jag gjorde idag. Gick jättefort att göra och det brukar gå hem hos alla barn! Detta blir en stor laddning som räcker till många eller till många matlådor!

4 pkt bacon

1 st lök

6 st ägg

4 dl mjölk (jag brukar byta ut hälften mot grädde)

massor parmesanost till servering

salt

massor med svartpeppar

1.5 knippe persilja till servering

spaghetti

Gör så här

1. Skala och hacka löken och tärna baconskivorna. Stek tillsammans tills löken är gyllenbrun.

2. Ta av stekpannan från spisen och vispa ihop äggen och mjölken med en gaffel i en bunke.

3. Koka spaghettin. Blanda sedan ihop pastan med baconet och slutligen snabbt med äggröran.

4. Servera med parmesanost och hackad persilja. Ställ gärna ett helt ägg som dekoration på toppen.

 


goddag så här den första mars

god tisdag på dig. hoppas att du har det bra.

jag har det bra om än lite mycket att göra. nu tar jag en paus för att sortera hjärnan lite. allt bara snurrar känns det som.

det märktes att det var måndag igår. jag jobbade ju hemma och fick en hel del gjort. hämtade emma i vanlig tid och satte igång med middagen. igår blev det pannbiff med potatismos och stekt lök.
medan vi satt och åt sa william något om baletten. o shit!!!!! klockan var 18.20 och jag hade inte en enda tanke på att jag hade dans. ja ja. william skrattade åt mig och tyckte jag var virrig. efter middagen så plockade jag en del, jobbade lite emellan och drack kaffe.
satt och väntade på "halv åtta hos mig" i godan ro när william kommer ner och sneglar på klockan. utropar något som jag aldrig hann uppfatta och stirrar panikartat på mig medan han skriker "kan du skjutsa mig till aikidon?". herregud vi höll på att glömma alla måndagens aktiviteter. men w hann ner i tid och jag hann hem innan programmet började.

min kisse är sjuk och jag måste åka in med honom till veterinären. han är hängig och ser allmänt ledsen ut. han behöver nog en liten penicillinkur skulle jag tro. jag får för mig att han är och slåss med grannkatten emellanåt, för han har ett sår på halsen och hans öron har blivit lite "flikiga". det kan ju vara så att han har en infektion. jag vill i allafall tro att det är så och att det kommer att gå över. men ska sanningen fram så är jag lite orolig eftersom han dessutom dricker jättemycket och det gjorde sessan också i slutet. jag vill inte att det ska vara några fel på kasper. han är inte så gammal.

idag ska jag åka till farbror igen. tar med mig bror dit. han är tydligen ganska oförändrad sen förra veckan men allt kan gå så fort när man är så sjuk så jag passar på nu. känns så sorgligt. fina fina göran.

i morgon har vi gemensam ekonomiuppföljning med gruppen och jag har suttit med utfallet idag. känner mig vimmelkantig och hoppas att morgondagen blir bättre. ska passa på att träffa bror och mor på en lunch i morgon. behöver nog en liten mikropaus mitt på dagen tror jag.
känns som att jobba med utveckling och effektiviseringar får stå tillbaka hela tiden. trist. men det är klart, ekonomin går väl före allt och det är är visseligen aktuellt hela månaden men det är ju bara i boksluten som man superintensivt jobbar med det.

nä, sista rycket nu då. ha det så bra och lova att ta hand om dig, hoppas att du känner att våren är på väg till oss!

RSS 2.0