packar..

håller som bäst på att packa, tanum strand i morrn!

jag hoppas att du mår bra och att du håller ställningarna till jag e tillbaka. Puss och kram i sommarvärmen, nu är det snart lite skagenröra och ett glas kallt rosé :)


MysDexter i fönstret som vanligt!

tatueringar och chokladkakor

jag har precis varit nere hos min granne och diskuterat en lösning på min gamla fula tatuering. det var inga problem sa han. bra, då kanske jag äntligen kan komma till skott och göra något med den.
det är så lustigt hur vägar korsas. när jag gjorde min tatuering för snart arton år sen så valde jag mellan johan eller mika. vem skulle jag gå till, det var frågan. jag valde johan tillslut för att patrik kände honom och för att han hade tid. den blev inte fin och jag har ångrat mig alla åren.
vem flyttar in på gatan nedanför nyss? jo mika. så jag var där och pratade med honom nu. kommer att boka tid inom kort. så tillslut så blev det båda som gjorde min tatuering :)

catrine var här idag med sina kottar. dom låg i poolen typ hela dagen. kom upp och fika och åt lite lunch. det sista catrine gjorde innan hennes bil rullade ut från infarten på eftermiddagen var att dra upp blenda som inte ville gå upp ur spat, hon drog upp henne och bar in henne i bilen. där satt två blöta men glada barn och catrine bara skakade på huvudet och skrattade när hon åkte. lyckat!


ok, så det här med kakan. jag skulle baka en chokladkaka med en smet över som också var choklad. bara det att toppingen inte blev tjock av någon anledning, för det var tanken, att man skulle bre över den. istället fick vi god chokladsås att hälla brevid. det blev väldigt a´la barn style så det blev ju bra i slutänden i allafall :).


nu ska jag ta fram räkor till skagenröran som jag tänker mig röra ihop i morgonkväll. med lite ostar, god baguette och ett glas vin. perfekt fredagkväll och avslutning på första halvan av min semester.

här kommer receptet på en superenkel och supergod kaka att kasta ihop när det kommer gäster...

3 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

150 gr smält avsvalnat smör

2 ägg

1 1/2 dl hett vatten

Topping:

2 dl grädde

3 msk oboy

100 g mjölkchoklad

en gnutta salt

valfrit strössel/pynt

Vispa ägg och socker, rör i alla torra ingredienser och smöret. Rör sist ner vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 175 grader ca 40 min.

Koka under tiden samman grädde, choklad och oboy tills det tjocknar något. Låt svalna. Bred smeten ovanpå kakan när den svalnat något. 

ha det så bra nu, ciao!


höstvindar och sommarsysslor..

hej min vän!

hoppas du mår bra i slutskedet av vår härliga sommar. för visst är det så? jag tycker mig känna höstvindar varje dag nästan. det är så sorgligt varje år tycker jag. jag får någon form av seperationsångest. jag är aldrig färdig med sommaren när den bestämmer sig för att vända tillbaka. som tur är så älskar jag hösten också, när den väl är här :). jag har dessutom gjort en fetingbeställning från hm med just höstinspirerande kläder. jag ska hämta ut det idag tänkte jag.
men innan dess har jag massor av sommar sysslor att göra. jag har ju semester nu liksom och då vill jag ha sommar. nästa vecka är det ju västkusten och en massa åka båt, grilla, äta skaldjur med rosévin till, tidiga frukostar ute i morgonvärmen och så där du vet. men det känns som att det kanske får bli med inslag av höst.

igår var vi på kolmårdens djurpark. inte så imponerande med tanke på att man blev rånad in på bara kroppen bara för att ta sig in där. men då får man ju tänka på att safarit, delfinshowen och karuseller ingick, men i allafall. det gick på nästan två tusen för vår familj att gå in och det är hutlöst tycker jag och det tar bort lite av glädjen.


nä nu ska jag kasta mig i duschen, idag kommer söta Katrine hit och hälsar på. ska kasta ihop en mjölkchoklad kaka. bild och recept kommer sen :)

ha det så bra fina du, all kärlek!

nu är det ledigt ett tag!

nu har jag semester. det är skönt och jag har inte haft några problem med att komma in i semestermooden. kickstartade i fredags med att gå och köpa en stor pool som vi smällde upp i trädgården. det tog tjugo timmar att fylla den lilla rackaren.
på lördagen kom det grannar från olika håll och vi tjejer satt och drack vin och babbla, grabbarna gick ner och lyssna på musik efter ett tag och barnen dom badade nästan in på natten. lyckat.
igår började vi med hallen igen. den är nästan klar och blev till och med bättre än vad jag vågat hoppas på. fortsättning följer idag och det är lite småpill med målning som vi inte kommer att hinna med denna vecka, men det kommer. sen är det ju möbler som ska dit, men vi får ta en sak i taget, det blir för mycket pengar annars.

sen har vi ju norge också. jag lider med de människor som blivit drabbade och jag kan inte förstå att det har hänt så nära oss bland och av ett folk med våra värderingar. helt ofattbart tycker jag.

nu ska jag göra ett estimat på de tre sista månaderna för ett kostnadsställe jag har på jobbet, sen ska jag fortsätta min välförtjänta semester.

ha det så bra fina du och vad rädd om dig!

tror du att jag blivit fett rik på mina aktier?

nej, det kommer jag inte att bli heller. jag tyckte jag köpte mina aktier till en ganska låg kostnad ändå. jag väntade på att mina pengar skulle komma in när jag väl bestämt mig och jag tyckte tiden stod still. när jag väl la in order om köp så gick köpet igenom direkt. det brukar det inte göra. det brukar ta ett tag, typ en eller ett par dagar.
men mitt köp gick igenom direkt vilket gjorde att jag funderade på om det blev rätt. men det blev det. 

direkt när mitt köp var klart kunde jag se resultatet. det tog inte mer än ett par timmar så gick skiten ner. det var nere så lågt att jag hade gått back nästan 300 spänn på min lilla fjuttiga summa. nu verkar det som att det är på g att vända igen för nu är förlusten nere på 76 kronor.

jag ska inte använda pengarna till något speciellt och jag väntar inte på något heller, men så fort jag hade gjort köpet så kan jag inte låta bli att gå in och titta varje dag hur det går. kanske lugnar ner sig om jag börjar gå lite plus.

snar ska jag göra ett mindre köp igen, tror jag satsar på samma så får vi se om jag satsar på en annan aktie när jag har lite mer pengar att lägga in :)


ser ni det första dyket, det var precis när jag köpte...
 

haru en vecka eller två, för nu blev det mycket!

då var denna semestevecka till enda. jag har gjort något arbetsrelaterat varje dag och vissa dagar blev jag sittandes länge. men så är det.
nästa vecka ser jag inte fram emot alls. det är på sommaren jag får bekänna färg. jag får förfrågningar på olika typer av tjänster som ska göras av andra företag. jag drar dit och räknar påt och skickar offert. vi får jobbet, sen kommer det trickiga. vi ska utföra tjänsten efter mina beräkningar och jag är alltid lika orolig att jag tänkt fel. sen när allt är gjort så ska jag efterkalkylera för att se om vi drev in ett par procent vinst eller om vi kanske tillochmed gick back.
nä, jag ser inte fram emot denna vecka och det är bara för att jag känner mig osäker.

sen är det semester igen v 30 och 31. under dessa veckor ska jag attestera löner, skicka in resultatkommentarer, göra budgeten klar för 2012 och ett estimat för en av mina kunder. känns det som en bra semester? nej.
vi ska dessutom till tanumstrand en av dessa veckor, vilket jag har ångest för i sig eftersom vi kommer att behöva lämna dexter den veckan. han är inte van att vara själv mer än ett par timmar. nu ska han få ett besök en gång om dagen endast. han kommer att gå runt och ropa och gråta. det gör ont i mitt hjärta när jag tänker påt.

jag är trött idag. det blev en lång kväll med lite diskussioner inpå småtimmarna. om livet, olikheter, ska eller inte ska, rätt och fel, göra eller inte göra, slösa eller inte slösa... you know... såna diskussioner man hamnar i då och då. tråkiga samtal men ändå så viktiga.
vardagen rusar och vi rusar om varandra och barnen likaså. då är det bra ibland att stanna upp och hejda sig en sekund. så det gjorde vi i går.
och det hela blir ju knappast bättre av att jag har dödlig jobbångest. alltså det känns som att jag skulle kunna köpa mig fri från denna vecka och jag skulle tycka det var värt de! men jag vet också att jag kommer att pusta ut när veckan är över och jag kan ta tag i saker som jag känner mig trygg i igen. kruxet är dock att jag vet inte hur jag ska få in allt jag behöver få gjort i dygnets fjuttiga små timmar, men det måste lösa sig. det måste bara det.

idag har jag och johan varit på tippen igen, jag var tillochmed en¨gång igen efter det. därefter var vi och beställde två lampor på bernhardsons som jag ska hämta i morgon efter jobbet. vi målade taket i hallen (eller johan gjorde) i går och nu ska en liten del av väggen målas, annars ska resten av väggen kläs in i vit pärlspont. är inte riktigt säker på vilken ledd jag vill ha panelen på ännu, men det lär utkristallisera sig.

annars då.... ja, det är inte så mycket mer. stephanie har varit och kollat in sin lägenhet i tystberga. jättefin och jättestor. så jag har fixat en tv och dvd som jag ska hämta någon dag i veckan, köksmöbler fixade jag idag. nu saknas ett vardagsrumsbord samt en massa småsaker som osthyvel, bunkar, durkslag osv. men vi tar lite pö om pö där. jag är medveten om att jag kommer att bli tvungen att åka några vändor med saker som hon behöver. men det är ok.

och i samband med att stephanie flyttar ut så flyttar vi ner william till entréplanets rum. han längtar och det gör jag med. för i hans gamla rum gör vi datarum/ gästrum och i det gamla datarummet (som ligger i anslutning till vårat sovrum) så ska jag göra ett eget rum. jag kommer att göra en walk in closet där. jag får bestämma själv hur det ska se ut och ingen annan kommer att ha synpunkter påt. ska bli underbart att få ett eget utrymme.

nä nu ska jag inte skriva mer, det var väldigt vad jag behövde få ur mig en massa då!

precis idag läst ut "livet deluxe". den rekomenderar jag starkt. skitspännande och rolig. så jag ska lägga mig i sängen nu och påbörja en ny bok, slicka mina sår och kolla fotbollen (shit, jag vet inte ens när den börjar. kan ju vara en idé att sätta fart med det så man inte missar halva halvleken. men då gäller det ju först att jag avslutar parantesen och lyfter mig från stolen. slut på parantes).

denna tog slut idag



och denna tar jag mig an idag




men du, fina du. jag hoppas av hela mitt hjärta att du har det lugnt och skönt och att livet är snällt med dig.

hare gott så länge och tack för att jag fick kräkas lite och tack för lånet av ditt öra en stund.

kramarom!


vägval

jag vet inte vad jag vill längre. vad vill jag pyssla med... jag vet inte.
jag har ett bra jobb, men det finns massor att önska med den typen av tjänst och i den typen av branch framför allt.
jag har varit inne på att arbeta i någon sorts servicefunktion kanske. hålla på med administration, ekonomi, eller HR frågor.
när jag letar jobb så tittar jag inom dessa funktioner men även inom ledaryrken. men det är så jäkla höga krav på utbildning och där sållas jag bort redan innan jag når fram till någon som läser mitt CV. oavsett vad jag har för erfarenheter eller bakgrund.

jag har iaf sökt ett jobb nu som kvalitét/ miljösamordnare på ett företag som jag har lite kunskap om i etuna. sista ansökningsdagen var den 8/8 och utbildningskravet var eftergymnasial utbildning. men jag kan ju inte annat än chansa. och under tiden så sitter jag inte i sjön så att säga.

såg att det var ett nummer som ringt igår som jag inte kände igen. på min privata lur. vet att dom sökt mig från avanza tidigare så jag brydde mig inte om att svara. men när jag satt i bilen på väg till botkyrka så såg jag att någon från detta nummer även hade lämnat ett meddelande på min svarare andra gången man ringt. lyssnade av och då var det från academic work som gör rekryteringen. dom ville ställa kompetterande frågor. det känns lite smickrande trots allt.
så även om jag inte kommer att bli kallad på intervju så tyckte dom ju att jag hade en intressant profil. lite boost i vardagen trots allt.

gick iaf in och läste på uppgifterna och kraven igen och... jag vet inte. jag kan inte känna  att wow... precis ett jobb som skulle passa mig! så jag känner mig ganska sval. samtidigt lockar det, men ändå inte liksom.

vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på när det gäller yrke längre... vet inte vad jag vill göra. känns som att jag först och främst skulle vilja ta en rejäl semester. en riktig semester. då kanske allt skulle klarna. jag är så mitt uppe i allt hela tiden att jag känner att det är svårt att vara objektiv...

lite djupt och lite ytligt..

klarblå himmel men ganksa kylig luft. inte ok tycker jag. jag vill ha värme. jämt. jag tror inte jag är menad att bo i svedala. jag ska bo i thailand eller nåt sånt. australien kanske. men det gör jag inte, och det är jag glad för egentligen. jag älskar hösten och skulle inte vilja vara utan den. känlsan när man måste ta på sig tjocktröjan (den där perfekta tjocktröjan som jag ännu inte hittat),  lite tjocka strumpor, en lång halsduk och ett par torgvantar. när man måste ta på sig det, då är färgerna som finast ute och luften är så där hög och klar och det doftar äpplen från trädgårdarna. och på kvällarna när man är ute och promenerar låter syrsorna, man har ljus tända inne och kanske sprakar en eld. det är kvalité det, och det vill jag för allt i världen inte vara utan!
men innan allt det här vill jag få så mycket sommar och värme att jag tröttnar, och det har jag definitivt inte gjort ännu.

nu till något helt annat och myyyycket ytligare. jag har en arbetskamrat som har sitt utgångsläge i innerstan. hon skrev på sin fb härom veckan att hon "sprang på" odd molly rean på sin lunch. jag kan inte springa på en odd molly rea ens om jag försöker på min lunch. dels för att jag bor i strängnäs (som är långt ifrån allt) och dels för att jag har mitt utgångsläge flera mil från sthlm. så jag bad henne att nästa gång hon råkar springa i närheten av odd molly så ville jag ha en speciell kofta. jag gav några alternativ och färger. igår stod hon där och hade hittat en av mina koftor. den var på halva priset. i gammelrosa. fin är den och jag ska hämta den idag! hon bor i botkyrka så det är bara att sätta sig i bilen, men det gör inte så mycket idag när det inte är tokvarmt.


i söndags var vi på dop. finaste lilla trollungen döptes. det var samtidigt högmässa och det var nytt för mig. har aldrig varit på högmässa förr. men nu har jag det. jag är en belevad människa :)

 

nej, nu blir det duschen och sen en tripp till botkyrka. ha en skön dag och glöm inte att du är ovärdelig fina du!

 

kärlek <3


aktier och dop på agendan

precis druckit en kopp kaffe och kollat avanza. jag har satt in pengar där äntligen och ska köpa aktier, men dom kommer ju fan inte in. jag förde över i går morse och dom är fortfarande inte på plats! stressad, men jag såg att det fortfarande är lågt pris på dom jag ska satsa på så jag får hålla ut ett tag till. eftersom det är helg så tar det säker ett par dagar.

iallafall, nu ska jag väcka johan och emma och kasta mig in i duschen, vi ska iväg på dop idag. sötaste lilla alva ska döpas i nykvarn och vi ska fika i herrgården. samma herrgård som anneli och robban hade sin bröllopsfest i. ska bli mysigt att se.

sitter och funderar på när stephanie kom hem i natt. hon var på power meet och jag ringde henne igårkväll vidd 22 tiden och då hade dom inga planer på att åka hem iaf. skorna står i hallen, jag får nöja mig med det. hon är faktiskt snart arton år, jag behöver inte passa varje steg hon tar. hon är skötsam.

puss så länge så hörs vi snart igen! 

seeeeeeemester klappklappklapp!

igårkväll gick vi ner till hamnen och drack en öl och lyssnade på trubadurer. duktiga grabbar och massor med folk. det var en sjukt varm sommarkväll och vi gick sakta hem igen sen. emma cyklade och allt var frid och fröjd.

vaknade tidigt och drog iväg till kontoret i morse. hade hur mycket som helst att göra på kort tid. så det kändes så där forserat.
det skulle komma en vän hit vid elva efter att hon besiktat bilen i strängnäs. så jag ville vara hemma då.

iallafall, jag stressade igenom allt och drog hem. mötte upp jennie och r vid coop där dom hade köpt jordgubbar och glass och så åkte vi hit. fikade och jennie blev helt galet förälskad i dexter :)

eftermiddagen spenderade jag med att avsluta vissa saker på jobbet, men det inkom nya ärenden och uppgifter så jag inser att jag inte kommer att kunna ta semester som jag hade tänkt nästa vecka. men jag kommer inte att jobba som jag gjort denna vecka. jag kommer att ha autoreply på mailen och prata in på svararen att jag är ledig, sen väljer jag vem jag vill svara för och lyssnar av svararen. sen tar jag action på det jag väljer. så får det bli. inte ledigheten jag behöver men så mycket ledighet det går.

ikväll ska jag ta ett redigt glas vin, äta chips med en massa dip och gå och lägga mig sent. lite ärenden har jag att göra på stan i morgon, men annars tänker jag göra så lite som möjligt.

på söndag är det dop för sötaste alva :)

Kärlek!

eeehhh, vaddå... ser ni mig????


otursdag och ny telefon

emma har haft en riktig otursdag idag. hon har slagit sig i ett och gråtit i högan sky. nu känner jag mig trött i öronen och vill bara att hon ska sova.

jag åkte upp till kontoret i morse på ekonomimöte som planerat, fick med mig den nya telefon som jag beställde härom veckan. htc sense ska jag försöka lära mig. den är fin och smart, men jag vet inte ja... det känns som att man har klumpfingrar och man skriver fel hela tiden. och jag har ju som alltid brått att lära mig allt på en gång och tappar tålamodet hela tiden när det inte går som jag vill. allt detta till williams stora förtjusning. med stor skadegladje apgarvar han åt mig när jag slå näven i bordet eller skriker rätt ut.
som nu, tex. jag ska försöka skicka en bild från datorn via bluetooth. fråga: går det bra? svara: NEJ DET GÅR INTE ALLS, FÖRI HELVETE!!
men ingen ko på isen. det är ingen bild jag behöver ha för att klara mitt jobb. så jag skiter it.

besöket på jobbet idag genererade i ett nytt besök på fredag. blandade känslor, men jag gört. och jag gört bara för att jag tycker att det är jätteroligt :)

nytt balsam är i dexters päls, phoebe hittar jag inte hur jag är letar och kasper... ja han har visat sig en sväng eller två idag och gosat lite.

nu ska jag lägga emma!

glöm inte bort att du gör massor av människor till lyckliga människor!

kärlek <3


phew...

som jag har hållit på och strulat...
jag har köpt en klänning på blocket idag, men vägen dit var lång vill jag lova, har hållit på sen innan helgen. jag ska inte ta historien med dig, den är inte spännande, bara jävligt frustrerande.
i morse när jag skulle betala så insåg jag efter ett tag att jag satt in pengarna på fel konto. surt sa räven! telefonsamtal med banken som inte kunde hjälpa mig... surt igen!

fick ett mail nu på kvällen att pengarna hade kommit fram till henne ändå och klänningen är ivägskickad. slutet gott, allting gott. wiiiii!!

dagen spenderades med ekonomiuppföljning i en ny mall som gjorde mig gråhårig. i morgon ska jag upp till kontoret och gå igenom kommentarerna med chefen, dessutom ska jag gå förbi en annan kund och "se ut som ett åskmoln" (som min chefs chef sa) och fråga varför inte våra pengar kommer in. alla har sagt att dom ska komma in "igår" och sen har dom dragit på semester. någon måste jag pratata med.
till lunch kom goa vänner över och åt (läs krama katter). jag fick gosa lite alva och det är jag så glad över. det är så gott att få låna lite. bara för en stund.
och på söndag ska stora tjejen döpas. ska bli mysigt att få se.
och lilla maria. min fina maria. jag är så glad att jag känner henne. finast!

idag körde jag stephanie till djuraffären, hon skulle hämta sitt akvarium som hon beställt. ett jättefint lila nanoakvarium som hon ska ha i sin längenhet. i allafall, jag ska inte gå in i djuraffärer. jag hittar tusen bra att ha grejjer där. så jag kom ut med fem nya leksaksmöss (så klart det var leksaks, men det kändes viktigt att poängtera det) och ett balsam till katternas päls. som förhindrar tovor och statisk effekt. dexter tyckte jag var lite konstig som sprayade något på honom, men jag ska nog vänja honom, phoebe brydde sig inte alls. nu går båda och har (om möjligt) ännu mjukare päls och det bästa av allt, dom luktar som små karameller :).

nu ska jag gå och gosa kissebebis och emma.

kram på dig!


dexter ska vara med överallt


RSS 2.0